Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
JudithE
Nadat ik deze versie had gezien, had ik ook gedacht dat ik de originele beter zou vinden, maar toen ik m weer ging kijken, vond ik het een stuk minder.
Het is op zich een goede film, een beetje apart, maar dat bevalt me wel. Ben benieuwd wat mijn mening zou zijn als ik nog jonger was. Wat ik ook goed vind, is dat het voor kinderen en ouderen leuk is. Minder is dat Depp toch net iets te vreemd overkomt ja.
Modar
Ik vond dit een erg leuke film
zeker 5 sterren waard
Depp zet weer een uitstekende prestatie neer
ChielB
Een bijzondere film, maar achteraf had ik er meer van verwacht. Johnny Depp zet een unieke rol neer, al weet ik niet of het zo freaky bedoeld was als dat het over kwam.
Het begin was leuk opgezet, maar na afloop had toch een beetje het gevoel van: was dit het nou?
Prima vermaak film, mits je er van houdt, maar niet meer dan 3**.....
Smaling
Matig.
1e sjakie is veel leuker.
Johnny Depp speeld zoals gewoonlijk weer erg goed.
ruupiejj
johnny depp erg goed als altijd
verder is film ook erg leuk
4.0
jacksparrow
Johnny Depp is brilliant in deze film. Het verhaal is bekent maar zijn twist in het karakter maakte het een goed verteerbare reep.
homerjay
Leuke film. Vooral amusant omdat het verhaal wel redelijk gevolgd wordt (naar mijn beleving beter dan de Gene Wilder variant, die niet voor niet "Willy Wonka' &.." ipv " Charlie & .." heette), maar ook weer heel bizar (freaky Willy) en met humor. Ik vond alleen de special effects regelmatig te nadrukkelijk. Maar ik heb me met deze familiefilm goed geamuseerd.
P.S. Maar de Oompa Loompas overtreffen natuurlijk nooit die uit de eerdere verfilming. Die staan in mijn geheugen verankerd.
HiLL
Wel leuk, maar had er meer van verwacht. Depp was degelijk maar had ik toch beter en gekker verwacht. Mooie decors absoluut. Redelijke humor, maar ook daar meer van verwacht. Al met al een 3,5
Een erg leuke film!
De rol van Depp heeft me verrast, ik vind hem hier erg grappig en deze rol is meteen een van mijn Depp favorieten. Zijn mimiek is fenomenaal en de maffe lachjes vind ik erg grappig.
Freddie Highmore heeft precies de juiste uitstraling als arme sloeber jochie. De andere kinderen zijn ook erg leuk en goed gecast.
Het 'huis' is volgens mij een directe verwijzing naar Chaplins Modern Times, zoals er natuurlijk wel meer filmverwijzingen in deze film zitten.
Hier en daar heeft de film een beetje een te nadrukkelijke digitale, onechte look. Verder is het verhaal wel erg rechttoe rechtaan. Zitten er in het boek misschien nog wat meer rauwe Dahl verhaallijnen?
Anyway, Charlie and the Chocolate Factory is een no-nonsense feelgood film voor iedereen.
katie morosky
Ideale kinderfilm en kerstfilm!!!
Ik ben geen kind meer en het was geen kerst en tòch vond ik hem super. Ik denk dat deze film noch leeftijds- noch seizoengebonden is.
Chainsaw
Geen duistere Burton dit keer, maar een kleurrijke en vrolijke feelgoodfilm met ditmaal een heel ander publiek voor ogen. 4,5*
Knarf Kenobi
Oké, het is een kinderfilm, maar wel een hele leuke! De types worden heel herkenbaar neergezet en de locaties zijn perfect! En de geweldige rol van Johnny Depp! Een hele leuke avond gehad met deze film! 4,5*
movielauxje
Het leek me leuke film en het heeft ok m'n verwachtingen ingelost, echt leuke film, leuk verhaal, leuke acteurs, alles wat ik had verwacht 4,5*
Ramon K
Ik vind het toch maar weer redelijk slappe hap. Film kan er net mee door. Het eerste half uur is magisch, maar zodra ze fabriek in gaan wordt het allemaal weer vrij duf (op een enkele scene na). Toch weer die overduidelijke CGI waar ik weinig mee kan, irritante liedjes, nog irritantere oempa loempias (of zoiets), een voorspelbare ten-little-indians structuur en een totaal miscaste Depp (Gene Wilder vond ik leuker en 'echter', maar het origineel is toch al lang geleden voor me). eekhoorns vind ik wel weer leuk. Vooruit; 2,5*
JakkeLuchtgitaar
Geniale film, een soort Wizard of Oz op LSD.
Hoogtepunt was voor mij de verwijzing naar 2001 a Space Odyssey en natuurlijk het fantastische acteren van Depp.5*
Geniale film, een soort Wizard of Oz op LCD.
Hannibal
Deze is zelfs nog leuker dan het origineel met Gene Wilder. Wonka is hier nog net een iets grotere zonderling. Ook vind ik het ook leuk om meer over de jeugd van Wonka te zien, en hoe hij zo geworden is.
Burton heeft het klasse in beeld gebracht met sprookjesachtige beelden en zeer toepasselijke muziek. Het gedeelte met de walnoot-pellende eekhoorns is adembenemend mooi.
Nu een ruime 4,5* maar ik denk dat ik hem nog vaak zal zien, dus misschien dat hij ooit nog naar 5* gaat.
hessel
het begin van de film begint er leuk. al snel word ik meegetrokken de film in en krijg dan ook echt medelij met het jongetje. vervolgens gaan ze de fabriek. vanaf dat moment heeft de film mij niet meer gepakt. beetje stomme oempa loempa's (vond de eerste leuker) en de machines/special effects vond ik allemaal een beetje neppig. pluspuntje is wel dat wonka wat meer wordt uitgediept in zijn personage. van mij krijgt hij 3* voor de personage wonka en het begin van de film.
Captain Pervert
Soms geestig, soms grappig, maar het blijft een oppervlakkig verhaaltje. Visueel is het echter zo'n beetje het mooiste wat ik van Tim Burton heb gezien tot nu toe. Goede, passende muziek ook (al waren de liedjes soms wat suf).
4 sterren, voor een groot deel te danken aan de 'looks'.
Over het oppervlakkige verhaaltje, je komt nooit achter het echte geheim van Wonka. Hoe kan het dat hij zo'n witte kop heeft, of hoe kan het dat de opa van Charlie nog voor hem heeft gewerkt in zijn jonge jaren, en dat Wonka geen dag ouder is geworden? Of ben ik bij Roald Dahl voor een uitleg niet aan het goede adres, en ik moet zelf maar mijn fantasie gebruiken?
queenie
leuke film en mooi gemaakt. de 1e film blijft toch zeker net zo leuk als deze remake er had iets meer uitgehaald kunnen worden vond ik. toch boeiend om te zien. 3½*
Scully
vond het een zeer leuke film, vooral johnny was weer zeer goed, elke rol die hij speelt is fantastisch. maar mijn favoriete rol die hij speelt blijft toch nog, captain jack sparrow in pirates of the caribbean, zie uit naar tweede deel van pirates
MrEd
Een heerlijke familie film, met prachtige decors, leuke muziek en geweldige personages.Geweldig dat Deeproy alle oempa loompas speelde. Depp speelde Wonka heel aardig maar ik had van hem net iets meer verwacht. Ik vind hem dan ook niet beter dan het origineel. Krijgt van mij nu een 3,5 misschien als ik hem ooit nog een keertje kijk dat ie een 4 krijgt.

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables