• 9.377.278 stemmen

Million Dollar Baby (2004)

Drama / Sport | 132 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Million Dollar Baby

"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Maggie Fitzgerald

Mardell Fitzgerald

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

sydney schreef:

Morgan Freeman en zijn voice overs.

deed mij ook aan 'Red' denken idd. Anderzijds vond ik het wél een toevoeging aan de film.

Tevens vond ik het een euthenasie een gedurf onderwerp voor een hollywood film.Vond het een mooi staaltje werk van Clint.

avatar van mutsieputs

mutsieputs

Aangezien ik hem in de sneak heb gezien en me eigenlijk daarvoor niet echt met nieuwe releases bezig had gehouden dacht ik... Jeetje ik zit naar een boksfilm te kijken. Maar Clint was verrassend grappig en het eind van de film had ik niet kunnen voorspellen. Hoewel ik daar normaal gesproken er goed in ben... Een aanmerking; de leeftijd van Hillary was niet bijzonder geloofwaardig.

avatar van Art

Art

mutsieputs schreef:

Een aanmerking; de leeftijd van Hilary was niet bijzonder geloofwaardig.

Hoe bedoel je?

avatar van Reverb

Reverb

Art schreef:

Hoe bedoel je?

Ja idd(hoe bedoel je)

In het echt is ze ook bijna 32(nu 31)

Heb hem vandaag gezien. Zeer mooie film. Mooi neergezet en een niet standaard hollywood einde.(Maggie wint de titel en leeft nog lang en gelukkig) De acteerprestaties vond ik ook goed, met name Hilary Swank.

Veel negativiteit las ik, over de voice over van Morgan Freeman, maar persoonlijk hou ik wel van films met een voice over erin en vond het bij deze film zeker niet nageaapt van Shawshank Redemption.
Denk dat mensen dit gevoel krijgen, omdat het Morgan Freeman zijn stem is

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Wat een geweldig mooie film was dat, in 130 minuten tijd weet Clint Eastwood me op elk mogelijk gebied emotioneel te raken met een prachtig verhaal, fantastische sfeer en regie en het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers is ronduit formidabel te noemen. Hilary Swank speelt de sterren van de hemel en het zou echt de grootste flater uit de geschiedenis van de Oscars zijn als zij hiervoor die prijs niet krijgt. Morgan Freeman insgelijks, hij zet zijn beste rol neer sinds The Shawshank Redemption, het was werkelijk waar een feest om naar te kijken elke keer als hij op het scherm verscheen. En ja Clint Eastwood, die man is gewoon een geboren acteur en ook hier laat hij behalve zijn uitstekende regie ook zien dat hij het acteren allesbehalve verleert is en daarmee verwijs ik alle kritiek over zijn Oscarnominatie naar de prullenbak.

In elk opzicht een geweldige mooie film en mijn favoriet voor de Oscars. 5 *

avatar van renske

renske

Gaaap. Te lang, te saai, te voorspelbaar. Clint Eastwoods films hebben me tot nog toe niet erg aangetrokken. MDB vond ik statisch en ouderwets. Het enige wat af en toe fijn was, dat waren de dialogen. Maar volgens mij is dat ook het enige waar Eastwood deze film op heeft uitgekozen. Hij komt er mee weg...

Swank speelt mooi, dat wel, en die Nederlandse boxer had ook een mooi hoofd met fijne dikke nek. Brrr.

avatar van yoly

yoly

Formidabele film erguh interesant en voor Amerika inderdaad een thema van debat...ook ik ben het eens met een eerder geplubliceerde opmerking dat de leeftijd niet echt geloofwaardig overkwam...ten minste bij mij. Ook al is zij in het echt ook al zo oud...ik vond dat het minst geloofwaardig...Maar een hele goede fil en geen voorspelbaar eind...

avatar van Redlop

Redlop

yoly schreef:

...dat de leeftijd niet echt geloofwaardig overkwam...

Niks is geloofwaardig in de film. Eastwood is blijven steken in het tijdperk van de opgeblazen heroïek vol stereotype personages. Ook het meid zoekt vaderfiguur- man zoekt dochter-gehalte is niet de meest geniale en originele psychologische onderbouwing die je kunt verzinnen.

avatar van Reverb

Reverb

yoly schreef:

In het echt is ze ook bijna 32 zoals in de film(nu 31)

avatar van Mondragon

Mondragon

Zeer ontroerende film. Na een tijdje boxen begon hij een beetje te vervelen, maar dan neemt de film zo'n plotselinge wending dat ik geschokt zat te kijken. Greep me erg aan. Weer een meesterwerk van Clint alhoewel zijn eigen personage wel wat beter had gekunt.

avatar van Syt

Syt

Een geweldige film.. er is dus toch nog hoop voor Hollywood..

avatar van johanm3

johanm3

Ontzettend goede film ( 4,5* )

Clint heeft ervoor gezorgd dat het standaard verhaal toch boeiend blijft tot het eind. Clint laat hier zien dat hij nog lang niet is afgeschreven.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Wel een aardige film ja, af en toe wat langdradig.

krijgt van mijn 3 sterren

avatar van bisse

bisse

Was wel aardig maar toch echt geen oscarmateriaal. Swank is erg goed maar Freeman en Eastwood doen wat ze al te vaak hebben laten zien. De film zit boordevol clichees en er is geen originele wending te ontdekken. Naar mijn mening zit de film juist wel boordevol vals sentiment ook al wordt het allemaal wel errug droog gebracht. Ik vind deze film een poging naar de (ondergewaardeerde) stijl van "Homeboy",wat pas echt een pareltje is in mijn ogen.

