Genre: Oorlog / Drama
Met onder meer: Robert De Niro, John Cazale en John Savage
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 5 april 1979
Bekijk via Videoland
Vrijdag 6 maart in één bioscoop (Oss)
Plot The Deer Hunter
Michael, Steven en Nick zijn drie jonge fabrieksarbeiders uit Pennsylvania die opgeroepen worden om in Vietnam te vechten. Voor ze gaan, trouwt Steven de zwangere Angela en hun huwelijksfeest is gelijk ook het afscheidsfeest van de drie jongens. Na een tijdje in de oorlog gevochten te hebben, vallen de vrienden in de handen van de Vietcong en worden ze gevangen genomen in een kamp waar ze gedwongen worden om Russisch roulette te spelen tegen elkaar.
Michael Vronsky
Bridesmaid
Linda's Father
sn@ke
- 2077 berichten
De nederlands uitgave van de dvd van the deer hunter( met op de hoes Robert De Niro die met een geweer naar iets mikt), is die van aanvaardbare kwaliteit?
Zavo
Deprimerende film. Lange (soms wat saaie) aanloop, maar in het laatste deel van de film word je uitbetaald voor je geduld met een aantal indrukwekkende scenes, die zonder de lange aanloop waarschijnlijk een stuk minder indrukwekkend waren geweest. Zeer goede acteerprestatie van Christopher Walken. 4*
Dit was de eerste film die ik op m'n dvd-speler heb gekeken en ik heb meteen een wijze les geleerd: lees nooit de hoofdstukindeling voor je de film gezien hebt. Het laatste hoofdstuk heet namelijk Nick's begrafenis, dus ik wist daardoor al dat Nick dood zou gaan en toen die laatste russisch roulette scene begon wist ik dus ook meteen dat hij zichzelf door z'n kop zou schieten.
tovenaar
lees nooit de hoofdstukindeling voor je de film gezien hebt.
Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn, ik ben hier ook al een aantal keer de mist mee in gegaan... Dat verpest toch een groot deel van je film-ervaring.
BoordAppel
lees nooit de hoofdstukindeling voor je de film gezien hebt.
Soms kan je niet eens het verhaaltje op de achterkant lezen. Bij The Acid House bijvoorbeeld wordt alles al verklapt.
Phooze
BoordAppel
Volgens mij gaat dit een dagtaak voor jou worden Phooze. Of had ik dit berichtje dan ook weer in t forum moeten zetten?
Phooze

