• 9.415.302 stemmen

Aliens (1986)

Sciencefiction / Actie | 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Genre: Sciencefiction / Actie

Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn

Releasedatum: 9 oktober 1986

Plot Aliens

"This time it's war."

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

En de scène waarin ze op hun toestelletje zien dat de aliens steeds dichterbij komen (tot in afgesloten ruimte toe!), maar toch niet te zien zijn...ook ongemeen spannend.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

JacoBaco schreef:

Als ze in deel 1 vuurwapens hadden gehad en dus niet alleen wat Bijlen en een Vlammenwerper, dan hadden ze de Alien allang al aan brokken geschoten. Deel 1 is vooral spannend omdat de crew zich bijna niet kan verdedigen. En omdat het zo'n perfect organisme is natuurlijk. Deel 1 is voor sommige dus een betere film omdat de Alien daar nog gevaarlijker lijkt. Maar ik vind het vrij normaal dat ze in Aliens flink overhoop worden geschoten. En daarom meteen logisch dat ze minder dreigend overkomen. Maar ook in deel 2 zit dat wel snor vind ik. Maar ok, voor sommige is deel 2 dus minder dan 1.

Niet helemaal waar: hadden ze in de eerste film de Alien simpelweg overhoop geknald, dan had het zuur van de Alien door de romp heen gevreten, waardoor het schip uiteindelijk vacuum had getrokken Dat is ook precies de reden waarom de Alien zuur heeft als bloed: zodat 'ie in de eerste film niet gewoon neergeknald kon worden.

Overigens: het zuur in de eerste film was wel een stuk sterker dan in deze, valt me op. In Alien bijt 'n klein beetje zuur door 'n paar verdiepingen van 'n ruimteschip heen; in Aliens wordt iemand die door het zuur is geraakt gewoon even verbonden.

JacoBaco

Dan doen ze het als volgt: Je manschappen vallen 1 voor 1 ten prooi aan die Alien of je knalt hem kapot en dan ga je er als een speer vandoor met de Narcicus.

Maar inderdaad, het zuur lijkt inderdaad veel meer bijtend in deel 1 dan 2. Alleen dan vind ik de Aliens in beide films nog altijd even dreigend.

avatar van Minotaures

Minotaures

Hier had je anders wel een Alien warrior die 2 mariniers doode.

Ze zijn nog altijd in staat om meerdere te doden, net als de eerste Alien. Een stukje ode aan de eerste deel.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Karl van H. schreef:

Klopt, maar een van de eerste dingen die wordt opgemerkt door Ripley,als de mariniers hun eerste verkenning op de planeet binnenin het gebouw maken, is waar door een aantal verdiepingen van staal iets van zuur is gebrand. Daar spuugt een van de mariniers (volgens mij Paxton) nog een behoorlijk eindje naar beneden. Maar Biehn wordt na een schot waardoor hij zuur over zich heen krijgt alleen maar verbonden... Denk dat ze er snel bij waren ofzo... Bietje vreemd idd...

JacoBaco

Hicks draagt tenminste nog een Body Armor, die hij vervolgens net op tijd uitkrijgt. Hudson krijgt het over zn blote arm als Hicks met een Shotgun van dichtbij een Alien afmaakt.

avatar van finalman

finalman

Er zijn mensen die zeggen dat die manwijf ook dezelfde vrouw is als Terminator 2 (de pleegmoeder van John Connor)

Dit is totaal onwaar, check imdb maar eens.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

finalman schreef:

Dit is totaal onwaar, check imdb maar eens.

nope, de mensen hebben gelijk.

IMDB

"Janelle Voight"

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Klopt. Speelt ook in Near Dark.

avatar van namingway24

namingway24

Een groot deel van de cast van Near Dark duikt hier op. Naast bovengenoemde verschijnen hier ook Bill Paxton en Lance Henriksen ten tonele. Paxton had het script van Near Dark gelezen en zijn vriend Henriksen gevraagd mee te doen. Als ik het goed heb...

JacoBaco

En James Cameron en Bill Paxton zijn ook dikke maatjes denk ik.

Paxton speelt in Terminator 1, Aliens, True Lies en Titanic

avatar van Minotaures

Minotaures

Toch jammer dat die er maar 1 minuut in voorkomt.

Zou het wel leuker vinden als die een van de politie officieren speelde en een betere dood door de T-800 kreeg.

avatar van finalman

finalman

JigSaw_Doll schreef:

nope, de mensen hebben gelijk.

IMDB

"Janelle Voight"

vreemd, ik zag dit niet staan. Zal wel aan mijn ogen liggen dan

Minotaures schreef:
Toch jammer dat die er maar 1 minuut in voorkomt.

Ja, zijn rol is best aan de korte kant ja. In True Lies doen hij en Arnold het leuker samen.

avatar van noknoke

noknoke

Aliens ook een van mijn favorieten zeer goed.

avatar van wwelover

wwelover

Na Alien nu dus ook Aliens gezien, toch opvallend dat de sequel van een grote film met een grote regisseur, een grote andere regisseur heeft, maar dat terzijde. Ik vind de films que stijl ook niet echt op elkaar lijken. De Special Effects zijn helaas gedateerd en dat stoort, maar daar moet je maar doorheen kijken. Het is wederom een spannende film, hij duurt wel wat te lang. Maar ik heb eigenlijk dezelfde mening over Aliens als over Alien. Vind ze ook even goed. Alleen vind ik het einde echt volstrekt belachelijk, typisch Hollywood. Casting is wederom niet super, de 1 doet het aardig de ander doet het minder.

Toch top entertainment dus 4*

wwelover schreef:

Casting is wederom niet super, de 1 doet het aardig de ander doet het minder.

De enige die het in mijn beleving wat minder doen zijn Pvt. Vasquez en Pvt. Drake. De rest speelt de sterren van de hemel.

louisvf

Niks in vergelijking met deel 1, er had eigenlijk gewoon geen vervolg moeten komen! Vandaar waarschijnlijk de andere regisseur!

avatar van domkey

domkey

louisvf schreef:

?

Zelfs met andere regisseurs!

Ik wijs eigenlijk gewoon op het feit dat hij niet is gemaakt door Ridley Scott!

En verder: ieder z'n mening!

avatar van domkey

domkey

Ik wijs eigenlijk gewoon op het feit dat hij niet is gemaakt door Ridley Scott! En daarom een 2?

Ieder zijn mening inderdaad!

Nee nu denk je dat ik daarom een 2 geef !

Ik vond hem gewoon helemaal niet zo goed als de 1ste, waardoor ik teleurgesteld was toen ik hem voor het eerst zag!

Het verhaal sprak me ook niet enorm aan, dat is dan puur mijn mening natuurlijk! En voormij is Cameron zeker geen Ridley, oke das waar! Ben eigenlijk ook niet voor horror achtige films en vond Alien wel goed, een uitzondering zoals the shinning of Blade runner in z'n genre! En deze haalt het gewoon net niet zodat ik me er ontspannend kan aanzetten!

Ieder zijn mening inderdaad!

En begrijp me niet verkeerd, ben er zeker van overtuigd dat jij dit wel een super goed vervolg kan vinden!

Je hebt trouwens wel een mooie top 10 (mss braveheart ben ik het niet mee eens) maar anders, respect!

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Dit is en blijft een intens spannende actiefilm met die nog altijd gore maar verschrikkelijk mooi gemaakte aliens. Het knappe is dat je de beesten niet vaak goed ziet, maar dat ze je wel heel bang maken. De special effects bij het schip zijn gedateerd, maar voor de rest is er nauwlijks wat aan te merken op dit pareltje.

Hoogte punt is in mijn ogen dat Ripley voor het eerst in ogen komt te staan met de schitterend tot leven gebrachte queen. Het gehijg is een super goed detail.

avatar van De Knip

De Knip

Dit is gelukkig een science-fiction die spanning kent en niet louter draait om de special effects. Precies goed, net als deel 1, Alien.

1/2 * omhoog:

****1/2

avatar van supermovieman

supermovieman

Leuk vervolg op Alien! Ik vind hem net iets minder dan deel 1 maar toch goed! Ik vind het leuk dat het verhaal weer precies verder gaat waar het gebleven was, nou ja 57 jaar later maar toch. En dat de gebeurtenissen van de vorige film nu naar buiten wordt gebracht en het natuurlijk niet geloofd wordt! Leuk dat die kat er ook weer was. Nou, dan brengt het verhaal ons weer naar de planeet waar het allemaal is begonnen. Daar volgt een zeer spannende confrontatie tegen de Aliens. Inderdaad, het feit dat er meer Aliens zijn maakt ze minder dreigend, dat ging ook zo bij de Terminator serie maar goed, en ik vond de Aliens nu ze er iets minder gestroomlijnder uitzagen ook wat minder mooi uitzien. Omdat de film minder horror is dan de vorige komt het voor mij wel mat minder serieus over, maar dat mag niet baten. Er waren veel spannende actie scenes en mooi dat we er achter komen waar de eieren vandaan komen! Een minpuntje vond ik wel de Android Bishop, in deel 1 vond ik het ook de Android ook al een minpuntje, en verder vond ik de rol Bill Paxton ook zeer irritant, Maar toch een zeer vermakelijke en spannende actie/ science-fiction film!

avatar van deft0nes

deft0nes

Aan het einde zaten er erg onrealistische en voorspelbare stukken in (Mama Alien in de lift? En ze wist ook nog eens mee te komen naar het spaceship?! Iets teveel van het goeie imho), vandaar een half puntje aftrek. Voor de rest een erg onderhoudende, spannende film.

De Aliens zagen er goed uit, de Queen vooral. De special effects waren beter dan deel 1, maar het ontwerp van de sets wat minder. Ook het acteerwerk van Weaver vond ik iets beter dan in deel 1. Hier en daar een irritante character, maar over het algemeen viel dat mee. Ook de muziek was goed!

JacoBaco

En hoeveel punten heb je moeten aftrekken voor The Fountain? Want daar zitten namelijk een paar dikke fouten in.

avatar van deft0nes

deft0nes

JacoBaco schreef:

Bedoel je continuïteitsfouten? Die boeien mij niet zo heel veel, mits ze niet zo heel erg opvallen. In mijn ogen is The Fountain helemaal foutloos