Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Timey
ahja...:p raar systeem, heb hem zelf niet gezien, broer wel, 12 jaar
maar heel grappig en ontroerend zei hij me, hij gaf het een 4*
FairyTale
Ik heb vanochtend het boek uitgelezen en wist toen nog wel een paar dingetjes tevertellen die echt anders waren. Nu zou ik ze niet zo meer kunnen noemen, maar Mike Teavee is ontzettend lang geworden, en heeft niet z'n normale lengte terug!
Maargoed..
otherfool
Leuk aangeklede film naar het beroemde verhaal, alleen met een teleurstellende Depp als Willy Wonka. Hij ging net even te ver over the top vond ik.
Het joch en de opa zijn schattig, de openingssequentie indrukwekkend en ik vond het verleden van Wonka juist wel aardig.
Alleen jammer van die sullige Oompa Loompa liedjes. Toch 3,5*.
IcU
Erg grappige film. Wat een fantasie zit er in. Depp doet het echt geweldig. Ik had er alleen wat meer van verwacht. Ik vond het net iets te kinderlijk, en hier en daar best langdradig. Maar het zag er erg mooi uit. En het was een leuke film. 3*
phantomfreak
Waarom ? Ik heb heel lang op deze film
uitgekeken, en mijn wachten is beloofd
En ik vond hem prachtig, ik ben zelf een groot
Johnny Depp liefhebber en Tim Burton vind ik ook
Geweldig. Maar deze film is echt voor iedereen leuk!
kleurrijke decors(ok mss soms iets te kitsch),goed
geacteerd, en ja ik kan bijna geen minpuntje van deze film noemen! alleen dat de decors soms nogal druk en kitch waren mja.. Je kan niet alles hebben..
feanaro surion
Dat die decors zo kitsch waren is juist goed aangezien het het karakter van Willy Wonka onderstreept.
xekjiram
Wat een geweldige acteur is die Depp toch...! Die acteert zelfs met zijn wenkbrauwen als het moet!
Helaas de NL-versie gezien (kind mee...), we kunnen beiden haast niet wachten op de DVD...!
Dikke 4**** vanwege die schattige Sjakie, de geweldige decors, de zeer raak neergezette familie van Sjakie en natuurlijk voor de geniale Depp als de wereldvreemde Wonka (ik kan me voorstellen dat sommige mensen aan Michael Jackson moesten denken, al had ik dat zelf niet zo).
aMUSEd
Ik ben nog nooit zo blij uit de bioscoop gekomen als gisteren toen ik [eindelijk!] Charlie And the Chocolate Factory gezien had. Ik heb geen vergelijkingen gemaakt tussen het boek en de nieuwe film of tussen de oude en de nieuwe film, maar gewoon genoten. Depp speelde zijn rol anders dan ik had verwacht, maar zeker niet minder leuk. Met een glimlach ben ik weggezakt in mn stoel; ik vond em fantastisch.
Misschien als ik in een serieuzere bui geweest was, dat ik hem dan veel minder leuk vond, maar nu vond ik hem dus ergg leuk.
bioscoopzaal
'Charlie' fails to secure gold ticket from China
BEIJING -- Charlie and the Chocolate Factory has opened in China at one theater only, and only as an Imax film, after officials rejected it for wider release in 35mm, saying it was "not commercially viable".
Charlie and the Chocolate Factory, based on the classic 1964 children's book by Roald Dahl and starring Johnny Depp, has earned Warner Bros. nearly $450 million to date, including more than $244 million outside North America.
Each year, foreign studios are allowed to share boxoffice revenue from only 20 imported films distributed theatrically in China in the prevalent 35mm format by state-run importer China Film Group. CFG holds a near monopoly on film imports. Imax 70mm films are not subject to the import quota. To date, there are only a handful of Imax screens in China.
Bron: IMDb Pro
ladykolady
Ik heb deze film gezien en vond het begin mooi totdat ze naar de fabriek gingen. Ik vond het toen niet meer mooi en vreselijk die liedjes tussen door en die flasbacks naar zijn verleden.
jammer jammer
Angrod_Pallanén
Eindelijk dan gezien en ik vond hem geweldig leuk! Hij is niet extreem goed of geniaal, maar toch prachtig om te zien. De film levert prachtige beelden en vooral vermaak. Johnny Depp is echt super goed en zijn quote's zijn geweldig ('Chewing Gum is really gros. Chewing Gum I hate the most'). En dan natuurlijk Freddie Highmore met zijn geweldige accent en zijn geloofwaardige belevenissen.
Het verhaal is natuurlijk prachtig en zéér knap verzonnen. Maar die eer gaat natuurlijk naar Dahl zelf. En daarom is Charlie and the Chocolate Factory een familiefilm bij uitstek, maar geen meesterwerkje dat je gezien moet hebben. Niet dat alles uit het verhaal is gehaald wat er in zat, want wat dat betreft heeft Tim Burton (en zijn cast en crew) iets geweldigs gedaan. *4,5
PS. Laat Sjakie en de Grote Glazen Lift maar komen!
Tim Burton
Zeker ik wil ook wel dat de Glazen Lift ook nog verfilmd gaat worden, en dan weer met Tim Burton aan het roer!!!!
Koekebakker
Ik kan mij het meest vinden in de opmerkingen van Wolkenmeter.
Alles ziet er fantasierijk en prachtig uit en soms is dat ook erg grappig (de verwijzingen naar de vele rockbands vond ik bijvoorbeeld heel aardig). Maar ik had gehoopt op een mysterieuzere sfeer. Het blijft natuurlijk een prachtverhaal, maar ik vond het wel erg plat blijven. Depp doet het prima, maar zijn rol is helaas weinig interessant - en hij is eigenlijk te jong.
Ik had gehoopt met een glimlach te genieten van een vertederend verhaal. Maar ik vond het een mooie en vermakelijke film met teveel makkes om er continu van te kunnen genieten.
MXO
Wel toepasselijk dat een koekebakker kritiek levert op Charlie and the Chocolate Factory
Koekebakker
Haha, je hebt me ontmaskerd...
Ergerlijk hoe er soms een chocolaatje bij de koffie of thee wordt gepresenteerd, he?
ramonus
In mijn jeugd vond de vorige versie, spannend, eng en leuk tegelijk. Maar deze versie vond ik maar vreemd en onsamenhangend. Eigenlijk een belediging op de orginele versie.
Rancid
Geen meesterwerk en niet beter dan het orinineel, maar wel erg leuk vermaak! Depp acteert enorm grappig en ook goed. Prachtige beelden en sprookjeslandschappen om bij weg te dromen. Verder vind ik het einde en het verleden van Willie Wonka er leuk bij bedacht door Burton. Een aanrader, niet om steil van achterover te slaan of om een hele week lang over te blijven hersenkronkelen, maar om eens lekker voor te gaan zitten op een vrije avond, voor dit puik stukje vermaak.
Vinco
Echt een toppie film!
Wat mooi allemaal het sprookjes gedoe,de sfeer van magie!
De muziek vond ik ook echt helemaal in de film passen!
En Johny Depp die geweldig acteer!
5,0 ster
Depp in topvorm!!!
Maar vlak Freddie Highmore (Charlie/Sjakie) ook niet uit, dat mannetje zou wel eens een geduchte concurrent van Depp kunnen worden!
Ik heb hem in het NL gezien en in de originele versie. Dat laatste is eigenlijk een must als je het Engels een beetje machtig bent. Want neem nou deze quote: "Little girl, don't touch the squirrel's nuts, it'll drive them crazy..."
Ik doe het niet snel, maar deze film krijgt de volle 5 van mij!
Vanwege de waanzinnige decors, vanwege Depp en Highmore (die mogen van mij vaker samen!), vanwege allerlei kleine grapjes (zag ik nou Psycho langskomen?!?)...
gemaster
Ik had er iets meer van verwacht. Ik miste duidelijk een nog cynischere sfeer om het geheel wat duisterder te maken. Het is dan wel een kinderfilm, maar toch ook erg gericht op volwassenen. Depp was redelijk goed, al had het nog wel ietsje gekker gekund. De decors e.d. waren fantastisch, maar toch kon het me niet geheel boeien. Derhalve 'maar' 3,5*
Jordy
Wat een geweldige verrassing na die vreselijke trailers. Het stuk "voor de fabriek" is prachtig magisch, typisch Burton. In de fabriek gaat de film he-le-maal over the top, maar het raakte precies de juiste snaar bij me. De ene geweldige scène na de andere (die geweldig foute jaren '70 nummers van die Oompa Loompa's! Die eekhoorns! die 2001 scène!).
Het deel "na de fabriek" vond ik net wat minder (wijkt dat ook niet erg af van het boek? kan het me niet zo goed meer herinneren), maar ik hou het toch op een 4,5. Je moet er soms even een jaar of 5 op wachten, maar dit is echt weer een geweldige Burton, die van mij Edwards Scissorhands en Sleepy Hollow mag komen vergezellen in het Tim Burton-deel van m'n collectie.
Freak
Iemand de knipoog naar Edward Scissorhands gezien als Wonka die fabriek opent door met een schaar dat lint door te knippen? Verder zag ik Depp ook nog een keer een typische Raoul Duke stuip uitvoeren.
Perfect materiaal voor Tim Burton natuurlijk, en gelukkig geen tegenvaller. Het begin is geweldig en ook het einde is erg mooi. Het stuk in de fabriek is minder indrukwekkend, maar gelukkig wordt dit stuk afgewisseld met flashbacks naar Wonka's jeugd. Persoonlijk had ik zonder de bewust kitscherige hectische liedjes gekund, maar echt storend zijn deze nu ook weer niet. Verder zit er iets teveel computeranimatie in de film, maar al met al uitstekend gedaan.
Thomas
jammer jammer
Mee eens......
xekjiram
Verder zag ik Depp ook nog een keer een typische Raoul Duke stuip uitvoeren.
*gedownload filmpje nog even bekijkt*...
Verdomd, zo af en toe ruikt het werkelijk even naar Duke!
Maar chocola schijnt in grote hoeveelheden ook als een soort van dope te werken!
moviefreak1
Film is helemaal niet slecht , maar zie liever toch de originele . Gene Wilder zet in deze , de rol van Willie Wonka toch leuker neer en doet niet zo maf .
Die kon je nog begrijpen , waarom hij een vervanger zocht om de fabriek te leiden , Johnny denkt zeker dat hij gauw dood gaat .
Scully
er staat boven de poster dat de film te huur is vanaf 15 november, maar dat klopt niet. hij is vandaag al te huur, (8 november).
groetjes scully

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables