• 9.381.208 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 28 juli 2005

Plot Mr. & Mrs. Smith

"Smart and sexy"

John en Jane Smith (Brad Pitt en Angelina Jolie) zijn een gewoon koppel met een gewoon huwelijk, waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld, en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven. Wanneer beiden een nieuwe opdracht krijgen en ontdekken dat ze elkaars doelwit zijn, zijn de poppen aan het dansen.

avatar van marijnvdzaag

marijnvdzaag

Leuk uitgangspunt, fijne actie en spanning tussen de twee.

Niet intelligent maar kijkt wel lekker.

avatar van dikkop

dikkop

Een perfect getimed actie humor. Geen wonder dat deze 2 getrouwd zijn, ze passen geweldig bij elkaar. flitsend komisch deze film...

avatar van niethie

niethie

Destijds (tijdens zijn release) eens een keer gekeken, kan me herrineren dat hij me vaak aangeraden werd en iedereen zei dat hij zo ontzettend leuk was maar hij me toch best tegenviel, vond het allemaal wat flauwtjes en erg over de top. plus Jolie en Pitt waren verder ook niet echt spetterend.

avatar van thomas_

thomas_

eigenlijk 4 sterren ,maar omdat angelina jolie er in meedoet 4.5. wat een lekker wijf. verder een hele leuke film met goed acteerwerk en goede actie en erg leuke humor, vond ik zelf

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Leuk verhaal, Pitt en Jolie doen het goed, de actiescènes waren niet slecht...

avatar van Theunissen

Niet bijzonders maar leuk om eens gezien te hebben. Brad Pitt en Angelina Jolie hebben er overduidelijk zin in (ook in elkaar trouwens) en de actie (soms erg overdreven) is ook best in orde.

avatar van Spetie

Mr. & Mrs. Smith pretendeert een vlotte actiekomedie te zijn, waarbij relaxed zijn het toverwoord is. Wat dat betreft zijn de hoofdrolspelers Brad Pitt en Angelina Jolie perfect gekozen, want zij stralen dit beiden perfect uit. Pitt en Jolie hebben in deze film een uitstraling om u tegen te zeggen. Het ligt dan ook niet aan hun dat de film in zijn geheel toch niet helemaal geweldig is. Dit komt vooral door het slappe verhaal, dat in feite maar heel simpel is en eigenlijk in de gehele film nergens wat extra's heeft te bieden. Ondanks dit gegeven slaagt de film er echter wel in van begin tot eind erg vermakelijk te zijn door de vlotte humor en de vermakelijke actie. Leuke "tussendoorfilm" wat mij betreft.

3,0

avatar van aerts007

aerts007

Zaterdagavond vertier,niet meer & niets minder.

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

ik vind hem heel goed , leuk van de grappen die er in gemaakt worden, heel goed gemaakt , 4 waard.

avatar van G to the J

G to the J

Vermakelijke film

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film met een beetje simpel einde.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Lekkere actiekomedie met lekker veel geknal en een goed (film)koppel. Niets mis mee.

3.5

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Erg humoristisch en vermakelijk om naar te kijken.

avatar van CarverS

CarverS

Je moet er voor in de stemming zijn. Het verhaal heeft niets om het lijf maar de film kijkt gewoon lekker weg. De humor is soms wat flauw, maar ik vind de dialogen wel een leuke sfeer hebben tussen de twee. Met name als ze worden uitgenodigd op een buurtfeestje, je ziet ze kijken..... De film heeft een lekkere losse, nonchalante sfeer die goed bij de rol van Mr. Smith past. Ik heb me wel vermaakt.

avatar van Zizzo

Zizzo

Brat Pitt en Angelina Jolie stelen echt de show in deze film, mooi en leuk samenspel tussen die 2. actie is hier en daar wat overdreven, aardige humor en special effects, vermakelijk en orgineel

avatar van bild

bild

Goede film met uitstekend samenspel van Pitt and Jolie. De film verveelt echt geen moment !

avatar van Laoslander

Laoslander

Vlotte actiefilm! Alleen koste dat Brad zijn huwelijk met Jennifer Aniston!

avatar van gi30171

gi30171

Goede actiefilm, alleen het einde kon wel wat beter, maar toch

avatar van Metalfist

Metalfist

Happy endings are just stories that haven't finished yet

Ik kende Mr. & Mrs. Smith om twee redenen. De eerste is dat het een gelijknamige Hitchcock is, die hier volgens mij niets mee heeft te maken, en de tweede is dat deze film de reden was waardoor Brad Pitt met Angelina Jolie op de loop ging en zijn huwelijk met Jeniffer Aniston verbrak.

In de eerste plaats is Mr. & Mrs. Smith gewoon puur hersenloos vermaak maar het treffende aan de film is dat Liman ook nergens pretendeert om meer te zijn. Hij wilt gewoon maar een lekker verhaal neerzetten en dat tegelijkertijd combineren met mooi in beeld gebrachte actie, alles wordt dan ook uit de kast getrokken. Heel dit wordt dan nog eens mooi overgoten met een sausje van, op sommige momenten, zeer treffende en ietwat cynische humor. Vooral het middenstuk waar Jolie en Pitt van elkaar weten dat ze elkaar moeten vermoorden en daardoor een kat en muis spelletje beginnen te spelen is om je duimen en vingers van af te likken. Enig minpuntje is dat de muziek vaak verkeerd overkwam. Iets wat me vooral stoorde in de climax van de film waar het koppel een heel leger aan flarden schiet.

Het uitgangspunt van Mr. & Mrs. Smith is niet origineel te noemen. Eerlijk gezegd is het gewoon Danny DeVito's War of the Roses maar dan in een modern jasje gestoken. Het wordt gelukkig nog allemaal wel vrij goed uitgewerkt met hier en daar een leuke vondst, zo is het idee dat twee huurmoordenaars met elkaar zijn getrouwd maar hun werk voor elkaar verborgen houden wel interessant maar blijft het verhaal in dit soort films meer een bijzaak.

Vroeger moest ik niets van Brad Pitt hebben. Ik vond hem altijd een te hoog pretty-boy gehalte te hebben maar dankzij zijn rollen in het recente Inglourious Basterds en Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford kan ik hem nu toch wel waarderen. Zelfs als hij, zoals hier meer op zijn pretty-boy kunsten terugvalt. Angelina Jolie daarentegen heb ik altijd een minderwaardige actrice gevonden. Voor mij zal ze altijd Lara Croft blijven en ik kan het dan ook niet opbrengen om haar in een ietwat serieuzere rol te zien. Dat kan dan misschien wel de reden zijn waarom ik haar hier bijlange niet zo slecht vond als anders. Ze speelt haar rol uitstekend en zorgt voor een overduidelijke chemie met Pitt, zal vast wel niet moeilijk zijn geweest als je ziet wat de gevolgen zijn... Vince Vaughn is weer meer een bijrolletje en dat is maar goed ook want acteren kan hij in mijn ogen niet. Leuk trouwens om Adam Brody uit the OC nog even te zien passeren.

Uiteindelijk slaagt Mr. & Mrs. Smith in zijn opzet, een simpele maar vermakelijke actie/komedie neer te zetten. Jolie en Pitt vormen een mooi koppel maar door de leuke situaties krijgt dit nog een meerwaarde.

avatar van Kilii

Kilii

Zeer vermakelijke film. Leuke dialoogjes.

3,5

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een heerlijke film. Veel actie veel grappige momenten.

Brad Pitt is altijd wel lekker om naar te kijken. En Angelina Jolie is ook zker niet verkeerd.

Het verhaal was heel leuk. De actie scences waren leuk.

Super dus!

Alleen hadden ze wel wat meer mogen laten zien.

Heb een super leuke avond gehad die ik niet snel vergeet.

avatar van Aapje81

Aapje81

Onderhoudend maar niet meer dan dat.

avatar van b00ts

b00ts

Kwam pas na 20 minuten op gang. Leuke effecten. Goede, maar onwaarschijnlijke actie.

avatar van sofripa

sofripa

Lekkere no brainer. 4 sterren

avatar van pooper

pooper

angelina redde de film!

avatar van gukker

gukker

Grappige film die lekker wegkijkt. Erg jammer dat ie zo langzaam op gang kwam. Bij een hersenloze actiefilm als dit wil ik liever gelijk actie zien. Vond Brad Pitt en Jolie ietwat tegenvallen. Ze kunnen zeker beter. De actie en de lekkere kansloze humor maakte echter veel goed.

goede actiefilm!

en dat van het huwlijk met jennifer aniston is dat niet persoonlijk? dat heeft toch niks met deze film te maken?

het einde is een beetje raar je ziet ze in slowmotion schieten en daardoor lijkt het net wel een soort dans, maar dan met wapens

avatar van canciser

canciser

Vermakelijke film, grotendeels is het wat te toevallig en onzinnig voor woorden. Zie ook geen goede reden om het verhaal en de special effects te waarderen. 2.5*

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke film. Leuk verhaal, sterke actie scene's, en sterk geacteerd door Pit en Jolie. Alles gewoon niet serieus nemen en je hebt een heerlijke actie film. 4,0. Overigens is dit ook veel beter dan Wanted naar mijn mening.

avatar van Yehudit

Yehudit

Pitt en Jolie samen in één film. Wat wil de mensheid nog meer? De wereld kan nu vergaan, we kunnen allen met een gerust hart sterven.

Goed, dat is misschien wat overdreven. Maar aardig filmpje, niet bijster interessant, jammer dat er niet meer uitgehaald is, met zulke acteurs had ik toch een hoger niveau verwacht. Zal toch aan het slappe verhaal liggen, want de chemie tussen Pitt en Jolie is gewoon tastbaar.

Drie sterren, maar grotendeels vanwege het visuele aspect ..