Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 24 februari 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Million Dollar Baby
"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."
De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Maggie Fitzgerald
Shawrelle Berry
Earline Fitzgerald
Mardell Fitzgerald
Greeneyelady1
Een zeer ontroerende film met Hillary Swank die haar rol zeer overtuigend naar voren laat komen! Ik vond het ook heel mooi om te zien waar de wilskracht haar uiteindelijk bracht.
Dit is een film die je gezien moet hebben om te begrijpen wat ik (wij) bedoelen.
nathalie22
best een mooie film.
Verdiend dan ook een hoge score en begrijp niet dat mensen dit een slechte film vinden :s
Adrenal
Best een goede film, weliswaar met zijn mankementen. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg storend dat zoals bijna altijd in Hollywoodfilms de echte slechterik een buitenlander is (denk aan oa. Die Hard, Rocky IV, zelfs No Country for Old Men), "Billy the Blue Bear" was in dit geval een Oost-Duitse dus ook nog eens een communist... Zulke zaken vallen blijkbaar niet veel mensen op maar voor mij maakt het de film meteen een stuk zwakker.
Het eerste deel van de film, het "rise"-gedeelte vond ik erg vermakelijk, het "fall"-gedeelte een stuk minder, het raakte me niet.
Ondanks deze minpunten vind ik Million Dollar Baby toch 3* waard.
13woutie13
uiteindelijk gewoon een goede film.
het begin vond ik eerlijk gezegd wat gewoon overkomen, en leek heel erg op rocky.
het 2e deel was heel veel drama, met een logisch einde.
BennyZ1991
Mooie film van Clint Eastwood. Niet echt een orgineel verhaal maar wel een onverwachte wending in de film waardoor het je toch weet te raken. Sterk geacteerd, ik persoonlijk vind het geweldig om de stem van Morgan Freeman te horen vertellen. Dit doet hij in een heleboel film, maar ook Swank en Eastwood spele zeer overtuigend.
rikkie_90
Uitstekende film, met een leuke verhaallijn, en een toch wel indrukwekkend plot. Heeft aan mijn verwachtingen voldoen. Leuk om Morgan Freeman is in een andere rol te zien, wat meer op de achtergrond spelend kan hij dus ook erg goed. En Swank en Eastwood ook zeer sterk.
4.5 *
alright.bigman
Na een lange tijd heb ik deze film eindelijk is gekeken.
Hij licht al een jaar of 2 in de kast en heb hem nu pas gezien,
Waar ik nu erg spijt van heb!
Wat een goede film zeg , mooi verhaal heel goed geacteerd , etc.
De film heb me echt gegrepen pracht verhaal!
Dikke 5* (als je meer sterren kon geven had ik dat ook gedaan!)
GinolaEHV
Prima, vlotte dramafilm.
Film kent een goed hoofdverhaal, waarin een fijne mix tussen dramatische en enkele lichtkomische momenten wordt gevonden. Dat laatste komt vooral voort uit de dialogen/interactie tussen Eastwood en Freeman, en door 'Danger'.
Eastwood en Freeman acteren wederom uitstekend. Eastwood is sowieso altijd wel fijn om te zien als oude chagrijnige man. Swank ben ik niet zo'n fan van, maar deed 't niet slecht.
Ietwat minder interessant waren de zijverhaaltjes, zoals z'n 'relatie' met z'n dochter en dat gedoe met die moeder van Fitzgerald.
Plotwending an sich is goed. Uitwerking vond ik matig tot redelijk. Kabbelt af en toe naar het einde toe.
Maar al met al een zeer interessante film: 4*.
wwelover
Aangrijpende film met een leuk onderwerp. Niet al te standaard sport filmpje, maar ééntje met een mooi verhaal en een wat diepere betekenis. Nou heb ik verder zelf niks met boksen (geef mij maar Good Old Showworstelen;)) Het jammere aan de film is, dat hij op een gegeven moment nogal saai wordt. En ik kon toen met moeite m'n aandacht erbij houden,gelukkig werd dat later weer minder. De bokswedstrijden waren mooi in beeld gebracht, visueel en ook qua muziek een mooie film.
Acteerwerk was prima, zeker Clint Eastwood en Morgan Freeman zijn weer erg goed in hun bekende rollen eigenlijk. Swank is ook goed. En ja de kleine rol van de Nederlandse Rijker,was nogal slecht vond ik, toen ze iets moest zeggen. Maar ja dat zie ik door de vingers.
Het einde is echt heel erg mooi en ontroerend, haalt het niveau toch nog meer omhoog. Geen cliché eind dat ze wereldkampioen word ofzo
sinterklaas
Werd toch weer eens tijd voor een Eastwood-filmpje. En ik heb nu ook eindelijk eens een van de nieuwere Eastwood-films gezien. En deze lag gewoon in 2 disc editie voor maar 2,50 bij Musicstore. :O Met Million Dollar Baby kun je al zien dat Eastwood stokoud is en dit keer gewoon rustigere rollen speelt waarbij hij niet in Actie hoeft te komen of te moeten rennen ofzo. Wat me ook opvalt is dat Eastwood de laatste tijd ook meer films gaat regiseren dan dat ie erin gaat spelen. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat ie achteruit gaat. In Million Dollar Baby bundelt ie nog zijn krachten en zet toch weer een mooie regiefilm nog rol neer als de boxleraar Frankie Dunn in een weergaloos mooi verhaal die word verteld door Morgan Freeman die ook een schitterende rol neerzet als assistent van Frankie Dunn. Wie de film al helemaal goedmaakt is Hillary Swank die graag boxen wil leren. Maar Dunn leert vrouwen geen boxen maar uiteindelijk mond dat toch uit tot een mooie relatie. Swank als Maggie is toch niet zo slecht als Dunn denkt. Zo mond dit uit tot een geweldige sportfilm en Maggie legt toch wel heel veel mensen neer in de ring. Hillary Swank als Maggie kan je wel de vrouwelijke versie van Rocky of Ranging Bull noemen. Ze acteerd gewoon de sterren van de hemel. Het climax komt echter aan het einde en dat is dan ook meteen de belangrijkste gedeelde van de film. Maggie raakt zwaar gewond tijdens dat gevecht met die Duitser en beland ook in het ziekenhuis. Waneer ze uiteindelijk toch sterft heeft Dunn besloten om alles achter te laten en nooit meer terug te keren naar de gymschool en de stad. En zo sluit Freeman het verhaal af. Zo kan je toch zien dat waar Dunn in het begin Maggie niet wou leren boksen het dan toch nog uitloopt van dat Maggie erg belangrijk was geweest voor Dunn.
Erg mooie nieuwere film van Eastwood. Schitterend en ook ontroerend. En dat allemaal voor maar 2,50 en dan nog de 2disc editie ook. :O En dat zie je ook maar zelden. Ik zou zeggen. Aarzel niet en koop hem gewoon en dan zal je wel zien dat het die 2,50 meer dan waard was.
Prachtige magistrale film.
kimberlyVD
Helemaal niet. Hij heeft onlangs nog een nieuwe uitgebracht, Gran Torino. En deze zijn er ook gekomen na million dollar baby:
-Flags of Our Fathers (2006)
-Letters from Iwo Jima (2006)
Alternatieve titel: Iou Jima Kara no Tegami
-Changeling (2008)
Prima film van Clint Eastwood, die ook met deze film nog maar eens bewijst ook een prima regisseur te zijn. De film vertelt rustig het verhaal van de hoofdrolspelers, waarbij er veel diepgang aan de karakters wordt meegegeven en de acteurs dit ook ten volste benutten. Eastwood is altijd goed in het spelen van een verbitterd personage, maar ook Swank en Freeman doen het goed. Alhoewel de oscar voor Freeman dan weer wel enigszins overdreven is, heeft de man wel een fenomenale vertelstem en blijft het heerlijk om daarnaar te luisteren. Overigens speelt Eastwood wat mij betreft in elk geval duidelijk beter in deze film. Ondanks dat de film zich grotendeels in een bokscentrum afspeelt, staat het boksen niet centraal in deze film, maar juist het gebeuren daarom heen en dat weet erg te boeien. Soms misschien een tikkeltje voorspelbaar, maar Eastwood weet het zo te brengen dat het geheel toch een uitermate sterke indruk maakt!
Chimpz
Lekker klassieke cinema. Eastwood vertelt zijn (aangrijpend) verhaal, Clint Eastwood zelf (op één na laatste acteerrol ooit?), Morgan Freeman (vind dit persoonlijk een van zijn sterkste rollen) en Hillary Swank (kut accent) vertolken het enorm goed en de fotografie is van zeer hoog niveau. Ookal missen de personages achtergrondverhaal of randactiviteiten, verder is er weinig op aan te merken.
patrick21079
Mijn tweede film van Clint Eastwood als regisseur, en na Gran Torino weer een hele mooie en goede film van deze geweldige acteur en van de twee films die ik heb gezien ook een goede regisseur.
Het verhaal dat verteld wordt en waar op het einde pas blijkt dat Morgan Freeman eigenlijk een brief naar Clint's dochter stuurde en daar het hele verhaal in vertelde en wat voor man haar vader eigenlijk was kwam heel verrassend. En werkelijke een glansrol voor Hilary Swank die terecht een Oscar kreeg voor deze rol en ze deed ook al haar boksscènes zelf! Morgan Freeman is altijd goed, zo ook in deze film.
Eastwood sleept ons lekker mee: 3 mensen, 1 ervan met een droom maar alle 3 met een verleden waar in sommige gevallen de wonden nog van openliggen. Maggie die in het begin in de sportschool komt en denkt dat ze alles kan bereiken, maar keihard wordt afgewezen door Clint, om haar leeftijd en omdat ze een meisje is en Clint traint geen meisjes. Maar Clint draait later, mede door Freeman en de schitterende vastberadenheid van Maggie, bij en ze vinden samen hun weg naar de top, maar zullen met z'n tweeën dramatisch eindigen.
De relaties tussen de hoofdpersonen en hoe die veranderen zijn mooi in beeld gebracht in de grauwe en kille sfeer en de simpele manier waarop het gefilmd is. Swank die de dochter wordt voor Clint die hij eigenlijk niet heeft, want met zijn echte dochter heeft hij toch niets meer. En Freeman en Clint die door hun verleden onlosmakelijk verbonden zijn.
Kortom een mooie, ontroerende dramafilm die je toch wel gezien moet hebben! En het is toch nog wel knap wat die stokoude Eastwood hier nog op het doek laat verschijnen.
Embie
Super film!! Aanrader voor iedereen. Geweldig geregisseerd door Clint Eastwood. De rol van Magie is ook echt fantastisch gespeeld door Hilary Swank. En Morgan Freeman mag er ook zijn!!
SaViBo
Geweldige film, iedereen kijken vanavond, ook heerlijk dat hij op nederland 3 is. Ik vind een film op tv kijken het alleen nog waard als hij op ned. 1,2,3 is, of als de belgen uitzenden.
Exxon
Hij vervalt vanavond vanwege een avondvullend programma over Michael Jackson...
13woutie13
Dit meen je toch niet he.....
Ik heb nu wel genoeg gehoord over Michael Jackson.
Zenden ze eindelijk weer is een goede film uit, vervalt hij.
Laoslander
normaal gebruik ik deze uitdrukking nooit, maar ik vind het gewoon een ongeloofelijk mooie film.
Rosicky
Drama waarin de clichés niet worden gemeden, maar dat pakt voor deze ene keer niet verkeerd uit. Goed drama met drie uitstekende hoofdrolspelers waarvan Morgan Freeman de beste is.

Boksfilm 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood vanavond te zien op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999