• 9.378.921 stemmen

Million Dollar Baby (2004)

Drama / Sport | 132 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Million Dollar Baby

"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Maggie Fitzgerald

avatar van Legan

Legan

darkjaap schreef:

grappig dat je hem eerst 0,5 * gaf en nu ineens 5* .. grappig

Zal wel per ongeluk zijn geweest. Gebeurt mij ook wel eens. De oplossing is om je foute stem eerst te verwijderen en dan opnieuw te plaatsen. Dat voorkomt mogelijke miscommunicatie zoals nu waarschijnlijk het geval is.

avatar van pacohen

pacohen

Deze film een tijdje geleden op tv gezien, halverwege ben ik afgehaakt, het boeide me niet zo.

Afgelopen week weer op tv, ik dacht misschien had ik toen iets gemist. En het kostte me weer moeite de film uit te zitten, vooral naar t einde toe, zeer langdradig, gaaaaap.

Nee sorry, niet aan mij besteed, ik denk 2 sterren voor de moeite

avatar van sweet69

sweet69

1. ja het was per ongeluk heb dat redelijk vaak

2. @ pacohen je moet tot het einde uitkijke word alleen maar beter

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Goede film, eerste anderhalf uur was erg mooi, laatste half uur te langdradig. Clint Eastwood in een zeer goed rol als norse bokstrainer die toch een groot hart blijkt te bezitten.

avatar van scarabis

scarabis

Mijn beste film van de afgelopen jaren pak weg een jaar of 8.

avatar van italian

italian

Het eerste uur is een vakkundig gemaakt, maar doodnormaal en weinig bijzonder drama: onderhoudend tempo, boeiende maar gewone personages en weinig memorabele acteerprestaties.

Het scharnierpunt (de nekbreuk)en wat daarop volgt, betekent een radicale breuk in het verhaal: de succesvolle opkomst van een nobody bleek een paradijselijke illusie te zijn en plots wordt een heel bestaan aan diggelen geslagen, de fragiele wereld van de personages valt in elkaar en de emoties die tot nu toe netjes opgekropt werden door de druk van het dagelijkse leven, barsten helemaal los!
Elke seconde van iedere scène wordt intenser,zwaarmoediger en visueel donkerder en strakker(lees: zo is de werkelijkheid, geen rozegeur en manenschijn) De harde confrontatie van de karakters met hun miserie wordt bijna ondragelijk en dan pas worden hun persoonlijkheden langzaamaan opengevouwd tot personen van vlees en bloed, dankzij de schitterend ingetogen acteerprestaties van de cast en in het bijzonder van Eastwood, die in het eerste gedeelte nog niet zoveel van zijn talent had laten zien. Je wordt gewoon werkeijk overweldigd door zoveel (oprechte) gevoelens, dat je helemaal wegzinkt in het verhaal en gaat meeleven met hen!

Als het begin kwalitatief even goed als het einde was geweest, behoode Million Dollar Baby nu al tot mijn favorieten!

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

heel ontroerende film onverwachte wending en ik denk dat ze daarmee het leven symboliseerden : niets gaat zoals je het plande

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Het einde was me helaas al bekende vanwege het gejammer in conservatief Amerika maar desondanks een ontroerend verhaal over moed en doorzettingsvermogen....mooie rol van de te vaderlijk Clint Eastwood.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Aardige film. Verhaal verloopt wat traag. Er gebeurd niet zo veel. Wel goed geacteerd. Einde wel indrukwekkend.

avatar van desteven007

desteven007

Mooie ontroerende film, het verhaal zat goed in elkaar, goede cast ..

avatar van lettervorm

lettervorm

Goede film met mooie cast maar wel te langdradig op het eind.

avatar van Lad

Lad

Zeer goede film, goede acteerprestaties.

avatar van SalsaLover

SalsaLover

De rode draad in deze film is niet het boksen,glorie en nog meer van dat.

Maar over hoe mensen zijn achter de schermen en dat je in het leven geen enkele zekerheid hebt.

Behalve dat je vroeg of laat gaat sterven.

Eindelijk nog eens een film die het moet hebben van kwalitatieve acteerprestaties .

Een film die ik 4 jaar geleden had moeten gezien hebben.

Weer een gat in mijne cultuur gedicht.

avatar van _Daan_

_Daan_

Top film!!!

avatar van Artemis74

Artemis74

Een enorm inspirerende en ontroerende film die me altijd bij zal blijven! Tot nu toe staat ie ontbetwist nummer 1 in mijn lijstje van favoriete films!

avatar van Punkette

Punkette

Geweldige film. Zeer goed geacteerd. Ik voelde me zo rot voor het meisje, dat ik heb gehuild toen ze verlamd raakte. Een 4,5*

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Sterke film met een ontroerend einde zoals we het niet gewend zijn van boksfilms. Goede acteerprestaties ook, ik heb met name weer genoten van Freeman.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

aardig om een keer gezien te hebben, maar erg cliche rollen. sowieso om bokser te gaan worden is niet erg diepgaand. Clint speelt weer de standaard afstandelijk ingetogen stoere guy die alles overziet en beter weet. (ik denk dat ie dat echt vind) freeman geeft goed aan, en is sympathiek.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Grootste pluspunt vand deze film is dat er heel erg goed geacteerd wordt (Eastwood, Freeman, Swank).

De regie van Eastwoord is ook wel lekker koel en ingetogen.

Jammer dat de film naar het einde toch wel beetje onevenwichtig wordt. En meer wilt worden dan het is, waardoor niet alles even op zijn plaatsje valt.

Helaas komen er ook nog wat karikaturen voor, zoals de familie van Swank en haar tegenstander.

Maar omdat deze film iets heeft wat veel films tegenwoordig blijken te missen (lees: hart) geef ik het toch wel 4 sterren.

avatar van Dutchmovielover

Dutchmovielover

Schitterende film! Ontroerend einde, en de muziek is klasse. Heb ook nadat ik de film gezien had nog vaak aan gedacht. Zeer goede acteerprestaties. Eén van de beste films die ik ooit heb gezien!

avatar van Dutchmovielover

Dutchmovielover

Stem toch verhoogd, wat een superfilm!

avatar van Theunissen

Toen ik deze film begon te kijken dacht ik, dit zal wel zo'n typisch Amerikaanse film zijn met een happy einde. En na 90 minuten denk je dat nog steeds maar na die 90 minuten krijgt de film zo'n wending dat het niet meer van toepassing is. Vooral de laatste 30 minuten zijn ijzersterk en zeer ontroerend.

De film is gewoon prachtig en de 3 hoofdrol spelers Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman tillen deze film naar een hoger niveau.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ook weer zo´n instant klassieker. Erg mooi verhaal, en dat met een keiharde plottwist aan het einde. Je zit naar iets heel anders te kijken dan je denkt. Bij een tweede keer kijken valt pas op hoe meesterlijk het geconstrueerd is naar die betreffende twist.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Inderdaad geweldige film met een goede wending die in zo'n film totaal onverwachts komt. Het acteerwerk is erg goed. De soundtrack is misschien een tikkeltje saai, maar past wel goed bij het ontroerende gedeelte van de film.

Welverdiende 4.5*

avatar van Dimensie

Dimensie

Zeker één van de betere drama's, laat iets in de onderbuik achter.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Prachtige film! Niet zo'n film die je snel nog een keer zou gaan kijken omdat ie zo 'leuk' was:P Maar wat een actatie:D(ik weet dat het geen woord is, maar ik gebruik het graag:P) Hilary Swank is echt fantastisch en verder doet Clint Eastwood het ook prima en ja Morgan Freeman kan bijna geen slechte vertolkingen geven:P Echt heel mooi verhaal mooie beelden.. Vanwege het ontroerende eind had de film ietsje korter gemogen, maar iig niets langer.. misschien eigenlijk net mooi:P

Maar echt een aangrijpende film die je wel compleet meeneemt in het verhaal..

avatar van Hankieh

Hankieh

Het was een leuke film tot het moment van het gevecht tegen Billy.

Om daarna de hele tijd iemand langzaam dood te zien gaan voor een ruim half uur gaat bij mij toch ook wel de pret er af.

Clint Eastwood acteert weer echt zoals die is, gelukkig past het deze keer een keer wel bij zijn rol. Dus eindelijk een keer een rol waar die trots op kan zijn.

Morgan Freeman gewoon weer goed en Hillary ook weer.

2.5* voor mij, want ik kan niet snappen dat mensen zo graag iemand zo lang zien lijden. En dat dan ook nog een 3.85 gemiddeld krijgt.

avatar van joaquim05

joaquim05

wat is dat toch met de schrijvers van goeie films(drama misdaad triller. waarom kunnen ze het bijna nooit mooi afsluiten(departed blooddiamond en nog veel een veel meer films)

kijk naar shawshank redemption mooi afgesloten en kijk waar die staat. ik begrijp dat ze de realiteit wilen houden maar dit werkt is toch ook niets.

avatar van Zinema

Mooi, ouderwets, drama met schitterende acteerprestaties en een ongelofelijke chemie tussen Freeman en Eastwood. Zeer goed.