• 9.379.403 stemmen

Geregisseerd door: Gen Sekiguchi

Met onder meer: Tadanobu Asano, Shihori Kanjiya en Vinnie Jones

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Survive Style 5+

"What is your function in life?"

Ishigaki wil zijn vrouw vermoorden, maar treft haar thuis steeds weer levend en wel aan nadat hij haar begraven heeft. Ook commercialmaakster Yoko ergert zich aan haar man, de hypnotiseur Aoyama, en besluit hem uit de weg te laten ruimen. Vader Kobayashi bezoekt met zijn doorsnee gezinnetje de show van Aoyama en denkt daarna dat hij een vogel is. Ondertussen wordt er in hun huis ingebroken door drie bevriende dieven. En dan is er nog een Britse huurmoordenaar met zijn tolk Katagiri die iedereen uitkaffert en steevast dezelfde vraag stelt: 'What is your function in life?'

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yoko, Commercial Executive

Morishita - Burglar

J - Burglar

Killer's translator

FisherKing schreef:

Ik vind dit de vernietiging van de Japanse Cinema. Maar daar zal ik wel alleen in staan.

Een bijrol van Vinnie Jones in een film als deze de vernietiging van de Japanse cinema ?

Laten net dit soort films het verwrongen beeld van de Japanner over het Westen perfect illustreren. Dan mag er toch minstens één Westerling een keertje meedoen lijkt me.

avatar van Chr.s

Chr.s

Verder krijg ik buiten Reinbo ook geen serieuze kritiek, Vinnie Jones in een film uitnodigen, tjonge,,, Dan ben je lekker Japans bezig ....

Tjonge..jou kritiek op deze film is dan ook ver van serieus te nemen.

Dat dat je het klote vind dat Jones mee speelt is je goedrecht, maar om dit nu de vernietiging van Japanse Cinema te noemen slaat gewoon werkelijk nergens op.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ach ja, iets te grote woorden inderdaad

De rol van Vinnie gaf vooral een soort Guy Ritchie sfeertje aan het geheel (maar dan veel minder grappig).

Wouters

Vandaag gekeken na em gekocht te hebben bij Play (bedankt voor de tip OH ). Wat een visuele traktatie. Me geen moment verveeld. Vooral de ondersteunende muziek en het huis van Asano waren perfect. Enige minpunt vond ik dat Asano's vrouw niet terugkeerde de laatste keer. Maar daar zal de regisseur wel zijn redenen voor hebben gehad, ik vond het jammer iig.

Al met al 4.5*

avatar van Wolverine

Wolverine

Onderhond schreef:

Een bijrol van Vinnie Jones in een film als deze is de vernietiging van de Japanse cinema

(of zoiets)

Jaja, en Sjakie uit Flodder zorgt voor de vernietiging van de nederlandse cinema.

avatar van Drezic

Drezic

mikoz schreef:

Ik heb de film vandaag bij Boudisque(Amsterdam) gekocht gewoon in de winkel dus.

Geweldige winkel overgens hebben echt alles!

Koste me wel €28,- maar goed je moet er wat voor over hebben

Boudisque is echt TEUUUURUNG duur af en toe. Dan kun je nog beter importeren.

Bekijk deze link maar eens:

Let op: dit is DELIVERED! komen dus geen verzendkosten meer overheen! 12.49 euri...

avatar van Doom

Doom

Ik heb hem voor 18,-- bij Cd-Wow. Komen ook geen verzendkosten meer bij.

avatar van DieGo

DieGo

Wouters schreef:

Vond ik juist mooi ze kwam steeds terug wanneer hij het niet wilde en op het moment dat hij het wel wilde was haar 'missie' volbracht, met als mooie afsluiting de bye bye

Voor de rest sluit ik me volledig bij je aan. Visueel overweldigend en bij vlagen ontzettend grappig, vooral erg genoten van de reclamestukjes.

Wouters

er valt voor beide redeneringen wat te zeggen. Voelde bij mij toch anders. Anyway....tot nu de ontdekking van het jaar samen met Pan's Labyrinth

Doom schreef:

Ik heb hem voor 18,-- bij Cd-Wow. Komen ook geen verzendkosten meer bij.

Gaje hem nou nog kijken of niet !?

Drezic schreef:

Boudisque is echt TEUUUURUNG duur af en toe. Dan kun je nog beter importeren.

Bekijk deze link maar eens:

Ach dat tientje boeit me echt vrij weinig ...

Geen zin om zo lang te wachten en om moeite te doen om hem op sites op te zoeken.

avatar van Drezic

Drezic

mikoz schreef:

Ach dat tientje boeit me echt vrij weinig ...

een tientje is de helft... kun je bijna twee films kopen bij play.com Ik ben helaas niet zo rijk dat me dat niet boeit...

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Geweldige film! Alle verhalen waren vrij bizar en zijn toch prachtig in elkaar geweven. Er zaten een paar erg hilarische stukjes in. Ik vond het wel jammer dat die vrouw op het einde niet meer wakker werd en het einde voelde een beetje feelgood aan (niet dat dat slecht is, maar daarvoor was de film steeds een beetje meer drama, met veel komedie natuurlijk).

4 sterren.

avatar van sju

sju

Is hier ook een Nederlandse DVD-release van of weet iemand toevallig dat die in de planning staat...?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik had er veel meer van verwacht. De eerste drie kwart van de fillm kwamen bij mij erg luchtig over, met het humorpeil net iets hoger dan de gemiddelde F.C. De Kampioenen. Neem het surrealisme weg en hier blijft niets meer van over.

Het laatste halfuur sprak me meer aan, de nadruk ligt hem ietsje meer op drama dan. Het leek ook alsof de film niet beëindigd was, in de laatste scène laten ze iedereen nog eens zien en gedaan met de show. Dat neemt echter niet weg dat ik niets dan roem heb voor die laatste over-the-top scène op een bewerking van I Will Survive. Het hoogtepunt van de film.

avatar van Ramon K

Ramon K

Enkel eng. subs.

Ramon K schreef:

Enkel eng. subs.

je hebt gelijk. Maar ach iedere gek kent toch engels.

avatar van Goodfella

Goodfella

Bovendien voor slechts 9,50 in de summersale

avatar van dragje

dragje

De positieve commentaren die ik van bepaalde lieden te horen kreeg lijken te funderen op één en dezelfde argumentatie; Survive Style 5+ bestaat uit verschillende verhaallijnen die naar verluid op wonderbaarlijke wijze elkaar overlappen ondanks dat hier sprake is van individuele verhaallijnen.

Vanuit al die verschillende verhaallijnen tel ik echter twee verhalen die wellicht aan elkaar verwant zijn: de man die niet kan voorkomen dat zijn vermoorde vrouw telkens opnieuw weer tot leven komt en de "vader" die onder hypnose denkt een "vogel" te zijn. De andere verhalen staan volkomen op zichzelf; de homoseksuele inbrekers, een vrouw die verwoede pogingen onderneemt voor erkenning van de door haar bedachte "komische" commercial, de Britse moordenaar met een slecht humeur die een vermeend filosofische oneliner oppert aan een passerende stewardess: "whats your function in life?".

Ondanks, mijns inziens, het gebrek aan inhoud zijn de scènes uiterst zorgvuldig opgenomen. De film toont in haar totaliteit felgekleurde decoraties, zoals die van een roze vliegtuig, gecombineerd met de belichting en de muziekkeuze levert dit soms sprankelende beelden op.

Resumerend

Survive Style 5+ had mijns inziens iets weg van een Britse komedie c.q. semi-professionele actiefilm zoals Snatch, wellicht vanwege de aanwezigheid van Vinnie Jones; flauw maar hij speelt vrijwel hetzelfde "typetje".

Wat films als Snatch en Trainspotting echter wel hebben heeft Survive Style 5+ mijns inziens niet; humor en originaliteit.
Wat Survive Style 5+ wel heeft betreft een arsenaal aan flauwe oneliners en onderbroeken humor zoals een seksscène waarbij de daad niet in beeld wordt gebracht maar gevisualiseerd wordt aan de hand van twee speelgoed attributen die "het" met elkaar doen. Het behoeft geen uitleg van Britney Spears om te begrijpen dat deze scène een hoog "giegel" gehalte wenst te bewerkstelligen.

Voor wie onbekend is met deze vorm van "humor" zal Survive Style 5+ wellicht kunnen bekoren.
Voor mij persoonlijk reikt de humor niet verder dan het niveau, van de alom bekende: "...Ik zag twee beren, broodjes smeren...hi hi hi, ha ha ha", helaas stond ik erbij en keek ik er naar.

Ik drink graag thee, zelfs die uit Aziatische regionen, maar deze film betreft not my cup of tea.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Jason Statham? Bedoel je niet Vinnie Jones?

Ik denk dat je met de verkeerde verwachtingen aan de film bent begonnen. Je eist dingen die de film niet eens pretendeert te hebben. Ik denk dat een herziening veel beter zal bevallen..

avatar van dragje

dragje

Vinnie Jones inderdaad. Dank voor de correctie

Voorts eis ik helemaal niets.

Wellicht dat de film beter zal bevallen bij herziening. Ik betwijfel dat alleen. Het betreft niet mijn type humor.

dragje schreef:

Dat de humor mensen niet ligt is niet abnormaal, maar dit vind ik toch een merkwaardige uitspraak.

Heb al heel wat mensen over de film gesproken maar niemand heeft het direct over het "wonderbaarlijk overlappen van verhaallijnen". Survive Style 5+ is een visueel feest en wordt door de meeste mensen ook zo gesmaakt. Vreemde lieden

mikoz

Dan eindelijk maar eens een recensie neer zetten Survive Style 5+ die ik al een tijd geleden had gekocht voor een aardig hoog prijsje maar goed het was het waard! ook staat hij inmiddels al een geruime tijd in mijn top 10.

Ik begon eigenlijk met weinig verwachtingen aan dit spektakel mede doordat ik eigenlijk nog weinig in dit genre had gezien en eigenlijk deze film ook eigenlijk niet als een standaart Aziatische Humor kon zien.

De film was voor mij een spektakel van begin tot eind , een paar verhaallijnen die afzonderlijk heel verschillend waren en uiteindelijk ietswat losjes bij elkaar kwamen , dit wat ik bij films zoals Pulp Fiction zo geweldig vind vond ik hier eigenlijk nog niet eens zo speciaal , het prachtige aan de film waren meer de afzonderlijke verhalen met dan als hoogtepunt de verhaallijn tussen Tadanabu Asano en Reika Hashimoto. Deze verhaallijn is misschien wel de mooiste die ik ooit in een film heb gezien , Ik denk dat als de film alleen daar over ging ik hem misschien wel op 1 had staan in mijn top 10. Al de scenes tussen Reika en Tadanobu zijn wonderbaarlijk en zitten vol passie en emotie. Ook zijn alle decords prachtig en waren de outfites oogverblindend , wat een schoonheid ze toch wel niet op beeld kunnen vastleggen. ( prachtige vrouw trouwens die Reika Hashimoto ).

De overige verhaallijnen waren stuk voor stuk amusant maar konden het niveau van de hoofdlijn helaas net niet halen , toch waren ze erg leuk en met vlagen geweldig , de man die gehypnotiseerd werd tot kip was prachtig en ook waren enkele reclamegedachtes van Kyôko Koizumi erg lachewekkend.
Vinny Jones was ook een leuke toevoeging het maakte de film nog wat gekker dan hij al was met als toevoeging een Engelse beul tussen al die gekke japaners. Ook mooie scenes trouwens tussen Vinnie en zijn tolk !
Als laatste de verhaallijn tussen de 'gay jongens'' het minst leuk maar met vlagen ook wel hilarisch.

Kortweg een prachtige film die vooral uitblinkt met de hoofdverhaallijn wat baalde ik ervan dat Reika voorgoed dood was ! 5*

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Tot nu had ik nog weinig goeds gezien van de hedendaagse Aziatische cinema. 2046 en Bin-Jip vielen me erg tegen, dus mijn hoop was op deze film gevestigd.

Survive Style 5+ liet me in ieder geval niet in slaap sukkelen, zoals de twee bovengenoemde films wel deden. De opening was sterk en de introductie van de verschillende personages wist me zeker te boeien. De uitbundige kleuren en grappige dialogen droegen hier zeker aan bij, maar het voornaamste is toch de originaliteit.

Helaas kan de film het niveau niet vasthouden en is het tweede deel toch weer van bedenkelijk eenvoudig niveau. Oké, de beelden blijven mooi om te zien, maar de humor zakt weg en er lijkt weinig schot in het verhaal te komen.

Gelukkig sluit Survive Style 5+ af met een spetterend slot, want ik begon al weer het ergste te vrezen. De rol van Vinnie Jones vond ik overigens niet storend, in tegendeel, het gaf juist een mooi contrast. Ik vind het ook onzin om de film om die reden te gaan vergelijken met Snatch en Lock Stock, zoals sommige reageerders doen.

Conclusie: Survive Style 5+ is een best aardige film met mooie beelden, kleuren en af en toe humor en zelfs wat spanning. Het verhaal is verder niet echt sterk, maar ik ben al lang tevreden dat ik niet begon te gapen. Wie kan me een volgende hedendaagse Aziatische film aanraden? Deze krijgt al 3***, dus ik ben op de goede weg.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

avatar van Beitel

Beitel

Een samenraapsel van ideeën. In plaats van alles geforceerd te verbinden zijn het vaak meer afzonderlijke verhalen die bij elkaar worden gehouden door de aanwezigheid van de fantastische Vinnie Jones.

Niet alle ideeën waren even geslaagd. Hoogtepunt was ongetwijfeld de verhaallijn waarbij een man van zijn vrouw probeert af te komen, maar elke keer dat hij begraaft komt ze weer terug. Grappig, stijlvol en zelfs vertederend, prachtig om te zien.

De rest is een beetje hit-and-miss. De verhaallijn van een man die denk dat hij een vogel is (en waar zijn gezin veel moeite mee heeft) is een beetje cliché, maar is wel heel vertederend neergezet.

Ik had verder niet zoveel met reclame producer, die op wat leuke momenten na vrij saai was. Het minst interessant waren de drie vrienden, alhoewel de zin 'I'm not a homo, I'm gay" van mij een hoop bonuspunten krijgt.

De stijlvolle aankleding, het sterke gebruik van muziek en de idiootheid en scherpheid van sommige scènes lieten mij met een goed gevoel achter. Een lekker Japanse achtbaanrit, zeker een aanrader om met vrienden te bekijken.

3,5/5

avatar van Reinbo

dragje schreef:

De verhalen zijn weldegelijk met elkaar verbonden. Lichtjes maar alle personages komen op diverse momenten met andere personages in aanraking. Zo is er de sexuele relaties tussen de commercial dame en de hypnotiseur, komen de inbrekers in het huis van de vader en hebben weer een ontmoeting met Vinnie in de sauna, die weeer blijkt ingehuurd te zijn door de comercial dame etc, etc....