menu

Aliens (1986)

mijn stem
3,85 (3243)
3243 stemmen

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Sciencefiction
137 minuten / 154 minuten (special edition)

geregisseerd door James Cameron
met Sigourney Weaver, Carrie Henn en Michael Biehn

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=LSHAgmGR-Ig

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van W.V.
4,0
Aliens het lang verwachte vervolg op Alien, meestal pakt een sequel wat teleurstellend uit, maar deze toch echt niet. Alles aan deze film is van een hoog niveau, vanaf het eerste moment is alles heel voorspelbaar, maar dat stoort nergens en dat ligt aan de wijze waarop het in beeld is gebracht, werkelijk subliem, Aliens is ook geen sf thriller, maar een sf actie en die is ruimschoots aanwezig,
de combinatie van een regiekamer waaruit een actie met soldaten uitgezet wordt en die soldaten weer middels parameters zijn verbonden met de regie, was redelijk nieuw voor die tijd maar werkte perfect. Het acteren van een ieder is solide, Weaver liet zien dat zij aan haar rol een ontwikkeling kon meegeven. Enerzijds was zij bereid haar demonen onder ogen te zien en kon zij dat gebruiken tegen de aliens, anderzijds werd zij van iemand die in Alien nog heel erg met de regels bezig was iemand die bereid was te improviseren en verantwoordelijkheid te nemen. De keuze voor Reiser als Burke is achteraf een goede geweest, hij was toen en eigenlijk nu nog een onbekend acteur en voor zijn, kleine maar cruciale rol, was de keuze voor hem een risico, maar hij slaat zich er met verve doorheen, zelfs zo erg dat ik, ook al heb ik de film ettelijke keren gezien, nog steeds een hekel aan hem krijg. Het moment dat hij geconfronteerd wordt met zijn acties, de lamme excuses die hij dan verzint, geweldig. Maar Henriksen steelt met zijn rol de show, hij acteert heel onderkoeld en toch krijg je sympathie voor hem.
De technische kant van de film, daarover hoeven we het niet te hebben, nog steeds van een hoog niveau, ook gemeten naar de huidige maatstaf. De muziek, zeer doeltreffend, niet het beste werk van Horner, maar past wel bij deze film. Aliens is een film die iedere liefhebber moet hebben gezien, of je nu een liefhebber van sf bent of niet, eigenlijk is het verplicht filmvoer.

avatar van GrobbekuikenXL
3,0
Nog steeds leuk maar ook nogal lomp. Alien had sfeer, dit is een lompe actiefilm met lompe karakters. De aliens en Sigourney zijn natuurlijk prima. Deel 1 en 3 hebben toch de voorkeur.

avatar van JacoBaco
5,0
GrobbekuikenXL
Ik vind de (meeste) karakters in deel 3 ook lomp. Jij niet? Het valt me op dat de Marines in Aliens vaak commentaar krijgen. Ik begrijp best dat mensen zich er een beetje aan kunnen ergeren, maar het blijven Marines natuurlijk. En daar wil ik mee zeggen: deze zijn toch over het algemeen vrij macho en lomp? En bovendien, ze gaan allemaal dood! Behalve Corporal Hicks, maar Hicks is dan ook een karakter om van te houden. Dus wat willen we nog meer? Ja oké, sfeer dus.

avatar van AC1
3,5
AC1
GrobbekuikenXL schreef:
Nog steeds leuk maar ook nogal lomp. Alien had sfeer, dit is een lompe actiefilm met lompe karakters.


En vooral lompe aliens.

avatar van GrobbekuikenXL
3,0
Aliens waren toch wel stijlvol in vergelijking met die marines. Vroeger was dit deel mijn favoriet ! Vanwege bioscoopervaring waarschijnlijk.

avatar van tbouwh
3,0
Special Edition

Niet genoeg actie, moet James Cameron gedacht hebben toen hij Alien (1979) zag. Het gevolg was een vervolg dat van thriller/horror naar actie gaat, terwijl het narratief exact daar verdergaat waar deel één ophield. Helaas viel (ook) Aliens me tamelijk tegen...

Ik ben er niet geheel over uit of het de actie is, die dit vervolg de das om doet. De reden zou dan zijn dat alle spanningsopbouw na het eerste deel van de film verruilt wordt voor een lang uitgesponnen schietpartij, waarbij vooral gezegd moet dat ik het op een gegeven moment, op wat schrikeffecten na, wel geloofde met de Aliens waarmee nu afgerekend diende te worden. Dat deed Alien dan veel beter, met die heerlijke onderhuidse spanning die tot de laatste minuut werd vastgehouden.

Toch wringt dat idee een beetje, want de actie is tegelijk wat Aliens gewoonweg epischer en een stukje luchtiger maakt, en dat kon ik ergens ook wel weer waarderen. Ik denk dat ik Alien net iets beter vind, maar het scheelt minder dan ik gister na m'n first time view in gedachten had.

Aliens heeft net die paar minpunten die het niveau een stuk naar beneden trekken. Het wat formule-achtige verhaal, de irritante female lead van Sigourney Weaver en, dat vooral, de te lange speelduur. Toegegeven, ik keek de special edition, maar 137 minuten was me nog steeds te lang geweest. Voor wat Cameron wilde laten zien had 'ie met een krappe twee uur vrij gemakkelijk afgekund. Nu gaat de film hier en daar wat slepen, en is het niet de compacte actie-sf die het had kunnen zijn. Om te beginnen had de rol van dat meisje geschrapt kunnen worden, want die was volstrekt onnodig.

Gelukkig is Aliens visueel wel weer prima, een stuk beter dan The Terminator (1984), dus wat betreft niets dan complimenten aan Cameron's adres. Geluidsband klonk op 5.1 ook heel aardig, mede met dank aan James Horner.

Al met al is Aliens voor mij niet de klassieker die ik me had voorgesteld. Het narratief is een niemendalletje en de cast voldeed niet. Daarnaast duurt de film gewoonweg te lang.

3*

avatar van IH88
4,5
“A creature that gestates inside a human host, and has concentrated acid for blood. These are your words.”

Waanzinnig sterk vervolg op het geweldige Alien. Ik pleeg nu waarschijnlijk heiligschennis, maar ik vond Aliens zelfs nog beter dan zijn voorganger. Het heeft dezelfde ijzingwekkende sfeer als het eerste deel, maar combineert dit nu met een wat vlotter verhaal, een schitterende cinematografie, mooie decors en sterke actiescènes.

En waar Alien buiten Ripley wel erg mager uitgewerkte personages had, introduceert Aliens met Hicks en natuurlijk Newt twee geweldige personages die niet onderdoen voor Ripley. Weaver blijft uiteraard de ster, maar Biehn en de jonge Henn zijn geweldig op dreef. En de Aliens zijn hier in grotere aantallen en stelen de show. Prachtig vormgegeven en echt eng. Er is eerst plaats voor veel actie, maar daarna wordt er plaats gemaakt voor de bekende ondraaglijke spanning. De scene met Ripley en Newt die opgesloten worden en twee kleine aliens moeten afweren, is zelfs één van de spannendste scènes die ik ooit heb gezien. Sowieso is dat laatste gedeelte meesterlijk gedaan door Cameron. Aliens pakt alles groter aan en dat is nu eens geen minpunt. Laat dat maar aan Cameron over.

avatar van JacoBaco
5,0
Ja deel 2 is beter IH88.

avatar van AC1
3,5
AC1
IH88 schreef:
“A creature that gestates inside a human host, and has concentrated acid for blood. These are your words.”

Waanzinnig sterk vervolg op het geweldige Alien. Ik pleeg nu waarschijnlijk heiligschennis, maar ik vond Aliens zelfs nog beter dan zijn voorganger. Het heeft dezelfde ijzingwekkende sfeer als het eerste deel, maar combineert dit nu met een wat vlotter verhaal, een schitterende cinematografie, mooie decors en sterke actiescènes.


Inderdaad een beetje heiligschennis, IH88. Meer up-tempo en actie? Ja, maar dat maakt het niet beter. Spannend, ja, maar spannend slijt snel. Geweldige sfeer, fotografie and sets? Dat doet Ridley Scott een miljoen keer beter.

avatar van IH88
4,5
AC1

Dan verschillen we daar van mening. Ik heb Alien en Aliens kort na elkaar bekeken, en ik vond het qua cinematografie niet heel erg veel van elkaar verschillen. De sets vond ik in beide films waanzinnig goed gemaakt. Qua sfeer (in het begin) en opbouw is Alien iets beter, maar Aliens eindigt weer beter met dat gevecht tussen The Queen en Ripley en de scenes met Newt en Ripley.

Sowieso is dat laatste uur verschrikkelijk goed gedaan door Cameron. En actievoller hoeft niet altijd iets slecht te zijn. Overigens heb ik ze beide met 4 sterren beoordeelt, dus heel veel scheelt het niet. Aliens is sfeervol, heeft meer actie, meer spannende scenes, Hicks, Newt en the Queen. Dat maakt hem voor mij net iets beter dan Alien.

avatar van JacoBaco
5,0
Sowieso is de discussie welke is beter een beetje zinloos omdat Aliens gewoon echt een actiefilm is en Alien eigenlijk een horror. Maar er zijn natuurlijk altijd zaken welke te bespreken zijn.

avatar van horizons
4,0
Als het al heiligschennis is om aliens beter te vinden dan Alien wat is dit dan wel niet:

Alien>Alien3>Aliens/Alien vs Predator.

avatar van JacoBaco
5,0
Dat is spelen met je leven!

Alien 3 is wel goed trouwens!

avatar van AC1
3,5
AC1
IH88 schreef:
AC1

Dan verschillen we daar van mening. Ik heb Alien en Aliens kort na elkaar bekeken, en ik vond het qua cinematografie niet heel erg veel van elkaar verschillen. De sets vond ik in beide films waanzinnig goed gemaakt.


Ik ken beide films al heel lang en er zit een wereld van verschil tussen de twee. Alien is echt wel een pak kunstzinniger in beeld gebracht, zowel fotografisch als qua vormgeving. Het 'wat' in Alien is haast ondergeschikt aan het 'hoe', wat eigenlijk heel typisch was voor Scott tijdens het begin van z'n carrière. Alien is eigenlijk gemaakt met Kubrick in gedachte en het is misschien juist daardoor dat de film het genre zo moeiteloos kan overstijgen. Vele scènes staan namelijk helemaal op zichzelf (iets dat Scott ook doet in The Duellists en Blade Runner). Net zoals in 2001: ASO zijn we getuige van een soort futuristisch ballet. Het gaat dikwijls gewoon om de schoonheid ... schoonheid waarin we vaak onze eigen gedachten op projecteren. Kijk maar eens hoeveel tijd en aandacht de film besteedt aan dingen die niks met verhaal hebben te maken. Net zoals in de kunst is het haast schoonheid gewoon omwille van de schoonheid, terwijl bij Cameron de scènes dienen om het verhaal vooruit te laten gaan. Cameron staat nergens bij stil. Er moet vaart in zitten. Er is nog een wezenlijk verschil. Ridley Scott is een kunstenaar. James Cameron is een ingenieur. En dat is duidelijk te merken aan de films. Alien is tijdloze kunst. Je kan ondergaan zonder het te bekijken als een horrorfilm en er toch een betere, zelfs rijkere ervaring aan overhouden. Aliens is een leuk ritje op de kermis dat ondertussen al lang voorbij is gestreefd door nieuwere en snellere ritjes.

avatar van baspls
4,0
"Did IQs just drop sharply while I was away?"

Het bijzondere van de Alien-films is dat ieder deel is geregisseerd door een regisseur met een heel eigen stijl. Tijdens het maken van The Terminator schreef Cameron zijn script voor een vervolg op Alien. Toen Terminator een groot succes werd kreeg Cameron toestemming om zijn film te maken. Sigourney Weaver weigerde aanvankelijk om aan de film mee te werken, totdat ze het script las.

Na 57 jaar worden Ripley en haar kat gered door The Company. Niemand gelooft Ripley over de Alien en aanvankelijk wordt ze voor gek verklaard. Maar als ze het contact verliezen met de kolonie op de planeet waar ze de eerste Alien gevonden hadden, vragen ze haar om hulp. Samen met een team mariniers moet Ripley gaan kijken wat er aan de hand is...

