• 9.378.629 stemmen

Geregisseerd door: Gen Sekiguchi

Met onder meer: Tadanobu Asano, Shihori Kanjiya en Vinnie Jones

Gesproken taal: Japans en Engels

Plot Survive Style 5+

"What is your function in life?"

Ishigaki wil zijn vrouw vermoorden, maar treft haar thuis steeds weer levend en wel aan nadat hij haar begraven heeft. Ook commercialmaakster Yoko ergert zich aan haar man, de hypnotiseur Aoyama, en besluit hem uit de weg te laten ruimen. Vader Kobayashi bezoekt met zijn doorsnee gezinnetje de show van Aoyama en denkt daarna dat hij een vogel is. Ondertussen wordt er in hun huis ingebroken door drie bevriende dieven. En dan is er nog een Britse huurmoordenaar met zijn tolk Katagiri die iedereen uitkaffert en steevast dezelfde vraag stelt: 'What is your function in life?'

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yoko, Commercial Executive

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Tayama schreef:

Denk het niet.

Leuk om naar te kijken toch,

reden genoeg. Juist de charme van de film.

Je moet inderdaad niet te veel nadenken over de motieven van alle personages, dan valt er nog het meest te genieten.

badbull

Wat een vieze misselijkmakende slechte film, dat sommige mensen dit goed vinden begrijp ik wel maar ik vond het helemaal niks 0,005********

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien moet je eens een keer wat argumenten geven, dat je het niet goed vind kunnen we allemaal zien aan je stem.

badbull

ok, ik ben niet goed in argumenten geven maar ik ga het proberen... alles gaat zo snel dat ik het niet kon bijhouden en die chinezen vind ik een beetje vreemd, ze zijn te veel gericht op geweld en actie. Het hele verhaal snap ik ook niet.. waar gaat het allemaal over? ik vind dat een film diepgang moet hebben, net als menace 2 society.

badbull schreef:

Je hebt blijkbaar ook nog gemist dat het Japanners waren... En uhh diepgang in M2S.

badbull

OH sorry japanners, bijna hetzelfde toch? en wat is M2S?

menace 2 society

Goede film hoor, maar heeft niet echt veel dipegang.

En Japanners verschillen net zo veel van Chinezen als Russen van Italianen...

avatar van Tayama

Tayama

Echt niet, Oost-Azië is 1 land. Met allemaal Chinezen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het blijft bij vlagen een knotsgekke, spectaculaire film maar bij herziening konden sommige scenes mij gewoon minder bekoren dan voorheen.

SS5+ blijft een kleurrijke, van enthousiasme overlopende film die qua humor uiteenloopt van spitsvondig tot flauw. De vele creatieve elementen werkten dan ook niet meer op volle toeren. Met name de verhaallijn met de vader die in een vogel veranderde kon ik weinig. Die scene met de politieagent vormde echter het grootste fiasco in een verder nog steeds bijzonder geslaagde, tumulteuze film.

De verhaallijn tussen Asano en zijn vrouw is nog steeds het beste wat de film te bieden heeft, gevolgd door dat stel malloten met een perverseling in hun midden die ondersteund door lekker foute ' steeds weer even terugkerende ' muziek ' wat voor een lekker ritme zorgde ' allerlei avonturen beleefden. Het vele switchen tussen bepaalde scenes verliep goed, vond vooral de switch tussen de zingende familie in de auto en de toenemende spanningen in huize Asano voor een leuk contrast zorgen.

SS5+ is nog steeds een stijlvolle brok dynamiek, maar overdonderde niet zoals hij deed bij mijn 1ste viewing. Kon er wat minder om lachen wat de film uiteindelijk nekt. Top 10 positie aan diggelen. Halfje eraf. 4,5*

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Perverseling? Hij is gewoon een homosexueel.

avatar van Reinbo

Maar wel een perverse homo

Die scene met de politieagent vormde echter het grootste fiasco

Kan ik me niet meteen meer voor de geest halen, welke scene is dit juist?

avatar van Goto

Goto

Volgens mij is dat een scene waarin een politieagent op motor een spookverhaal verteld. Vond het eigenlijk best een geinige scene.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Inderdaad als Asano uit het kantoor van de 2 huurmoordenaars komt lopen en met zijn auto weg wil rijden en een agent naast zijn auto ziet staan. Ik kon er niet om lachen.

avatar van Tayama

Tayama

Ik wel! Vooral als die agent zelf keihard lacht om z'n maffe humor. Hilarisch man

avatar van Reinbo

Vond het wel een geestige spoof....

badbull

de eerste keer vond ik dit een erg slechte film, de tweede keer vond ik het opeens wel goed, vreemd is dat, 4.5*

avatar van Apster

Apster

Zo eindelijk dan gezien. Het verhaal rond de man die zijn vrouw niet dood krijgt is erg leuk, lekker droge humor. Vooral de terugkerende shots van Asano die zijn vrouw begraaft, peukje opsteekt en wegrijdt waren erg grappig. De andere verhaaltjes zijn in vergelijking daarmee toch een stuk minder, waarbij het verhaaltje rond die drie gasten wat mij betreft vervangen/weggelaten kon worden. Ingenieus is het voor de rest ook niet te noemen, de verhaalijntjes die door elkaar lopen, daarvoor is het net iets te simpel. Visueel wel erg leuk, maar net iets teveel kleurgebruik misschien.

wibro

Ik ben ongeveer dezelfde mening toegedaan als Apster. Ik had veel van deze film verwacht, maar hij stelde mij toch flink teleur. En dan komt allemaal doordat die verhaallijntjes door elkaar heen liepen. Als die verhaaltjes nu allemaal evengoed waren dan was dat geen probleem. Maar helaas. De scenes tussen Asano en zijn vrouw (Reika Hashimoto) waren verreweg het best. Hilarisch om te zien was het hoe Hashimoto in de eerste scene Asano een schop gaf en daarna alle hoeken van het huis liet zien. De overige scenes waren een stuk minder. De scenes van de man die dacht dat hij een vogel was waren in het begin nog wel leuk, maar op een gegeven moment kreeg ik daar toch schoon genoeg van. De scenes met Vinnie "Snatch" Jones waren daarentegen best wel grappig.

Het meest storende in de film vond ik de veel en veel te westerse soundtrack. Dat had best wel anders gemogen. Van alle Japanse films die ik de laatste tijd gezien heb vond ik deze film daarom ook het minst Japans en misschien daarom ook het minst sfeervol.

avatar van Erwinner

Erwinner

Mag ik daaruit concluderen dat je hem wel wil ruilen tegen iets leukers...

Da's toch redelijk vreemd, want qua humor is het net een film die érg Japans is. Ook qua stilering trouwens.

Erwinner schreef:

Mag ik daaruit concluderen dat je hem wel wil ruilen tegen iets leukers...

Dat zal niet kunnen. Dan krijg ik problemen met de videotheek. Ik had deze gisteren namelijk gehuurd.

Ik koop zowiezo DVD's nooit blind. Ik huur ze eerst en als ik ze goed vind dan wil ik ze pas in mijn kast hebben.

btw Het zal je duidelijk zijn dat deze DVD niet in mijn kast zal verschijnen. Daarvoor is een 3,0* waardering voor deze film net te laag en ik verwacht ook niet dat bij herziening mijn waardering hoger zal worden.

Onderhond schreef:

Dat wil ik niet ontkennen. Mijn opmerking heeft vooral betrekking op de westerse muziek, die ik ontzettend storend vond. Vooral de song "I will survive" waarmee de film eindigde, vond ik afschuwelijk.

Neen, geef mij maar de muziek in de films van Kitano. Die geven de Japanse films pas echt sfeer.

avatar van Erwinner

Erwinner

Oh ja, huren kan ook nog altijd. Goed idee eigenlijk...

wibro schreef:

Geef mij maar de muziek in de films van Kitano. Die geven de Japanse films pas echt sfeer.

Maar zouden absoluut misstaan in een film als deze. Nu vind ik die muziek zelf ook veel mooier, maar SS5+ blijft vooral een jonge film, dus de muziekkeuze is erg logisch en past gewoon best goed bij de film.

Erwinner schreef:

Oh ja, huren kan ook nog altijd. Goed idee eigenlijk...

Die ik gehuurd had was de DVD import (Manga) UK met Engelse ondertiteling. Volgens mij is dit ook de enigste die je in Nederland kunt krijgen.

Onderhond schreef:

Dat de muziek van Kitano niet in deze film zou passen, daar kan ik het wel mee eens zijn. Kitano's films zijn van een totaal ander genre. Maar of je de muziek in deze film nu goed vindt of niet; het blijft gewoon een kwestie van smaak. Voor mij is ieder geval de voor deze film gekozen muziek van invloed op mijn waardering voor deze film. En ik vond de muziek nu eenmaal niet mooi. Het zij zo.

wibro schreef:

Logisch, ook niks mis mee, waar ik op doel is dat de muziekkeuze helemaal niet zo on-Japans is

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Zéér vermakelijke film.

Boordevol hilariteit om van te genieten. Onder andere de commercials zijn geweldig, maar er is zó veel meer. Alle verhaallijnen zijn goed en vormen samen een simpel maar fijn geheel.

De scènes met Asano en z'n vrouw zijn erg leuk en vooral ook mooi. Prachtige vormgeving, schitterend kleurgebruik. Net als de scènes aan het eind van de film waar Asano zich alleen in het huis bevindt. Zelfs wel wat ontroerend.

Het einde is ook geweldig leuk.

Dit is kwalitatief vermaak zoals het hoort te zijn.

Een kleine maar fijne welverdiende 4,5 *

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg humoristische film vol met absurde karakters en situatie's.Ik heb genoten.

Alhoewel de film dik 2 uur duurt, had ik het idee alsof het maar een klein uurtje geduurd heeft.Dat komt met name door het leuk gebrachte verhaal, absurde situatie, fijne en interessante karakters, en een uitgebreid kleuren pallet waarin alle kleuren van de regenboog en meer zijn gebruikt.Asano zet toch wel weer een erg cool personage neer, met geweldige verbaasde blikken als hij telkens zijn vrouw weer thuis aantreft.Maar hij laat op het laatst ook zien dat hij toch ook een kwetsbare kant kan laten zien, iets wat ik van hem niet gewend was in de films die ik tot nu toe met hem heb gezien.Verder vond ik Vinnie Jones ook leuk om aan het werk te zien.

De muziek die gebruikt wordt is heerlijk.Het camera werk en de editing lekker strak en een goede regie.Survive Style 5+ maakt denk ik nog wel kans op een verhoging en wie weet zelfs de volle 5*.

Voor nu 4*