Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
Ozarklynch
Mierzoete film die gisterenavond, met een van de Sint gekregen chocoladeletter in de hand, erg lekker wegkeek.
Het zoetsappige verhaaltje wordt leuk aangekleed door karikaturale personages, een prachtig decor en muziek van de nimmer teleurstellende Elfman. Burton is werkelijk de uitgelezen persoon om het boek van de al even fantasierijke Dahl, op film vast te leggen.
Burton is wat mij betreft een erg standvastig regisseur die (The Nightmare Before Christmas buiten beschouwing gelaten) ondanks dat, nog geen film heeft afgeleverd die een hogere score dan 3,5 van me heeft gekregen. Ook The Chocolat Factory krijgt niet meer dan dat.
3,5* dus voor een met fantasy gevulde, zoete avond.
Gehenna
Wat een pracht van een film zeg, ik heb het boek nooit gelezen en de eerste film niet gezien.
Zonder enig idee wat ik kon gaan verwachten ben ik de film gaan kijken. (samen met vriendinnetje, die het boek wel gelezen had en mij van bepaalde informatie bleef voorzien m.b.t. het boek)
Na Big Fish die ik fantastisch vond viel ook deze van Burton me totaal niet tegen. De film ziet er prachtig uit en Burton zorgt voor zijn kenmerkende sprookjesachtige sfeer.
Prima cast ook, vooral Depp is erg grappig en maf als Wonka..ik heb verschillende keren hard gelachen. Heel fijne film! 4.5*
Materny
Inderdaad een prachtige film die tevens een realistische schets geeft op het dagelijkse leven in die tijd.
Geweldig geacteerd van Johny in de trend van Michael Jackson en ook F.Highmore laat zien dat hij net zoals in ''Finding Neverland'' een geweldig personage kan neerzetten.
De fabriek ziet er werkelijk Fantastisch uit maar ik vraag me af of het eetbare weiland vrijwel een grote set is of dat er veel decors zijn gebruikt.
?.
Wat kan ik nog zeggen, ik kan eigenlijk geen minpunt toekennen aan deze film maar voor 5* te verdienen moet ik de gehele film met de mond open zitten en dat was bij deze niet het geval.
Top
Linn
4* omdat Depp deze film geweldig maakt..ook de Freddie highmore is uitzonderlijk goed
Julie
depp maakt alles geweldig
zeker eens finding neverland zien!!!!!
seth gecko
johny Depp en Tim Burtun,de combinatie van visueel meesterschap met puur acteertalent blijft werken,enkel spijtig dat ik vanwege het remake feit een constant deja vugevoel had en het jaren na het lezen van het boek opvalt dat het verhaal wel erg dun is en een simpel stramien volgt.
ook de liedjes konden me minder bekoren maar los daarvan een erg goed gebracht sprookje
3.5****
JingleBells
Het is een mooie film maar geen 5 sterren waard. Ik aas meer op een 0,5 niet lager of niet hoger. ja gek genoeg vind ik dat. Het is goed acteerwerk wat ze deden, maar nee, geen mooi verhaal en die willie wonka is een kriep.
Nee, niet mijn soort films, geef mij maar All Dogs Go To Heaven 2
goldberg
als je de oude versie gezien hebt dan valt deze nieuwe versie in het niks met johny depp nee geef mij maar die oude versie met gene wilder een veel beter verhaal.
Hannibal
een veel beter verhaal.
Je kunt de oude en nieuwe versie natuurlijk vergelijken op acteerprestaties en vormgeving, maar hoe kun je zeggen dat de oude versie een beter verhaal heeft als deze precies hetzelfde is als de nieuwe?
Ik vond Gene Wilder wel een leukere Wonka, maar ik vond deze versie meer 'sfeer' hebben, en ik vond het leuk om wat meer achtergrondinformatie over Wonka te zien, zoals wanneer hij de umpa lumpa's meeneemt uit de rimboe. Ook leuk waren de beelden uit zijn jeugd, met zijn snoephatende vader de tandarts.
Angrod_Pallanén
De oude versie richt zich wel meer op Willy Wonka, daar is Charlie lang niet zo in beeld als in deze. Misschien dat hij/zij dat bedoelt?
Pieter Montana
Angrod_Pallanén
De oude heet Willy Wonka en The Chocolate Factory, ik denk dat die zich meer richt op Wonka dan de nieuwe...
Hannibal
Bij de nieuwe versie kom je meer over Wonka te weten. De 'extraatjes' in deze versie zijn de beelden uit de jeugd van Wonka, hoe de Umpa Lumpa's in de fabriek terecht zijn gekomen en de herreniging met zijn vader.
Voor de rest is het verhaal hetzelfde.
xekjiram
(...)Laat wat dat betreft de volgende Burton-Depp-Elfman productie maar snel komen, want op films als dit raak ik gewoonweg niet uitgekeken. Heerlijk!
The Corpse Bride inmiddels al gezien...? (voor zover die in je omgeving draait/draaide, want de distributie ervan was ruk hier...
gsusboy_tibor
ik vind hem echt super lachen
ik heb hem zelf ook gekocht
hij is leuk
The One Ring
Eigenlijk sloeg het helemaal nergens op dat ik deze film nog wou zien, want ik heb een hekel aan het boek, de vorige film en ook Tim Burton heeft ook een aantal films gemaakt die mij niet kunnen boeien. Vreemd genoeg werkt deze film toch voor mij.
Niet op de laatste plaats dankzij Johnny Depp. Zo'n beetje alles wat hij zegt of doet is grappig en hij speelt zijn rol met het juiste gevoel voor humor. Gene Wilder was indertijd het enige goede punt aan de oude film, maar Depp is veel leuker dan Wilder.
Ook qua uiterlijk is Burton's versie superieur. Bepaalde plaatsen komen misschien iets te gemaakt over, maar er valt genoeg moois te zien.
Minder is trouwens de rol van Charlie zelf. Freddy Highmore zet hem goed neer, maar eenmaal in de chocoladefabriek heeft hij nauwelijks nog iets te doen. Zat er in het verhaal niet een moment waarop Charlie zelf bijna een misstap maakt? Dat had het personage dat beetje extra gegeven. De andere kinderen zijn dan ook wat interessanter. Het enige stuk dat ik me trouwens niet meer kon herrinneren was dat met de eekhoorns. Zat die ook in het boek en het origineel.
Al met al een leuke kinderfilm. Weinig op aan te merken.
Rianneke_Dan
leuke film!!
johnney depp is gewoon grappig!!
krijgt een 4.0
stan
Hele leuke en goede film
Johnny is echt geknipt voor de rol en doet het ook erg leuk, de acteerprestaties waren over het algemeen heel goed, de film verveelde voor geen minuut en is dus voor herhaling vatbaar
Anakin01
Snap niet dat deze film opeens zo laag staat!
Een tijdje geleden stond hij op 3,75 ofzo, wat ik perfect vond.
Maar ik vind het raar dat hij nu zo gedaald is:
Is nochtans hele leuke (grappige) en goede film!
Johnny speelt gewoon prachtig in deze film!
De kinderen begonnen me na een tijdje wat te irriteren, maar de goede grappen en vele andere personages maakten dat wel goed..
Een welverdiende 4*
Flipman
Oh MAN
!!! Ik heb me krómgelachen om deze Film! Ik wist, ondanks dat 't 'n BurtonFilm was van tevoren niet of ik 'm wilde zien, best raar aangezien ik de man erg bewonder. Maar deze Film is echt een fantástisch sprookje en ik heb in tíjden niet zo om een Film gelachen
!
Ik geef 'n vier en 'n half.
Witch-king
Ik moet deze film controleren vanuit de bieb (waar ik werk) er blijkt geen (Nederlandse) ondertiteling op te staan en/of Nederlands gesproken te zijn, heb hem mee naar huis genomen (omdat ik het daar het beste kan zien of de film ondertiteling heeft), gelijk kijken
, ook al zit er geen ondertiteling bij, ik kan best zonder ondertiteling. Ik moet hem vrijdag weer mee nemen naar de bieb, want dan werk ik er weer.
Lijkt me echt een goede film, ik vind Johnny Depp een goede acteur, en samen met Tim Burton, kan het eigenlijk niet mis gaan.
Frank V
Hoezo heeft de DVD geen Nederlandse ondertiteling/audio? Heb je de Nederlandse versie wel?
Ken het probleem. Je kan niet vanuit een menu de ondertitels en audio kiezen. Alleen met je afstandsbediening van je dvd-speler...
Witch-king
Fijn dat je dat allemaal met ons deelt.
Ik heb dit bericht geschreven omdat ik wou weten of jullie er ook last van hadden.
Witch-king
Ben ik inmiddels ook al achter gekomen.
Witch-king
Bij die ruimte met de brillen, zie je ze alle 5 een bril pakken, maar aangezien er in die ruimte weer 2 verdwijnen, moeten er 3 personen een bril terugleggen, maar je ziet er maar 2 de brillen terugleggen (ik vermoed Willy Wonka en de opa). Dus ik vermoed dat Charlie die bril heeft gehouden.

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables