Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Robert De Niro, John Cazale en John Savage
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 5 april 1979
Bekijk via Videoland
6 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot The Deer Hunter
Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan, trouwt Steven de zwangere Angela en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.
Michael Vronsky
Angela
Julien
Bridesmaid
Linda's Father
Wow, wat een indrukwekkende film. Zo naturel, dat 't voor 'echt' door kan gaan.
Misschien wel een van de beste rollen van Meryl Streep. Heel vaak kan ik haar niet uit staan, maar hier het tegendeel.
Eigenlijk de hele cast, De Niro, Cristopher Walken, etcetera, allemaal op en top geacteerd.
Ik had ´m 15 jaar geleden voor het laatst gezien ofzo en nu dus weer.
Wat is dat toch? Ze is onmiskenbaar een goede actrice, maar als ik haar op het affiche zie staan krijg ik minder zin naar de bewuste film te gaan. Terwijl ze hier idd erg goed is. Maar ook in Bridges o MC van Eastwood.
(Mooie poster btw)
EmDee
Eindelijk gezien deze indrukwekkende film. Toch vind ik hem onnodig lang. Het nationalistische einde werd ik ook al niet vrolijk van. En wat een abrupte overgang naar het Vietnam-tijdperk!
Toch zit er ook veel moois in de film. De beelden, het acteerwerk en natuurlijk de roulette!
one shot is what it is all about!
shayed
Erg goede film waar je zo af en toe de kriebels van krijgt. Errug sterk spel van DeNiro en Walken.
****
maximus
Er zijn mensen die dit een wereld film vinden
ja ook men pa maar ik kan er niet meer dan 3 sterren voor geven
FisherKing
narva77 (crew films)
Nee, hij zegt dat zijn pa dit een wereldfilm vindt, en hijzelf niet. Ik geef zijn pa (bijna) gelijk
SlingBlade
In het begin een beetje langdradig, de plotselinge overgang naar Vietnam vond ik wel verassend. Het Russische roulette was echt ziek
van mij had het gedeelte in Vietnam langer mogen duren, maar al met al vond ik het sterk geacteerd en een indrukwekkende film.
EmDee
JoeHallenbeck

Jawel, tijdens de openingsscene in Vietnam
JoeHallenbeck
Op de een of andere manier heeft deze film me nooit heel erg weten te boeien. Erg langdradig allemaal, hij had makkelijk een uurtje korter gekund. De Russisch roullette scene is het hoogtepunt van de film. Walken kan met zijn kop natuurlijk makkelijk een getraumatiseerde soldaat spelen (terecht een Oscar gewonnen).
StarWarsFreak
hele goede film maar erg langzaam en ik vind de overgangen veel te snel
bramnoor
Wel 30 keer gezien en nog steeds tranen.
En dat is zeldzaam voor mij bij een film.Wat nog meer te zeggen....?
Phooze
Vond m wel goed, maar duurde me toch iets te lang. Had volgens mij makkelijk een half uur korter kunnen duren. 4 Sterren.
mister blonde
het feit dat er tijd genomen wordt voor het belichten van vriendschappen, gevoelens, liefde, oorlog en nog veel meer is juist een sterk punt.
Droopy
Tip: bij aanschaf van 19.99 aan CD's of DVD's deze DVD gratis (samen met een DVD van The Beach Boys). Volgens mij tot einde van de maand april.
Heb hem zojuist gekregen en ben erg benieuwd naar deze film.
Agony
- 1985 berichten
Heb hem zojuist gekregen en ben erg benieuwd naar deze film.
Jordy
je schijnt beter een 20 jaar oude VHS te kunnen kijken dan die dvd....
En waar zou ik dat aan moeten merken dan? (heb 'm namelijk zelf ook).
Jordy
kweenie, hoor altijd dat ie zo slecht is, zelf nooit gezien (de NL dvd)
Adeline
ja dit is echt mijn favoriet als het aankomt op vietnam films.. Zeker christopher Walken he.. tranen met tuiten maar ook enorme spanning..

Vijfvoudig Oscarwinnaar 'The Deer Hunter' van Michael Cimino maandag te zien op televisie
Iconische Vietnamoorlogfilm 'The Deer Hunter' met Robert de Niro vanavond op televisie

De vijf best beoordeelde Vietnamoorlog-films uit de geschiedenis

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather: Part II

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
zelfmoordvietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornispennsylvania, usakleine stadvietnamsaigonfeestjevriendenrussian rouletteontsnappenbruiloftdeer huntingsteel worker anti warrevolverdrunkennessviet cong romantic trianglegraphic violenceprisoner of war campslavic american