Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
jacobine_rodijk
Het is eigenlijk omgekeerd. Max Payne is Sin City-achtig, het is Payne waarbij alles "geleend" is van Sin City, dat zo'n 10 jaar eerder was.
Weet ik, maar dat bedoelde ik niet. Max Payne vind ik op zichzelf staand een goed spel en het sfeertje zit ook in deze film. Max Payne kende ik eerder dan Sin City, pas nadat deze film werd aangekondigd kende ik de strip pas. Vandaar dat Max Payne de eer krijgt
SaintOfKillers
Ach ja, het is niet zo belangrijk, maar de laatste week heb ik op diverse fora gewoon te vaak de opmerking "Nou, dat lijkt wel erg op Max Payne
" zien voorbijkomen.
D0N4LD
*edit* oeps niet gezien dat die er al was
over dat die op max paine lijkt, de film is gebaseerd op een strip die volgens mij wel ietsje ouder is dan max paine
D0N4LD
wat meen ik nou, het oeps gedeelte was dat ik de nieuwere trailer url had greplaats maar ik zag dat die er al was
Phoenix
Het 2e gedeelte van je post is ook al bekend (stond in de post boven je al uitgelegd).
Goodfella
En wéér een geweldige trailer, ik kijk hier met de dag meer naar uit! Hopelijk ziet de film zélf er ook als een levende comic uit, want dan gaat deze hopelijk hoog in favorietenlijstjes eindigen.
Zelfs ik krijg er zin in ... maar ze hadden wel wat aan die wagens mogen doen. Ziet er niet uit.
JoeHallenbeck
Ik ving nog een glimp op van Rutger Hauer in de trailer (met kale kop). Heeft ie nu een belangrijke bijrol of blijft het bij een cameo-optreden?
Leno
Volgens mij is het maar een klein rolletje, de rol in Batman is geloof ik een stuk groter. Meer een cameo dus.
Beejeej
wat een bijzondere trailer! dit wordt weer eens wat nieuws op het bioscoopdoek
donnie darko
wat een bijzondere trailer! dit wordt weer eens wat nieuws op het bioscoopdoek
ben het daar helemaal mee eens, geweldige trailer. Lekker donker.
Flipman
Ja, ik denk heel soms wel eens dat ie wel eens beter kon gaan worden dan Batman Begins, maar dat moeten we nog maar zien.
Trouwens, in die Trailer van één minuut negenenveertig zit hele coole muziek, is dat gewoon van de Soundtrack, is het gemaakt voor de Trailer, of is het ergens anders van? Kan iemand me helpen?
Phoenix
Muziek (uit beide trailers toch?) is van The Servant. Het nummer heet Cells. De gitaren worden wel overstemd door de zang, maar het is toch een leuk nummer.
BenicioDelToro
De nieuwe Benicio... Ik kan niet wachten!!!
Laat de maanden april en mei heel snel gaan alsjeblieft!
Flipman
Nou, in die kleine Trailer van 1:49 minuut hoor ik geen zang, eigenlijk. Maar ik ga toch effe zoeken, bedankt
!
Leno
Volgens die review is de rol van Hauer inderdaad klein, 3 minuten, maar erg goed. Maar ik kan sowieso weinig kritisch in die review ontdekken.
Flipman
Frank Miller speelt trouwens zelf ook in de film
! Hij is The Priest! Plaatje van 'm gezien op de site.
Ik heb nu dat nummer Cells van The Servant inderdaad gevonden, maar inderdaad, de zang overstemt de muziek helaas een beetje. Eene beetje?! Een beetje heel erg, eigenlijk!
Maar toch, gaaf nummer
!
Naomi Watts
Raar genoeg verheug ik mij het meest op de rol van Alba terwijl ik niks met het mens heb. Natuurlijk verwacht ik veel van Del Toro maar dat zou hij wel waar maken en dat is wel weer een logische verwachting van me.
Jordy
This is the best film that all parties involved have ever made. Robert, Quentin or Frank Miller
JoeHallenbeck
Helemaal objectief is Knowles natuurlijk niet, aangezien het hier een Robert Rodriquez-film betreft. Neemt niet weg dat als de film ook maar half zo goed is als hij zegt, ik 'm zeker ga zien!
stan
ik snap niet helemaal waarom bij ons in nederland de films meestal ongeveer 2 maanden later komen..
maar met the ring two enzo dat die films dan weer een paar dagen eerder in de bios bij ons zijn...
lopen wij nou echt zo achter
Leno
Ze willen het downloaden van films in ons land stimuleren denk ik.. Twee maanden is belachelijk!!

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories