Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
JacoBaco
Nee, ik bedoel echt de factual errors.
En het is zoveel typwerk, dat je het zelf even mag bekijken.
The Fountain movie mistakes, goofs and bloopers - moviemistakes.com
deft0nes
Nee, ik bedoel echt de factual errors.
En het is zoveel typwerk, dat je het zelf even mag bekijken.
The Fountain movie mistakes, goofs and bloopers - moviemistakes.com
Net even gelezen. Ik stoor me echt totaal niet aan al die zogenaamde factual errors (de schrijver van het artikel geeft bij een punt toe dat het fictie is en dat het eigenlijk niet uit maakt). Sterker nog, ik vind ze totaal triviaal.
Grappig dat er mensen zijn die er de moeite voor doen om dat helemaal na te gaan.
En Aliens heeft een hoop meer fouten
Bovendien, 90% van wat op die site staat is miereneukerij. Als je je echt dusdanig aan al die dingen ergert om een film ineens minder te vinden, dan gaat het hele concept van film je totaal voorbij.
JacoBaco
Aliens heeft wel wat continuïteitsfouten ja, maar qua factuals errors bijna niet. Wel een serieuze plothole. Dat de Queen de lift pakt, vind ik niet zo opzienbarend hoor, want Aliens zijn namelijk aanzienlijk intelligent. Hoe de Queen het op de 1 of andere manier voor elkaar krijgt om toch mee te gaan met het Dropship, is best raadselachtig ja. Via het schroot wat je ziet en het landingsgestel, maar dan nog! Maar ja, het is en blijft fictie hè?
deft0nes
En ook, volgens die site, wat andere soorten errors (Visible crew or equipment, revealing mistakes, audio problems en others). Maar daar heb ik me allemaal totaal niet aan gestoord.
Het ging voor mij ook niet om de intelligentie van de Alien, ze was alleen huge en had nooit in die lift gepast. Ik heb geprobeerd te laten zien waarom
Hier zie je de Queen in vergelijking met een hal en de railing ernaast, waar de mens hooguit een meter bovenuit komt en waar de Queen moet bukken. En hier zie je hoe groot de lift is. You see what I mean?
Maarja, daar ergerde ik me dus aan, vond ik niet echt geloofwaardig. Voor de rest vond ik het een goeie film hoor! Een 3,5 is nog altijd ruim voldoende
deft0nes
Dat heb ik niet kunnen waarnemen, maar waarom zou er een grote lift naast een kleine lift staan? Dat is onlogisch.
deft0nes
Dat heb ik in het echt ook weleens gezien.
Echt? Ik niet
En het lijkt mij ook niet zo handig voor de bouw van een schip of gebouw o.i.d.
JDSsmetje
Maakt James Cameron dan toch nog eens een film die mij op een positieve manier kan entertainen ? Het antwoord is overduidelijk ja. Van "Aliens" verwachte ik niet meer dan een zoveelste actiefilm. Op bepaalde vlakken is het dat wel geworden, kijk naar de vele clichés en grote voorspelbaarheid, maar op een of andere manier heeft "Aliens" mij spanning kunnen bezorgen.
De film start erg stabiel. Zonder de kijker te vervelen wordt teruggeblikt op de huidige situatie. Op een bepaalde manier creëert Cameron genoeg amusementswaarde zonder de kijker echt te overdonderen met één of ander spektakel. Daar komt echter verandering in, waar ik voor gevreesd had. Vreemd genoeg heeft dat mij ook enige spanning bezorgt, en dat terwijl er zo'n typisch Hollywood jaren '80 en '90 actie sfeertje in de lucht hing. Puur entertainment dus.
spruce
Ripley, Vasquez, het kleine meisje en de moordlustige Aliens - het is gewoon een fantastisch verhaal en een fantastische film.
Sigourney Weaver is gewoon fantastisch als ze op een laconieke manier reageert tegenover de boertige marines.
Ook Vasquez met haar one-liners is geweldig ...
Een echt feest om naar te kijken,
JacoBaco
En Michael Biehn... en Lance Hendriksen.. enz.. enz..
Kortom.. Aliens, de essentie van perfectie!
Bottleneck
Aliens heeft weinig aan kracht ingeboet
Mooie decors, smerige aliens en de score is subliem, die sleurt je helemaal mee in de actie. De spanningsopbouw mag er ook wezen door al die slim gekozen truukjes: camera's op helmen, donkere gangen en de kleine radarsystemen die de meters aftellen.
Het einde is wel erg heroïsch van opzet, maar daar word je nog getrakteerd op een heerlijke special effect wanneer Bishop doormidden wordt gerukt. En dat Sigourney in de wandelende heftruck verschijnt is toch wel een memorabel momentje te noemen.
Een minpunt vind ik een deel van de cast. De personages van een aantal soldiers kunnen me gestolen worden, vooral de stoere pot Vasquez met haar evengrote machinegun werkt op de lachspieren en is vrij irritant. En het kleine meisje met het piepstemmetje is onnodige tranentrekkerij. Bishop daarentegen is prima. Leuk ook dat je het gevoel wordt gegeven dat hij fout is, maar dat het totaal anders uitpakt.
Ja Aliens is anders dan zijn voorganger die het vooral van de sluimerende spanning moet hebben, maar ik vind het een prima opvolger door meer op actie te richten (zónder de spanning uit het oog te verliezen), anders krijg je maar een herhaling van zetten.
Geniale film.
Veel en veel beter dan deel 1!
Heerlijke spanning, goed opgebouwd verhaal. Alles zit prima in elkaar!
Moet ook ongetwijfeld een topper zijn geweest in zijn tijd!
de kardinaal
Veel en veel beter dan deel 1???????????
Hij is gebaseerd op deel1!! Het origineel dus.
Dus dat is het ware verhaal zoals het is.
Ook een topper in zijn tijd. Tijdloos eigenlijk.
Maar wat is er mis met de eerste als ik vragen mag?
Twee is ook goed maar de alien in deel 1 houd je echt niet vastgeklemd tegen de wand aan met je voet en dat klopt eigenlijk niet met de eerste.
Ja,al die stoere mariniers die er op los schieten op die gemene klote-alien ziet er geweldig uit. Daarom is het meer sci-fi actie-horror.
De eerste is veel duisterder en een echte sci-fi horror. Claustrofobisch.
Deel twee is anders maar zeker niet beter. Ze zijn beide zeer goed.
Misschien was het niet helemaal jou smaak deel 1 maar dat is wat anders. Maar zelfs dat begrijp ik niet helemaal omdat het in principe toch dezelfde soort films zijn.
- 12092 berichten
Veel beter is inderdaad onzin! Alien is zoveel beter dan deze dat het niet eens in waardering is uit te drukken. Aliens is een zeer onderhoudende actiefilm, Alien is pas echt iets dat in je zenuwen gaat zitten.
SnakeDoc
Neem me niet kwalijk dat ik een eigen mening heb
Ik vond de eerste wat te karig. En net iets minder spannend dan deel 2.
Ik vind Aliens beter omdat je ook te maken hebt met meer van die beesten. En de koningin op het einde vind ik ook geniaal gedaan. Alles is er toch net iets beter uitgewerkt. (Vind ik) !!!
Ik vond Aliens gewoon spannender dan Alien.
Neemt niet weg dat ik ook het eerste deel prachtig vond, maar ik heb van deel 2 gewoon meer genoten!
- 12092 berichten
Inderdaad, het staat je natuurlijk geheel vrij om hier de grootste onzin uit te kramen!
Jawaddedadde
Ik geef ze gewoon allebei 5*, probleem opgelost
. Beide films weten me - elk op hun eigen manier - ongelofelijk te boeien.
JacoBaco
Ik vind Alien 1 net iets minder goed. Beide films hebben een typisch geval van erg jammer. Bij 1 het moment wanneer de Alien Dallas aanvalt. Het shot blijft 2 sec te lang hangen.
In Aliens begrijp ik niet hoe het kan dat de Queen mee weet te liften met de Dropship
Alien 1 is een bloedserieuze film met veel suspense, briljante acteerprestaties, een perfecte sfeer en je eerste kennismaking met de Alien is memorabel. Wat een fantastische creatie! En omdat het maar om 1 Alien gaat, komt de Alien toch enger en gevaarlijker over.
Maar de film is mij in het begin net even te traag. Wel een prima opbouw, maar net iets te lang.
Aliens heeft ook een vrij traag begin, maar het wist mij meer te boeien. Je komt wat meer te weten over de company waar ik toch wel erg benieuwd naar was. Ripley kan het maar moeilijker verwerken en heeft nog steeds nachtmerries. De reden waarom ze meegaat is om ze voor eens en voor altijd te elimineren.
Ook Aliens heeft een heerlijke sfeer, de spanning is wederom sterk aanwezig, en de Score van James Horner is uitstekend. Helaas zaten er wel een aantal acteurs bij die niet al te best acteerde. Vasquez en Drake bijvoorbeeld.
