Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
magnolia_
Zat er in het verhaal niet een moment waarop Charlie zelf bijna een misstap maakt? .
Neen, dat zat niet in het oorspronkelijke verhaal, maar dat zat wel in de film uit de jaren '70.
aegron
een prachtige film, maar wat deed het verhaal met willie wonka's vader afbreuk zeg. zonder dat en het laatste stuk 4 * nu 3 *
Kaffeefiltjer
Tim Burton levert weer een mooi werkje af !
Het einde is anders dan de film uit de jaren 70,
en ik vind dit wel beter,
Ik vind wel 1 scène mislukt:
Wanneer ze in de lift stappen voor de eerste keer en zo de fabriek rondgaan, druipt de computeranimatie ervan af, dat vond ik een breuk met de mooie decors
De joke met: Mompelaar! is ook wel leuk,
en ik denk dat er veel verloren gaat als je niet de OV hebt gezien, want er zitten veel taalgrappen in
Movie_Diva
Heerlijk om naar te kijken.Johnny deed het goed.Een 4,5
krien tromp
goede film johhny depp heeft weer leuk gespeeld
ik vind vooral de manier waarop hij lacht prachtig
deppfan
johnny depp is echt een fantastische willy wonka! Heerlijk ook zoals Tim Burton een sprookjesfabriek toch een kil tintje kan meegeven. Freddy Highmore is oook de perfecte brave charlie trouwens, kortom: 5*
Johan1
Zeer zwakke film en een kompleet overbodige remake.
Niet eens vermakelijk, op 1 a 2 lichtpuntjes van Depp na. (Kan die man niet weer in goede films gaan spelen, in plaats van het enige hoogtepunt te zijn in behoorlijk slechte?)
Alles (de set, het script, de acteurs) doet zielloos aan. Het verhaal wordt afgeraffeld. Hup een kind weg, hup de volgende etc. Het decor ziet ook nog eens zeer goedkoop en somber, 'fabriekshal-achtig' uit. En die afgrijselijke oompa loompa met zijn afgrijselijke muziek....In het origineel was de factory echt een wonderwereld. Als ik Charlie was, zou ik geen voet in deze nieuwe fabriek willen zetten.
1 *
voomzap
als kind het origineel gezien... nu deze maar eens kijken: bah, zeer slechte film. glitter and glamour. Amerikaanse zoetsappige kitsch!
een 1 is nog te veel
The Hunter
Klopt het dat de naam van Sjakie (Charlie Bucket) in de Nederlandse vertaling gewoon Sjakie Stevens is?
Ik weet niet of het al in de reacties ergens staat, maar ik lees deze liever nog niet door, omdat ik eerst de film zelf wil zien.
Iemand vertelde me namelijk dat dat niet was, maar ik dacht toch van wel.
forelli
Geweldige film, heb hem op 2-disc special edition dvd , hele leuke film met leuke extra's, Depp zit goed in zijn rol als Willy Wonka, echt geweldig
Avitas Sibannac
Geweldig leuke, super-originele film vol fascinerend mooie decors. De scène in the television room met het stuk uit 2001: A Space Odyssey vond ik érg leuk gedaan.
Depp leeft zich weer maar eens fantastisch goed in in zijn rol. Dikke 4 sterren. (8,5/10)
~Burner~
Erg genoten van deze leuke film! verveelt geen moment, houd wel een voorraat chocolade bij de hand want daar krijg je zeker zin in

film_kaza
ik vind deze ook wel beter dan de oude.
kort0235
Heb genoten van deze originele film!
Het einde was jammergenoeg niet sterk, beetje sentimenteel.
orbit
- 12092 berichten
Stuk beter dan de oude en dat voornamelijk dankzij de superieure Depp
Maar ook vanwege de geniale eekhoorntjes natuurlijk
Ms. H.
Het blijft een leuke film
De oude was ook goed, moet ik zeggen.
Maar deze vernieuwde heeft zeker ook zijn charmes.
Die eekhoorntjes bijvoorbeeld, en dat ze ook de jeugd van Wonka erbij haalden.
Ook voor deze rol is Depp weer helemaal geknipt
Al met al geef ik hem 4*
shaquille
boek als kind 100 keer gelezen en vol spanning aan het wachten op de film. Eerder teleurstellend. Het is en blijft natuurlijk een kinderfilm maar johnny depp gaat er wel een beetje over vind ik.
daanos;
een heeel erg leuke film
boek al meerdere keren gelezen, de orginele versie zeker 10x gekeken, en deze is gewoonweg vernieuwend, net zo leuk als de eerste, maar met Johnny Depp erin... geweldig
4 ****
Freud
Ik denk het wel ja.
adeila
leuk leuk leuk!!!! lag dubbel van het lachen om de rol die johnny neerzette vond hem geniaal in deze film, wat ik het prettigst vond aan deze film is dat het boek van roald dahl ook zo is neergezet het enige wat is toegevoegd is wat diepte aan willy, maar dat kon hij voor een film ook wel gebruiken. 4,5 *
adeila
de namen van de karakters zijn in het nederlands net zo als in het nederlandse boek van raold, de namen zijn het zelfde dus als in de nl versie van sjakie
FillumGek
Normaal loop ik met een grote boog om alles heen wat met kinderboek-verfilmingen te maken heeft. Een verhaal over een chocoladefabriek met in de hoofdrol een paar koters, wie wacht daarop?
Mijn moeder zei dat het boek en de originele film heel goed was en had deze 2005-versie gekocht. In een vervelende bui toch maar eens aangezet...
En wonder boven wonder was ik vanaf het eerste moment aan het beeld vast gekluisterd. Er moet gezegd worden; de kinderen waren, vooral op het begin bij vlagen irritante typetjes, vooral die blonde griet en die vatsige duitser. En dan die blonde moeder, met haar Cruella deVil uiterlijk, jegh!
Maar dat doet er verder niet echt toe natuurlijk, want Depp steelt duidelijk de show als perfect gecaste Wonka. Die reacties ook als hij iets uitlegt en volledig wordt afgekraakt door de kinderen, en dan dat lachje
En in Wonka's flashbacks van zijn jeugd, die beugel, geniaal!
Aan deze film is weinig mis. Ik heb me geen minuut verveeld.
Geniale quotes:
"I always thought that a veruca was a sort of wart that you got on the sole of your foot!"
"Everything in this room is eatable. Even I'm eatable! But that my dear children. is called cannibalism; and that is frowned upon in most societies."
4 sterren verdiend!
FillumGek
Ook droog trouwens als die vader van Willy opeens iets zegt in de zin van: "Als je nu weggaat zal ik er niet meer zijn als je terugkomt"
En even later gelijk het hele huis weg. En later in de film zie je zijn eenzame huis in de sneeuw staan. Geniaal gewoon!
D-ark
dat is geweldig de film zet het boek op een goede manier neer terecht 3,5 ster
Tom Savini
Geweldige film!!! Oma Georgina is een prachtig mens! Ik wou dat ik zo'n oma had! Ik heb de 2-disc pas gekocht. Deze behoort tot mijn favorieten!
Sutherland
Leuke film! Heb me wel vermaakt, ik vond Johnny Depp ook erg goed trouwens!
3.5 *
NavelstrenG
Goede jeugdherinneringen aan het boek.
Ook deze film is prachtig uitgewerkt door Burton.
iilSe
Goede film! 4,0* Johnny Depp zat echt goed in zijn rol, altijd trouwens. Echt superacteur! Het einde snap ik eigenlijk niet echt.

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables