• 9.379.649 stemmen

Million Dollar Baby (2004)

Drama / Sport | 132 minuten

Genre: Drama / Sport

Geregisseerd door: Clint Eastwood

Met onder meer: Clint Eastwood, Hilary Swank en Morgan Freeman

Gesproken taal: Engels en Iers

Releasedatum: 24 februari 2005

Plot Million Dollar Baby

"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."

De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.

Maggie Fitzgerald

Shawrelle Berry

Earline Fitzgerald

Mardell Fitzgerald

The One Ring schreef:

Wel vreemd dat ik het gevoel krijg zo nu en dan dat deze film afgekraakt wordt omdat hij Oscars won.

Volgens mij trekken mensen die (zoals ik) deze theatrale cliché-film niet best vonden eerder de waarde van de Oscar in twijfel.

Naomi Watts

Aardige film maar zo geweldig als de oscars ons doen geloven is hij niet. De film leunt het eerste anderhalf uur vooral op de zuurpruim lines van Eastwood. Het laatste half uur kwam bij mij erg verrassend en krikt de film wat omhoog al kwam Eastwood emotioneel niet goed uit de verf, wat wel vaker bij hem het geval is, maar dit keer paste dat goed bij zijn karakter. Vermakelijk niet meer dan dat.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ook leuk dat Lucia Rijker er een rol in speelt, zit er toch een Nederlands tintje in de film. Samen met het opnoemen van de plaatsnaam Amsterdam. Super geacteerd, en ook weer eens een film met een "slecht einde". In plaats dat ze gewoon even wereld kampioen wordt. 4*

Naomi Watts

Plus de roots van Eastwood, die zijn namelijk o.a. Nederlands.

avatar van as

as

Naomi Watts schreef:

Plus de roots van Eastwood, die zijn namelijk o.a. Nederlands.

Clint Oosterhout?

avatar van Workshop

Workshop

Inderdaad een goede film, maar zoveel Oscars is ook weer overdreven. Een rustig tempo is goed, maar hier wordt teveel tijd genomen om te weinig te vertellen. En ook de plotwending van het ongeluk met Hillary is op zichzelf niet eens bijzonder. Wat wel indruk maakte is de bitterheid van Eastwoods personage, ook al wordt maar oppervlakkig uitgewerkt hoe dat zo gekomen is. Wat nog meer indruk maakt is zijn ontdooiing t.o.v. Hillary Swank en zijn hartverwarmende zorg voor haar tijdens haar training en nog meer wanneer zij in het ziekenhuis ligt. Hij houdt van haar als van de dochter die geen contact meer met hem wilde. En als hij zich dan uiteindelijk committeert aan haar training en zijn hart weer opengaat, vraagt ze hem aan het einde het moeilijkste te doen wat je kunt doen: weer het contact te verbreken tussen hem en zijn surrogaatdochter Hillary, namelijk door euthanasie te plegen. Hartverscheurend.

avatar van (Syn)

(Syn)

Prima film met bijzondere onverwachte wendingen, absoluut niet het standaard boksverhaal wat je mag verwachten... en zo leer je Lucia Rijker ook eens van een andere duistere kant kennen

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Toch wel zeer benieuwd naar Hillary Swank.. in Boys don't cry vond ik haar heel goed.. dus.. laat me verassen door deze film!

avatar van jessis

jessis

De film boeide me echt wel.

werd goed in geacteerd, Hilary swank was erg innemend in deze film en ze ze heeft ook hard getraint voor deze film.

Daarom 5 sterren

avatar van Doom

Doom

Hilary Swank was idd zeer goed bezig in deze film, echt klopte perfecT! Net zoals Morgan Freeman uiteraard!

avatar van AZ SPELER

AZ SPELER

Niet zo heel erg bijzonder. Ik had er wel wat meer van verwacht.

avatar van james_cameron

Mooie, subtiele film die nergens te sentimenteel wordt. Feitelijk helemaal geen boksfilm maar een film over vriendschap en liefde. Prachtig gefilmd en subliem geakteerd door de drie hoofdrolspelers. Eastwood hoeft nog lang niet met pensioen als hij zo doorgaat.

avatar van roger1965

roger1965

Begint saai, maar na even doorbijten ontwikkelt de film zich tot een film die niet voor niets een aantal Oscars gewonnen heeft.

avatar van vAmPiRe

vAmPiRe

Mooi, boeiend en origineel verhaal met goed acteerwerk. 4,5 ster.

(Syn) schreef:

...absoluut niet het standaard boksverhaal wat je mag verwachten...

Zo standaard als maar zijn kan. En dan nog een zeer matige standaardboksfilm (kijk eens naar Raging Bull...of zelfs naar The Champ). Dan zit er nog een vader-dochter relatie in voor degene die de Teleac-cursus 'Freud voor beginners' niet hebben kunnen volgen. En een plotwending in een goed gedoseerde quasi-taboesfeer om in de prijzen te vallen.

avatar van liejanne

liejanne

Ik vind dit echt een hele mooie film! In de bios gezien. Toen werd er gezegd dat het nou niet persé boksen hoefde te zijn, maar dat het ook een andere sport had kunnen zijn. Daar ben ik het dus niet mee eens, want ik denk dat zo'n ongeluk niet zomaar met een andere sport kan gebeuren?!

Maar goed.. Een hele goede film! Terecht 4 (?) Oscars gewonnen! 4,5*

avatar van Jennifer

Jennifer

Prachtige, integere film. Met deze film bewijst Clint Eastwood weer eens dat hij een duizendpoot op filmgebied is. En met Morgan Freeman erin is het altijd scoren.. één van de grootsten op filmgebied, als je het mij vraagt. Prima rol ook van Hilary Swank. Oscars zijn terecht verdiend.

4 sterren.

avatar van Mark86

Mark86

Debiel dat mensen deze film cliché noemen, het is juist een zeer gewaagd onderwerp, zeker voor Amerika!

Lekker boeiend of het voor Amerika gewaagd is. Alles is gewaagd voor Amerika .

avatar van Shampoo

Shampoo

Een goede film, niets meer en niets minder.

Ik hou niet van boksfilms, das persoonlijk natuurlijk, maar toch. Het goede acteerwerk maakt echter veel goed. Toch voelde ik weinig emotie bij deze film en dat maakt voor mij het verschil tussen een hele goede film en een meesterwerk. 3,5 ster.

Redlop

3,5 * vind ik best veel als je weinig emotie bij deze film hebt gevoeld.

avatar van Shampoo

Shampoo

Tsja, ik vind het evengoed een boeiende film die mij geen moment verveelde. Meeleven met de hoofdpersonen had ik dus niet echt. Toch in rapportcijfers een ruime 7, dus (bij mij) 3,5 ster..

avatar van Mark86

Mark86

kos schreef:

Lekker boeiend of het voor Amerika gewaagd is. Alles is gewaagd voor Amerika .

Daarom juist

avatar van De GeuS

De GeuS

De film begint goed, maar naarmate het einde vordert wordt het stuken minder. De "familie" scene en de het einde zag je behoorlijk ver aankomen. Al met al toch nog wel 3*....

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Ik dacht na veel goeie recensies laat ik deze film is huren.

Verkeerd gedacht, vind um zwaar overschat en die 4 oscars heeft die zeker niet verdient, in mijn visie dan.

Ik vond het acteerwerk zwaar matig tot slecht, en de film hield mijn aandacht nergens vast.

Ze werd na een aantal boks wedstrijden goed en het werd verder niet echt uitgediept. Ik zag al aankomen dat er wat met haar zou gebeuren en vond het totaal niet emotie opwekkend. Nee erg jammer maar vond het niks 2*

avatar van RUBO

RUBO

De film krijgt van mij 4*,maar de acteerprestatie van Hillary Swank 5* ....

avatar van Muja

Muja

Had persoonlijk zoveel meer verwacht van deze film, en ik moet eerlijk zeggen hij viel echt tegen... Ik zal hem dan ook niet nog een keer willen zien ...

S.Y

avatar van Tich

Tich

Best een goeie film, maar veel te onbevredigend. Iets te veel 'typische oscar' film naar mijn smaak.

avatar van Lukic

Lukic

Damn it.... Wat is er zo speciaal aan deze film dat ie oscars verdient? Ik zeg niks. Het is gewoon een 3 sterren film waar ik niet echt warm, maar ook niet echt koud van wordt. het leukste stuk was dat vechten. Dat tweede deel van de film waarin de hoofdrolspeler met een dwarsleasie in bed ligt was echt kut.

Maar dat tweede deel dat is hoogswaarschijnlijk wel waarom ie al die oscars heeft gekregen. Want in het preutse Amerika is dat hele gegeven van euthanasie natuurlijk super stoer en maak je daar een onwijze politieke statement mee die heel bijzonder is en welke met wat oscars nog met kracht bij gezet kan worden.