Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Sam Raimi
Met onder meer: Bruce Campbell, Sarah Berry en Dan Hicks
Releasedatum: 18 augustus 1988
Plot Evil Dead II
"Kiss your nerves goodbye!"
Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin gaan vakantie vieren in een berghut. Daar vinden ze een taperecorder waarop spreuken staan die oude demonen tot leven wekken. Zijn vriendin Linda (Denise Bixler) raakt bezeten en Ash moet voor zijn leven vechten. Wanneer de jonge wetenschapper Annie Knowby (Sarah Berry) samen met haar vriendje en een stelletje lokale bewoners ook bij de afgelegen hut aankomen, treffen ze Ash aan. Als de demonen ook bezit nemen van deze onschuldige omstanders, weet Ash wat hem te doen staat.
Ash
Professor Knowby
Henrietta
Dancer
dsp9000
Evil Dead1 heeft van mij 4,5 ster gekregen, maar deze opvolger is dramatisch, dus een zware onvoldoende.
Helemaal toen een skelet als een ballerina door het bos ging dansen had ik het helemal gehad en heb ik de dvd stopgezet. Erg jammer, want ik had hoge verwachtingen van deze opvolger.
Dutch Ownage
moeilijk om deze film realistisch te beoordelen. Aan de ene kant heeft de film wel wat, met de jaren '80 overdreven horror, aan de andere kant denk ik echt van. Nee we leven nu in 2009, en deze film heeft de tand des tijds niet doorstaan. Het overdreven acteerspel, de humor en natuurlijk de special effects zijn net iets te erg om een oogje voor dicht te knijpen.
Drs. DAJA
Helemaal toen een skelet als een ballerina door het bos ging dansen had ik het helemal gehad en heb ik de dvd stopgezet. .
Dat is helemaal in het begin, kijk hem gewoon even af. Erg gaafe film.
Max en Joep
hoe kan er nu ZO'N groot verschil in je waardering zitten voor 2 films die zo ontzettend dicht bij elkaar liggen?
Apster
Ik vind er toch wel een verschil in zitten tussen beide films. Deel 2 vind ik een een stuk leuker, met name door de humor die prominenter aanwezig is. Ook qua vakkundigheid en effecten scoort dit beter.
Heb deze film na 20 jaar eindelijk herzien. Achtte de ans groot dat er een flinke verhoging in zat, maar helaas. De film werkt gewon niet voor mij. Ben groot fan van deel een. Een geweldige horror. Dit is een flauw en ongebalanceerde komedie, die vooral nooit grappig wil worden. Ook de effecten zijn veel te wisselvallig.
1,5* blijft staan.
Wie de blu ray voor 10 euro incl verzendkosten wil overnemen, moet me maar een pm sturen.
niethie
Heb liever de ''book of the dead'' uitgave. Die heb ik nog niet van dees.
dsp9000
Quote
--------
---------
Deel1.....is gewoon cool en zelfs nog een beetje eng/griezelig.
Deel2.... is niet meer dan flauw en op een verkeerde manier over the top. Ik heb de film geprobeerd voor een tweede keer te kijken, maar na 3 kwartier ging hij wederom uit. Echt zonde van mijn tijd...Ik vind de humor van deel2 gewoon niet grappig.
jirachi03
Tja het is ook aparte maar geniale humor
soom
Groovy...
Van horrorkomedie eigenlijk geen kaas gegeten, hoewel Drag me to Hell en de Scary Movie reeks (de delen die ik gezien heb dan natuurlijk) nog wel in het geheugen liggen. Hoewel ik Drag me to Hell niet echt grappig vond, eerder het tegenovergestelde, behoorlijk eng eigenlijk...
Om Evil Dead kon ik een pak meer lachen, en ik hoefde hier ook niet bij te komen nadat ik de film gezien had, zoals bij Drag me to Hell wel het geval was.
Ik vond de geef m'n hand terug-scene echt geweldig, en zat heerlijk relaxed deze film te kijken. Hoewel het niet echt mijn ding is, toch echt ontzettend mee gelachen en mee vermaakt, dus een verdiende 4* is op zijn plaats.
jirachi03
Ik heb me ook schor gelachen
Niet alleen om de ''geef mijn hand terug -scene'' maar ook hoe die Ash( Bruce) kijkt . xD Geweldig ....
Eindelijk geen amateurtje die niks van haar'zijn gezicht laat zien.
Drs. DAJA
1,5* blijft staan.
Van welk bedrijf is die blu-ray?
kaholiic
Hoor vaak dat deel 2 het beste is van de reeks, ik snap niet waarom..
Exploitation
Deze gisteren ook nog eens herzien, maar heb deze niet kunnen verhogen een stuk slechter dan deel 1, vanwege de overdreven domme humor etc.
Nu nog Army of Darkness herzien, de director's cut. ben benieuwd.
LinkVink
OMG, wat een film zeg!
Spannend, creepy en grappig!
De one-liners zijn echt geniaal en natuurlijk de zieke geest van Sam Raimi natuurlijk!
De handscene is echt te gek! Natuurlijk ook de lachscene!!
Ik zal binnenkort een betere mening schrijven. Ik ben namelijk nu het vervolg aan het kijken
VanRippestein
Hoor vaak dat deel 2 het beste is van de reeks, ik snap niet waarom..
Ik wel. Deel 1 is een goede lowbudget horror die nogal uit de hand loopt met zn gore, wat nog een extra pluspunt is.
Deel 2 heeft daarintegen een geweldige pace: het lijkt wel of Ash zich in een compleet andere tijdsperspectief bevind, wat ik erg lekker vind werken. De shots uit deel 2 vind ik prachtig: de camera door het huis heen om maar wat te noemen. En dan nog de special effects... prachtig gedaan. Ik vind het mooie eraan dat het realistische aspect nog verder te zoeken is dan bij deel 2 (qua SFX bedoel ik dan). Het is tenslotte maar een mening dat special effects realistisch moeten zijn. Ik zelf zie net zo graag mooie special effect zoals de stopmotion dingetjes en die geweldige geestverschijning om maar is wat te noemen.
En Bruce Campbell is een held.
Rosicky
Jubileum stem: 750
Als Evil Dead je niet bevalt, dan is Evil Dead 2 ook niets voor je, ik had het kunnen weten. Hoewel ik een aantal momenten best heb kunnen lachen, en ik de creativiteit van Raimi/Campbell erg kan waarderen, vind ik het toch maar een vervelende film om naar te kijken.
Lennert
In vergelijking met het eerste deel is Evil Dead II een waar meesterwerk. Niet alleen zet Raimi hier een van de eerste geslaagde combinaties van horror en komedie neer, zijn sterke regie en de grote verbetering van de special effects zorgen er uiteindelijk voor dat de film al een stuk minder achterhaald over komt.
Goed, dat laatste is misschien wat overdreven, want de stop motion effecten zijn al lang uit de tijd en qua gore zijn we al veel meer gewend, maar tot de dag van vandaag krijg ik een euforisch gevoel op het moment dat Bruce Campbell zijn kettingzaag in het oog van de demonische boom plant. In tegenstelling tot de eerste film begint het personage Ash eindelijk wat actiehelden gedrag te vertonen. Waar hij in het eerste deel voornamelijk bibberend rondliep, ontstaat hier langzaamaan de badAsh waar ik zou van houd. Dit ligt niet alleen aan zijn teksten, maar ook aan de toevoeging van de kettingzaag en de 'boomstick'.
De andere acteurs zijn nog steeds verre van hoogstaand, maar binnen dit genre vervult men de rollen uitstekend. Twee sympathieke personages die we het liefst iets langer zien leven en voor de rest een aardige hoeveelheid figuren die we het liefste op interessante wijze om het leven zien komen. Dat een aantal van hen bijzaken als rondvliegende oogballen of bezeten ledematen te verduren krijgen nemen we natuurlijk op de koop toe.
Dit doet me er meteen aan denken dat de scene waarin Ash door zijn eigen hand in elkaar geslagen wordt, bij de laatste herziening wederom tranen over mijn wangen deed lopen. Raimi is een waar genie om de kijkers dit voor te schotelen.
Met het einde net achter de rug doet het me weer denken aan de tijd dat ik er net achter kwam dat er nog een deel 3 was. Binnenkort is het ook daar weer eens tijd voor, want het weergaloze einde van ED II zag ik toentertijd absoluut niet aankomen (en ik hoopte dat dit niet het einde zou zijn).
Als ik 1 horrorfilm zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland zou deze het zijn.
Karl van H.
Hmm... Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik nu precies van deze film moet denken
Nick Hardcore
Dit is toch wel 1 van de betere Horror/comedy's samen met Braindead ooit!
Deel II is ook eigenlijk een remake van I en geen vervolg!
Een cult klapper!
4**
Vascago
Dit is toch wel 1 van de betere Horror/comedy's samen met Braindead ooit!
Deel II is ook eigenlijk een remake van I en geen vervolg!
Een cult klapper!
4**
Deel 2 is helemaal geen remake van Deel 1. Lees de wiki pagina en de commentaren van Raimi zelf eens zou ik zeggen. Aleen de 1ste 10 minuten zijn een soort van flashback naar de 1ste film. Daarna gaat de film verder waar de 1ste ophield en komen er ook andere karakters.
JacoBaco
Evil Dead 2 is geen remake, het is een vervolg. Het begin van Evil Dead 2 is een kleine herhaling van deel 1. Daarna is het een verhaal wat op zichzelf staat.
Dr. Salvador
Deze film is nog wel bij de FRS te koop he?
Dit was vroeger één mijn favoriete films, en telkens als het buiten regende keek ik deze film. Deel 1 vond ik toen al niet zo leuk, en laatst heb ik deel 1 nog eens gezien, en ik vond het gewoon een aardige horrorfilm, niet echt bijzonder, en een tegenvaller.
Maar deel 2, was leuker, beter, en bloederiger vond ik.
Niet zo serieus, en saai als deel 1, maar een pure horror classic is dit!.
Het begint al bij de lach scene, geweldig!.
En in de schuur, dat Ash wordt aangevallen door een lijk met een kettingzaag!
En van die heks in de kelder kreeg ik toen ik klein was een keer bijna een hartaanval!. Zo eng vond ik die heks als 9 - 10 jarige!.
Maar wat genoot ik van die film zeg!.
Wauw, ik geef 4,0 - 5,0 sterren!.
En het is lang geleden dat ik deze film voor het laatst heb gezien, maar als ik hem weer een keer voor de 20ste keer kijk, misschien verhoog ik me stem dan zelfs nog wel!
, die kans zit er dik in!
Karl van H.
Deze film is nog wel bij de FRS te koop he?
Hij is bij Videoland te krijgen voor vijf euri
Dr. Salvador
Oke, thanks voor de tip, alleen bij mij in de buurt is alleen een FRS!
Thanks voor de tip.
Ik had deel 1 en 2 op VHS, maar die is nu helaas weg!
Dat kan ook ja
Maar ik vind hem vast en zeker nog wel eens, het is een horrorklassieker!
Dr. Salvador
Ik zie ook dat deel 2 iets hoger scoort op IMDb, en terecht vind ik.
Ik weet niet waarom, maar deel 1 vond ik maar tegenvallen, saai, en te langdradig.
Maar dit vervolg is voor mijn gevoel op alle vlakken, een flinke verbetering!. Echt een prachtfilm.
Van films zijn bijna altijd de eerst films het beste, en het origineelst.
Maar hier vind ik juist de sequel een flink stuk beter!.
Hetzelfde geldt voor Terminator 2.

Evil Dead Rise

Misery
Thriller, 1990

Rosemary's Baby
Horror, 1968
deerblood splattertape recorderchainsawgeestcabin in the woodsgeweldover the top cultfilmbook of the deadevil dead eyeballnecronomicontarmacmeat cleaver psychotronicshockingexcited