Genre: Drama / Sport
Releasedatum: 24 februari 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Million Dollar Baby
"Beyond his silence, there is a past. Beyond her dreams, there is a feeling. Beyond hope, there is a memory. Beyond their journey, there is a love."
De bokstrainer Frankie Dunn (Clint Eastwood) heeft al heel lang niemand meer toegelaten tot zijn persoonlijke leven, totdat Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) zijn trainingszaal binnenstapt. Getekend door een zwaar bestaan heeft de jonge Maggie zich met puur talent en wilskracht een weg naar de boksring weten te knokken. Nu heeft ze meer dan ooit iemand nodig die in haar gelooft, maar het laatste waar Frankie op zit te wachten is de verantwoording te dragen voor Maggie. Toch, door Maggies wil en vastberadenheid, gaat Frankie haar trainen. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze een gemeenschappelijke passie delen en er ontstaat een gevoel van onderlinge verbondenheid.
Maggie Fitzgerald
Shawrelle Berry
Earline Fitzgerald
Mardell Fitzgerald
benq
Ben het helemaal met je eens moviemike.
Alles valt samen,en de film is hard,rauw en kil maar ook breekbaar.Boksen als een metafoor voor het leven,ook in al z,n lelijke vormen.En normaal kan ik me soms irriteren aan voice overs maar hier niet.En Morgan Freeman heeft er sowieso een mooie stem voor.
moviemike
Enkele geweldige stukjes dialoog:
MAGGIE FITZGERALD: I saw your last fight shawrelle. You spent so much face time on the canvas. it looked like you thought the canvas was a pair of titties.
***
FRANKIE DUNN: You forgot the rule. Now, what is the rule?
MAGGIE FITZGERALD: Keep my left up?
FRANKIE DUNN: Is to protect yourself at all times. Now, what is the rule?
MAGGIE FITZGERALD: Protect myself at all times.
FRANKIE DUNN: Good, Good.
***
MAGGIE FITZGERALD: We're flying?
FRANKIE DUNN: Would you rather drive?
MAGIE FITZGERALD: You're askin' me?
FRANKIE DUNN: Would you rather fly or would you rather drive?
MAGGIE FITZGERALD: So, I finally get to decide something?
FRANKIE DUNN: That's what i'm saying.
MAGGIE FITSGERALD: Fine. Fly there, drive back.
FRANKIE DUNN: That's the stupidest thing i ever heard of. How the hell we gonna do that?
MAGGIE FITZGERALD: You said it was up to me.
***
EDDIE SCRAP: 110. Get a job, punk.
Er zijn er nog veel meer.
Pacino88
Schitterende film,van Eastwood had ik weinig anders verwacht.Het einde is indrukwekkend,alleen was het jammer dat ik al wist hoe het afliep dankzij de kranten.Waarom moesten ze dat in godsnaam in de kranten zetten,ze denken ook niet aan de mensen die hem nog niet gezien hebben.Ruim 2 maanden later zie ik deze voor de eerste keer,en deze is zeker terecht in de prijzen gevallen.Eastwood is weer goed als stille trainer en Swank was ook erg goed,leuk accentje erbij.Mooie gevechten ook.
savi_7
vond finding neverland veel beter dan deze film heb mateloos liggen ergeren op Hilary Swank. Wat een zwak optreden van haar dacht even dat ik naar Karate kid 4 zat te kijken. vond Eastwood wel redelijk spelen in dit matig verhaal
Syt
Ik heb niet alles hierboven gelezen, maar hoe kom je aan de vergelijking met Finding Neverland?
savi_7
vind gewoon dat Finding Neverland veel beter was!!! en dat Finding Neverland de oscar voor beste film had moeten krijgen. maar het zijn wel twee verschillende films als je dat soms wilde weten
Pieter Montana
Spijtig genoeg is De DVD van Finding Neverland een RCV uitgave

as
The Eye
Tsja... Weinig subtiel dat sentiment in deze film. T wordt er met een shovel ingeschoven en met een heipaal door de strot gebeukt, zo van:"Hey Clint hoeveel minuten tranentrekken voor die oscar?" Aan het eind van de film dacht ik wel zoiets van nou Clint, anders maar es met pensioen gaan ofzo
En dat boksen blijft een domme sport en eigenlijk is alleen Tokyo Fist wat dat betreft een coole boksfilm.
