• 9.372.961 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Sarah Berry en Dan Hicks

Releasedatum: 18 augustus 1988

Plot Evil Dead II

"Kiss your nerves goodbye!"

Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin gaan vakantie vieren in een berghut. Daar vinden ze een taperecorder waarop spreuken staan die oude demonen tot leven wekken. Zijn vriendin Linda (Denise Bixler) raakt bezeten en Ash moet voor zijn leven vechten. Wanneer de jonge wetenschapper Annie Knowby (Sarah Berry) samen met haar vriendje en een stelletje lokale bewoners ook bij de afgelegen hut aankomen, treffen ze Ash aan. Als de demonen ook bezit nemen van deze onschuldige omstanders, weet Ash wat hem te doen staat.

dttom

Dit is echt een ongelofelijk koele horror film de hele trilogi is eigenlijk erg goed maar dat laat ik de volgende keer wel weer toevoegen. Het is btw niet echt als komedie bedoelt nou dat weet ik niet zeker, want de speciaal effects zijn erg lachwekkend en ook het acteerwerk. Maar dat komt de film alleen maar ten goede misschien hebben ze het wel express gedaan ik weet het niet .Ik zou zeggen ga het zelf ook is bekijken.

avatar van Blindfold

Blindfold

Hij is zeker erg cool. Army of Darkness is het vervolg hierop. Hij is trouwens wel grappig bedoeld een beetje horror-komedie.

avatar van You_bastard

You_bastard

Het is inderdaad raar hoe deze trilogy loopt van serieuze Horror naar steeds grappige Horror. Ik vond deel 2 wat minder vergeleken met de andere 2 delen.

dttom

Deel 2 is toch meer een remake van deel 1??

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik weet niet zeker of het een remake is, maar de gelijkenis is wel erg groot. In deel 2 is gewoon veel meer humor gestopt. Ik vind 2 trouwens de beste. Vooral als het hele huis hem gaat uitlachen.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

Evil Dead 2 ... Het is inderdaad erg onduidelijk wat het nou precies is. Of een Sequel, óf een remake. het is volgens mij allebei een beetje.. verhaal is slightly altered, maar de hoofdlijn is hetzelfde.

beetje onduidelijk dus, maar wel echt een meerterfilm! heerlijk gewoon ! =]

Jordy

net op tv.. opgenomen, zal 'm eerdaags eens kijken

en...

"Often condsidered to be a remake of the first Evil Dead, however this is not accuratetrue. The rights to show scenes from the orginal could not be obtained to re-cap what happened, so they recreated the beginning to explain how Ash got to the cabin, a headless Linda, etc."

Jordy

Grappig flauwekul-filmpje. Het verhaaltje gaat natuurlijk helemaal nergens over, maar een constante stroom van goede grappen en leuke effecten zorgt ervoor dat de film zeker erg vermakelijk is... 3 sterren.

Jordy

HAHA.. als hij een paar boeken pakt om z'n hand vast te zetten... de bovenste : "A Farewell To Arms"

dttom

prijs je hem helemaal de hemel in en dan 3 sterren??

Jordy

ik prijs hem niet de hemel in.. ik zeg dat het een flauwekul film is, en dat het verhaal helemaal nergens over gaat

dttom

ja maar dat was ook de bedoeling

avatar van GerwinF

GerwinF

Erg leuke film! Vooral die heks in de kelder en het gevecht met zn hand (geen spoilers hoop ik?) zijn echt top!

da's een flinke spoiler GerwinF

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Hoezo, hij zegt toch niet hoe het afloopt?

vic

ik vind het verhaaltje evil dead aan het eind ook een beetje een spoiler.

vic

dat van die hand wordt toch op een bepaald moment opgebouwd. Op het moment dat hij dan moet vechten met zijn eigen hand is toch verassend en nu dus niet meer

Jordy

ok alle verwijzingen naar dat gebeuren met die hand tussen spoilers gezet en uit het verhaaltje gehaald

avatar van jedymaster

jedymaster

humor gecombineerd met horror dat kan alleen raimi op deze manier

avatar van GerwinF

GerwinF

Die gozer is echt 1000 keer leuker dan Jim Carrey. Wat een kop heeft die gozer!

avatar van ichi

ichi

Ash is the man, slapstick-horror op zijn best. Toch is ie soms een beetje te druk naar mijn mening, daarom prefereer ik ook deel 1. De geluidseffecten zijn net als in deel 1 outstanding, net als in the exorcist.

avatar van Yak

Yak

Al na 3 minuten is de kijker beland in het sinistere huisje in het bos: "Hey, there's a.. there's a tape recorder here" -"See what's on it!". 6 minuten (!!!) na het begin van de film is Linda onthoofd. Geen enkele artistieke pretentie, maar de paradox wil dat het af en toe echt raakt aan Niet Eerder Vertoond: de lachscène in het huis bijvoorbeeld (mèt dansje), of überhaupt de bloedstollend mooie scènes waarin de camera door de ogen van het wezen kijkt, en deuren en ramen aan stukken loopt.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

leuk en ook wel grappig, maar lang niet zo cool en goed als deel 1.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Army Of Darkness vond ik eigenlijk niets maar hier had ik betere hoop. En hoewel ie beter is vind ik hem nog steeds niet voldoende. De humor was een beetje te flauw naar mijn smaak, er zaten wel enkele gave stukken tussen zoals de buitenscenes maar dat waren er gewoon te weinig. Binnen was het vrij saai.

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Er zijn dus mensen die op saaie horrosfilms met slechte special effects nog een vervolg gaan maken. Dat kan ik niet waarderen omdat je van een slechte film nooit een vervolg moet maken. Dus 0,5 ster.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Stoffeltje schreef:

Saai? Heb je 'm uberhaupt gezien? Ik geloof het niet echt want je kunt veel van Evil Dead zeggen maar niet dat het saaie films zijn.

avatar van Wouter

[Dus 0,5 ster.

Aaargh! Ongelovige! Dit meesterwerk verdient meer respect!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Wie gaat er nou een vervolg kijken als je deel 1 een 0,5 geeft?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Stoffeltje schreef:

HERETIC!

avatar van Mik

Mik

bedoel je heteric? als in 3 x ofz..