Genre: Drama / Sport
Gesproken taal: Engels en Iers
Releasedatum: 24 februari 2005
Bekijk via Videoland
Plot Million Dollar Baby
"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."
De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Maggie Fitzgerald
Shawrelle Berry
Earline Fitzgerald
Mardell Fitzgerald
jordkaka
ik begrijp echt niet hoe mensen deze film goed vinden....terwijl ze valt legt net iemand een krukje neer waarmee ze precies met haar hoofd op valt...TUURLIJK!!
ET bestaat ook.
Echt zeik verhaal.
Zo zie je maar weer..vrouwen moeten gewoon niet boxen...
Depri SHIT!!
Fucking best review ever, spoiler alert btw.
huppelepup
ET bestaat ook.
Echt zeik verhaal.
Zo zie je maar weer..vrouwen moeten gewoon niet boxen...
Depri SHIT!!
Voortaan iets beter opletten als je een film kijkt...
hdehoon
Normaal val ik altijd in slaap bij boksfilms, maar die boksende meiden vond ik weer eens heel wat anders. Goed verhaal, goed uitgewerkt, goed geacteerd. Het einde had ik niet verwacht. Valt wel weer eens op hoe ver die Amerikanen achterlopen met een goede euthanasieregeling. Het laatste beeld was wel aardig, dat je het wegrestaurant ziet, maar net niet kunt zien of Frankie aan de teek zit.
Dreiecke
Het verhaal is tot de helft (tot de verlamming) voor mij heel boeiend, daarna vertraagt het enorm.
Je zou het verdieping kunnen noemen, maar ik vind het te sentimenteel en te bedacht overkomen. Het eind sleept zich voort, is te uitgerekt naar mijn zin.
Het (vrouwen) boksthema vind ik interessant, vooral de passie en het doorzettingsvermogen en de rauwe sfeer.
Clint is hier mijn favoriet, een klasse acteur!
orbit
- 12092 berichten
Helaas, ik zat helemaal in het verhaal en de glory van mooi Swank, maar het einde verprutst het voor mij, wat een mistroostigheid.. en welke boodschap wil Clint dat we hieruit nog moeten destilleren? Cinematisch gezien ook vanaf dat punt geen boeiende film meer. Helaas.
RuudC
Vooraf geen idee waar deze over zou gaan, dus ik ben op goed geluk gaan kijken. Omdat het toch een behoorlijk vermakelijke film bleek te zijn, vind ik dat ik daarmee een goede keuze gemaakt heb. Ik twijfel alleen of ik de top 250 notering niet een beetje overtrokken vind. Million Dollar Baby wordt namelijk nergens écht indrukwekkend. Clint Eastwood speelt zijn typische brompottenrol met verve, maar heb ik wel eens beter gezien. Hillary Swank is de ster in dit verhaal en Morgan Freeman probeert zowaar Eastwood te imiteren.
Ik heb eigenlijk niet zo gek veel boksfilms gekeken tot nu toe, Dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Toch zijn er genoeg films die eenzelfde opbouw kennen. In ieder geval verveelt de film nergens. Het is prachtig om te zien hoe hoofdpersoon Maggie uitgroeit tot topbokser (en ook leuk dat Lucia Rijker eraan meegewerkt heeft). Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot, maar gelukkig komt er hier en daar een goede grap voorbij. De confrontaties met mensen van buitenaf zijn van wisselend succes. De relatie tussen Maggie en haar familie is heel interessant, terwijl Clints gesprekken met de priester totaal niet van waarde zijn.
De boksscenes zijn goed geschoten en zien er intensief uit. Met name het gevecht met Lucia Rijker is erg tof. Vanaf het keerpunt slaat de film helemaal om (dubbelop, ik weet het). Het dramatische einde maakt het geheel wat vreemd. Misschien wat onwennig. eigenlijk ben ik er wel van onder de indruk geraakt. Vier sterren.
Le Professionnel
Prachtige film de chemie tussen Eastwood en Swank spat van het scherm af en Freeman zet zoals altijd ook weer een mooie rol neer.
herder
De personages die uit de familie van Hilary Swank bestaan zijn zeer slecht en ongeloofwaardig geschreven.
herder
De personages (de familie en die slechte/bange bokser) waren allemaal twee dimensionaal. Noem ze ook wel karikaturen.
R-beq
Vooraf had ik geen idee wat ik kon verwahten van deze film, noch van het verhaal. de plotselinge wending in het verhaal kwam voor mij dan ook eht als plotseling en maakte indruk. Clint in de rol zoals we hem graag zien (of ik iig wel); als brompot. Hillary Swank zet hier een fenomenale rol neer. Film die indruk maakt.
AmazingPP
Ik heb hem dan nu eindelijk gezien. Deze film lag al heel lang in mijn kast, maar toen ik hem in oktober voor vijf Euro op Blu Ray kon krijgen heb ik die kans dan ook direct gepakt en ik om met Edith Piaf te spreken: ik heb nergens spijt van. Prachtige film!! Eastwood levert hier dan ook zijn zoveelste parel af en ik kan alleen maar complimenten bedenken voor deze film. Erg goed geacteerd, erg mooi geschoten, erg mooi verhaal en daar bovenop prachtige, ingetogen muziek. Deze film gaat over boksen, iets wat me totaal niet aanspreekt, maar in dit geval er wel voor zorgde dat ik 132 minuten lang ademloos heb zitten kijken! Fantastisch!! 4,5 *
John Lee Hooker
Meer dan een degelijk drama maar doordat het begin te duidelijk en vanzelfsprekend is en de tweede helft van de speelduur ingevuld wordt met een ziekenhuisbed zakt het totaalplaatje behoorlijk in elkaar. Natuurlijk worden er goede rollen neergezet en heeft het op technisch vlak genoeg aandacht gekregen maar een inhoudelijke onthutsing blijft jammer genoeg uitgesloten. Een ouwe rot in het vak met 'n sportschool krijgt geheel onverwachts een meisje op bezoek die graag bokser wil worden. Er wordt getraind, er worden klappen uitgedeeld en hier en daar valt er iemand bewusteloos. Allemaal niet echt bijzonder en dit hele traject kun je al voorzichtig uitstippelen ook al weet je dat er waarschijnlijk wel een wending aan gaat komen. Er zitten mooie scènes tussen maar uiteindelijk lijkt Million Dollar Baby te draaien om de injectiespuit waarbij onze Eastwood een lastige keuze moet maken.
SnakeDoc
Niet meer dan 'gewoon redelijk'. Ik vond Clint Eastwood als brompot eigenlijk maar vervelend. Zijn rol deedt me dan ook wat denken aan die in Gran Torino. Hilary Swank is wel geniaal. Verder heeft deze film ook de pech dat het wat teveel over boksen gaat. Een onderwerp waar ik helaas niet zo veel mee heb. Toch verdiend het geheel geen onvoldoende want ik heb me vermaakt, en dat is het voornaamste.
Laks
Geweldig drama. Wat zet Swank haar rol uitstekend neer en wat kan Eastwood toch een goede brompot spelen
Laatste uur vond ik de film een echte tranentrekker waarbij er heel wat gevoelens naar boven kwamen.
Masterbrain
O man ik kom echt veelste veel woorden te kort voor deze perfectie,
Een hele mooie Hartverscheurende Boksdrama meesterwerk van Clint Eastwood.
Bijna elke keer wanneer hij een film regisseert grijpt hij je bij de keel , maar dit keer
is het de hart ,echt prachtig dat hij boksen voor vrouwen aandacht geeft in plaats van de afgelopen jaren alleen maar mannelijke boksfilms.
De acteurs zijn gemaakt voor de rollen en ik zie in geen enkele rol van alle acteurs
die in de film hebben gespeeld ook maar een fractie foutje , normaal geef ik niet zo snel
film de volle 5 sterren ,maar dit is toch echt een van de beste films die ik heb gezien in mijn hele 21 jaar bestaan, voor mij is dit de Boks/drama film der boks films het slaat Rocky en Raging Bull
K.O.
jipt
Mooie film. Kent het eerste uur een aantal toffe bokswedstrijden, maar als het verhaal dan ineens een hele andere kant op gaat wordt het een hard en rauw drama. Met zo'n morelerende voice-over van Morgan Freeman heb ik helaas wat minder. 4*
ricireen
Goede film,mooi verhaal.Bij mij bleef die nog wel ff hangen nadat hij was afgelopen.Dus dat bewijst voor mij wel dat dit een beste film is.
