• 9.374.902 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Sarah Berry en Dan Hicks

Releasedatum: 18 augustus 1988

Plot Evil Dead II

"Kiss your nerves goodbye!"

Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin gaan vakantie vieren in een berghut. Daar vinden ze een taperecorder waarop spreuken staan die oude demonen tot leven wekken. Zijn vriendin Linda (Denise Bixler) raakt bezeten en Ash moet voor zijn leven vechten. Wanneer de jonge wetenschapper Annie Knowby (Sarah Berry) samen met haar vriendje en een stelletje lokale bewoners ook bij de afgelegen hut aankomen, treffen ze Ash aan. Als de demonen ook bezit nemen van deze onschuldige omstanders, weet Ash wat hem te doen staat.

avatar van Reinbo

Na 20 minuten gebeurd er anders weinig nieuws meer. Dat stuk met die hand is leuk gevonden, maar daar wordt vervolgens de rest van de film op doorgeborduurd. Dat Ash zijn vrienden in stukken moest zagen zat al in deel een. Bovendien vind ik de scenes daar (Verkrachting door bos, onthoofding met schep, "we're gonna get you' gezang, vele malen fantasievoller dat dit. En bizar, ach ik vond het vooral weinig verrassend, kinderachtig en langdradig. Het werkte gewoon totaal niet voor mij. Ook niet bij herziening.

Braindead is veel diverser en origineler in zijn scenes dan deze. Is ook geen vervolg.

avatar van mikey

mikey

Nee maar beide zijn horrorslapstck. Is het wel een eeuwigheid geleden dat ik braindead zag. maar dat herinner ik me wel zo.

Ik kan wel een opsomming maken van WEL-succesvolle scenes maar dat zal wel niet als dusdanig worden erkend.

avatar van superhenkie

superhenkie

Laten we hopen van niet.

avatar van Vascago

Vascago

Lijkt er toch aardig op. Blijkt onmogelijk om geen remakes van klassiekers te maken blijkbaar.

avatar van rep_robert

Ach ja, Raimi deed het zelf ook ja

avatar van FillumGek

FillumGek

Is allang bekend. Laat maar komen hoor, Raimi en Campbell werken er allebei in zekere zin aan mee dus ik heb er best vertrouwen in.

avatar van movie-edje

movie-edje

een heerlijk vervolg!

de sfeer is iets meer naar de komische tour gegaan, die deel 1 absoluut niet had.

Heerlijke zombies , gehak , en gezaag!

de opvolger Army of Darkness was voor mij een afknapper.

avatar van Jeroenymus

Jeroenymus

Waardig vervolg op Evil Dead 1. Qua cult heeft deze niet dezelfde waarde gekregen als deel 1, omdat alles in dit deel nog eens dunnetjes wordt overgedaan. De verhaallijn is grotendeels hetzelfde als in deel 1. Er is echter duidelijk meer budget geweest wat je dan ook in de film terug ziet. Mooiere, grotere en meer decors. Dus daarom ook meer shooting locaties waardoor niet alles zich praktisch de hele film in dat huisje afspeelt.

Eigenlijk zou je deel 2 ook als eerste film kunnen zien, hij sluit naadloos aan op Army of Darkness (Evil Dead 3). Waar deel 1 nog heel donker en grimmig is, is deel 2 ook doorspekt met de nodige cynische en sarcastische zwarte humor.

avatar van RuudC

RuudC

Inmiddels heb ik ook Army of Darkness gezien, maar de (nipte) overwinning is toch voor Evil Dead II. Beide films behoren inmiddels tot mijn favorieten binnen het horrorgenre. Wat een pareltje is dit toch! De verbeteringen ten opzichte van de eerste Evil Dead zijn duidelijk. Mijn waardering voor die film blijft gewoon staan, maar II ziet er verzorgder uit en de aanpak is een stuk origineler. Doordat het verhaal wat absurder is, komt het geheel over als een nachtmerrie met een flirt richting het surrealisme. Bepaalde scenes als de worsteling met de hand zijn hilarisch en uiterst creatief. Bruce Campbell is in die zes jaar tijd duidelijk gegroeid als acteur. Eng is de film misschien niet, maar wel bizar en grappig. Raimi presenteert flink wat rare geluiden, prachtige stopmotion monsters, gave oneliners en veel humor. Het is jammer dat de film af en toe iets inzakt, waardoor ik afzie van een maximale score maar kort en krachtig is de juiste omschrijving die Evil Dead II verdient.

avatar van K. V.

K. V.

Het begint bijna hetzelfde als Evil Dead 1, dus de film is niet echt een vervolg op de eerste, maar een soort van remake.

De effecten vond 'k in deze wel beter (het budget zal waarschijnlijk groter geweest zijn). De film was wel veel minder verschietachtig, maar veel grappiger: dat hand en dat oog

'k Vond wel dat je meer te weten kwam dan in de eerste film. Je ziet nu ook wat er in dat bos ronddwaalt.

Kortom nog meer bloed en veel meer humor. Vond deze eigenlijk iets beter dan de eerste.

avatar van dave

dave

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Gelukkig maar, want dit vervolg overtreft zijn voorganger op elk vlak. Meer hilariteit, paranoia, suspense, over-the-top actie en overtuigende monsters. De tijd vloog voorbij, net als een heleboel afgehakte dan wel afgezaagde ledematen. Campbell kan nog steeds 'overacten' als geen ander, doch zijn verwonderde snufferd gaat nooit vervelen. Handjes achter het hoofdje en genieten maar.

Superbe.

4,00 (3,75)

avatar van Samhain

Samhain

Hmmm, veel mensen vinden deel 1 de cult leader en de beste, maar ik vind dit tweede deel nog eigenlijk iets beter.

avatar van Crook

Crook

De 2e is zekers beter

avatar van Perry Meer

Perry Meer

een dol dwaze film, alles wat Sam Raimi niet kwijt kon in de Evil Dead heeft hij in deze film gestopt

in het begin had ik mijn twijfel, het verhaal is filterdun en geschreven op een bierviltje

maar na verloop van een zak chips en pot bier ging ik de lol ervan inzien en blijkt #2 warempel een leuke spugende gore griezel cult film te zijn!

4,0

avatar van Spetie

Evil Dead II is een korte remake van het eerste deel, en gaat daarna met een eigen verhaal verder. Het verschil zit hem vooral ook in de sfeer. Waar het eerste deel een echte horrorfilm is, is hier een flinke scheut humor aan het geheel toegevoegd, wat uiteindelijk een hele andere soort film oplevert. Een originele horrorkomedie, die moeilijk met een andere film is te vergelijken en dat maakt hem gelijk al uniek.

En dat is een fijne verbetering, want ik heb toch zelden zo bij een horrorfilm zitten lachen, als bij dit werkje. Bruce Campbell maakt van hoofdrolspeler Ash toch wel een onvergetelijk personage. De manier waarop Ash wordt gekweld door de demonen, levende bomen en al dat soort gespuis wens je niemand toe. Maar vooral de manier waarop hij zich ontwikkeld is boeiend om te zien. Ash laat op een gegeven moment niet meer over zich heen lopen en begint keihard terug te vechten, ook al is dat soms ook best pijnlijk voor hem zelf.

Er zitten een aantal geweldig leuke scènes in, waarvan de aanval op Ash door het hoofd van zijn vriendin, en zijn eigen afgehakte hand, die hem aanvalt, toch wel geniaal bedacht zijn. Sowieso laat regisseur Sam Raimi hiermee zien, ontzettend creatief te zijn. Daarnaast toont hij aan dat een hoop actie, vermengd met wat horror en veel humor gewoonweg erg aanstekelijk werkt. Het slaat op vele momenten allemaal gewoonweg helemaal nergens op, maar juist daarom is het allemaal zo leuk.

Niet bij nadenken en gewoon lekker lachen om alle onzin die voorbijkomt, dat is de juiste insteek bij deze film.

avatar van Arkona

Arkona

Leuker dan deel 1. Jammer dat ze het verhaal van deel 1 er wel voor hebben aangepast. Waarom was Ash opeens alleen met zijn vriendin naar de hut gegaan? beetje slordig

avatar van Theunissen

Dat begin van Ash met alleen zijn vriendin was in feite een korte inleiding (al met al duurde het toch gauw een minuut of 10) op het vorige verhaal om het daarna naadloos te laten overlopen in dit deel. Als men in dit deel zou zijn gestart waar het eerste deel was geëindigd dan zou iemand die het eerste deel nog niet heeft gezien er weinig van hebben gesnapt.

Als ik het goed heb krijg je in het derde deel (lang niet meer gezien, vond ik persoonlijk ook de minste) ook eerst een korte introductie van het vorige deel.

avatar van tattoobob

tattoobob

....meer is niet nodig!!!

avatar van Picker

Picker

Gisteren deel 1 gekeken, nu net deel 2. Allereerst de overgang....dit slaat wat mij betreft nergens op. Na 10 minuten gaat het letterlijk verder waar deel 1 is gebleven. Maar waarom die eerste 10 minuten dan compleet anders invullen?? Theunissen hier boven geeft bv als reden dat men er anders niets van snapt als ze deel 1 niet gezien hebben???? Wat een onzin, nu snapt niemand er wat van die deel 1 wel gezien heeft......wat zal de grootste kijkers-groep zijn geweest??? Dit had veel beter gekund door gewoon net zoals zo veel films een korte inleiding/flasback/etc.etc. in plaats van deel 1 te herschrijven in 10 minuten! Maar goed, beteft de film. Meer humor, dat is goed. Iets betere special effects, maar nog steeds onder de maat vergeleken met andere films uit die tijd. Acteer werk nog even slecht als deel 1. Net als deel 1, onvoldoende.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Vond hem zeker net zo vermakelijk als deel 1 en ook kon ik dat komische wel waarderen.

avatar van killerfreak

killerfreak

Daar waar ik deel 1 nog waardeerde om zijn originaliteit en sfeer vind ik het in Evil Dead 2 een stuk minder. De humor/slapstick wordt op de voorgrond gebracht en dat gaat ten koste van de kwaliteit van de film. Misschien een 'voordeel': de film begint met (gore) actie en die actie wordt niet meer losgelaten tot de eindaftiteling. Maar sommige momenten zijn te pijnlijk om te zien.

Nu, ik mag ook niet overdrijven natuurlijk; het blijft een klassieker en bepaalde momenten zijn schitterend uitgewerkt. Is het niet visueel, dan wel qua sfeer of setting. Daarom toch nog 3*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Geinig vervolg op Evil Dead waarin het komedie gehalte wel erg sterk toeneemt. Tis alweer erg lang geleden dat ik deel 1 heb gezien dus echt heel veel kan ik me er niet meer van herinneren. Wel was Ash hierin weer grandioos en ook daarentegen een stuk minder serieus. Wel grappig dat hij, nadat hij in deel 1 de nachtmerrie in dat blokhut meemaakte, hier gewoon een romantisch weekendje boekt met zijn vrouw naar dat blokhut. Maargoed, Evil Dead 2 moet je maar niet serieus nemen. Het kwaad duikt ook alweer snel op en voor we het weten zitten we in een hele maffe, hillarische maar macabre situatie en krijgt Ash het hierin weer op de stuk met dat onzichtbare kwaad, lachende meubels, geestige maar sadistische geesten, die afgehakte hand (Adems Familly ) en weer een heeeeeele hoop bloed. Ook gaat hij als een soort Mad Max aan de gang met zijn geweer en kettingzaag.

Waar ik me wel aan ergerde waren die special effects, want die leken wel zo uit een jaren 40 film te zijn weggelopen. In 1987 konden ze echt wel veel beter.

Leuk vervolgje.

avatar van steph b

steph b

Ongelooflijk goed vervolg!
Ik ging kijken met absloluut een idee van het zal wel niets worden, maar hij is echt goed! De setting is hetzelfde als in deel 1, maar het loopt allemaal veel sneller en soepeler.
Vooral die scéne dat een bezeten persoon aan het haar van zijn vriendin gaat eten vind ik onvergetelijk en hilarisch!
De special effect zijn misschien om te lachen, maar ik vond ze er goed in passen.Nu heb ik ook eindelijk de connectie tussen deel 1 en Army of Darkness gezien, want deel 2 heb ik eigenlijk al 25 jaar links laten liggen. Beter te laat dan nooit!

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik had al begrepen dat deze film een meer komische insteek heeft en dat heb ik ook ondervonden zeg, iets teveel van het goed als je het mij vraagt.

Qua verhaal is dit eigenlijk ook een remake van het eerste deel, om vervolgens met een geheel nieuw verhaal verder te gaan. Geen echte verrassingen hier en de film moet het dan ook meer hebben van Bruce Campbell die een geweldige one-man show opvoert. Hier zitten wel enkele geslaagde scènes bij, zoals hij hoe hij met zijn eigen hand aan het worstelen is.
Maar verder wordt het helaas nergens echt bijzonder en zoals ik al eerder zei komt dit door de overvloed aan comedy.

Het is te zien dat er met dit deel meer budget aanwezig was, over het algemeen ziet het er wel wat meer verzorgd uit. Alleen sommige effecten zien er (doelbewust) toch wel knullig uit.

Al met al op zich wel lachen om een keer gezien te hebben, maar niet mijn helemaal mijn ding. Dan kijk ik liever nog een keer naar het superieure eerste deel.

2,5 Sterren.

avatar van jim jim

jim jim

De aansluiting op het eerste deel is er niet, of heel slordig want hoe kan hij na alles wat er in deel 1 is gebeurd(als hij het dan al had overleefd) toch weer besluiten met zn vriendin naar die hut terug te keren. intro is sowieso al heel slordig. humor gehalte is wel groter, zoals ie op een gegeven moment zegt "groovy"is wel heel droog. Beter dan de eerste, en je moet eigenlijk de eerste helemaal niet kijken, dan is ie een dikke 3 waard

avatar van Insignificance

Insignificance

Doe mij maar het eerste deel waar de fun uit de gierende horror voortkomt. Hier mikt het van tijd tot zo nadrukkelijk op de lach dat de spontaniteit ver te zoeken is. Iets waar een vervolg sowieso al last van heeft. Wat mij betreft dus geen al te gelukkige keuze. Neemt niet weg dat Raimi naast al bewandelde paden wel de meeste registers opentrekt, zodat er in hoog tempo flink wat verrotte horror voorbij vliegt. Niet altijd even succesvol, maar vooruit. Z'n energieke stijl met razende camera blijft in ieder geval aanstekelijk, zo is de sprint door het boshutje hoe dan ook geweldig.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

Ik snap de eerste vijf minuten niet. Ik snap niet waarop ze het verhaal veranderd hebben dan de eerste deel. Het voegde voor mij niet veel toe.

Nu army of darkness nog.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Minority_Check schreef:

Nu army of darkness nog.

Ze konden de rechten niet krijgen om de beelden te laten zien wat er in deel 1 gebeurde. Daarna is besloten om de shots over te doen. Het begin van Evil Dead II is eigenlijk een korte remake van deel 1.

Vrijdag 9 augustus te zien in EYE in het kader van Cinema Egzotik