Genre: Actie / Thriller
8,2 (1.021.863)
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 3 november 1988
Plot Die Hard
"Twelve terrorists. One cop. The odds are against John McClane... That's just the way he likes it."
De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij tijdens de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.
- Trailer (YouTube)
- Nothing Lasts Forever (BoekMeter)
- Die Hard (MusicMeter)
Richard Thornburg
Harry Ellis
Joseph Yoshinobu Takagi
- 19752 berichten
Nee het is nu al teveel uitgemolken, klassieker verdwijnt langzamerhand in een actie-reeksje zoals ieder ander.
TrickySmalls
Inderdaad, voor mijn part hadden ze na deel 3 de stekker eruit kunnen trekken.
Q Jones
Nee Die Hard is de shit, Deeel 3 was naar mijn meing het beste. Ik heb gister RED gezien en Bruce kan het nog steeds dus kom maar op met de films hoe meer hoe liever
Q Jones
Die Hard 12, met Ben Stiller. H-i-l-a-r-i-s-c-h!
MoFeDu
Terecht klassiekertje,
Erg sterke rollen van Willis en Alan Rickman, dat blijf ik toch wel echt een geweldig acteur vinden. Ik was dan ook blij verrast toen hij in beeld verscheen.
Die Hard is gewoon een heerlijke film gevuld met goede actie als je het bekijkt van het perspectief in die tijd zelfs ontzettend goede actie. Prima soundtrackje, heb me geen moment verveeld tijdens deze film. Je hoeft dan ook niet bepaald heel erg je hoofd erbij te houden, heerlijk.
Partyboooi
Mijn favoriete actiefilm en Kerst-topper!
Volgens mij al meer dan 10x gezien en toch kan ik hem minstens 1x per jaar opzetten. Geweldig!
Beste in zijn genre
hannes64
- 1926 berichten
Nog 2 maandjes, en hij gaat weer in de blurayplayer.
Precies, echt een film voor de kerst, wat ik dus elk jaar al standaard doe, samen met LETHAL WEAPON.
Mijn avond kan dan niet meer stuk.
RSmovie91
Heerlijke actiefilm voor elk moment. Het is een fijne over de top actie die we van Willis kennen.
Het begint rustig met de kennis making met John McClane. Een New Yorkse agent die na lange tijd weer bij zijn familie is om kerst te vieren. Maar net als hij denkt op een gezellig bedrijfsfeestje te komen, lopen de zaken net iets anders als gepland. Hierdoor moet hij vechten voor zijn leven, en het leven van ±30 andere mensen.
En als eenmaal de politie in beeld komt lopen de dingen helemaal uit de hand. 9mm's, sub machineguns, raketwerpers, c4, het komt allemaal aan bod.
Dit maakt het geheel tot een drukke avond voor McClane. De kogels en explosies vliegen je om de oren.
En het grootste deel lijkt nog aardig echt ook. Niet slecht voor een film uit '88.
Het verhaal schuift bij zo'n film vaak naar de 2de rang. Zo ook hier. Maar met de stunts die worden uitgevoerd hoor je mij niet klagen.
Het acteerwerk daarentegen vind ik toch best goed. Iets wat bij dit soort films ook niet altijd aan de orde is. Vooral Willis doet het erg goed. Het moment nadat hij het brandalarm in heeft gedrukt en de brandweer omdraaid vind ik zijn reactie toch erg geloofwaardig.
Dus al met aal een lekkere actiefilm die zeker de moeite waard is om te kijken. Liefhebber zijn van het genre is wel een must.
groente12
Deze film stelt toch wel teleur. De film heeft een te lange intro nodig wat gewoon heel erg saai is. Interactie tussen de politie en MC Clane is gewoon belachelijk, en begon op een gegeven moment een beetje mij te irriteren. Qua actie scenes ben ik ook niet tevreden. Na het kijken van deze film overheerst het nog net niet gevoel bij mij.
ArjanB1
Bruce Willis is dé man. Één van de beste, zo niet beste aktie film ooit gemaakt.
Die Hard blijft een vermakelijke actiefilm, al is het geen topper voor mij.
Verder is alles wel degelijk aan Die Hard, een lekker ouderwets actiefilmpje met een hoop pistolen geknal, een paar vette explosies en kleurrijke personages. De terroristen zijn lekker typisch en worden aangevoerd door een sterk acterende Rickman. Willis is ook erg in vorm als eenmansleger. Toch knap dat hij hier al laat zien wat hij in huis heeft, meestal wordt er slecht geacteerd in dit soort films, maar dat heb je hier dus niet.
Verder een aantal leuke vondsten, standaard verhaaltje en wat onnodige personages om de tijd te vullen.
Lekker actiefilmpje, maar niet meer waard dan 3,5 sterren.
Marlon Aarssée
Nou ik denk dat heel veel mensen met mij eens zijn dat dit de aller beste film is waarin Bruce Willis speelt. een spannende actie film die iedereen gezien moet hebben ook al hou je niet van films met deze man
jordkaka
Leuke actiefilm, ook spannend. Maar absoluut geen topper in mijn ogen, gewoon een luchtige film waar het verhaal waardeloos is.
Jonesy
Hoezo is het verhaal waardeloos? voor dit genre zeker niet slecht en zeer doeltreffend. Dat het scenario bij wijze van spreke op 1 a4tje is geschreven wil niet zeggen dat het slecht is.
jordkaka
Waardeloos omdat het helemaal niks aan de film toevoegt eigenlijk. Voor dit genre is het inderdaad niet heel slecht, maar het is gewoon erg simpel. De film moet het gewoon hebben van de goede actie.
film88888
Net nog maar voor de 1000de keer weer eens bekeken, en toch stem verhogen naar een 5,0 sterren.
Dit blijft een klasieker, en één van de beste actiefilms ooit gemaakt (Spreek ook over de andere 3 delen)
KILLERBEE99
Leuke film met Bruce, alleen waar kwam die terrorist met die gun in een keer vandaan, is me onduidelijk. Die was toch gewoon dood geschoten...
filmliefhebber92
Dat was ook het enige minpunt, zodat die zwarte man ook nog ff de held kon uithangen.
Akron777
Best kerstfilm die ik ooit het gezien. Geweldig entertainment, veel actie. Goed geacteerd, vooral Alan Rickman speelt goed. Best een aardig plot voor een actiefilm. Niet veel op aan te merken. Om te voorkomen dat ik hem minder ga waarderen zal ik me maar niet aan de vervolgen wagen.
djelle
! Dit is juist 1 van de weinige franchises waarvan alle vervolgen erg goed zijn.
- 19752 berichten
Die Hard 2 en 4 zijn niet geweldig, maar deel 3 kun je kijken zonder de andere delen te kennen, dus die raad ik je wel aan.
Akron777
Volgens mij heb ik deel 3 ooit gezien, een Die Hard film met treinen als ik me niet vergis. Was er destijds niet echt van onder de indruk, maar het is al lang geleden.
- 19752 berichten
Nee, geen treinen lol. Ik bedoel dus Die Hard: With a Vengeance (1995). Zeker een aanrader en bijna net zo goed als deel 1 vind ik persoonlijk.

A Good Day to Die Hard
2013

Live Free or Die Hard
2007

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Het jaarlijkse dilemma: Is 'Die Hard' nou een kerstfilm of niet?

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Die Hard' tijdens kerst

Is 'Die Hard' nou eigenlijk een kerstfilm of niet?
Iconische actiefilm 'Die Hard' met Bruce Willis vanavond te zien op televisie

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
gebaseerd op boekterroristman vrouw relatiechristmas partys.w.a.t.gijzelaarfbiontvoeringvaultmoordovervalschietpartijlos angeles, californiëterrorismeone man armyexplosiepolitie agenthostage negotiatorone nightlapdaggressivekerstmisjaren 80action herogermanhostagesheist thriller christmas movie alternativeloose adaptationpatrol officer furioushigh octane intensecommandingdefianteuphoric