Ik sta dan ook wel enigzins te kijken van alle lovende critici. Het is gewoon gevaarlijk deze film af te kraken denk ik omdat hij wel slaagt in zijn opzet en de regisseur gewoon erg goed is. Deze film probeert dan echter ook helemaal niks en dat kan ik dan weer niet waarderen. De verhaallijn is echt flinterdun en de voice-over spreekt de gekozen sobere filmstijl een beetje tegen. 2,5 ster voor de geslaagde uitwerking van een slap script.

avatar van The Musicman

The Musicman

Wel aardige film. Vond alleen dat (vooral met Swank erin) het een beetje teveel op the next karate kid leek, alleen het einde is dit keer een minder goede afloop. Voor de rest zeer aardig film daarom ook wel 3.5 *

avatar van zoutzak

zoutzak

erg mooie film, subliem geacteerd en erg boeiend verhaal. ook op boksvlak niet 'over the top' of oppervlakkig.

dat Clint nog lang op het doek te zien mag zijn. 4*

avatar van Misterorange

Misterorange

Voor Hollywood begrippen een goede film; wel wat kritiek zoals die ''kijk mij eens intelligent zijn'' voice over, en die freeman irriteert als wederom het zelfde ''typetje''. De film begint wanneer het (rocky) cliche gedeelte eindigt en heeft dan zeker voor conservatief amerika controversiele thema's.

avatar van zoutzak

zoutzak

Misterorange schreef:

freeman speelt hier een 'kijk mij eens intelligent zijn' personage...

gewoon een streetwise persoon die het klappen van de zweep kent en zijn verhaal doet vanuit diens ervaring, prachtig.

avatar van Gielo

Gielo

ik heb net de film gezien.

Ik vind het een hele goede film met een mooi verhaal wat je niet verwacht.

Van mij 4 sterren....vond hem echt goed.

avatar van sydney

sydney

Gielo schreef:

Ik vind het een hele goede film met een mooi verhaal wat je niet verwacht.

Waarom verwacht je dat niet?

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Reverb schreef:

In het echt is ze ook bijna 32 zoals in de film(nu 31)

nee, ze is nog geen 31 (geboren 30 juli 1974)

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Vandaag de film gezien. Erg indrukwekkend. Van mij mag de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol gelijk aan Hilary Swank gegeven worden, want ze overtuigd enorm! Ook Morgan Freeman speelt goed. Ben iets minder weg van Clint, maar dat komt omdat ik hem maar moeilijk los kan zien van het western-gedoe (sorrie, mijn fout misschien). Als regisseur daarentegen ga ik hem steeds meer waarderen. Eerst Mystic River wat ik al een geweldige film vond en nu deze film! Echt veel beter dan bijvoorbeeld The Aviator.

avatar van jassonn

jassonn

Vond het maar een langdradige bedoening, vooral naar het einde toe. 3*

avatar van Gielo

Gielo

sydney schreef:

Waarom verwacht je dat niet?

Ik had het niet verwacht dat ze in het ziekenhuis zou belandden.
Heel even dacht ik van; ze zal die finale wel weer winnen en dan kampioen ofzo worden.....

Dat vond ik wel mooi, dat dat dus helemaal niet waar was en het gelukkig geen "standaard verhaal" bevat.

avatar van sydney

sydney

Gielo schreef:

Dat was op zijn minst opmerkelijk idd. Men is er in geslaagd het publiek te verrassen. Alleen het nadeel van een sneak is, dat je na afloop van de voorstelling snurkgeluiden hoort, om aan te geven dat het einde in hun ogen saai was. Ik kan zeggen dat ik heb genoten van de film.

avatar van madelon25

madelon25

WAUWWWW een waanzinnig goede film vooral door de wending die voor mij totaal onverwacht kwam. Boeiend en ik hoop dan ook zeker dat Hillary vanavond de oscar wint voor beste vrouwelijke hoofdrol!!!

avatar van klaasje

klaasje

film komt overeen met de recensies.

goede film, clint eastwood is duidelijk nog niet over zijn top heen

avatar van Mushroom

Mushroom

Zeer goede film, maar wel erg overdreven recensies vanuit amerika!!

Hele sterke film,met een tikkeltje routinematige rol van freeman die weer een soort wijze uit het oosten speelt!!

Hoog niveau van eastwood prima, maar niet zo'n knaller als ik dacht dat het zou worden!!! 4 sterren

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Fascinerend en een van de sterkere films van de afgelopen tijd. Eastwood overtreft zijn vorige film met deze. Ongelovelijk hoe hij zo'n potret neer heeft weten te zetten over een vrouw die haar dromen laat uitkomen. Hilary Swank verdient met deze rol ongetwijfeld haar tweede oscar, ze heeft deze rol zo sterk en levensecht neergezet dat deze prijs haar niet kan ontgaan.

Eastwood daarentegen heeft dit jaar een sterke concurrent in de vorm van de Aviator. Ik vermoed dat laatstgenoemde de twee belangrijkste prijzen gaat winnen(film/regie). Toch blijft dit een goeie film die iedreen gezien moet hebben.

avatar van A.S.E.

A.S.E.