• 9.379.410 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Nancy Callahan

Dwight McCarthy

Cardinal Patrick Henry Roark

Det. Lt. Jack "Jackie Boy" Rafferty

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

dttom

2 juni!! dat ga ik niet redden!!

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Deze film kijkt bijna iedereen wel naar uit. Komt ook door de cast voornamelijk denk ik hehe. Jammer dat Michael Madsen niet in de trailers te zien was, ik hoop niet dat hij een (heel) klein rolletje krijgt. We zullen het wel zien

Phil Leotardo schreef:

Hij komt wel in de 2de trailer voor hoor, op 1:28 zie je hem kort geslagen worden door Bruce Willis

avatar van Leno

Leno

Ik zag gisteren de L.A. premiere van deze film bij een Belgisch programma. Hierbij zei Frank Miller dat hij staat te springen om betrokken te zijn bij meer films gebaseerd op zijn comics, het was hem zo goed bevallen.

Dus voor de fans goed nieuws lijkt me..!

avatar van Nieke

Nieke

Inderdaad, maar hij lijkt volledig in zwart wit te zijn! Dat vinden mijn ogen zo ongelooflijk vermoeiend...

Nu ja, we moeten 'm nog zien, dus aangezien hier veel fans zitten, kan ik beter mijn snebbel nog even houden.

Laten we het erop houden dat ik er nog niet naar uit kijk, maar dat dan een film alleen maar kan meevallen.

dttom

Ik deel jullie alvast mede dat na het nog een keer aanschouwen van die geweldige tweede trailer, ik heb besloten zodra er een goede versie uit is die bij iemand op de tv te kijken en dan als die in de bios is nog een keer te gaan bekijken. Ik ga echt niet zo lang wachten.... Weten jullie het alvast

Jij boefje .

avatar van as

as

Nieke schreef:

de film is idd in grote delen zwart wit omdat de comics van Miller ook in het zwart wit zijn. Alleen bepaalde figuren of settings hebben een kleur gekregen om dingen te accentueren (zoals Yellow bastard- Geel ) Lijkt me alleen maar positief om zo dicht bij het origineel te blijven, dunkt me.

Phoenix

Ik ben nou al verliefd op de oceaan-blauwe ogen van Becky.

Phoenix schreef:

Ik ben nou al verliefd op de oceaan-blauwe ogen van Becky.

Dan moet je elke werkdag om 18.40 naar Gilmore Girls kijken op Net5, kan je haar ogen nog vaker 'bewonderen'

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

I'm looking forward to this one, let's hope it's going to be be good!!!

Leno schreef:

Dus voor de fans goed nieuws lijkt me..!

Hm, misschien The Dark Knight Returns, met als vervolg The Dark Knight Strike Again. Year One zal niet lukken, aangezien dat net als Batman Begins een Origin Story is.

jacobine_rodijk schreef:

Ik geloof niet dat ze de ogen daar die extra blauwe touch hebben gegeven ofwel?

Phoenix schreef:

Ik geloof niet dat ze de ogen daar die extra blauwe touch hebben gegeven ofwel?

Ik kan eerlijk gezegd niet weten of ze in de film die ogen van haar een extra touch hebben gegeven, het kan ook gewoon zijn dat alleen haar ogen de oorspronkelijke kleur in de film behouden zijn, en dat de rest juist (kleding, huid etc.) een zwart/wit touch kreeg. Maarja lekker belangrijk

Flipman

Sorry Gilles, ik heb dat bericht net gedelete, omdat ik de info daarin al had gepost op bladzij zes.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Flipman schreef:

Sorry Gilles, ik heb dat bericht net gedelete

Sorry Flip, ik ook.

!

avatar van Goodfella

Goodfella

Hatseflats, een 8.7 op IMDb. Niet dat ze daar tegenwoordig nog serieus te nemen zijn, maar bij een film waar ik al zoveel van verwacht zorgt dit wel lekker voor een extra boost

Flipman

ECHT wel ! Ik heb trouwens net "The Big Fat Kill" binnen, dat verhaal met Clive Owen & Benicio Del Toro, zeg maar.

Phoenix

Op RottenTomatoes doet ie het iets minder goed (75% toen ik voor het laatst keek), vaak werd daar het overdreven geweld en het gebrek aan een coherent verhaal als argument aangegrepen.

Phoenix schreef:

Dat was bij Kill Bill Vol. 1 volgens mij ook het geval, maar dat vond ik juist ook een briljante film

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Sin city heeft een 8.7 bij IMDB. Dat zegt genoeg voor mij. Kan echt niet wachten.

jacobine_rodijk

Na 3 dagen al een notering in de IMDB.com top 250 op #112 met een gemiddelde cijfer van 8.5

Flipman

Ja, maar hoewel ik niet verwacht dat de film slecht zal zijn of zo, zo'n cijfer kan altijd nog veraderen. Hou er rekening mee dat ie nog drastisch veel lager zal worden.

Maar, ik wil natuiurlijk geen ZwartKijker zijn ! Sin City gaat gewoon Cool worden !

avatar van Leno

Leno

Drastisch lager gaat het cijfer echt niet worden, er zijn al bijna 6000 stemmen!

De opbrengst van het eerste weekend is redelijk met ruim 28 miljoen.

avatar van Quentin

Quentin

Nette IMDB score ... ben toch wel erg nieuwschierig nou.

jacobine_rodijk

Al een tijdje keek ik naar deze film uit toen ik voor het eerst de trailer zag, ik was al gelijk onder de indruk van de style en de cast van de film. En met Rodriguez (die ontslag nam van de DGA zodat Miller credit kon krijgen) en Miller (de man achter de strip zelf) als regisseurs wist ik al een beetje dat dit op zijn minst een goede film zou worden.

Maar boy, oh boy. Wat een fantastische film! De style van het zwart/wit filmen is gewoon zo mooi gedaan dat ik zonder twijfel weet dat dit vaker in de toekomst gebruikt zal worden, net als bullet-time dat deed voor The Matrix. En dan heb ik het pas over één van de vele positieve dingen van de film. De hele cast maakt het beste van de screen-tijd die ze hebben, naast Rourke, Owen en Willis heeft de rest van de cast maar een kleine rol allemaal verdeeld over drie verhaallijnen die je af en toe even terugziet in een andere verhaallijn (denk Pulp Fiction).

Maar diegene die er echt uitblikte was Mickey Rourke als Marv, man oh man, wat een fantastiche rol speelde hij hier. Niet alleen speelt hij iedereen van het scherm maar de tijd dat hij niet te zien is hoop je hem nog tegen te komen in een ander verhaallijn. Hij had duidelijk veel plezier in zijn rol waar de kijkers van kunnen mee genieten, want ik heb toch een paar keer flink in een deuk gelegen om zijn scherpe opmerkingen die in zijn voice-over voorkomt. En niet alleen zijn dialogen zijn fantastisch, ook zijn acties en daden die hij richt zijn rechttoe en rechtaan keihard geweldig (en geweldadig). Marv maakt zich namelijk totaal niet druk om iemand bijvoorbeeld een kogel door de kop te jagen ook al is het maar voor een jas of iemand zijn kop tegen een verharde weg houden uit een auto terwijl die volle gast geeft alleen om een naam te krijgen. Bij mij werkte dit gedeeltelijk op de lachspieren maar het zag er ook allemaal strip-achtig uit dat het allemaal weer zo mooi maakte. Verder zagen Carla Gugino als Marv's voorwaardelijkheids agent en Jaime King als Goldie er zéér smakelijk uit

Na het eerste en naar mijn mening beste verhaallijn is de 2de het minste van de drie, alhoewel ze in principe alle drie eigenlijk op zijn minst al goed zijn. De meisjes van Old Towne zagen er weer allemaal smakelijk en mooi uit met Alexis Bledel als uitblinker, man wat een schattig meisje kan ze spelen terwijl ze in de film eigenlijk een 'bitch' hoort voor te stellen. Owen speelde ook goed als Dwight alhoewel ik niet veel merkte van zijn Amerikaans accent dat die hoort te hebben, maar dat stoorde niet echt omdat hij naast dat wel een goede rol neerzette die ook als Marv redelijk wat scherpe opmerkinge in zijn voice-over voor het zeggen heeft.

Het 3de verhaallijn vond ik weer wat beter worden, mede doordat ik Willis als politie-agent (alá Die Hard) altijd wel goed te pruimen vind. Jessica Alba zag er net als de rest van de vrouwelijke cast ook mooi en 'schattig' uit die als Nancy een stripper speelt die je ook in de voorgaande verhalen nog even voorbij ziet komen.

