• 9.374.492 stemmen

Met onder meer: David Arquette, Neve Campbell en Courteney Cox

Releasedatum: 20 april 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Scream 3

"Someone has taken their love of trilogies one step too far."

Na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren heeft Sidney zich teruggetrokken. Ze woont nu moederziel alleen in een afgelegen huis, ver weg van Woodsboro. Maar ook in haar nieuwe woonplaats lijkt er geen einde te komen aan haar nachtmerrie. Tijdens de opnames van de horrorfilm Stab 3 wordt een reeks moorden gepleegd. Eén voor één worden de acteurs uit de cast brutaal om het leven gebracht. Bij elk slachtoffer laat de dader een foto van Sidneys moeder achter. Na een telefoontje van de moordenaar beseft Sidney dat ze nergens meer veilig is.

Sidney Prescott

Angelina Tyler

Jennifer Jolie

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Scream 1 +2 zijn leuk het derde deel werd wat minder, maar toch heel vermakkelijk om te kijken.

Ik heb ze alledrie in men collectie, het waren een van de eerste enge films die ik keek en toen vond ik ze geweldig eng, nu ik veel meer horror heb gekeken worden deze wat minder, maar vind ze toch leuk om te hebben en nog eens te kijken.

avatar van Edie

Edie

Deel 1 redelijk, 2 EN 3 zijn zwak. 0,5* voor deze laatste, trieste deel. Hopelijk blijft het hierbij. Allemaal geldklopperij, en NIKS anders.

avatar van tyrannosaurus

tyrannosaurus

ik vind deze eigenlijk wel de coolste film van alle 3, maar nu moeten ze wel stoppen.

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

ik vond deze de beste en de spannendste van allemaal dat huisontploffing was het gaafs.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

ik vond deze juist de minst goeie maar daarom niet slecht, goed vervolg op de rest: leuk einde van de trilogie.

avatar van lins

lins

Ook deze deel vond ik heel erg facinerend.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

boven staat dat dit een ''horror/komedie'' is..

dit is geen komedie hoor

wel een leuke film goeie vervolg en goed geacteerd.

ik geef 3*

avatar van Die Romantic

Die Romantic

kArIzMa_TuRk schreef:

boven staat dat dit een ''horror/komedie'' is..

dit is geen komedie hoor

Inderdaad

Maar het was toch denk ik de bedoeling dat dit deel komischer moest zijn dan de andere delen.

Helaas niet gelukt!

avatar van 606

minste deel ja dat is waar.

3,5 ster

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. de minste uit de reeks het is best fake dit deel

avatar van HeatWave

HeatWave

Hoe middelmatig ik deze film ook vind, ik moet toch toegeven dat ik een zwak heb voor Neve Campbell's verschijning.

Weet iemand mischien of ze nog steeds in films meespeelt of is ze mischien uitgeakteerd?

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

HeatWave schreef:

Ze is zeer zeker niet uitgeacteerd! Hier al haar films:

avatar van HeatWave

HeatWave

Bedankt, TheRisingSun, dan ben ik nu weer helemaal up to date.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

HeatWave schreef:

Bedankt, TheRisingSun, dan ben ik nu weer helemaal up to date.

Graag gedaan! Was een kleine moeite.

avatar van killzone

killzone

Scream 3 is eigenlijk beter dan Scream 2, wat volgens wel uniek is in de horror-genre.

De origineelste blijft de populairste en ook de beste. Maar dit is ook een goede.

Je blijft toch op je puntje van je stoel zitten, ook al weet je wat er gaat gebeuren en dat is ook een compliment waard voor regisseur Wes Craven (Nightmare on elm Street).

goede horror-film, maar daar blijft het bij.

Meer en beter kan het jammer genoeg niet.

Gewoon een leuke film voor horrorliefhebbers en that's it!!

Een dikke 4, meer niet.

avatar van Haaf

Haaf

Sorry, maar Scream noem je toch geen Horror. Het is meer een uit de hand gelopen detectivefilm. De plot van een Agatha Christie is nog spannender.

avatar van J-man

J-man

Gewoon een flauwe 'tiener horror' , niets bijzonders. Vermakelijk voor de Zondagavond als je echt niet meer weet wat je moet doen.

avatar van suuzle

suuzle

IcU schreef:

Ik hoop dat je zijn personage bedoelt...

ja idd

avatar van Friac

Friac

Een behoorlijk slot voor de Screamtrilogie. Craven heeft zich wijselijk tot een trilogie beperkt, want je merkt bij Scream 3 toch dat de rek er een beetje uit geraakt. Hadden er nog een drietal delen gevolgd, dan zat je met een soort Friday the 13th-reeks. Nu is de trilogie best geslaagd te noemen, wanneer je niet meer verwacht dan enkele leuke én originele tienerhorrorfilms.

Scream 3 is net zoals zijn voorgangers niet akelig te noemen, en da's iets wat ik toch een beetje jammer vind aangezien dat uiteindelijk het (voornaamste) opzet van de films zou moeten zijn. Ook is de film 'humoristischer' dan zijn voorgangers, wat wat mij betreft zeker in het nadeel van de film pleit: behoorlijk wat oogrolmomenten, gezien de flauwheid van vele oneliners/handelingen.

Wél vond ik Scream 3 net zoals de andere delen origineel genoeg om te kunnen boeien, en de film leverde toch nog een vrij geslaagde 'twist' op aan het einde Ik zat al te gokken op een broer of andere bloedverwant, maar dacht een hele tijd dat het de detective zou zijn geweest. De originaliteit van de film is het sterktepunt, op nagenoeg alle andere punten stelt deze film teleur wanneer je deel 1 en 2 in het achterhoofd houdt.

Als film op zich is Scream 3 een voldoende interessante film om even voor neer te zitten: de knipogen naar andere films en het hoge tempo van de film dragen zeker toe aan de kijkervaring.

avatar van annenas

annenas

deel 1 blijft natuurlijk het beste

Jammer dat het bij scream ook zo is..

Ik heb hem spannend gevonden maar ik zou hem niet nog een keer heoven te zien

overigens vind ik deze wel beter dan deel II

avatar van seeg

seeg

hahah, dat einde!! ongeloofelijk

'en dit is het moment waarop de dader weer wakker wordt'! en dan springtie recht

avatar van killerfreak

killerfreak

heb afgelopen week nog ns de 'trilogie' gezien. Deel 1 blijft zonder enige twijfel het beste, ook oa omdat het toen nog origineel was.

Deel 2 begint bij het kijken van de film 'stab' en ook deel 3 draait om de verfilming van stab 3. Imo hadden ze dit toch iets origineler kunnen uitkiezen. De uiteindelijke dader(s) zijn wel altijd min of meer onverwacht

Ma soit; deel 3 vind ik na een iets minder (maar nog altijd goed) deel 2 terug spannend en creepy. Daarom deel 1 een 4*, deel 2 3* en deel 3 3,5*

avatar van LuckyK3

LuckyK3

Deel 1 is in mijn ogen TOP! Deel 2 + 3 hadden ze niet moeten maken grote flop.

avatar van Master369

deel 3 = Geweldig

kortom hele reeks = geweldig

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Ach kom, hoe kun je Scream 3 nu geweldig vinden? Dit is een slap, overbodig vervolg. Ik bedoel: zie het in perspectief.

Het gaat er bij mij niet in dat je 3 beter vindt (5*) dan 1 (4.5*).

Maar ik wordt graag overtuigd, dus kom maar op!

avatar van Youri

Youri

deel 1 is erg geweldig, toen vernieuwend en spannend.

deel 2 begon nog orgineel, maar viel in de loop naar het einde tegen en viel een beetje in herhaling bij deel 1.

deel 3 net als deel 2 eigenlijk overbodig, net als alle andere sequels. Je hebt bepaalde verwachtingen en die vallen tegen omdat het orginele ervan af is en het niet kan tippen aan het orgineel. Uitzondering bij Leathel Weapon, Godfather, Lord of the Rings en Back To The Future.

avatar van Xan21

ik heb in dit deel geen tiener voorbij zien komen:P de hele cast was te oud

Da's waar

avatar van P8rb

P8rb

Ook dit derde deel was zeker nog te doen, blijft zo'n grappige moordenaar in z'n pakkie. gelukkig zijn ze hier ook gestopt (tot nu toe). 3 sterren.