Ps. dit begint off-topic te worden
KiLLaHBeeZzz
Het duurt heel lang voor dat het eindelijk spannend wordt en dat duurt maar even en dan is de spanning al weer gedaalt. Aan het eind van de film wordt het ook nog spannend maar ik had toch meer van de film verwacht : *** sterren
Jordy
maar ik had toch meer van de film verwacht
Meer spanning blijkbaar
waar had je het idee dan opgedaan dat deze film zo spannend zou zijn?
Agony
- 1985 berichten
Ik heb de film een tijdje geleden 4 sterren gegeven, maar het was al heel heel lang geleden dat ik 'm gezien had. Vandaag dus herzien en ik moet zeggen dat ie ietwat tegenviel. De scenes met het russisch roulette zijn erg spannend en goed gemaakt, de acteerprestraties zijn van hoge kwaliteit! Eén groot punt van kritiek is dat de film te lang duurt. Vele (minder relavante) scenes worden veel te lang gerekt, waardoor je wat saaie moment krijgt. half sterretje eraf: 3,5 sterren.
Droopy
De DVD (idd die met robert die een geweer ergens op richt) lag al een tijdje in de kast. Eindelijk de kans gezien om hem te kijken.
Goede acteerprestaties, prima verhaal, maar om nu meer dan 30 minuten naar een huwelijksfeest te kijken....
Ik vond de film dus wat te lang. De, voor het verhaal, minder interessante scenes hadden best ingekort mogen worden.
3.5 *
mister blonde
dat snap ik dus niet. iedereen (veel)vind(t)(en) hem te lang. ik vind dat elke scene incluis de lengte daarvan functioneel is. de film neemt de tijd om zaken als vriendschap (vooral het eerste uur), liefde, oorlog en nog veeeel meer zo uitgebreid mogelijk in beeld te brengen, zodat het goed over komt.
die scenes met dat russische roulette zijn legendarisch, maar ik zou niet willen dat daar binnen een kwartier naar toe gesneld wordt en de rest op het tweede plan komt.
Droopy
Daar ben ik gedeeltelijk wel mee eens mister blond maar meer dan een half uur kijken naar een huwelijksfeest dat moet toch korter kunnen zonder afbreuk te doen aan de verbroedering en vriendschapsbanden ?
Agony
- 1985 berichten
ik vind dat elke scene incluis de lengte daarvan functioneel is.
FisherKing
Echter bepaalde scenes van deze film worden nodeloos langgerekt; er komen geen nieuwe inzichten op tafel waar ik iets mee kan en dus wordt het door mij dan als langdradig en niet relevant ervaren.
mister blonde
Het eerste uur ga je langzaam maar zeker (ik tenminste) meeleven met de karakters. Je hebt door wat de karakters beweegt, hoe de situatie in de vriendeGROEP en individueel is. Als dit korter was geweest had het m.i. een mindere film geweest.
Droopy
Misschien hebben sommige mensen geen uur nodig om zich in een film / karakters in te leven. Let wel, het blijft een goede film hoor ondanks het feit dat ik sommige scenes wat aan de lange kant vond.
narva77 (crew films)
Vannacht zat ik een beetje te zappen, en ik kwam toevallig op de Duitser terecht midden in de Russisch Roulette-scene. Stem verhoogd naar 4,5*
Queto Yurlunyur
Ja, ik heb gisteravond ook nog een stukje gekeken op de ARD; heel verschil toch weer met de 4:3-versie die ik destijds op Net 5 zag (en waarvan ik niet bepaald onder de indruk was). Had 'm toch op moeten nemen gisteren denk ik, ondanks de (vergeleken met de originele stemmen niet al te beste) nasynchronisatie. Mijn vermogen om trage films te verdragen is toch nogal afhankelijk van mijn stemming, dus waarschijnlijk was ik destijds wat te hard. Hopen op een herhaling dan maar...
killercoach
Het eerste uur is echt traag inderdaad, daar had ik moeite mee en wilde de film zelfs af zetten.. Heb toch doorgezet en vond de laatste 2 uur wel goed en snap je waarom het eerste uur zo verloopt.
Misschien als ik hem weer zie dat ik m'n stem verhoog, maar voor nu een 3,5
Vincent
Dalwinnie
Ik heb deze film 13x gezien. (wat ik nog niet bij andere heb gedaan maar dit komt misschien ook omdat dit mijn eerste thriller was) Ik vond deze film 20 jaar terug prachtig. Nu vind ik hem nog steeds mooi en echt niet te lang. En ja C. Walken speelt hier een van zijn betere rollen.
Newbie
Saai. Een paar keer gedacht "zet dit toch uit", maar toch op karakter verder gezien. Hier geef ik 2* omdat er goed geacteerd wordt. Ik snap niet wat mensen in deze film kunnen zien. Oke dat er vroeger een gevoelige snaar is geraakt in Amerika, maar hier ...
Ramon K
Gewoon een prachtige film Newbie......drama, kameraadschap, het vernietigende effect van oorlog.......etc etc
Newbie
Tja, smaken verschillen, wel schrikwekkend dat ie zoveel verschilt van anderen. Het zal toch nie aan een abnormaal koppeke ligge hoop ik.
NERD
Bah, klote huur DVD's vooral als het al wat oudere zijn....met vlekken en krassen, skipt ie zomaar 10 minuten. Kan waarschijnlijk ook wel aan mijn slechte DVD speler liggen?
Maar in ieder geval, een redelijk goede film alhoewel ik hem wel wat langgerekt vind.
Vanaf waar DeNiro en die andere gered worden door de helikopter en waar DeNiro weer terug is in Amerika, wordt daar nog uitgelegd waarom Walken een beetje gek geworden is? Dat deel werd namelijk helemaal geskipt
. En de uitleg daarover miste ik een beetje in de film
3,5 sterren

Vijfvoudig Oscarwinnaar 'The Deer Hunter' van Michael Cimino maandag te zien op televisie
Iconische Vietnamoorlogfilm 'The Deer Hunter' met Robert de Niro vanavond op televisie

De vijf best beoordeelde Vietnamoorlog-films uit de geschiedenis

Tijd genoeg: deze lange films zijn hun duur meer dan waard

The Godfather: Part II

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
zelfmoordvietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornispennsylvania, usakleine stadvietnamsaigonfeestjevriendenrussian rouletteontsnappenbruiloftdeer huntingsteel worker anti warrevolverdrunkennessviet cong romantic trianglegraphic violenceprisoner of war campslavic american