Linda
De hele film bestaat uit niets anders dan clichés maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de film toch best vermakelijk vond (slechts een paar momenten werd het me te sentimenteel). Gelukkig zijn de te sentimentele stukken nog best te doen door het fantastische spel van Swank. Eastwood en Freeman waren oke, maar ook niet meer dan dat.
Wat ik wel erg jammer vond is dat je weet wat er met Swank gaat gebeuren. Je leest zo veel over 'verrassende wending' enzo dat er weinig verrassends meer aan is. Ik baalde er toch wel weer van.
Ik durf er toch wel een ruime 3 sterren voor te geven (die lach van Eastwood doet het em denk ik
Freud
Teleurstellend banale film, die dankzij de schitterende boksscenes en de goede acteurs toch nog aangenaam om zien was. Maar voor de rest zag ik er niet veel in: erg slechte nevenpersonages (maar écht slecht, verschrikkelijk), een erg voorspelbare eerste helft en een mislukt emo-einde. Maar ik geef nog 3 sterren, omdat ik toch wel altijd weer word meegesleept door boksfilms (ik snap eigenlijk niet waarom, ik ben zo pacifistisch als de pest, maar in zo'n gevecht moet ik me inhouden niet te juichen bij elke rake uppercut of zit ik op het puntje van mijn stoel haatgevoelens uit te stralen richting tegenstrever
) Banaal dus, maar toch de moeite. En ik vond de dialogen ook wel grappig soms, geef ik toe
THX1138
Enkele geweldige stukjes dialoog:
***
FRANKIE DUNN: You forgot the rule. Now, what is the rule?
MAGGIE FITZGERALD: Keep my left up?
FRANKIE DUNN: Is to protect yourself at all times. Now, what is the rule?
MAGGIE FITZGERALD: Protect myself at all times.
FRANKIE DUNN: Good, Good.
***
MAGGIE FITZGERALD: We're flying?
FRANKIE DUNN: Would you rather drive?
MAGIE FITZGERALD: You're askin' me?
FRANKIE DUNN: Would you rather fly or would you rather drive?
MAGGIE FITZGERALD: So, I finally get to decide something?
FRANKIE DUNN: That's what i'm saying.
MAGGIE FITSGERALD: Fine. Fly there, drive back.
MAGGIE FITZGERALD: You said it was up to me.
***
EDDIE SCRAP: 110. Get a job, punk.
Er zijn er nog veel meer.
Zeer goede film, echter wel geen 4 oscars waard maar wel 4 *en
Wel een grappig stukje als ze een meisje ko slaat en ze zegt: "Sorry , Boss.."
dje-em
hele mooie film, die mijn verwachting te boven ging, zeer goed uitgewerkte karakters. morgan freeman speelt zoveel verschillende rollen en overtuigt altijd, zo ook hier, mooi ook die vertelstem ik hou daar wel van. eastwood die een beetje een oude versie van dirty harry speelt maar wel overtuigt, een man die koud lijkt te zijn maar ondertussen een groot hart blijkt te hebben voor zowel zijn dochter die maar niet terugschrijft en voor maggie, maar dan ook zich zorgen maakt over zijn boksers. hillary swank vond ik prima acteren, weet niet of het terecht is dat ze oscar kreeg heb alleen the aviator van de genomineerden gezien en die was dramatisch slecht qua vrouwelijke rol. ik denk dat swank een te lief gezichtje heeft voor een bokser.
kortom sinds tijden weer eens een film die echt een goed verhaal heeft, je gelooft de karakters, denk ook aan de luie familie, de hoop van die mental incapacitated bokser, van frank, et cetera.
beste boksfilm, rocky was aardig maar hier heb je dialogen en verhaal als extra!
(ik geloof dat er niet echt spoilers in mijn bericht staan)
moviemike
Raging Bull mag je zeker niet vergeten als beste boksfilm aller tijden.