Ik kan nog wel doorgaan over de film sinds ik vele andere rollen nog niet genoemd heb zoals die van Elijah Wood, Rosario Dawson, Devon Oaki, Nick Stahl, Michael Clarke Duncan etc. etc. maar als ik ze niet goed vond zou ik deze film ook niet de maximale score geven:
5 *****

Bij hierziening kan die misschien nog zelfs in mijn top 10 komen en dat zal denk ik morgen alweer zijn

Flipman

Eerst nog effe de Comics (of Graphic Novels, om het meer er te geven) lezen, mijn broer en ik hebben nu alle verhalen waar de film op gebaseerd is binnen ("The Hard Goodbye," "The Big Fat Kill" en "That Yellow Bastard" en als 't goed is zit 't mini-verhaal "The Babe Wor Red" er ook nog in).

Ik hoop echt dat ze hierna "The Dark Knight Returns" ook willen verfilmen !

avatar van V

V

Sin City best bezochte film in de VS

De film Sin City, met Mickey Rourke, Elijah Wood en Bruce Willis, heeft bijna 22 miljoen euro opgebracht in het openingsweekend. Op de tweede plaats staat Beauty Shop met Queen Latifah, dat nog niet eens de helft opbracht van dit bedrag. Guess Who is derde op de lijst.

Bron pagina 404 NOS Teletekst

dttom

Als ik deze film met 1 woord moet beschrijven dan zou het zijn: gaaf! en als ik het zou moeten beschrijven met twee woorden zou het zijn: heerlijk gaaf! (zie net dat die gast op imdb zijn review bijna zelfde begint, ik was eerder!!!vind ik) Ik weet het dat zijn niet twee woorden die je samen zou gebruiken. Maar de film is heerlijk in het opzicht dat de film er zo heerlijk uit ziet dat het een feest voor de ogen is en gaaf door de actie en humor en mickey rourke, die werkelijk briljant is.

Deze film vloog werkelijk voorbij, elke scene zo mooi dat je hem in kan lijsten en aan de muur kan hangen. Een film die voelt als iets nieuws en het ook is. Het is lang geleden dat een film zoiets voor mij deed.

Ik was bang dat de film zou vervallen in een stijl oefening, vooral na het lezen van wat reviews die zich na 10 minuten toen ze gewend waren aan de stijl begonnen te vervelen door de verhaallijnen. Gelukkig kan ik hier mij totaal niet in vinden, de film is erg grappig en heerlijk geweldadig.

De beste verhaallijn is zeker die met Mickey Rourke en Elijah Wood en natuurlijk eventjes onze Rutger. Ik ken Mickey Rourke niet als een groot acteur, althans ik weet dat hij vroeger goed was, maar in de films van mijn tijd vond ik hem niet bepaald indrukwekkend. In deze film speelt hij geweldig, het is werkelijk een genot om de man te zien acteren en je merkt gewoon dat hij het geweldig naar zijn zin heeft. En ik kan nu niet anders concluderen dan dat het een geweldig acteur is, ik zou hem zo een beeldje geven voor zijn rol hier. Elijah Wood speelt een heerlijk karakter en hij brengt het erg creepy, perfect voor de rol.

De andere twee verhaallijnen zijn ook erg goed, maar ietsje minder. Clive Owen speelt erg goed en brengt zijn zinnen lekker, de dames zien er werkelijk waar heerlijk uit, om op te eten gewoon. Met als hoogte punt Jessica Alba, ze schittert werkelijk van het scherm met haar schoonheid. En elke keer als ze langs kwam had ik het moeilijk om me op de rest van het scherm te concentreren, waar al het andere moois zich liet vertonen. Het laatste verhaal met Bruce en Jessica dus is ook erg goed, Bruce speelt goed en Jessica nou ja daar heb ik al genoeg over gezegd.

Er is niet echt een duidelijk verband tussen de verhalen en ze komen sporadisch langs elkaar heen. Maar er is toch wel 1 ding dat ze met elkaar gemeen hebben en dat is mijns inziens redelijk duidelijk, dat is voor de hoofdrolspelers van de verhaallijnen zoals ze het zelf alle drie min of meer zeggen:It's time to proof to your friends that you're worth a damn.

Tja wat kan ik nog meer zeggen, je moet deze film gewoon gaan kijken. Ik ga 1 juni rennen naar de bioscoop om deze film op het grote scherm te zien, want daar komt een film als deze denk ik nog meer tot zijn recht. Voor nu 5*

Wat een heerlijke film.