Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 24 februari 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Million Dollar Baby
"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."
De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Maggie Fitzgerald
Father Horvak
Shawrelle Berry
Earline Fitzgerald
Mardell Fitzgerald
Eastwood met z'n zoveelste plastieken film.
Het is best jammer dat de man dramas blijft uitspuwen terwijl zijn films compleet van menselijkheid en overtuiging gespaard blijven.
Als vanaf de eerste seconden krijg je de stem van Freeman (ach), daarna rochelt Clint er zelf wat achteraan als bitter oud mannetje (aha) en zijn we vertrokken voor 90 minuten uitgekauwde rise (zucht).
Wat er daarna volgt is eigenlijk even verrassend als het slecht is. Het hele euthanasie gebeuren heeft 0 impact en benadrukt vooral de emotionele betrokkenheid bij de film.
Veel verder dan wat makkelijk genot bij de overwinningsmomenten komt Eastwood niet. Doorheen de hele film is het script bijna leesbaar op het scherm en weet de film zelf nooit van start te gaan.
Verder zijn er aardige pogingen met schaduwwerk die er nooit voor kunnen zorgen dat het visueel ook daadwerkelijk aangenaam wordt. Verzorgdheid is bij Eastwood zoals steeds ook saaiheid en met geweldige oneliners als "Girlie, tough ain't enough weet je meteen waar je aan begint.
De rise was grappig en makkelijk om volgen, zoals dat steeds gaat met rise scenes. The fall is verrassend maar tegelijkertijd ook zo ridicuul en koud-latend dat het enkel het falen van de film onderstreept.
Scratt
Eastwood met z'n zoveelste plastieken film.
Vraag me af waarom sommige mensen altijd films bekijken die ze eigenlijk niet willen zien.
Om zich te ergeren veronderstel ik ?
... of andere mensen te ergeren. Of beter nog, om een hele meute compleet over de zeik te krijgen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.
Marintje
Goede film, alleen een beetje nep wanneer ze elke tegenstander in de eerste ronde knock-out slaat.
niethie
Salto
Hoort bij de betere en meest ontroerende films die ik heb gezien in mijn leven. Ik wacht nog even met het aanpassen van mijn top 10, maar ik denk niet dat dat nog lang op zich laat wachten.
Eastwood neemt ons mee omhoog met de trap waar aan het uiteinde het ultieme geluk te vinden is... Om ons er vervolgens op een onverwacht moment hard af te laten donderen.
Daarna denk je dat je de klap te boven bent, waarna je hart een lange marteling ondergaat die lang nadat de film is afgelopen nog door je hersenen klinkt en je met betraande ogen naar het plafond blijft staren...
Misschien wat overdreven uitgelegd, maar je kunt wel raden dat ik deze film echt intens heb meegemaakt. Groot compliment voor Clint Eastwood en Morgan Freeman, maar vooral voor Hillary Swank die eens te meer laat zien dat acteren geen makkelijk beroep is.
Stormwind
Deze film spreekt mij heel erg aan, wellicht omdat ik me kan identificeren met de hoofdpersoon. Hillary Swank acteert zeer goed en ik vind de film op meerdere fronten ontroerend. Echt een schitterende film, die ik zeker nog vaker ga bekijken en waarschijnlijk keer op keer met tranen in m'n ogen ga eindigen. 4,5 ster.
m1701
Geweldige Cast, ze hadden geen betere kunnen kiezen!
Goed en sterk verhaal. Zeer indrukwekkend.
Morgan Freeman ook weer op zijn best!
mickgkz
Mooi acteerwerk, geweldig verhaal.
laat soms paar steekjes vallen op bepaalde gebieden maar.
Gewoon simpelweg geweldige film
Chromeo
Adembenemend mooie film met prima vertolkingen van de 3 belangrijkste protagonisten. Net op 't moment dat je zou kunnen denken dat je naar een "Rocky" zit te kijken, slaat de film om, overstijgt hij alle verwachtingen en verandert ie in een pareltje... Sterk!
kimberlyVD
geweldige film die heel oprecht overkomt.
Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman doen het hier geweldig! Het verhaal is zeer mooi opgebouwd en voert je mee in de belevenissen van de hoofdrolspelers.
Prachtig... Hij staat dan ook op nr. 6 in m'n top 10...
Roland1991
Hele goede film!, begin wat saai, maar later zeker goed! Wel ontroerend!
Een 4!
niethie
Deze destijds eens op dvd gezien en daarna helaas nooit meer herkeken, is dus alweer een aardige tijd geleden. Kan me herrineren dat het verhaal me erg aangreep, de sfeer heel sterk was, de acteerprestaties van vooral de drie hoofdpersonages Eastwood, Swank en Morgan erg goed waren en vooral het einde me best aangreep. Zal hem dus ook snel weer eens gaan herzien.
3,5 sterren
Donkerwoud
Ik heb een bloedhekel aan sportfilms, niet aan deze, dat zegt wel genoeg.
dvd-me
heb hem net gekocht bij de quality filmcollection bak.
Is hij net zo goed zoals de meeste zeggen???
stefan dias
Ik heb een bloedhekel aan sportfilms, niet aan deze, dat zegt wel genoeg.
Ik had ook zo iets, niet bepaald met sportfilms, maar met Oscarwinnende films, die toch vaak net erover zijn. Hier had ik dan ook een vermoeden hoe het ongeveer ging aflopen, want ondanks alles blijven er toch nog een hele hoop cliché's in de film rondlopen, de hele aanhef zeg maar, maar uiteindelijk draait alles toch wel evne helemaal anders uit.
Plots zit ik naar echt pakkende scènes te kijken en niet naar gemakkelijk scorend sentiment. Toch wel behoorlijk adembenemend. deze film heeft mij (heel aangenaam) verrast.
88Fabian
Als je een slechte boksfilm wil zien kijk deze,een oersaaie film,het wordt extreem sloom geacteerd,echt verschrikkelijk gewoon.
helleke
Als ge de film een beetje begrijpt weet ge dat deze film niet enkel over boksen gaat.
Het einde doet het boksgebeuren zelfs naar het 2e plan verdwijnen.
Maar als ge zelf nooit zo'n situatie hebt meegemaakt kan ik het verstaan dat ge het maar niets vond.
Er bestaan (gelukkig voor u) ook (animatie)films waar het thema niet zo zwaar is.
cel
als je de film de tweede keer kijkt dan word die minder,
maar hij blijft nog altijd een dikke *5
Dree450
Tja, wat moet je hier nog van zeggen van deze top acteur. Gewoon een 5!
Messias999
Ik versta niet waarom sommige onder ons dit geen goede film vinden. Het bevat een schitterend verhaal, een ontroerend einde en een schitterende cast. Vooral Hilary Swank acteerde fenomenaal.
Deze film hoort thuis in een top 25 aller tijden!
strunglady
Prachtige film. Vanaf het eerste moment word je meegesleurd in het verhaal. De film stond al heel lang op mijn verlanglijstje om te kijken, gisteravond is het er eindelijk van gekomen. Geen enkel moment spijt gehad en de film duurde ook geen minuut te kort of te lang. Prachtig!
4,5
bennied2005
Persoonlijk vind ik dit een van de beste films die ik ooit gezien heb. We hebben met zijn vijven naar de film zitten kijken. Toen de film was afgelopen waren we gewoon een paar minuten stil. Indrukwekkend dus. En geweldige acteerprestaties.
Dead01
- 1981 stemmen
Film viel wel goed mee vond ik.
Mooi verhaal en goed geacteerd. Niet meer over te zeggen
3,5 sterren
*Me*
Super goede film!! Een aanrader!
Ik vond het echt een mooi verhaal! Bovendien vond ik ook het keerpunt in de film totaal onverwacht!
Ik was ook onder de indruk van de boksprestatie van Hilary Swank! Dat was zeker niet slecht !
Geweldige acteerprestaties!
dikkop
Ik vind de laatste tijd dat er maar 2 regisseurs zijn die mensen echt goed weten te raken. Eastwood en Gibson. Clint weet de mensen weer goed te raken in deze film. Emotioneel, heftig en aangrijpend. Ik had eigenlijk 5 sterren willen geven voor deze film, maar op het eind blijf je toch met een rot gevoel zitten...vandaar.

Boksfilm 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood vanavond te zien op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999