• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Sarah Berry en Dan Hicks

Releasedatum: 18 augustus 1988

Plot Evil Dead II

"Kiss your nerves goodbye!"

Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin gaan vakantie vieren in een berghut. Daar vinden ze een taperecorder waarop spreuken staan die oude demonen tot leven wekken. Zijn vriendin Linda (Denise Bixler) raakt bezeten en Ash moet voor zijn leven vechten. Wanneer de jonge wetenschapper Annie Knowby (Sarah Berry) samen met haar vriendje en een stelletje lokale bewoners ook bij de afgelegen hut aankomen, treffen ze Ash aan. Als de demonen ook bezit nemen van deze onschuldige omstanders, weet Ash wat hem te doen staat.

BoordAppel

Ik bedoel heretic als in het engelse woord voor ketter! Deze film is gewoon meesterlijk. Een van de betere horror/komedies.

avatar van titan

titan

narva77 schreef:

Wie gaat er nou een vervolg kijken als je deel 1 een 0,5 geeft?

Dat is ook de reden waarom ik weiger te geloven dat mensen die alle police academy films en alle films met Ernest (zeer) laag waarderen, ze ook daadwerkelijk allemaal gezien hebben.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bij Ernest films geef ik je groot gelijk, maar bij Police Academy is het toch anders omdat vooral de eerste heel aardig was en het niveau bijna per film daalde.

avatar van Macmanus

Macmanus

Police Academy films komen vaak op tv en vroeger keek ik ze nog wel

En van Ernest heb ik er maar 1 gezien, gelukkig

avatar van tovenaar

tovenaar

Dat is onzin, als je "jong" bent, dan kijk je zulke films nou eenmaal, toen ik 12 was, ging ik geen Godfather kijken of wat dan ook. Ik heb toen ik een jong tovenaartje was veel Ernests gezien, niet allemaal, maar wel veel. Op latere leeftijd kom je zo'n film nog eens op TV tegen en dan verbaas je jezelf er over hoe slecht het eigenlijk allemaal wel niet is. Zo heb ik vorig jaar ook nog die ene Ernest gekeken waarin hij gaat basketballen met van die superschoenen. Vroeger vond ik dat redelijk leuk, nu zie je dat het echt niets is. Maar dat is toch ook niet erg?

Je moet soms wel slechte films kijken, om het goede te waarderen. Hoe weet jij wat goed is als je niet weet wat slecht is

avatar van Jordy

Jordy

tovenaar schreef:

Je moet soms wel slechte films kijken, om het goede te waarderen.

avatar van Nils

Nils

Lol "....jong tovenaartje...."

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Meesterlijk vervolg, zonder twijfel één van die vervolgen die bijna beter is dan het origineel. Heerlijke humor, schitterende gore effecten en een briljante Bruce Campbell. De scènes dat zijn personage Ash helemaal begint door te draaien in het blokhutje en de strijd aangaat met zijn eigen hand is niet minder dan briljant.

Hemdale

Te gekke film... veel humor en bloed! 4 1/2 ster!!!!

Hemdale

Wel een beetje een raar begin, trouwens.

avatar van ZULU

ZULU

Wat een slechte rotfilm!! 0.5 **!!!!!!!!!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Argumenten?

avatar van ZULU

ZULU

Ik vond deze film baggerslecht, Geen special effects. En geen horror. Bah!!!

avatar van Danté

Danté

Dit is echt zo'n belachelijke film wie maakt er nou zoiets of eigenlijk wie kijkt hier nou naar het is zo bagger dat ik nu nog spijt heb dat ik hem een keer heb gezien.

Het is niet meer dan 1 punt waard.

Dikke B film.

avatar van pjotr

pjotr

Argumenten graag !!

Hemdale

Deze film bagger? Hahahaha! Geen echte moviekenners!

ZULU schreef:

Ik vond deze film baggerslecht, Geen special effects. En geen horror. Bah!!!

Dit hoor ik van meer mensen die niet snappen dat dit geen pure horrorfilm is.

Groovy...

avatar van mister blonde

mister blonde

killalot schreef:

Deze film bagger? Hahahaha! Geen echte moviekenners!

Hahahahuh?? ben nog net geen fan van het orineel, maar vond hem wel heel goed.

Deel 2 is zoveel minder... waarom gaat ash terug naar die hut? (kan best zijn dat ik dit gemist heb, maar leg het me dan uit)

Er zijn veel te veel plot holes. Bij een horror film vind ik dat geen probleem, maar hier is het toch wel heel erg. Waar 1 nog spannend was is deze lachwekkend, waar 1 lachwekkend (op een goede manier) was is deze heel zielig.

mister blonde schreef:

Hahahahuh?? ben nog net geen fan van het orineel, maar vond hem wel heel goed.

Dat is goed genoeg...

avatar van mister blonde

mister blonde

moest nog even wat bij typen is nu gebeurd, je bent wel snel zeg.

Hemdale

Zeker ben ik snel, ik houd de updates pagina de hele dag al in de gaten

Hemdale

Hij niet terug gegaan naar die hut, je moet het niet zien als een vervolg die gewoon verder gaat waar 1 afliep... maar meer als een totaal nieuwe film. Dus dan is Ash nog niet eerder bij de hut geweest...

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

killalot schreef:

Klopt. Raimi moest deel 1 nogal abrupt afkappen (bij de scene waarin Ash wordt 'possesed') wegens een gebrek aan

financiën.

Bij deel 2 worden dus de 80 minuten van het eerste deel samenperst tot de eerste 10 minuten, tot het moment dat Ash weer wordt bezeten (kunnen we het nog volgen?)

Hemdale

Dank je voor de support, Joe!

BoordAppel

Ik heb 2 versies van deze film gezien. 1 keer op tv waar hij ongeveer tzelfde begint als 1. En 1 keer op video (in een Evil Dead I&II box), waar deel II verder gaat op deel I.

BoordAppel schreef:

Ik wist niet dat er twee versies waren, joh!

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Gewoon een leuke film van een enthousiaste, zeer talentvolle regisseur, die het moest stellen zonder een big budget (noodgedwongen of juist niet?) .

Grappige dialogen:

Demon: I'll swallow your soul!! I'll swallow your soul!! POEAH!!!!!
[Ash points his shotgun at the Demon's head]
Ash: Swallow this!
Demon: POEAAAAAHHHHHH!!!!!!

avatar van Yak

Yak

Evil Dead-liefhebbers zouden eens op zoeken gaat naar het album "The Big Cahoona" van het Hollandse Sequencial, uit 1992. Zit boordevol met Evil Dead-samples. Ik kende het album eerder dan de films, dus da's altijd geinig samples spotten.

Yak schreef:

Of Duke Nukem 3d spelen natuurlijk . Maar daar zitten geloof ik meer Army of Darkness quotes in.