Maar Aliens is keurig in balans. Actiesscènes en verhaal wisselen elkaar perfect af. Ondanks dat er veel meer Aliens zijn en ze af en toe slechts als kanonnenvoer lijken te dienen, vind ik ze nog steeds heel dreigend, gevaarlijk en intelligent overkomen. En de Queen heeft erg veel indruk op mij gemaakt.
Trieste opmerking!
Een mening kan nooit onzin zijn.
Het is hoe ik er persoonlijk over denk.
Ik heb gewoon met meer plezier naar 2 dan naar 1 gekeken. Ik vond 2 gewoon beter uitgewerkt en spectaculairder.
Dat anderen zich daar niet in kunnen vinden, begrijp ik als de beste.
Maar ik begrijp niet dat ze dat omschrijven als onzin of onterecht.
Ieder zijn ding! Ik geniet meer van Aliens dan van Alien!
En mocht je mijn mening alsnog niet begrijpen,
Lees dan gerust het verhaaltje van JacoBaco hieronder eens door.
Ik kan me erg vinden in ZIJN MENING!
Of is dit ook onzin !?!
Don MN
Ik denk dat het knipoogje achter de tekst aangeeft dat Karl van H. een grapje maakte, en misschien geldt voor orbit hetzelfde.
- 12092 berichten
Ja hoor, JacoBaco's mening is niets nieuws onder de zon, ik heb hier ook al eens mijn mening uitgebreid gepost en die wordt overigens ook door velen onderschreven. Aliens is een beetje Rambo in space, matige B-cast en wat smijten, schieten en overthetop geweld. Ik kan er best van genieten, maar vergeleken bij het broedende duistere sfeertje van het origineel is dit nou niet echt hoogstaand. Maar dat lijkt me ook niet de bedoeling, vooral dat gejank van Bill Paxton (they're kicking our asses man!) is hilarisch leuk, maar als het serieus zou zijn bedoelt natuurlijk goed voor de slechtste acteerprestatie uit 1986
Verder moet je niet meteen zo op je kruis getrapt zijn, ik bedoelde het ook vooral met een
(ieder mag alles hier posten wat mij betreft)
@Don MN: inderdaad.
SnakeDoc
(ieder mag alles hier posten wat mij betreft)
@Don MN: inderdaad.
Oke, dan voelde ik me iets wat TE aangevallen.
Het is duidelijk dat we allebij van een iets ander soort aanpak houden in dit soort genre films.
Ik hou inderdaad van wat smijten, schieten en een hoop drukte.
Jij dus meer van het rustig opbouwende duistere gebeuren.
Dat is wellicht de reden van onze verschil in smaak wat betreft Alien en Aliens.
Nogmaals, ieder zijn ding!
Ik zal binnenkort deel 3 is bekijken.
Heb alleen wel vernomen dat deze absoluut niet kan tippen aan de eerste 2.
Ben benieuwd,
Bottleneck
Volgens mij is alles van Aliens serieus bedoeld toch.. zelfs hij en die pot
JacoBaco
Het is maar net waar je individueel de meeste waarde aan hecht.
Soms kun je mensen op een iedere manier naar een film laten kijken door erover in discussie te gaan. Wellicht komen er zaken naar boven die ze dan ineens wel kunnen waarderen.
Maar in het geval van orbit. Tja, hem hoef en kan ik niets (meer) wijs maken omtrent Alien 1 en 2.
Volgens mij is alles van Aliens serieus bedoeld toch.. zelfs hij en die pot
Kan me niet voorstellen... maar dan nog pakt het uit als een vermakelijke actieknaller, maar het niveau Commando of Predator wordt natuurlijk nergens overtroffen (wat natuurlijk in hun soort ook prima films zijn).
Alien vind ik toch in de same league als The Thing, Shining en andere toppers in het horror/ sf-genre.
Tharoy
Geinig met een paar vette stukken, maar meer niet. De mariniers zijn zo overdreven, stom en irritant neergezet(met Vasquez als toppunt, wat een kutwijf) en het komt allemaal erg traag op gang. Er zijn weinig horrorelementen, terwijl die juist zo sterk waren in het origineel. Ook vond ik het jammer dat de Aliens zo slap waren. De actie is wel enorm vet, met heel af- en toe wat gore, wat imo toch wel erg vaak ontbrak.
Een echte topper vind ik het echter niet, daarvoor mist Cameron net de juiste snaar.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated