Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
code9
Niet zo goed als deel 1, maar véél beter dan het dramatisch slechte 2e deel. De zo kenmerkende dreigende sfeer die The Terminator zo geweldig maakt keert hier weer enigszins in terug. Nog steeds jammer dat de robot in staat is om duizenden kogels af te vuren zonder ook maar één schrammetje te veroorzaken bij mensen (iets wat me mateloos irriteerde in deel 2), maar goed. De acteerprestaties zijn niet bijzonder maar zeker ook niet slecht, en het einde van de film is weer sterk. 4*
mister blonde
Tuurlijk lang niet zo goed als deel een of twee, maar toch de moeite waard en al helemaal niet overbodig, al was het alleen maar om de cirkel rond te krijgen tot aan Judgement Day.
sfx waren OK, met als hoogtepunt de achtervolging met die takelwagen. verder een aantal goede scenes, afgewisseld met wat flauw gedoe (verwijzingen naar de andere delen kan je ook in doorslaan).
wat de film vooral de moeite maakt is het apocalyptische eind, hoewel ook daar de nodige flauwigheid om de hoek komt kijken Schwarzenegger in een tweestrijd.
alles bij elkaar opgeteld, blijf ik van mening dat dit een goede afsluiter is. 3,5 sterren.
animalkrullie
Vond dit een verrassend sterke film.
Vond het tweede deel ook niet veel aan en ik dacht: wat zullen ze ons nu weer voorzetten.
Moet zeggen dat ik het einde niet zo 1,2,3 voorspeld zou hebben.
DeCol
Goeie reeks films waarvan ik dit deel 'rise of the machines' de beste vind. De films blijven leuk om naar te kijken.
dr walgvogel
neen deze deed het hem niet voor mij. Baggerfilm. Ze hadden beter meteen met the future wars kunnen beginnen want Arnie als baby sitter hadden we al gezien in deel 2. deel 1 is en blijft de beste Terminator film.
mikoz
T3 , is een sterke en redelijk spannende film.
Aardig verhaal weer en ook was het weer leuk om Arnie te zien schitteren in zijn sterkste rol , wel miste deze film een beetje de charme van de vorige 2 delen en was hij ook lang niet zo sterk.
Toch 3,5*
BlueSword
wel een vette film, beter dan deel 1 maar niet beter dan deel 2.
goeie effects en lekker veel actie, alleen verhaal vond ik niet echt orgineel.
die T-X ofzo was echt gaaf, die vrouw zelf dan
voor de rest gewoon een leuke film.
Yak
Ach, laat ik mijn score maar gewoon halveren ook: van 2* naar 1*. Wat een draak. De enige momenten die nog enigszins te verdragen waren, waren de slapstickdingetjes. Het gevecht in de toiletten was hilarisch, en het moment dat de TX met een helicopter een hangar binnenvliegt, en de Terminator daarna er met nóg een helicopter achteraan komt al net zo. Verder niet om aan te zien zo slecht.
dr walgvogel
yep net maar weer een keertje gekeken. wat een drol van een film zeg. irritante one liners uit de vorige twee delen begonnen me op een gegeven moment heel erg te irriteren. Sommige shots oogde heel erg goedkoop. En die slow motion shots kunnen echt niet. leuk voor the no brains MTV generatie. Maar niet voor mij. al moet ik je zeggen als ze bij deel 4 meteen de future laten zien met een all out war van mensen tegen machines ben ik de eerste die een kaartje koopt. hollywood bobo's maak nou eens een keertje de film waar terminator fans all over the world all sinds deel 2 op wachten.
Thomas83
Ik heb de film zojuist gezien, en hij is, zoals ik al verwacht had, duidelijk minder dan deel 1 en deel 2.
Heel af en toe weet de film een klein beetje de sfeer van die delen te benaderen vind ik, maar over het algemeen is het gewoon een slap aftrekels van de voorgangers.
Er zitten wel wat leuke grapjes in de film zoals de scene waarbij de borsten van de vrouwelijke Terminator opeens een cupmaatje of wat groter worden, als ze op een billboard een advertentie van Victoria Secret ziet, en er net een agent op haar auto komt afgelopen.
Het einde vind ik ook nog wel leuk want dat is best verassend. Ik had verwacht op een happy end waarbij de hele wereld weer gered zou worden. Maar die Judgement Day komt dus toch, en ze hebben goed ingespeeld op de hedendaagse technologie. Dat de boel niet te stoppen is omdat er geen thuisbasis is van alles, want het virus is via internet over alle computers verspreid. De scene waarbij je de kernwapens gelanceerd ziet worden en ziet inslaan ziet er goed uit, en de special effects zijn over het algemeen erg goed, maar ik vind ze ook regelmatig niet realistisch overkomen op een of andere manier.
Vooral in het eerste gedeelte van de film is het wel nogal een herhaling van zetten Sommige scenes kwamen me wel heel bekend voor, zoals de scene waarbij Schwarzenegger zijn buik open snijdt, en dat 'talk to the hand'-gedeelte.
Terminator 3 is nog wel een bovengemiddelde film vind ik, want de special effects zijn zeker niet slecht en er is voldoende actie (al is het wel eigenlijk alleen de alles-moet-kapot-actie, niet helemaal mijn smaak), maar ik vind het geen waardig vervolgdeel. Kristanna Loken wist me ook niet echt te overtuigen als Terminator. Slechts bij vlagen.
dr walgvogel
Nee niet stoppen deel 4 moet er gewoon komen. En die zal er ook komen. De oorlog zelf tegen de machienes moeten we toch wel zeker zien hè. De oorlog waar we in de vorige films kleine stukjes van zagen dat moet toch zalig zijn om daar een volledig film van te zien. En dan mogen ze er van mij mee stoppen. Hopelijk doet wel Arnold Schwarzenneger nog mee ik zie niemand anders de rol van de terminator spelen allee spelen hij is gewoon de terminator.
Youri
Vermakkelijke film al zal het eerste deel nooit overtroffen worden. Acties en special effects zijn mooi gemaakt. Het verhaal is een herhaling van zetten met een matig einde. Genoeg open deuren om nog een vervolg te maken. En Swagenegger stond daar ook wel weer open voor. Stel dat er een deel 4 komt dan zal deze anders zijn dan de vorige edities van kat en muis spel(achtervolging en reddingen)want dan begint het verhaal waar alles om draait, een nucliare oorlog tot mensen en machine. De T-X is een mooie uitvoering, helaas weinig vernomen van deze knappe actrice na T3.
Redlop
De Terminatrix komt niet echt gevaarlijk over. Eerder handig voor klussen in huis.
De 65ste variant op Ill be back begint ook te vervelen.
code9
In verband met mijn latere waarderingen van andere films toch te hoog beoordeeld. Verlaagt naar
boerenpummel
Toch nog een aardig vervolg op de 2 eerste delen. Schwarzenegger is weer ouderwets op dreef als de Terminator en zijn vrouwelijke tegenstander is ook niet verkeerd
Je moet deze film echter niet te serieus nemen, want dan vind je het waarschijnlijk niks.
3* voor Arnie, enkele overdreven actiescenes en de verwijzingen naar de eerste delen die de trilogie afmaken.
king16
- 1904 stemmen
Was gisteren op tv en heb me weer vermaakt!
Enige daadwerkelijke stomme stuk was toen ze in de auto zaten en arnie zichzelf ging repareren en de ander moest rijden... de hele scene zie je niemand op de weg letten en nog rijden ze recht
(is er eigenlijk nog een vervolg in de planning hiervoor??)
mikey
Muslukt derde deel met veel bling bling maar nergens intens. De terminator met dr. Phill neigingen is moeilijk te verteren net als het thermometer-meisje en haar misplaatste grijns (tja emo-tijdperk). 1.5
danijel
Muslukt derde deel
Ik ben het wel met je mee eens. Jammer genoeg is het wel een mislukte deel van Arnie omdat het gewoon zich moest afspelen tijdens het oorlog die aan het gaande was, en niet weer het zelfde verhaal als deel 1 en 2. Vandaar dat dit film veel minder is dan zijn vorige delen.
Maar in ieder geval is het wel een rustig filmpje, soms af en toe beetje spannend. Heb veel en veel meer verwacht van deze derde deel.
the spies
Geintje hoop ik.
Het leek wel of the Terminator zich in deze film bewust was van hoe grappig ie wel niet is. Dat vind ik niet echt bij deze film passen. Mist echt alle spanning die vooral deel 1, maar ook deel 2 wel hebben. En die vrouwelijke terminator, kom op zeg.
Best wel een leuke film, maar ik snap wel waarom James Cameron er niets mee te maken wilde hebben.
