Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 5 april 1979
Bekijk via Videoland
Vanaf woensdag 18 februari in 2 bioscopen
Plot The Deer Hunter
Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan, trouwt Steven de zwangere Angela en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.
Michael Vronsky
Julien
Bridesmaid
Linda's Father
Jorick
Zeer goede film! Wisten jullie dat de film voor 2,99 te koop is bij de Blokker?
Zeker weten, daar heb ik de dvd ook vandaan!
De dvd-cover is alleen niet zo mooi...
Overigens een erg sterke film! 4*
Elsenburg
Toch de beste vietnam-film, dus beter dan Apocalypse Now. Het is moeilijk te vergelijken aangezien deze meer over psychische gevolgen gaat van de oorlog en Apocalypse Now over de absurditeit van de oorlog zelf.
Over de film zelf; de introductie is niet te lang, zo hecht je juist meer waarde aan de personage's en zie je in hoeveel ze wel niet veranderen door de oorlog.
Walken is onovertroffen; 4,5*
krabat
Alles klopt aan deze film, De Niro en Walken zijn op hun best. Een aantal onvergetelijke scenes, waarbij je de wanhoop gewoon voelt.
Ik kon de lange introductie net als Elsenberg ook waarderen, je krijgt zo wat meer inzicht in de karakters dan bij de meeste andere films.
Elsenburg
Ik kon de lange introductie net als Elsenberg ook waarderen
ElsenbUrg...
krabat
ElsenbUrg...
SorrY, zag het spelfoutje net zelf
roberto
dit is de film over vietnam met niro en walken op hun best heb hem al 4 keer gezien
Dead01
- 1978 stemmen
Goede film moet ik zeggen.Heb hem ooit gekregen van iemand en moet zeggen is eens de moeite waard om naar te kijken.Vind wel niet echt een oorlogfilm.Komt maar klein deel uit vietnam.Maar het spel dat spelen is wel gek.Acteurs spelen allemaal zeer goed hun rol vind ik.De Niro vooral.Het is wel een lange film maar heb me niet verveeld.
4sterren
Jonathan Crane
het begin vondt ik zo verschrikkelijk langdradig....ik moest me erdoorheen vechten. Daarna werdt het eindelijk een beetje interessnt. De film liet me wel achter met een naar gevoel, deze film maakt duidelijk dat oorlog complete onzin is.
Ron74
Dan is het toch wel degelijk een Vietnam film? Alleen niet in de vorm van Apocalypse Now, Platoon en Full metal jacket.
Apocalypse Now, Platoon en Full metal jacket. Zelfs deze films zijn allemaal weer anders. Zet Born on the fourth of july, the Boys in Company C er ook maar bij. Ook weer anders. Overigens wel goed.
Leno
Het is gewoon geen echte oorlog film, athans niet zoals je een oorlogsfilm voorstelt. Een drama met als thema de psychologische gevolgen van een oorlog. Wel een fantastische film in ieder geval!
Poisonthewell
Zeker weten, daar heb ik de dvd ook vandaan!
Yup ik ook
Dit is mijn favoriete Vietnam film. Beter dan Apocalypse Now of Full Metal Jacket. 5*
slurfgek
Wat een film!! Als een film de dag later nog door je hoofd blijft spoken dan weet je dat je weer een topper hebt gezien. Wilde voor het slapen gaan ff een filmpje pikken, deze lag ergens in een vergeet hoekje maar ik wist dat -ie in de top250 lijst stond. En een ouwe Robert de Niro film is altijd de proberen waard, dacht ik. Het begin is inderdaad wat taai en m'n ogen begonnen dicht te vallen. Maar dan! Poewee, ging klaarwakker naar bed om half drie! Zit er aan te denken om een klapperpistool te kopen bij Intertoys! Film is echte aanrader en van mij vangt -ie een 4.5. P.s. Ik had 'm voor 1,95 bij de plaatselijke alleswinkel, nah nah!
slurfgek
Yup ik ook
Chr.s
Jup, niet veel. Maar wel wat.
meissjoe
chill filmpje ..ik moest hem voor sgool analyseren...was wel leuk ik weet alleen nou niet wat het doel was van de regisseur bij het maken van deze film dus als iemand dat mij kan vertellen...... graag.
ik vond dat er veel tegenstrijdigheden in de film zaten..maar dat was opzich wel duidelijk eruit te halen
janus
Vermakelijke film die mijns inziens iets te veel lof krijgt toegezwaaid.
De trouwscene duurt echt veel te lang wat daar het nut van is zie ik totaal niet, die had makkelijk wat beknopter weer gegeven kunnen worden, hierdoor verslapte bij mij de aandacht behoorlijk.Meteen de overschakeling naar de jungle vond ik ook vreemd maar vanaf dat moment was de film ook meteen zeer de moeite waard.
Vooral de roulettescenes waren spannend, en de acteurs waren uitstekend op dreef.
3,5 *
crrrazylegs
Heb de film in de geschiedenis les gekeken en moet zeggen dat het me wel wat deed, maar voor mij is het niet meer dan een *3.5....
maurice74
Die trouwscene is juist heel aangrijpend en fantastisch gefilmd. Dit is eigenlijk het laatste moment van geluk in de film. Ik mag hopen dat deze film nog fatsoenlijk op dvd verschijnt, dan koop ik 'm meteen.
Een klassieker.
Madecineman (moderator films)
Ja dat vond ik nou ook. In eerste instantie vond ik die trouwscene en alles wat daaraan vooraf gaat ook wel vrij lang duren daarom stond deze film bij mij nog op 4*. Maar als ik er even over na denk is het juist essentieel voor de film. De overgang naar de oorlog wordt er meer rauwer, schokkender door. Ook het contrast bij de thuiskomst is des te groter. Overigens vond ik de jachtscene net zo indrukwekkend als de beroemde roulettescene. Blijft een meesterlijke film dit.
Uncle_Junior
Een klassieker.
Ik heb de dvd voor 3 euro ofzo vorig jaar op de kop getikt. Kale uitvoering met 2.0 geluid. Het word inderdaad tijd dat hier een fatsoenlijke versie van verschijnt.
Mark86
Kan me nog goed herinneren dat ik een jaar of 10 was, en deze film huurde. Die gast van de videotheek keek me raar aan en zei dat ik goede smaak had voor mn leeftijd
Ik heb m daarna ook nog eens gezien, maar ik weet er niet veel meer van dus wordt het tijd om nog maar eens te kijken!
feanaro surion
De meeste mensen snappen niet wat hier zo goed aan is
En toch heeft hij hier een gemiddelde van 3.92...
hannes64
- 1926 berichten
Ongelooflijk goede film.
Laat tenminste zien hoe `t er ècht uitzag in viëtnam.
Ondanks de lange speelduur blijf je er aan kleven.
( Zie vooral de scene met russische roulette )
Puur 5 sterren. *****
BenicioDelToro
Fantastische film, dat bovendien het magnum opus van Christopher Walken mag worden genoemd.
De Amerikanen werden dankzij deze film even met de neus op de feiten gedrukt hoe zinloos de oorlog in Vietnam was. Helaas hebben ze er niets van opgestoken en gaan ze vrolijk door met bommen werpen op andere landen...
Paalhaas
Ik vind het een beetje vreemd klinken, de combinatie magnum opus met een acteur. Als de term magnum opus op iemand terugslaat, is het Michael Cimino. Het is zijn film. Een acteur is wat mij betreft altijd in een ondergeschikte rol. Zeg liever dat het de rol van zijn leven is. Maar waarschijnlijk is dat precies wat je bedoelde.
BenicioDelToro
pfff... wat doe je nou moeilijk man? je snapt toch wat ik bedoel? waarom dan zo'n heel verhaal?
Paalhaas
Ja, het is inderdaad wel een beetje muggenzifterij, dat klopt. Maar het moest me even van het hart.
Niet persoonlijk, hoor. Ik denk dat mijn reactie te maken heeft met het feit dat heel veel filmkijkers bij films eerder naar de acteurs dan naar de regisseur kijken. Een vreemde misvatting, aangezien daar veel minder uit is af te leiden over de kwaliteit van de film. Maar dat heeft allemaal niets met jou te maken. Vergeet dus maar gewoon dat ik het gezegd heb.

Vijfvoudig Oscarwinnaar 'The Deer Hunter' van Michael Cimino maandag te zien op televisie
Iconische Vietnamoorlogfilm 'The Deer Hunter' met Robert de Niro vanavond op televisie

De vijf best beoordeelde Vietnamoorlog-films uit de geschiedenis

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather: Part II

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
zelfmoordvietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornispennsylvania, usakleine stadvietnamsaigonfeestjevriendenrussian rouletteontsnappenbruiloftdeer huntingsteel worker anti warrevolverdrunkennessviet cong romantic trianglegraphic violenceprisoner of war campslavic american