• 9.382.032 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van Mustjilp

Mustjilp

@glannestino: Zo voel ik me er ook precies over, heb er verder weinig aan toe te voegen. Mensen die deze films vaag vinden waarderen meestal films van Tarantino e.d. ook niet... Mij kan je er altijd wakker voor maken

avatar van chester

chester

ik ben er gisteravond naar geweest, en echt de hele groep met wie ik was vond er niks aan. maar ik vond hem echt goed!!

goeie acteurs, cool verhaal, en mooi opgenomen.

avatar van SpaM!

SpaM!

Heb een gezien en vind het echt een super film

*5 !

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

het was weer eens wat anders

avatar van Wouter

kappeuter schreef:

Wouter, hoe worden die genoemde effecten dan wel bereikt?

Door de production design, de belichting en de postproductie.

avatar van Lord Vader

Lord Vader

gister gezien.

erg goede film.

de sfeer, de muziek, de strip elementen, de film-noir-achtige elementen, de ouderwetse detective-vertel stijl... alles draagt bij aan een zeer warme stijlvolle prent.

goeie rollen van met name Rourke en Willis.

ik vond hem zeer cool!

avatar van Lord Vader

Lord Vader

trouwens, ik zit net even eerder commentaar te lezen:

sorry hoor Onderhond, wil je nu zinnig commentaar geven of alleen maar puur dwarsliggen omdat je jezelf zogenaamd "de betere filmliefhebber"vind?

die indruk krijg ik namelijk een beetje.

Geen offtopic discussie svp. Nergens voor nodig.

kappen Vader.

avatar van remorz

remorz

De film waar ik het langst naar uitgekeken heb het afgelopen jaar (zo niet jaren).

De visuele stijl en vormgeving kon ik niet anders dan met een open mond aanschouwen. Het zwart-wit gecombineerd met kleur geeft een geweldige sfeer. En dat gepaard met bruut, cartoonesk geweld, enkele zeer memorabele personages (met Kevin als absoluut hoogtepunt), het hoge film-noir gehalte levert een zeer, zeer entertainende film op.

Twee uur lang heb ik genoten. Ik heb de strips nog nooit gelezen, maar na afloop had ik het idee twee uur lang door de strips gewandeld te hebben. Heel mooi gedaan.

Een film die bij herziening misschien wat kritiekpuntjes kan krijgen, maar na een eerste kijk alleen maar bewondering oogst. 4,5* voor de film die verbazingwekkend goed aan de torenhoge verwachtingen die ik had voldoet.

avatar van the_watcher

the_watcher

Ik schrok van het vele grijs. Dat vond ik eigenlijk nog jammer. Soms leken de gezichten wel grijs geschminkt. Niettemin een prachtige film.

avatar van titan

titan

De film ziet er prachtig uit, maar daarmee hebben we meteen wel al het positieve nieuws gehad. Sin city bezwijkt onder zijn geforceerde coolheid, de tenenkrommende machoteksten spreken wat dat betreft boekdelen. Verder kan ik er niet zo goed tegen wanneer acteurs/actrices tientallen op hen gerichte schoten weten te overleven, terwijl hun eerste de beste schot meestal meteen raak is. 2*.

avatar van harvester

harvester

Is al eens gezegd

Mooi! mooi! vormgegeven geweld. Ik vond het inderdaad net alsof je naar een strip keek. Duurder wat mij betreft wel een beetje lang. Toch een aanrader en ach wat die macho teksten betreft, so what? Mooie mannen en vrouwen in een film; wat wil je nog meer.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

harvester schreef:

Mooie mannen en vrouwen in een film; wat wil je nog meer.

Dat die mannen weg gaan en dat die vrouwen iets gewilliger zijn...

O ja, titan, ik zou me deze film niet kunnen voorstellen zonder macho's hoor.

avatar van titan

titan

Ik ook niet. Ik heb ook niets tegen de macho's, maar tegen de teksten die ze uitspreken.

avatar van Ella

Ella

Heb de film net gezien, lang geleden dat ik zo'n idiote film heb gezien. sorry dat ik het zeg (schrijf) maar het verhaal was nix alles zwart wit met af en toe iets kleur. En als klap op de vuurpijl dat idiote oranje mannetje aan het einde van de film. Kan wel in details treden maar vind wel dat iedereen zelf moet kijken.

Deze film kijk ik dus niet nogeens.

avatar van Xalibertofislak

Xalibertofislak

Tja Ella, vergeet niet dat het een stripverfilming is. Dat het op sommige punten onrealistisch is, is daar een logisch gevolg van. En waarom vond je het verhaal (lees: de verhalen) niks? Ik vind ook dat de verhalen niet diepgaand zijn, maar wel erg interessant. Bovendien voegen de fantastische dia- en monologen er veel aan toe.

En over 'zwart wil met af en toe iets kleur': dat maakte de film juist zo sfeervol voor mij. Smaken verschillen blijkbaar: 5 sterren.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mooi toch dat er af en toe iets op het witte doek verschijnt dat uniek is, dit is zo'n film. Een film noir met een duidelijke comic inslag. Geweldige voice overs, prachtig schorre rokerige stemmen, regen, veel grof geweld en alles is lekker grauw. Zo hoort het, Rodriguez wist wat hij deed.

De stijl bevalt me erg goed, de film ziet er werkelijk schitterend uit. Vooral de CGI is erg goed, heb er vrijwel geen moment aan gedacht dat vrijwel alles wat ik zag niet bestond. Soms viel het wel wat op maar het is nergens storend. Heb zo het vermoeden dat ze met opzet niet altijd alles zo realistisch mogelijk uit de computer hebben gehaald en dat past goed bij de comic look van de film.

Naast de voice overs is het verdere acteerwerk ook prima. De hoofdrolspelers weten heel goed wat er van ze verwacht wordt en het is prachtig om te zien wat Rourke, Willes en Owen met hun rollen doen. Speciale vermelding verdient Elijah Wood die echt briljant een knettergekke psycho neerzet. Voortreffelijke casting trouwens ook van de actrices, Rodriguez heeft verstand van mooie vrouwen die ook nog eens kunnen acteren .

avatar van Grample

Grample

Aparte film, heb hem net gezien en vond hem best wel goed gemaakt en idd; het was weer eens wat anders

3 *

pjotr

In tegenstelling tot de meesten hier vond ik Sin City er helemaal niet zo denderend uit zien.

Oké, het heeft allemaal een film noir look en cartooninvloeden ontbreken ook niet maar het had allemaal zoveel mooier kunnen zijn.

Als je naar Frank Millers werk kijkt zie je dat 'ie het visueel allemaal veel spannender en rauwer brengt - in de film bleef het voornamelijk allemaal achtergrondjes-plakwerk plus wat digitale autootjes.

Ook bij de kleur-accenten had er wel wat meer ingezeten - leuk idee hoor, maar echt spannend werd het niet gebruikt.

Ik vond Sin City zowel visueel als inhoudelijk namelijk wel erg veel van hetzelfde - na 15 minuten was de verrassing er wel vanaf.

De verhaallijn van Marv vond ik dan wel boeiend en om Hauer weer eens op het doek te zien is ook wel fijn....maar ja..

Al met al drie héééle krappe sterretjes....

Zo, ben ik eindelijk niet meer de enige

pjotr

Het zou natuurlijk kunnen dat ik een Onderhond-virusje heb opgelopen gedurende het Dejima-festival.

Iedereen die mij de hand schudt is eraan voor de moeite

avatar van Edie

Edie

pjotr schreef:

Oké, het heeft allemaal een film noir look en cartooninvloeden ontbreken ook niet maar het allemaal zoveel mooier kunnen zijn.

Zoals je zegt met die auto'tjes (die niet super overkwamen...) stoorde ik me er absoluut niet aan.. Sterker; ik denk toch dat het met opzet zo gemaakt is allemaal (tis immers net een strip...) en stoorde me er absoluut niet aan, "mooier" had wellicht de sfeer ook verminderd... Gewoon allemaal vrij top, het gele mannetje misschien minder, maarach...

Edie schreef:

"mooier" had wellicht de sfeer ook verminderd...

Met mooier bedoel ik natuurlijk: het had zo mooi kunnen zijn - een film gebaseerd op de strips van Miller, een topcast aan acteurs en Rodriquez als regisseur (want Desperado blijft natuurlijk een erg fijne film).....maar helaas...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Clive Owen komt terug in "Sin City 2"

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Miller is er blijkbaar erg tevreden over dus zo anders dan de comic zal deze film wel niet zijn.

pjotr

Tja, het blijft een interpretatie van een comic.

Ook al is Miller er zelf blij mee, ik vind het geen geslaagde poging.

avatar van Flipman

Flipman

Als je de Graphic Novels hebt gelezen misschien wel. Of heb je die ook gelezen?

pjotr

Ik heb toevallig deeltje 7 hier naast me liggen.

avatar van Flipman

Flipman

Oké ! Ja, want ik dacht al, als je de Strips zelf niet hebt gelezen kun je ook niet zeggen of de interpretatie van de Film goed is, natuurlijk.