Freud
kortom sinds tijden weer eens een film die echt een goed verhaal heeft
Komaan zeg. Ik heb dit jaar al zeker twintig nieuwe films gezien met een beter verhaal dan deze. Sterker nog, ik heb afgelopen jaar geen enkele film gezien met een sléchter verhaal dan deze. Maar ja, misschien zien wij gewoon niet dezelfde films.
lazaroni_86
Ik ben gek op mooie verhalen en dit film heeft zeker een prachtig verhaal.
Je ziet ze niet elkedag zulke verhalen, dus kijken mensen
Morgon freeman rulezz
dit is zeker wel de best film van clint.
Modar
Ik vind dit een goede film, verhaal is ook mooi, je verwacht iets heel anders dan er daadwerkelijk gebeurd in de film, dit maakt hem denk ik ook extra mooi/goed. ik geef hier 4 sterren voor!
En over de dialogen ben ik het wel eens sommige leuke droge stukken erin
dave
ik vind dit meer een soort 'hommage' aan de twee oude knarren niet?
toch geef ik 4.5*
Ik ben deze film vorig weekend in de film gaan zien met gemengde gevoelens. We waren met 4, zodat we een film kozen die iedereen wat lag. Het is deze dan geworden en ik dacht eerst aan een cloon van Rocky.
Maar deze film is gewoon veel beter. Het ultieme bewijs dat Clint Eastwood niet alleen kan acteren, maar ook kan regisseren. Eastwood en Freeman hebben nog geen pluimen verloren en ook Hilary Swank bewijst hiermee opnieuw dat ze meer is dan de next Karate Kid. Het verhaal is ook beter dan dat van Rocky, omdat het niet alleen over boksen gaat.
De film deed me wat denken aan Shawshank Redemption. Freeman als verteller & acteur, de tijd die in de film verloopt, het camerawerk, het uitdiepen van de personages, de kleine aandacht voor nevenfiguren, ...
5 *****
Mark86
Deze film is een perfect middel om Amerika eens te laten zien dat euthanasie gelegaliseerd moet worden. Waarom iemand uit laten hongeren (*kuch* Terri Schiavo *kuch*) terwijl 1 simpele injectie alles voor iedereen makkelijker maakt? Zolang iemand ondraaglijk lijdt en zelf de beslissing maakt niet meer verder te willen moet je diegene daarbij helpen, en niet weken dood laten hongeren of wachten tot ze hun tong afbijten. En of de kerk het nou met me eens is of niet, daar lig ik verder niet wakker van.....
4.5 *
jackie
Slechte film, een veel te volwassen (serieus) verhaal, echt gemaakt om oscars te winnen.
Want bijna niemand durft zo'n film slecht te vinden.
Maar ja wel slim als je oscars wil wimmen.
KoKu
Want bijna niemand durft zo'n film slecht te vinden.
Maar ja wel slim als je oscars wil wimmen.
Stomme opmerking. Dus als een film volwassen of serieus is, is het slecht? En ja hoor, hij zal van te voren echt gedacht hebben: zo nu ga ik even een paar oscars binnen slepen....
jackie
Nee, niet elke film die serieus volwassen is, is slecht maar het ligt eraan hoe het gedaan is. Simon vind ik om die rede ook slecht.
Het is zo met een serieus/volwassen onderwerp win je veel eerder een oscars of andere prijzen.
Doom
Het is een goede film maar niet zoveeel oscars waard hoor, echt niet.... Maar is ook het moment van uitbrengen, die was gewoon perfect, die film staat het beste bij iedereen in hun geheugen dus ja... Dat zie je altijd. Films in het begin van het jaar komen nooit tot bijna nooit als oscar winnaar naar voren....
Maar deze film mag er wezen hoor, deed met wel iets denken aan Se7en, dat Morgan Freeman een verhaal verteld, net zoals oook in Shawshank Redemption, vind ik wel erg mooi altijd. Morgan is een goed acteur!
The One Ring
Wel vreemd dat ik het gevoel krijg zo nu en dan dat deze film afgekraakt wordt omdat hij Oscars won. Gelt ook voor andere films die de Oscar voor beste film won.
Doom
3,91 *, hier op movie maker, ik denk dat het afkraken reuze meevalt

Boksfilm 'Million Dollar Baby' van Clint Eastwood vanavond te zien op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Drie goede films met een hoofdrol voor de jarige Morgan Freeman (84)

The Green Mile
Drama / Fantasy, 1999