Waar bij Alien geprobeerd werd om de ultieme horror-film te maken, licht de nadruk bij Aliens op actie en wordt de horror een beetje over het hoofd gezien (Al zag die Alienmoeder er wel echt smerig uit.). De film is bij vlagen spannend, maar niets vergeleken met zijn voorganger. Het verhaal heeft een paar onwaarschijnlijkheden; toevallig word Ripley gevonden en toevallig is er een kolonie op de planeet op dat moment... Maargoed, dat moest natuurlijk wel voor een vervolg. Verder is het verhaal zeker niet slecht. De Robot Bishop heeft Asimov-invloeden en de achtergrond van de Aliens worden verder uitgebreid. Daarnaast vond ik ook de moeder-band die tussen Ripley en Newt ontstaat een sterk punt (dit is waarom Weaver besloot mee te werken aan de film).

Wat ik wel echt storend vond is dat de hoeveelheid zuur die vrijkomt bij het kapot schieten van de Aliens zwaar onderschat wordt. Als 1 druppel van hun bloed door 3 verdiepingen van een schip kan branden dan overleef je het echt niet als je er een raakt met een geweer (dat is trouwens precies waarom het in de vorige film bedacht is). Ik heb de special edition gezien, het is af te raden om de originele versie te kijken, want het script van Cameron komt veel beter tot uiting in de langere versie. De mariniers werkte in het begin een beetje op mijn zenuwen, maar naarmate de film zich vorderde werden ze steeds verdraaglijker. Sigourney Weaver vertolkt haar rol weer prima en Carrie Henn doet het voor haar leeftijd erg goed als Newt.

De special effects in Alien waren toch wat netter verzorgt, logisch want de kwantiteit is veel lager. Toch heeft Aliens ook bijzonder sterke effecten. Ze zijn wat minder tijdloos, maar ik hou wel van die typische jaren '80 stijl. Mooie animatronics en de wapens waren opzich ook wel goed ontworpen. Erg gaaf om te zien wat het team van Terminator met een groot budget kan doen. De ontwerpen van de originele Alien-film waren wat futuristischer, maar dit kan er ook zeker mee door.

De film is degelijk opgenomen, maar het is duidelijk dat Cameron niet heel erg op cinematografie heeft gelet en meer aandacht aan actie heeft besteed. James Horner maakt een prima soundtrack, een aantal tracks 'geleend' van Goldsmith's score en zijn eigen Star Trek-soundtracks, maar dat was vooral omdat hij zo weinig tijd kreeg om de soundtrack te maken.

Aliens is in alle opzichten een tandje minder dan Alien. Alien is een angstaanjagend en mysterieus meesterwerk, waar Aliens een vakkundig gemaakte Actiefilm in een Sciencefiction-setting is. Terminator was mischien minder spectaculair, maar wel een origineler werk van Cameron. Desalniettemin blijft Aliens een erg vermakelijke film en een van de allerbeste in het Actie-genre.

avatar van mr. Prizzi
3,5
Zojuist herzien en eerlijk gezegd ietsje minder dan Alien, maar toch weer genoten van deze redelijk geslaagde sequel
In Aliens ligt jammer genoeg de nadruk iets meer op actie dan op mysterie en horror.
Het verhaal wordt gaandeweg wel steeds beter en de geweldige decors maken de film een genot om naar te kijken.

5,0
super geweldig vervolg.heb hier ook zeker weer genoten.heb ze natuurlijk al vaker gezien maar de reeks blijft gewoon super.

avatar van thoyouknow1980
4,5
Minder horror dan de eerste maar daar komt een bak extra actie voor terug
De sfeer is weer briljant getroffen,net als de karakters en bijna alles in deze film.
Een super tof en geslaagd vervolg wat mij betreft

avatar van Quentin
4,0
Welke versie is eigenlijk beter, de theatrical van 137 minuten of de 154-minuten-durende special edition?

avatar van JacoBaco
5,0
In principe is de special edition een stukje beter, maar ook erg lang. Iets meer duidelijkheid wat betreft het hoe, wat, waar, waarom. En 1 extra toffe actiescène.

avatar van Chainsaw
3,5
Chainsaw (moderator)
Een herziening deed me de film iets meer waarderen, maar nog steeds is Aliens van James Cameron zwaar inferieur aan het origineel van Scott. Het is vooropgesteld goed dat Cameron voor het vervolg voor een hele andere toon koos, het voorkomt een simpele herhalingsoefening. Daarnaast ziet de film er simpelweg fantastisch uit, Cameron laat zien dat hij met een minimaal budget enorme dingen kan neerzetten, waarschijnlijk geleerd toen hij nog voor Roger Corman werkte. Als je de gehele film bekijkt, is het onvoorstelbaar dat dit voor slechts een paar miljoen is gemaakt; de actie, de sets en het spektakel is nog steeds van ongekend hoog niveau. Geestig dat Cameron tegenwoordig enkel nog films schiet die per dag kosten wat Aliens in zijn geheel heeft gekost.

Toch werkt niet alles. De film mist de spanning van het origineel, maar bouwt wel op dezelfde manier op; het tempo van het begin van de film ligt opvallend laag. Wat natuurlijk geen probleem is als je sterke, memorabele personages of een ijzersterk script hebt, maar dat mist Aliens. De personages zijn vrij vlak en sommige werken zelfs op je zenuwen, zoals een over-acterende Bill Paxton, die ik in ieder geval vrij snel zat werd. Uiteindelijk transformeert de film in een enorme actiefilm waarin spierbundels met enorme geweren een heel leger aan Xenomorphs aan gort schieten. Amusante actie en goede visuals, maar spannend wordt het nergens. Dan merk je hoe effectief die ene simpele Xenomorph tegen die kleine crew uit de eerste film was. Aliens is uiteindelijk een prima gemaakte sciencefiction actiefilm en duidelijk één van de sterkere delen uit de hele Alien franchise. Maar een meesterwerk als het eerste deel van Scott is de film geenszins.

3,5 sterren.

avatar van max cady
4,0
Ik ben de reeks opnieuw aan het bekijken (In de volgorde 2,3,1 ?) en ben het eens met bovenstaand van Chainsaw. Over de hele linie een prachtige film al stoorde ik met erg een de mariniers en dan vooral aan Bill Paxton. Superirritant. Weaver acteerde fantastisch. Op naar deel 3 .. Toch na deze herziening een puntje eraf. 3,5 *

avatar van AC1
3,5
AC1
En toch, toen de film uitkwam in de jaren '80 vond ik 'm toch wel heel spannend ... maar dan op een andere manier. Het ding is, ik vind 'm gewoon niet zo interessant na al die jaren. De eerste film van Ridley Scott heeft het onwijze voordeel dat het een horror art movie is maar dan ééntje met een groter budget. Die vormgeving, de atmosfeer, de belichting, de hele mise-en-scène, ... Het is een handleiding voor iedereen die een film maakt.

avatar van Roger Thornhill
5,0
Grappig, AC1, ik kom juist van de andere kant : toen ik de eerste twee Alien-films zag vond ik ze geen van beide erg indrukwekkend, maar inmiddels ben ik ze allebei maximaal gaan waarderen, de eerste als (ja, ik zeg het maar gewoon) een kunstwerk waarvan alle elementen naadloos op elkaar aansluiten (ik zoek nog steeds naar een plek in mijn top-10 voor die film, maar het is daar nou eenmaal dringen geblazen), de tweede als een schoolvoorbeeld van hoe je ritme en tempo in een actiefilm moet aanbrengen en doseren. Sowieso ben ik James Cameron de laatste tijd steeds meer gaan waarderen: zijn films zijn als een canvas waarop hij met broad strokes toch een maximaal effect weet te sorteren – The Terminator, Aliens, T2, Titanic, Avatar, het is allemaal zo plat als een dubbeltje, maar elke keer slaagt zo'n film erin om mij in het verhaal te zuigen en mee te slepen. Waar Ridley Scott een penseel gebruikt pakt Cameron de voorhamer om de gewenste emoties (spanning, ontroering, liefdeszwijmel, overrompeling) er bij de kijker in te rammen, maar hij hanteert die met zóveel film- èn verhaaltechnische vaardigheid dat het hem nog lukt ook, getuige de waanzinnige hoeveelheid toeschouwers die er op met name zijn laatste twee films zijn afgekomen. Ik heb daar eigenlijk wel bewondering voor.

avatar van AC1
3,5
AC1
Roger Thornhill schreef:
Grappig, AC1, ik kom juist van de andere kant : toen ik de eerste twee Alien-films zag vond ik ze geen van beide erg indrukwekkend, ...


Ja, maar jij bent dan ook van de nieuwe generatie, hè.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Na Prometheus en Alien ook deze opnieuw gekeken (ditmaal de director's cut, die me iets te lang duurde) en waar die eerste, maar vooral de tweede film echte suspensefilms zijn waar horror en sfeer de boventoon voeren, daar is Aliens een pure actiefilm. Ergens vind ik dat best goed, want de spanning van Alien kan je nooit meer evenaren, maar het is ergens ook wel jammer omdat je daarmee wel de spanning volledig laat verdwijnen. Aliens is door de enorme hoeveelheid Xenomorphs in beeld zo goed als nooit spannend. Ze dienen hier als kanonnenvoer en zijn heel wat minder gevreesd. Anderzijds levert het wel een sterke actiefilm op. Zij zijn met veel meer, maar de mariniers zijn ditmaal tig keer beter bewapend.

Er zitten echt heerlijk brute actiescènes in het verhaal inclusief een bad ass eindconfrontatie en zo heel af en toe (met de stipjes op de radar) is het ook nog best spannend. Wel vind ik deze cast een beetje nietszeggend vergeleken met de voorganger en is de aanwezigheid van een kind niet bepaald een pluspunt. Sigourney Weaver krijgt als Ripley hier wel meer te doen en stelt ook zeker niet teleur. Een hele waardige heldin. Eigenlijk jammer dat ze niet gewoon na deze film gestopt zijn met de franchise, de overige delen halen dit niveau nooit. Maar dat merk ik binnenkort wel weer, want ik ga ze allemaal opnieuw opzetten. Alien is briljant, Aliens is ook een klassieker, maar doet wel een stapje terug.

Beetje twijfelen tussen 3,5* en 4*, maar ik gun Aliens toch nog wel de hogere score. Dus blijft mijn 4* staan.

avatar van AC1
3,5
AC1
Ajax&Litmanen1 schreef:
maar het is ergens ook wel jammer omdat je daarmee wel de spanning volledig laat verdwijnen.


Er waren wel degelijk spannende scènes in Aliens, hoor. Een goed voorbeeld van spanning is wanneer ze geen kant opkunnen en ze zien de aliens alsmaar naderen op hun radar: "I don't get it! They should be right in front of us!" (of iets gelijkaardig).

avatar van Redlop
5,0
AC1 schreef:

Er waren wel degelijk spannende scènes in Aliens, hoor. Een goed voorbeeld van spanning is wanneer ze geen kant opkunnen en ze zien de aliens alsmaar naderen op hun radar: "I don't get it! They should be right in front of us!" (of iets gelijkaardig).


En het moment dat Ripley teruggaat op zoek naar Newt.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
AC1 schreef:
(quote)


Er waren wel degelijk spannende scènes in Aliens, hoor. Een goed voorbeeld van spanning is wanneer ze geen kant opkunnen en ze zien de aliens alsmaar naderen op hun radar: "I don't get it! They should be right in front of us!" (of iets gelijkaardig).


Als je mijn hele verhaal gelezen had, had je gelezen dat ik dat ook vond en dat ik zelfs jouw voorbeeld in dat stukje benoemde....

avatar van JacoBaco
5,0
En dan nog zitten er veel meer spannende scènes in Aliens. Althans. dat vind ik zelf. Bijvoorbeeld de scène dat Ripley and Newt zitten opgesloten en er twee Facehuggers in hun ruimte zitten.

En wanneer de groep aankomt op LV-426 en ze de boel gaan verkennen. Ik voelde de dreiging/spanning al vanaf het moment dat ze daar aankwamen. Ripley gedraagt zich ongemakkelijk en je weet al hoe gevaarlijk die krengen zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:26 uur

geplaatst: vandaag om 01:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.