• 9.381.595 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, John Cazale en John Savage

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 5 april 1979

Plot The Deer Hunter

Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan, trouwt Steven de zwangere Angela en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.

avatar van Jorick

Jorick

Clueless Dork schreef:

Zeer goede film! Wisten jullie dat de film voor 2,99 te koop is bij de Blokker?

Zeker weten, daar heb ik de dvd ook vandaan!

De dvd-cover is alleen niet zo mooi...

Overigens een erg sterke film! 4*

avatar van Elsenburg

Elsenburg

Toch de beste vietnam-film, dus beter dan Apocalypse Now. Het is moeilijk te vergelijken aangezien deze meer over psychische gevolgen gaat van de oorlog en Apocalypse Now over de absurditeit van de oorlog zelf.

Over de film zelf; de introductie is niet te lang, zo hecht je juist meer waarde aan de personage's en zie je in hoeveel ze wel niet veranderen door de oorlog.

Walken is onovertroffen; 4,5*

avatar van krabat

krabat

Alles klopt aan deze film, De Niro en Walken zijn op hun best. Een aantal onvergetelijke scenes, waarbij je de wanhoop gewoon voelt.

Ik kon de lange introductie net als Elsenberg ook waarderen, je krijgt zo wat meer inzicht in de karakters dan bij de meeste andere films.

avatar van 93.9

93.9

Media Markt Rotterdam 2,99!

avatar van Elsenburg

Elsenburg

krabat schreef:

Ik kon de lange introductie net als Elsenberg ook waarderen

ElsenbUrg...

avatar van krabat

krabat

Elsenburg schreef:

ElsenbUrg...

SorrY, zag het spelfoutje net zelf

avatar van roberto

roberto

dit is de film over vietnam met niro en walken op hun best heb hem al 4 keer gezien

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Goede film moet ik zeggen.Heb hem ooit gekregen van iemand en moet zeggen is eens de moeite waard om naar te kijken.Vind wel niet echt een oorlogfilm.Komt maar klein deel uit vietnam.Maar het spel dat spelen is wel gek.Acteurs spelen allemaal zeer goed hun rol vind ik.De Niro vooral.Het is wel een lange film maar heb me niet verveeld.

4sterren

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

het begin vondt ik zo verschrikkelijk langdradig....ik moest me erdoorheen vechten. Daarna werdt het eindelijk een beetje interessnt. De film liet me wel achter met een naar gevoel, deze film maakt duidelijk dat oorlog complete onzin is.

avatar van Ron74

Ron74

Chr.s schreef:

Dan is het toch wel degelijk een Vietnam film? Alleen niet in de vorm van Apocalypse Now, Platoon en Full metal jacket.

Apocalypse Now, Platoon en Full metal jacket. Zelfs deze films zijn allemaal weer anders. Zet Born on the fourth of july, the Boys in Company C er ook maar bij. Ook weer anders. Overigens wel goed.

avatar van Leno

Leno

Het is gewoon geen echte oorlog film, athans niet zoals je een oorlogsfilm voorstelt. Een drama met als thema de psychologische gevolgen van een oorlog. Wel een fantastische film in ieder geval!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Jorick schreef:

Zeker weten, daar heb ik de dvd ook vandaan!

Yup ik ook

Dit is mijn favoriete Vietnam film. Beter dan Apocalypse Now of Full Metal Jacket. 5*

avatar van slurfgek

slurfgek

Wat een film!! Als een film de dag later nog door je hoofd blijft spoken dan weet je dat je weer een topper hebt gezien. Wilde voor het slapen gaan ff een filmpje pikken, deze lag ergens in een vergeet hoekje maar ik wist dat -ie in de top250 lijst stond. En een ouwe Robert de Niro film is altijd de proberen waard, dacht ik. Het begin is inderdaad wat taai en m'n ogen begonnen dicht te vallen. Maar dan! Poewee, ging klaarwakker naar bed om half drie! Zit er aan te denken om een klapperpistool te kopen bij Intertoys! Film is echte aanrader en van mij vangt -ie een 4.5. P.s. Ik had 'm voor 1,95 bij de plaatselijke alleswinkel, nah nah!

avatar van slurfgek

slurfgek

Poisonthewell schreef:

Yup ik ook

ik vind apocalypse now redux toch beter...

avatar van Chr.s

Chr.s

ik vind apocalypse now redux toch beter...

Jup, niet veel. Maar wel wat.

avatar van meissjoe

meissjoe

chill filmpje ..ik moest hem voor sgool analyseren...was wel leuk ik weet alleen nou niet wat het doel was van de regisseur bij het maken van deze film dus als iemand dat mij kan vertellen...... graag.

ik vond dat er veel tegenstrijdigheden in de film zaten..maar dat was opzich wel duidelijk eruit te halen

avatar van janus

janus

Vermakelijke film die mijns inziens iets te veel lof krijgt toegezwaaid.

De trouwscene duurt echt veel te lang wat daar het nut van is zie ik totaal niet, die had makkelijk wat beknopter weer gegeven kunnen worden, hierdoor verslapte bij mij de aandacht behoorlijk.Meteen de overschakeling naar de jungle vond ik ook vreemd maar vanaf dat moment was de film ook meteen zeer de moeite waard.

Vooral de roulettescenes waren spannend, en de acteurs waren uitstekend op dreef.

3,5 *

avatar van crrrazylegs

crrrazylegs

Heb de film in de geschiedenis les gekeken en moet zeggen dat het me wel wat deed, maar voor mij is het niet meer dan een *3.5....

avatar van maurice74

maurice74

Die trouwscene is juist heel aangrijpend en fantastisch gefilmd. Dit is eigenlijk het laatste moment van geluk in de film. Ik mag hopen dat deze film nog fatsoenlijk op dvd verschijnt, dan koop ik 'm meteen.

Een klassieker.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja dat vond ik nou ook. In eerste instantie vond ik die trouwscene en alles wat daaraan vooraf gaat ook wel vrij lang duren daarom stond deze film bij mij nog op 4*. Maar als ik er even over na denk is het juist essentieel voor de film. De overgang naar de oorlog wordt er meer rauwer, schokkender door. Ook het contrast bij de thuiskomst is des te groter. Overigens vond ik de jachtscene net zo indrukwekkend als de beroemde roulettescene. Blijft een meesterlijke film dit.

avatar van Mischa

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

maurice74 schreef:

Een klassieker.

Ik heb de dvd voor 3 euro ofzo vorig jaar op de kop getikt. Kale uitvoering met 2.0 geluid. Het word inderdaad tijd dat hier een fatsoenlijke versie van verschijnt.

avatar van Mark86

Mark86

Kan me nog goed herinneren dat ik een jaar of 10 was, en deze film huurde. Die gast van de videotheek keek me raar aan en zei dat ik goede smaak had voor mn leeftijd

Ik heb m daarna ook nog eens gezien, maar ik weet er niet veel meer van dus wordt het tijd om nog maar eens te kijken!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Binnu schreef:

De meeste mensen snappen niet wat hier zo goed aan is

En toch heeft hij hier een gemiddelde van 3.92...

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Ongelooflijk goede film.

Laat tenminste zien hoe `t er ècht uitzag in viëtnam.

Ondanks de lange speelduur blijf je er aan kleven.

( Zie vooral de scene met russische roulette )

Puur 5 sterren. *****

BenicioDelToro

Fantastische film, dat bovendien het magnum opus van Christopher Walken mag worden genoemd.

De Amerikanen werden dankzij deze film even met de neus op de feiten gedrukt hoe zinloos de oorlog in Vietnam was. Helaas hebben ze er niets van opgestoken en gaan ze vrolijk door met bommen werpen op andere landen...

avatar van Paalhaas

Paalhaas

BenicioDelToro schreef:

Ik vind het een beetje vreemd klinken, de combinatie magnum opus met een acteur. Als de term magnum opus op iemand terugslaat, is het Michael Cimino. Het is zijn film. Een acteur is wat mij betreft altijd in een ondergeschikte rol. Zeg liever dat het de rol van zijn leven is. Maar waarschijnlijk is dat precies wat je bedoelde.

Paalhaas schreef:

pfff... wat doe je nou moeilijk man? je snapt toch wat ik bedoel? waarom dan zo'n heel verhaal?

BenicioDelToro

stem verhoogd naar 4,5 trouwens!

avatar van Paalhaas

Paalhaas

BenicioDelToro schreef:

Ja, het is inderdaad wel een beetje muggenzifterij, dat klopt. Maar het moest me even van het hart. Niet persoonlijk, hoor. Ik denk dat mijn reactie te maken heeft met het feit dat heel veel filmkijkers bij films eerder naar de acteurs dan naar de regisseur kijken. Een vreemde misvatting, aangezien daar veel minder uit is af te leiden over de kwaliteit van de film. Maar dat heeft allemaal niets met jou te maken. Vergeet dus maar gewoon dat ik het gezegd heb.