Flipman
Het einde vond ik sterk, de ruimte die het voor een vervolg overlaat al helemaal, maar verder is het wel een beetje een kopie van het tweede deel, vaak. Hij is niet zo geniaal als zijn voorgangers, dat was met het derde deel van "The Godfather" ook al het geval.
Ik kon Nick Stahl in het begin niet als iemand anders zien dan Ben Hawkins uit "Carnivàle
!"
Ik geef dit deel overigens een drie en 'n half.
queenie
nog eventjes stemmen voor deze film die ik toen in de bios heb gezien. Goede film, maar Arnold blijft dan ook een goede acteur. Leuke effecten. 3½*
waidman
Het einde van deel 2 gaf al aan dat er ooit nog een deel drie moest komen, wat mij betreft hadden ze dat achterwege gelaten, of ze hadden Arnie niet moeten nemen als beschermengel, laten we eerlijk zijn, zijn “fysieke”jaren zijn voorbij, duidelijk was te zien dat er lagen make-up nodig waren om hem nog enigszins toonbaar te maken en hij is een te beperkt acteur om dan iets van zijn rol te maken. De keuze voor een vrouw als terminator was wel een aangename. Daarnaast kon ik maar niet loskomen van de gedachte dat ik liever Furlong in de rol van John Connor had gezien. In de eerste 10 minuten weet je al wat er zal gebeuren met Skynet en welke rol Kate zal spelen. De actie en s.e. zijn redelijk tot goed, maar dat waren we ook in de 2 voorgaande delen gewend en daarin was het verhaal dan ook nog eens goed verzorgd, iets wat in deel 3 niet het geval is. Door de s.e. en de actie krijgt de film van mij nog een 2,5, anders don’t be back.
IL-BE-BACK
mooie vervolg van judgement day, jammer dat Linda hamilton niet wou spelen in deze deel.
finalman
Ja, Terminator 4 in de toekomst met het skelet van Arnold die op de grond ligt, zoals je die massaal ziet in de toekomst in alle delen.
JJ_D
Ofwel was ik in the mood om wat hersenloos vertier te slikken, ofwel is 'Terminator 3: Rise of the Machines' gewoon een redelijke goeie film. Lekkere actie is het enige wat hij ons te bieden heeft, en nu het er allemaal stukken beter (die bliksems? nog steeds
) uitziet werkt de eeuwenoude formule van gevecht op (bizarre) locatie wel. Waar de eerdere delen overdramatisch zijn (vb. de moeder) mist deze film Godzijdank dat onnodig geween/geschreeuw, alsof de personages zich nu eindelijk neerleggen bij hun wrede wereld, zonder daarover te moeten preken tegen psychiaters (confer Judgement Day)... 'Terminator 3' beschouw ik persoonlijk als de beste van het drieluik (al komen er nog delen).
De acteurs brengen het er degelijk van af en de filmstijl is orthodox. Deel 3 van de reeks is een doorsnee actiefilm geworden, al vind ik voor het eerste dat Arnie's humor iets bijdraagt aan het geheel, plots vond ik zijn oneliners wel naar behoren. Het begin bv; met die 'Space'bril
. Wat het script betreft ervaarde ik dus een verbetering: minder nutteloos jargon en meer foute mopjes.
En als je daar nog heel wat spannende actie doordraait - die bovenal in crescendo van bizar naar onmogelijk gaat - krijg je een film die een dik anderhalfuur amusement weet te bieden.
Lola3
Ik vond het maar, niets, er waren geen vernieuwende elementen zoals actie of humor (al blijft zijn onbesef van onze werel wel grappig), maar toch vond ik het niet echt veel, zeker niet beter dan Terminator2: Judgement Day. En nu gaat er nog een 4 uitkomen, wat gaat dat weer een overgedunkte flop zijn zeg...Pfffffffffff
1,5
the spies
Nou, nou, nou. Negatief hoor. Ik vond hem wel vet! Niet zo goed als Get Rich Or Die Trying, maar toch. Ik denk dat ik 4 sterren geef.
Lola3
Ebde gij ooit, een slechte film gezien, zo te zien niet, uw gem. Is 4,2???

Terminator: Dark Fate

1991

The Terminator
1984

Ook van 'Marty Supreme' genoten? Deze toptitels weten die vibe goed te evenaren

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Nieuw op streaming deze week: wat zijn de beste releases?

De goed scorende westernserie 'Dark Winds' krijgt nog een nieuw seizoen

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999