• 9.385.677 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

the spies

Jawel. Ik vond The Shawshank Redemption niet zo goed. Die heb ik dan ook maar 2 sterren gegeven.

the spies schreef:

En de goede films weet je dan niet te waarderen, pffffffff

avatar van xenne

xenne

had zeer lage verwachtingen bij deze film, maar ik vond het een verrassend vermakelijk kijkstuk, een echt spektakel - leuke actie en erg mooie effecten, zowaar zelfs een redelijk verhaal & wat humor. de mooie Kristanna Loken doet de rest - al ziet die er misschien wel iets te sexy uit om bang van te worden. ik zal de andere delen ook maar eens gaan bekijken als ik de kans krijg ... 3

xenne schreef:

Ik zal de andere delen ook maar eens gaan bekijken als ik de kans krijg ...

Dat doe je beter niet, het zou wel eens een zware teleurstelling tot gevolg kunnen hebben... 'Terminator 3' is de meest frisse film, en voor een gematigde portie "geslaagde" humor moet je ook hier zijn...

avatar van Relax

Relax

Deel 1 is juist perfect om te zien in de Terminator reeks, deel 2 vond ik nogal langdradig en deze is zeker fris.

Relax schreef:

Zoals reeds eerder gezegd vond ik 'Terminator 1' qua entertainement allerminst toerijkend. Bij 1 is het spektakel/de humor ver zoek (= gedateerd), deel 2 is nog steeds erg flauw wat de moppen betreft. Hier gaat het al een stukje beter...

avatar van metaledje

metaledje

deel 2 is toch echt in velen opzichten beter dan deze

metaledje schreef:

deel 2 is toch echt in velen opzichten beter dan deze

Eindelijk! Dank u.

Eindelijk! Dank u.

daar ben ik het wel met je eens!!

Nou is het al 3 tegen 1...

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond het een redelijke film, maar terminator 2 was zeker beter, dit is eigenlijk een slap aftreksel van terminator 2

Het verhaal was voor mij voorbij, nadat Cyberdyne vernietigd was, vind het slap dat Judgement day in een keer wel doorgaat, de beelden aan het einde van die atoombommen vond ik wel sjiek .

Daarnaast vond ik TX poep, T1000 moeten ze niet proberen te overtreffen

toch 2,5 ster

daar ben ik het wel met je eens!!

Ik liep je maar te pesten hoor.

the spies schreef:

Ik liep je maar te pesten hoor.

Hoe bedoel je???

Hoe bedoel je???

Zo maak je het eigenlijk alleen maar erger, door te proberen te ontkennen dat je gepest wordt. Trek het je niet aan... Het overkomt ons allen wel eens, hé the spies?

the spies

Haha. Ach ja, het is ook niet niks, zo'n discussie op een film forum.

avatar van seheldinblabla

seheldinblabla

lach jezelf maar uit jij kan niet eens een film maken hij wel

3.0 klaar

seheldinblabla schreef:

lach jezelf maar uit jij kan niet eens een film maken hij wel

3.0 klaar

?

Wat wordt de Terminator reeks toch serieus genomen. Blijkbaar hebben de eerste films ooit veel indruk gemaakt op de toenmalige MMkindjes. De Terminator reeks is nooit veel meer geweest dan lompe actiefilms met een plat doemscenario dat enkel toenertijd enige serieux in zich droeg, maar 20 jaar later te debiel voor woorden is. Daarbij is het de type film die 20 jaar later gewoon hopeloos verouderd is en enkel verderdrijft op wat melancholische retrocharme.

Zover is het nog lang niet voor Terminator 3, vind het dan ook de beste in de reeks. De actie is nog lomper (met die achtervolgingsscene als heerlijk hoogtepunt), de spot is wat groter. Wat ook wel oké is, want dit soort films serieus willen nemen als je 24 bent gaat mij veel te ver. Op die leeftijd hangen de lightsabers en Star Trek kostuums al lang weer in de kast.

Verder een typische Terminator film, alleen "meer". Leuke grollen, veel sloopwerk, veel actie, veel trucks. En een waardig einde. Leuk dat ze Judgement Day niet kunnen uitstellen. Had een beetje een domper geweest, aangezien we dan terug bij af waren. Acteerwerk en bla bla stellen verder niet veel voor, maar wat wil je. Doet hier weinig ter zake.

Erg vermakelijk filmpje, dat binnen 20 jaar zijn charme al lang verloren zal hebben. Net zoals de eerste twee delen. Zo ver is het nog niet, dus voor nu

Onderhond schreef:

Wat wordt de Terminator reeks toch serieus genomen.

Het word inderdaad wel serieus genomen, maar volgens mij is de groep even groot van de mensen die dat niet doen.

IK vond de 2e trouwens veel beter omdat de verhaallijn toch iets diepgaander is dan deze, wat bijna niet anders kan

die achtervolgingsscène is inderdaad eeerg lomp, want hij kon wel door een gebouw aan de vrachtwagen blijven hangen, maar even later moest hij het wel begeven toen hij tegen een auto opbotste????

Verder inderdaad wel vermakelijk, je moet je hersens niet zo inspannen hé

avatar van darock

darock

mwah valt wel mee deze film

avatar van metaledje

metaledje

wat een dikke onzin loop je allemaal uit te kramen onderhoud, ik vind de terminator film toch echt wel een volwassen look hebbben, de robots zien er nou niet echt uit als kindvriendelijke speelgoed dingen, en er zijn ook genoeg mensen van in de 20 die niet volwassen willen worden,die dat maar saai vinden, daar ben ik er 1 van en ik ben er trots op, als je het via jou standpunt bekijkt, en ik denk ook niet dat kindjes sommige geweld erg leuk zal vinde,of dat er een oog uit word gehaald in deel 1, of dat er een arm eraf word gesneden in deel 2, nee hoe jij dat allemaal zeg zo bekijk ik de film echt niet, en ja ik neem deze films erg serieus, omdat ik er gewoon iets mee heb

metaledje schreef:

... Eik denk ook niet dat kindjes sommige geweld erg leuk zal vinde,of dat er een oog uit word gehaald in deel 1, of dat er een arm eraf word gesneden in deel 2, ...

'Terminator'-films zijn volgens mij toch inderdaad een puberaal fenomeen, omdat ze zo'n ongeloofelijke coole look willen hebben. Daar kicken adolescenten op, weet je wel...

En als je dit al serieus neemt, jah...

Er is anders nog een heel gebied tussen kindvriendelijk en volwassen. Ik zou deze filmreeks met de beste wil van de wereld niet volwassen kunnen noemen. Niet dat dat mij verder erg stoort (geef deze film toch 4*), maar het zorgt er wel voor dat de films snel verouderen vind ik. Veel meer dan een lomp spektakelstuk vind ik het niet.

Wat Lola3 zegt vind ik dan ook een beetje vreemd. Ik kan er best inkomen dat je vindt dat de verhaallijn in de tweede film beter uitgewerkt is (diepgaander ?), maar of dat dit soort films nu beter maakt vind ik maar de vraag.

Onderhond schreef:

Verhaallijnen maken die films juist hopeloos belachelijk (zie ook X-Men), dat ze zo slim trachten te zijn terwijl ze het toch moeten hebben van de actie. 'Terminator 3' heeft amper een verhaal, en dat zouden we met z'n allen moeten toejuichen!

avatar van jasha

jasha

had nooit verwacht dat het derde deel van deze heerlijke (breinloze) trilogie zo geslaagd zou zijn. Ook al blijft het tweede deel zonder twijfel de beste (en de eerste historisch de belangrijkste), mag deze "Rise of the machine" er best wel wezen. Vooral het einde is prachtig en vooral onverwacht! 4 sterren

JJ_D schreef:

Ik vind een film met een duidelijk verhaal altijd leuker om naar te kijken dan naar een verstand op 0-film.

Lola3 schreef:

Akkoord, maar liever "verstand-op-0" dan pseudo-intelligent verhaal (zoals in 1 & 2)...

JJ_D schreef:

Ze willen inderdaad wel intelligent overkomen, wat helemaal niet lukt, hahaha

Ze willen inderdaad wel intelligent overkomen, wat helemaal niet lukt, hahaha

Dus toch liever deze, die niet de pretentie heeft om zich slim voor te doen?

avatar van Reinbo

Onderhond schreef:

Wat wordt de Terminator reeks toch serieus genomen......... Zo ver is het nog niet, dus voor nu

Dan zou toch ook The Rock eens moeten proberen, maar niet te serieus nemen.....