Avatar65
snik
Er zijn niet veel films waarin ik een traantje moet laten.
Weer een meesterwerk van Clint.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Million Dollar Baby is zo een film die menig kijker knock-out doet slaan, omdat diegenen het aangezette drama niet konden ontwijken.
Het is een typische Eastwood; niet teveel poespas, ingetogen camerawerk, sober kleurgebruik en een film waarin alle eindjes nogal geforceerd aan elkaar worden geknoopt - waarbij een aantal oneliners terugkeren om de cirkel rond te houden.
Hilary Swank heeft me verrast. Prachtig naturel geacteerd. Eastwood is zijn pistool en cowboyhoed vergeten, maar heeft - net als Morgan - een toegevoegde waarde.
Vermakelijke film, die wel teveel credits en Oscars heeft verzameld, maar er zijn legio films die ze minder terecht kregen.
tommykonijn
De film vaker langs zien komen op televisie, maar ik weet niet meer of ik hem echt wel eens helemaal gezien heb. Gisteravond dus wel. Het acteerwerk is erg goed. Van Clint Eastwood en Morgan Freeman had ik niet anders verwacht, en ze deden het dan ook goed. Hilary Swank heb ik een keer in een goede rol gezien en ook een keer wat minder, dus dat was even afwachten. Maar ze zette een erg sterke rol neer. De film is in het begin wel aardig vermakelijk en het is mooi om te zien hoe Maggie steeds meer vordert als vrouwelijke boxer. De plotwending zag ik dan ook helemaal niet aankomen. Maar dit vind ik wel een erg sterke zet, want de daaropvolgende (dramatische) scenes en het einde worden erg sterk overgebracht. Al met al is dit een sterke film van begin tot eind. Je leeft mee met de personages, en de twee verschillende kanten van het verhaal zijn allebei interessant. Al moet ik daarbij zeggen dat ik de film pas beter vond worden als Frankie, Maggie gaat opleiden. Ik vond het best een indrukwekkende film, en het zou best goed kunnen dat bij een volgende kijkbeurt ik er nog een halve ster bij doe.
The Beast
Heel veel van deze film gehoord, nooit de kans gehad om ook echt te zien, gisteren wel, en het is een prachtige film, zeker een must see.
Het is niet wat ik van tevoren verwacht had, mijn verwachtingen waren: dit is weer zo'n typische film waar een onbekende boxer in no time naar de top klimt en wereldkampioen wordt.
Dit was dus niet zo, het is een prachtige Tranentrekker.
Van Morgan Freeman en Clint Eastwood had ik niks anders verwacht, die spelen altijd al top, maar ik had echt niet verwacht dat Hilary Swank zo goed zou spelen.
Ook in het eindgevecht speelde die tegenstander van Maggie heel geloofwaardig, echt iemand die je kan haten door haar vuile streken in de ring, zelfde gelde voor die familie van Maggie, ik had het gewoon te doen met haar op het einde.
Ik geef deze film een 5 werkelijk prachtig.
ikke1966
Ach misschien een beetje melodramatisch maar ik vind het een heel aangrijpende film en zeker de moeite waard om te kijken. Geweldige rol van Hilary Swank.
De opzet met Morgan Freeman's stem die het verhaal vertelt, blijft goed werken. Where did we hear that more
wibro
Op 11 maart 2008, de dag dat ik mij aanmeldde op MovieMeter schreef ik onderstaand bericht over deze film:
Deze film heb ik onlangs nog gezien. Het kostte mij enorm veel moeite om hem af te kijken. Ik vond er helemaal niks aan. Dat zal wel komen omdat ik helemaal niet van boksfilms hou. Mijn reaktie was toen Maggie in coma werd geslagen: "Eigen schuld, dikke bult, had je maar niet moeten gaan boksen" .
