Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Gen Sekiguchi
Met onder meer: Tadanobu Asano, Shihori Kanjiya en Vinnie Jones
Gesproken taal: Japans en Engels
Plot Survive Style 5+
"What is your function in life?"
Ishigaki wil zijn vrouw vermoorden, maar treft haar thuis steeds weer levend en wel aan nadat hij haar begraven heeft. Ook commercialmaakster Yoko ergert zich aan haar man, de hypnotiseur Aoyama, en besluit hem uit de weg te laten ruimen. Vader Kobayashi bezoekt met zijn doorsnee gezinnetje de show van Aoyama en denkt daarna dat hij een vogel is. Ondertussen wordt er in hun huis ingebroken door drie bevriende dieven. En dan is er nog een Britse huurmoordenaar met zijn tolk Katagiri die iedereen uitkaffert en steevast dezelfde vraag stelt: 'What is your function in life?'
Aman
Morishita - Burglar
J - Burglar
Killer's translator
HaanHoen
Zonder twijfel mijn favoriete film allertijde. Bij de eerste kijk beurt was ik meteen al verkocht.
De verschillende verhaallijnen zijn stuk voor stuk geweldig en origineel, en ook erg leuk hoe alles bij elkaar komt. De acteer prestaties zijn geweldig. Ittoku Kishibe die geniaal de rol van een vogel invulling geeft, Vinnie Jones die zoals zo vaak de ultieme bad guy is, en dan natuurlijk Asano (wat mij betreft een acteur van grote klasse) die hier met weinig woorden toch een fantastische rol weet neer te zetten.
Vooral visueel valt de film meteen op. De decors en kostuums zijn schitterend, er is onzettend veel oog voor details en de kleuren druipen van het scherm (iets wat ik ondanks mijn voorliefde voor Japanse films, niet altijd kan zeggen van deze films). Het camera werk was ook erg mooi en een passende soundtrack maakt de film compleet.
Een geweldige film, met veel mooie kleurijke scenes. Tot de laatste seconden erg boeiend en een puur genot om naar te kijken. Een dik verdiende 5*. Dat er meer van dit soort meesterwerken mogen komen van deze regisseur.
P8rb
Heerlijke erg mooie idiote film. Het hing een beetje van het einde af of het nou een 4* of een 5* ging worden, maar dat hij zo op die man viel toen hij vloog was een prachtig einde. 5* dus
AHWA
Na herziening toch niet zo geweldig als de eerste keer dat ik hem zag. Ik haal er een half sterretje vanaf omdat het tempo me toch iets te laag lag op sommige moment en sommige scenes niet zo boeiend waren. Alles met Asano en Vinnie Jones wel, maar die drie jongens vind ik te flauw.
Mochizuki Rokuro
Na alle enthousiaste reacties me ook gewaagd aan deze Japanner die minder bij me past dan andere Aziaten (ja-ja vooroordeel). Voor een prikkie op de kop getikt via internet.
Was aangenaam verrast. Werd bij het kijken steeds aangenamer verrast. Vind het geheel nog wel 'iets te leeg' om een 4* aan te geven, maar de uitwerking was consequent: consequent in vorm, in grappigheid en leuke (visuele en narratieve) vondsten. Bijvoorbeeld het einde, maar ook bijv. de eetsscene van Asano (toch écht niet mijn favoriete Japanse acteur) en het kantoor van de huurmoordenaars en de man/kip. Vond de stukken met Koizumi Kyoko (de reclamevrouw) het leukst en dan vooral haar imaginaire filmpjes. Vinnie Jones was ook niet zo irritant als gevreesd (dat was zijn sidekick eigenlijk meer).
Waardering kan nog stijgen bij herkijk.
darkjaap
gister gezien en vond hem redelijk goed het acteren van de acteurs vond ik het beste want ik heb bijna nog nooit zo iemand zin acteren
het verhaal kwam goed over en ik heb er van genoten 3*
dutchtuga
Beetje minder dan verwacht eigenlijk wel.
Er viel genoeg te lachen, dat zeker, maar nergens haalt de humor het niveau van genialiteit.
Survive Style vertelt vijf losse verhaalijnen die op zichzelf staand over het algemeen sterk zijn maar de film als geheel heeft mij met een leeg gevoel achtergelaten. De fusie tussen de aparte verhaallijnen werkte niet imo en had beter achterwege gehouden kunnen worden.
Die drie vrienden hebben hilarische momenten. Dat deuntje wanneer die twee elkaar aankijken is een voorbeeld van flauwe maar wel erg pakkende humor..
De birdman was in het begin erg leuk maar het wordt steeds saaier naarmate de film vordert.
Vinnie Jones' scenes zijn alleen leuk vanwege zijn sidekick die een geweldige manier van praten heeft.
De commercial scenes zijn leuk, niet meer en de verhaallijn met Asano werd na een tijd gewoon vervelend. Herhalingsoefening die alleen boeit vanwege de mooie vormgeving qua sets en kleuren. Zijn huis zag er op momenten idd indrukwekkend uit.
Oja, die vrouw mocht er ook wezen
Filmtechnisch is echt niks aan te merken op SS5+. Alles is tot de perfectie afgewerkt en de effecten zien er bijzonder goed uit.
Ja ik heb me vermaakt maar zoals eerder gezegd haalde dit voor mij nergens het niveau van een topfilm.
Nergens echt absurd genoeg te noemen imo wat de film wel pretendeert.
Daarbij duurt het allemaal ook nog net wat te lang.
Goto
Vandaag eindelijk herzien en het blijft een prachtige film.
Ongeloofelijk hoeveel kleuren er in de film verwerkt zijn. Vooral het huis van Asano is een lust voor het oog. Ik zou het zeker geen straf vinden om daar te moeten wonen. Het verhaal van Asano en z'n vrouw blijft met afstand de beste. Surrealistisch, mooi en zelfs een beetje haunting. Alsof ze in een andere dimensie wonen, erg knap in beeld gebracht.
De andere verhalen zijn wat minder, hoewel ze allemaal hun charme hebben. Het geinige en best ontroerende birdman verhaal is heerlijk in al z'n eenvoud. Prachtige acteerprestatie van de acteur ook. De reclamevrouw met haar ideeen en filmpjes is erg komisch. Beetje jammer dat ie wat leeg wordt beeindigd. Ook het verhaal over de gay kent de nodige humor met dat heerlijke come baby nummer.
Als laatste is daar Vinnie Jones. Nodig voor het verhaal en lang niet slecht. Maar toch had het voor mij niet nodig geweest. Huurmoordenaar prima maar om Vinnie nu (alweer) te gebruiken. Maargoed de film kent een paar schoonheidsfoutjes, ach welke film niet. De kerstscene met Asano en z'n vrouw behoort tot de beste ooit. Birdman blijft een heerlijk character. En dit is verreweg de beste kerstfilm ooit.
Ik blijf bij m'n 4.5 beoordeling. Het is by far de beste film in m'n 4.5 rijtje maar toch. 5 sterren kan ik er nog net niet aan geven, misschien bij een 3e kijkbeurt.
4.5 Dikke sterren!!!
Twilight
Ik heb me echt zitten verbazen over de creativiteit en plezier wat er in deze film is gestopt en wat er aan te beleven is.
Prachtige decors en het hele idee zit gewoon heel leuk in elkaar. Ik stoorde me niet echt aan de herhalingen bij Asano's huis, zoals al eerder ergens anders te lezen inderdaad een lust voor het oog. Ik zou daar echt wel willen wonen, haha.
Vinnie Jones doet het ook erg leuk, vooral in combinatie met die sidekick.
Ook die 3 vrienden waren hilarisch, vooral door de muziek die plotseling startte en daarna weer ophield.
Absoluut genoten van deze film, eentje die ik moet hebben! Meer van dit soort films!
otherfool
Go! Go! Go!
Honderdenéén absurde ideeën, bizarre karakters en fantasierijke verwikkelingen verpakt in een 2 uur durend kleurrijk schilderij, Survive Style 5+ is eyecandy van het beste soort. Vooral het eerste uur val je van de ene verbazing in de andere, het tweede is dan toch wat minder, maar het mag de pret nauwelijks drukken. Leukste stukken zijn de reclamefilmpjes, met de 'echte' van de asperine als absolute favoriet hier. Laatste noot; wat is Reika Hashimoto een schitterende vrouw...
4*.
Zavo
Na het enthousiasme hier over deze film vond ik het een teleurstelling. Aardige film, maar hij kon me niet steeds boeien, daarvoor heeft deze film te weinig inhoud, zijn de verhaallijnen te slap en is de humor vaak iets te flauw. Geweldige scenes worden te vaak afgewisseld met saaie of irritante scenes. De verhaallijn van de man die steeds z'n vrouw vermoord is in beginsel aardig, maar nadat ze 2 keer is teruggekomen wist ik het wel, helaas gaat dat dan nog de hele film zo door en wordt het irritant. Zo is het met veel dingen in deze film, na een tijdje weet je het wel en is het niet leuk meer. De verhaallijn met de man die in een vogel verandert vond ik nog het best uitgewerkt. Dit begint met een flauwe grap, maar wordt daarna wat meer surrealistisch, daar hou ik meer van dat over-the-top gedoe.
Visueel natuurlijk een aantal geweldige scenes (vooral die slaapkamer was geweldig), maar ook dat wordt na verloop van tijd minder (visueel mooiste scenes zitten in het begin).
DevendraBan
Waanzinnige film.
otherfool beschrijft het mooi. Deze film is een pareltje voor het oog, met maffe personages en nog een maffer verhaal.
Ik kan niet zeggen dat tussen de verhallijnen een zwak verhaal zat maar die met Vinnie Jones is wel duidelijk de minste, dunkt me.
Zavo heeft het over herhalingen die storend werken maar dat is nu juist een van de motors waar deze film op draait, herhalingen. Want alles komt altijd terug. Ishigaki moet steeds weer z'n vrouw vermoorden, Yoko komt steeds weer op de proppen met een geflipte reclamespot... Zo teert elke verhaallijn op dezelfde routine.
Maar deze motieven/herhalingen moeten wijken voor een ontwikkeling, een plotse wending die ingrijpende consequenties kan/zal hebben voor het personage. Zijn routine wordt verbroken en hij lijkt aan dit 'alledaagse' leven te ontsnappen.
Kobayashi kan vliegen en Ishigakis heeft eindelijk vrede gevonden met z'n vrouw maar zij ligt uiteindelijk toch onder de zoden begraven, voorgoed, tot groot verdriet van Ishigaki die zelfmoord pleegt maar belandt op de rug van Kobayashi. Yoko verliest haar recorder enz....
Ik denk dat een ander thema van de film handelt over het accepteren van een bepaalde situatie. Overduidelijke voorbeelden zijn die van Kobayashi (Bird-man) en z'n zoontje maar ook Ishigaki en z'n vrouw.
Wat de film misschien wel het mooist samenvat, zijn de woorden van respectievelijk Jones en Asano:
- What's your function in life?
- I have none.
- Cool.
Misschien is er geen doel/functie in het leven en moeten we er gewoon voor zorgen dat we ons aanpassen en vrede nemen met de situatie.
Cheiz
Naar mijn mening zwaar overgewaardeerd. Japanse humor heeft me nooit eigenlijk zo aangetrokken (evenals de humor in animé, manga etc. afkomstig uit Japanse studios vaak achterwege kan worden gelaten imo), hoewel ik moet bekennen dat ik op schaarse momenten hardop heb moeten lachen. Overall, boeien de afzonderlijke verhaallijnen te weinig om het echt interessant te houden en irriteren karakters als Vinnie `wannabe toughguy' Jones en zijn compagnon eerder dan dat ze grappig zijn.
Een 3*, maar met moeite
Twilight
Toch nog maar een halfje er bij.
De creativiteit spat er echt van af!
The One Ring
Als Survive Style 5+ iets niet heeft dan zijn het wel honderdeneen ideeën. De film heeft er 5, want de vijf verhaallijntjes bestaan helaas alleen maar uit één running gag per verhaaltje. En helaas vond ik maar één verhaaltje echt leuk en dat was die van Asano en zijn vrouw. De rest was niet bijzonder interessant, al waren alleen de 3 dieven irritant.
Ik heb een beetje gemixte gevoelens bij deze film. Mijn verwachtingen waren bijzonder laag, maar uiteindelijk bleek dit toch wel bekijkbaar te zijn. Maar ondanks dat de film boeiend genoeg was om nooit saai te worden en ik ook altijd wel nieuwsgierig was naar wat er nu weer zou gebeuren, heeft de film voor mij niet echt veel scènes die eruit springen. Waarschijnlijk juist omdat het gaat om het telkens herhalen van dezelfde grappen.
De twee scènes die ik wel écht leuk vond waren de kerstsscène bij Asano thuis en de laatste scène. Ik had eigenlijk wel verwacht dat die vogelman uiteindelijk zou gaan vliegen en toen Asano het raam uitsprong zag ik meteen aankomen dat hij door de vogelman opgevangen werd. Maar toch vond ik het een prachtige scène.
Verder wordt er helaas teveel potentieel niet gebruikt. Neem het verhaallijn van Vinnie Jones bijvoorbeeld, die mist totaal enige scherpte. Rond de vraag 'what's your function in life' kun je vast wel iets leuks verzinnen, maar de makers weten er helaas niets mee te doen. De vogelman had zo zijn leuke momenten, maar was ook te eentonig. De reclamevrouw pakte me totaal niet en voelde ook een beetje als aanhangsel. In de drie inbrekers zie ik sowieso geen heil. Dat is gewoon een onhebbelijk flauw en puberraal stukje komedie.
De vormgeving is natuurlijk op zijn zachts gezegd opmerkelijk, met al die felle kleurtjes, maar daarom is het nog niet meteen mooi. Toch kon ik er bij vlagen van genieten, vooral Asano's huis was leuk. Maar soms was het ook gewoon lelijk.
Schijnbaar komt toch echt al het goede van deze film uit de Asano-stukken. Hij en zijn vrouw waren ook de enige die ik echt leuk vond acteren, al is de vogelman zo overtuigend als mogelijk is in zo'n rol. Toch vond ik het jammer dat Asano's vrouw ineens haar armen als raket moest gebruiken en vuur moest gaan spuwen. Daarvoor was de film surrealistisch, maar nu sloeg het gewoon om naar pure fantasy. Nergens voor nodig.
Ik heb verder ook zelden gelachen en nooit echt lang of hardop. Ik vond het gewoon een onderhoudende film, met een paar pluspunten, maar ook genoeg minpunten. Laten we het erop houden dat ik het aardig vermaak vind, maar waarom zoveel mensen dit briljante vinden snap ik niet echt. Volgens mij had dit veel grappiger gekund, maar dat is vooral een kwestie van gevoel voor humor.
Waarschijnlijk omdat nogal wat mensen deze film gekeken hebben zonder zomaa meteen een echte komedie te verwachten. Ik kijk SS5+ in ieder geval niet om hardop te lachen.
Dat er maar 5 ideeën inzitten vind ik ook een beetje kort door de bocht. Kan je van Groundhog Day zeggen dat de makers makers maar 1 idee hadden en dat doorheen de hele film herhalen.
HaanHoen
Survive Style 5+ probeert denk ik ook eerder bizar dan echt heel grappig te zijn. Je moet hem inderdaad niet kijken met de intentie om over de grond te gaan rollen.
The Last
Ik heb deze film niet eens gezien, maar ik ben er 100% van overtuigd dat het script van Groundhog Day tig keer zo beter is dan dat van SS 5+.
The One Ring
5 ideeën is kort door de bocht wellicht, mar feit is wel dat de vijf verhalen toch steunen op één grap, waar telkens mee gevarieerd wordt. Kun je inderdaad zeggen van Groundhog Day als je wilt, maar daar wordt wat mij betrefd toch wat creatiever omgesprongen met de running gag. Kwestie van smaak en verschil in gevoel van humor denk ik vooral.
Halcyon
Survive Style 5+, een film met twee gezichten. Het recept bestaat uit vijf bizarre verhaaltjes die op een of andere manier met elkaar te maken hebben. En met het woord bizar is alles gezegd, want veel meer dan dat is het niet. In se komt het neer op een hoop experimentele nonsens met weinig body. Nergens grappig ook, want daarvoor is het ofwel te infantiel, ofwel niet bizar genoeg. Dit is de droevige kant van het gezicht, de blijde kant echter laat zich kenmerken door potsierlijke visuals die grossieren in fijnzinnige lelijkheid. Dat is zeer zeker een compliment, want quasi elk shot zit volgepropt met chaos, drukte en een hoop felle kleuren die langs geen kant bij elkaar passen - een beetje als een kleurdoos die er ongesorteerd bij ligt - maar op een eigenzinnige manier is het toch erg mooi en uitgemeten allemaal. Al is het maar omdat de film er elk shot opnieuw in slaagt je te prikkelen, iets wat te danken is aan de uiterst nauwkeurige mix van kleurrijke decors, props, kostuums en aangepaste belichting. Kortom, Survive Style 5+ balanceert op het randje van genialiteit, maar wordt aan het einde van de rit toch behoorlijk onderuit gehaald door de té gemakzuchtige en té pretentieuze verhaallijnen.
Day-V
Ik weet niet welke film jullie hebben gezien :/ Mooie film alleen ik snapte er niks van. Die vrouw maakt eten, hij eet het op, gaan vechten, hij begraaft haar, komt ze weer terug, en dat gaat maar door :S
*Nientjah*
Tja daarom heeft deze film ook o.a. het genre 'Fantasy' opgeplakt gekregen, en zo moeilijk was het toch niet te begrijpen dat de vrouw steeds herrees?
Bij het verhaal met Asano en vrouw probeert Asano gewoon z'n vrouw te vermoorden. Dat lukt hem elke keer, begraven ook, maar wanneer hij terug thuis aankomt blijkt ze elke keer weer herrezen. Ook is ze elke keer wat "geavanceerder, waar dan het komsiche aspect zit. Op het einde komt het koppel terug bij elkaar maar dan wordt Asano's vrouw alsnog vermoord.
Vond het het mooiste verhaaltje dat er tussen zat.
*Nientjah*
Nja als je het zo bekijkt. maargoed ik verhoog het wel voor jullie
Hehe nou je mag zelf weten wat je ervoor geeft hoor, als je het een slechte film vondt (wat ik best kan begrijpen door het hoge bizarheidsgehalte waar niet iedereen van houdt) hoef je niet per se te verhogen.
*Nientjah*
Vond het het mooiste verhaaltje dat er tussen zat.
Ik vond dat ook het beste stuk van de film, vooral ook hoe hun relatie vlak voor haar echte dood net weer op begint te bloeien, erg tragisch.
Day-V
Ok maar waarom? Dat snap ik dan weer niet.
*Nientjah*
Ja dat wordt volgens mij ook niet duidelijk in de film, maar er zal vast een reden voor zijn.
Tayama
Denk het niet.
Leuk om naar te kijken toch,
reden genoeg. Juist de charme van de film.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Tasogare Seibei