Genre: Actie / Thriller
8,2 (1.021.863)
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 3 november 1988
Plot Die Hard
"Twelve terrorists. One cop. The odds are against John McClane... That's just the way he likes it."
De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij tijdens de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.
- Trailer (YouTube)
- Nothing Lasts Forever (BoekMeter)
- Die Hard (MusicMeter)
Richard Thornburg
Harry Ellis
Joseph Yoshinobu Takagi
ma_ris
Wel een stoere film, lekker veel actie daar hou ik wel van.
Ja heb er van genoten !
En bruce willis is gewoon echt een top acteur geweldig.
Day-V
Leuke film, alleen niet echt iets speciaals (Waarom 189 in de top 250?) Vond het niet veel beter dan deel 4. Wel goede aktie scenes natuurlijk
Misschien ligt het wel aan mijn leeftijd.
Maar ik ga zeker wel deel 2 en 3 kijken
Sportingerke
Deze Die Hard was de eerste die ik volledig bekeken heb (ooit al eens een fractie van 2,3 of 4 gezien), en het smaakt zeker naar meer.
Het verhaaltje is natuurlijk weinig origineel en de strijd van de held tegen de slechteriken is zoals altijd nogal stereotiep.
De actiescènes en de humor (slechterik in de lift
) zorgden ervoor dat ik mij enorm geamuseerd heb.
Eén minpuntje: het einde (waarin brigadier Powell de laatste slechterik doodschiet) vond ik nogal overbodig.
Een echte topfilm is het zeker niet, maar erg leuk voor een M!LF-avondje
horror3d
Deze heb ik is goed bekeken en die was nog het beste van allemaal , maar zoals die hard 3 was nogal overdreven
Timothyvdmeer
In een notendop een super film!
Geweldige rollen van Willis als norse politieagent en Rickman als schurk. De actie, muziek, de oneliners zijn allemaal goed.
Dit is voor mij de beste uit de reeks!
4*.
TwoM
Machtige actiefilm! Het begin van een prachtige reeks...
Willis op zijn best!
4,5
jpbosch
Deze keek ik voor het eerst toen ik een jaar of 10 was. Vond em toen erg indrukwekkend en spannend en eigenlijk is dat met de jaren niet veranderd.
Ik weet niet of dat iets over mij zegt of dat het gewoon een goede actiefilm is. Denk het laatste
polopolo150
Toen ik dit zat te kijken voor het eerst een jaartje geleden, zat ik echt te kijken hoe geweldig dit film is. Boordevol actie, en adrenaline stroomt echt door je lichaam. Ik heb weinig erover te klagen, de humor is zeer goed en het allerbelangerijkste.. het vermaakt je!
Deze film blijft toch staan na al die jaren. Bij herziening blijft het een actifilm om van te snoepen. Af en toe wat gedateerd, maar grotendeels toch nog best de moeite. En Alan Rickman is een geweldige vijand. Dat die nooit gevraagd werd voor een Bondfilm... Een klassieker.
clockwork72
Naast de Terminator reeks mijn Favoriete actiefilms. Echt veel geweld goede humor. De vervolgen zijn alleen wel wat minder.
yippee kayee ye motherfucker

gillette
Die one-liners van hem ook!
Briljant!
Deze en deel 3 zijn m'n favoriet.
bild
Die hard is zeker geen slechte actiefilm maar ik vind die hard: with a vengeance beter. De filmlocatie staat me in de originele die hard wat minder aan al is Bruce Willis echt top.
Revolution64
goed acteerwerk van Bruce Wilice en gewoon lekkere actiefilm. alleen spijtig dat Europa weer super wordt afgebeeld
jumpstylemovie
Die Hard
De beste uit de Die Hard reeks. Nou ja, ik moet Die Hard 2 nog bekijken maar ik denk niet dat die de rest zal overtreffen. Bij de titel dink ik zelf aan een B-film met slachtende Horror, maar dat is gelukkig niet zo. Bruce Willis deed het wel goed zoals altijd maar ik vind hem nooit fantastisch spelen, in tegenstelling tot Alan Rickman die ongelovelijk goed acteert (zoals altijd). Het verhaal is orgineel en ondanks het lange speelduur heb ik me zeker niet verveeld.
Dutchmeister
Sterke film met af en toe meesterlijke quotes! De cop die na de dood van die FBI agenten zegt : Hmm guess we're gonna need some more FBI guys
meesterlijk!
Bruce is hier ook gewoon lekker op dreef zoals we hem kennen. Lekker hard en arrogant.
wklooster
Misschien ligt het wel aan mijn leeftijd.
Maar ik ga zeker wel deel 2 en 3 kijken
Wat nou, leeftijd? ik zag hem ook het eerst op mn twaalfde en sindsdien mijn favo film
wklooster
Ik vind deze film echt geweldig. vooral dat stuk dat hij een man neerschiet en dan iets op hem schrijft, wat schreef hij ook alweer? Geweldige actiescenes en het eind waarin Al die laatste terrorist neerschoot vond ik het mooist.
J. Clouseau
Now I've got a machine gun. Ho-ho-ho.
gi30171
Bruce Willis op z'n best, een van de beste actiefilms die ik gezien heb
BasvanGroesen
Lekker goede actie film met top Bruce willis,
1 Van de beste actie films lijkt me, nu is 80% toch alleen maar computerwerk, zo vind ik Die Hard wel realitisch , is ook makkelijker om naar te kijke,
Goede actiefilm, geweldig Bruce willis 4*
powerman
Die hard kan zich gerust meten met de laatste actiefilms en geef toe, dat is een hele prestatie. De actiefilms vandaag zijn volgepropt met special effects maar Die hard kan met zijn simpele verhaal, schitterende actie, beklemmende spanning en natuurlijk zijn schitterende Bruce Willis zich er gerust mee meten.
Mlis
Een goede actie film!
Blijft spannend en verveelt niet, en Bruce is gewoon een geweldige acteur.
Movie Jim
Erg langdradig en uitgebuit verhaal had er veel meer van verwacht.
Ik ben in de war met een andere film. Dom van me en dat ik dat zo laat opmerk. Ik ga het cijfer ook verhogen want 3,0 is te laag mogelijk 4,0 of 4,5.
fappie
- 2005 stemmen
Ik heb de film met een halve ster verhoogd. In mijn ogen is dit de beste actiefilm die er is. Een plek in mijn top 10.
Rosicky
Waarschijnlijk de beste pure actiefilm die er ooit is gemaakt. Willis op z'n top maar Rickman steelt de show.
brabusRUS
YouTube - The ben stiller show - die hard 12: die hungry

Dit is echt een geweldige parodie van Die Hard. Fragment uit de Ben Stiller show.

A Good Day to Die Hard
2013

Live Free or Die Hard
2007

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Het jaarlijkse dilemma: Is 'Die Hard' nou een kerstfilm of niet?

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Die Hard' tijdens kerst

Is 'Die Hard' nou eigenlijk een kerstfilm of niet?
Iconische actiefilm 'Die Hard' met Bruce Willis vanavond te zien op televisie

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
gebaseerd op boekterroristman vrouw relatiechristmas partys.w.a.t.gijzelaarfbiontvoeringvaultmoordovervalschietpartijlos angeles, californiëterrorismeone man armyexplosiepolitie agenthostage negotiatorone nightlapdaggressivekerstmisjaren 80action herogermanhostagesheist thriller christmas movie alternativeloose adaptationpatrol officer furioushigh octane intensecommandingdefianteuphoric