Nee, deze film roerde mij geen moment. Dit soort films zijn dus niet aan mij besteed.
Erg kort door de bocht natuurlijk dat bericht, zeg maar gerust lomp. Toch blijf mijn zeer lage waardering voor deze film die ik gisteravond deels heb gezien onveranderd. Veel en veel te sentimenteel, kan mij in de verste verte niet inleven in de personages en tegen Maggie; tja, je wilt graag boksen maar dan loop je risico en als je een keer ongelukkig getroffen wordt, dan is dat heel jammer voor je. Risico van het vak. Zo dacht ik er 3½ jaar geleden over en zo denk ik er nu nog steeds over. Of het nu aan boksfilms ligt of niet, maar ik vind deze film op visueel vlak ook nog eens oerlelijk. Moet er wel bij gezegd worden dat ik deze film destijds bekeken heb omdat hij vier oscars in de wacht had gesleept voor oa beste film. Had ik natuurlijk beter niet kunnen doen want nogmaals; ik verander niks aan mijn 1,0* voor deze oversentimentele film. Wel begrip uiteraard voor de filmliefhebbers die deze film wel kunnen waarderen want word je emotioneel geraakt door dit droevige boksverhaal, dan kun je er moeilijk een lage waardering voor geven.
Wat mijn eerdere berichten over deze film betreft; ik vind ze achteraf zo slecht onderbouwd dat die in de prullemaand terecht kunnen.
yorgos.dalman
Ondanks de realistische voorstelling (denk ik) van het "boksbedrijf" en de boksschool, is Million Dollar Baby geen simpele boksfilm. Naast de vrolijkheid, ondanks alle tragiek, zijn de hoofdpersonen, die op een bewonderingsachtige wijze door Eastwood en Swank belichaamd worden, in hun ziel verwond en gekwetst. In een recensie las ik dat Eastwood als regisseur de wereld aanschouwt met een wanhopige verslagenheid en dat hij zich afvraagt hoe het nu verder moet met de mensen aan de onderkant van de Amerikaanse maatschappij. Echter in deze film herstelt hij het verband tussen beeld en gevoel, tussen wat we willen en wat we werkelijk zijn.
Heel mooi beschreven, gauke. Kan niet anders zeggen.
Un lac en het fenomenale The Turin horse zijn helaas niet aan jouw besteed, maar deze emotionele knock-out uit de duistere kokers van Hollywood gelukkig wel.
eRCee
- 1978 stemmen
Deze opmerking van kappeuter zegt eigenlijk alles wel: "Goed opgediende cliché meuk. "
Verder zowel grappig als droevig hoe Eastwood er niet in slaagt zijn republiekeinse sentimenten weg te stoppen bij het portretteren van de familie van Maggie. Romney's beruchte opmerkingen over de 47% zijn er niks bij.
libra666
Clint is hier mijn favoriet, een klasse acteur!
Hier dacht ik nu net hetzelfde over !!
TomPSV
Hele mooie film weer van Eastwood. Wel wat minder dan Gran Torino, maar nog steeds erg goed. Freeman en Eastwood, die beide zeker bij mijn favoriete acteurs horen, waren ook in deze film weer goed op dreef. Hillary Swank kwam eveneens overtuigend over.
Vooral de eerste anderhalf uur vond ik erg sterk. Het is mooi om te zien wat Maggie allemaal over heeft om haar doel te bereiken. De band die Frankie met Maggie opbouwt loopt als een rode draad door de film heen en beetje bij beetje gaat Frankie steeds meer om haar geven. De gevechten waren ook erg vermakelijk en de twist was dan ook best wel een shock.
Het laatste gedeelte van de film, ik denk 30-40 minuten, vond ik wel een beetje te lang duren en ook wel iets te sentimenteel. Dat is opzich niet verkeerd, maar naar mijn mening werd het net iets te lang gerekt. Verder heb ik niet veel op de film aan te merken en heb ik alleen maar genoten.

Boksfilm 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood vanavond te zien op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999