• 9.381.214 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 januari 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Grudge

"It never forgives. It never forgets."

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

Doug McCarthy

Alex Jones

Det. Hideto Nakagawa

avatar van moviegate111

moviegate111

Ik vond dat hij best wel een aantal enge ( dus goede ) momenten had , het eind is duidelijk niet helemaal logisch maar het duid er ook op dat er misschien wel een 2e deel komt ( en die komt nog ook ! ). De horror is in deze fiml best goed, maar toch ook veel redelijk / matig acteerwerk, maar voor een horror-fiml 3*.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Ik vond het een hele aparte film. Het plot is veels te moeilijk om in 1 keer te begrijpen. Het gaan van het verleden naar nu is ook niet altijd even goed te volgen. Het verhaal is veels te ingewikkeld en allemaal heel erg nep. Dat is wel jammer. Ik had er veel meer van verwacht.

BlueSword

ik vond het verhaal eigenlijk niet zo erg moeilijk te begrijpen hoor...zoveel verhaal zat er toch niet in?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

BlueSword schreef:

Het verhaal was ook wel makkelijk te begrijpen, erg simpel zelfs.Maar het plot (wat je ziet) is onduidelijk, het gaat ook over een legende of mysterie ,waarbij erg vaag over gedaan wordt.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Turkeyloverz schreef:

[Maar het plot (wat je ziet) is onduidelijk, het gaat ook over een legende of mysterie ,waarbij erg vaag over gedaan wordt.

Dat is wat ik bedoelde.

Turkeyloverz schreef:

oops, sorry, mijn fout.

avatar van code9

code9

The Grudge zou als ondertitel moeten hebben: 'Hoe verziek ik een potentieel prima horrorfilm'.

Deze film is hét schoolvoorbeeld van 'overdaad schaadt'. De acteurs (nou ja... hun prestaties zijn niet best) en het verhaal worden compleet opgehangen aan een stortvloed van 'schrik'momenten, die juist daardoor bijna altijd voorspelbaar zijn en hun uitwerking geheel missen.

Na 1 uur en amper 25 minuten staar je naar het scherm en denkt 'waar heb ik in hemelsnaam naar zitten kijken?' Meer dan een serie aan elkaar geplakte en soms gewoon slecht gemonteerde horrorscenes is The Grudge niet.

Ze hadden óf minstens 50% van die momenten moeten schrappen óf een half uur aan de film moeten toevoegen. De vrijgekomen tijd had dan besteed moeten worden aan: sfeertekening, spanningsopbouw, het verhaal, inleving in de karakters! Dat ontbreekt nu vrijwel volledig.

Het eerste half uur zie je het eigenlijk al aankomen, dan lijkt de film zich iets te herstellen maar dan volgt een veel te snel en afgeraffeld slot.

Er komt een vervolg, las ik. Maak maar beter een remake van dit eerste deel, zou ik zeggen, want wát moet er nu eigenlijk 'vervolgt' worden?

2* (meer voor de intentie dan voor de uitwerking)

avatar van Barbar@tje

Barbar@tje

tja...

als je van enge schrik momenten houdt zoals ik dan moet je deze zeker eens bekijken,

maar een verhaal van niks, wie heeft nou uiteindelijk wat gedaan en waarom enzo heb ik niet echt begrepen of kwam dat omdat ik heel de tijd aan het gillen was?

Barbar@tje schreef:
tja...

nouja... met wat bedoel je met wie of wat?
die vrouw is volgens mij vreemd gegaan, ze hield van iemand anders, toen die man van haar erachter kwam heeft hij zijn vrouw en kinderen gruwelijk vermoord.
en daarna zichzelf opgehangen, zo is er een vloek ontstaan, don't ask me how.

niet een super perfect verhaal maar toch.

avatar van werry

werry

ik vind hem 1 van de beste films die ik ooit heb gezien..

kwa engheid..

ik scheet echt in mijn broek en kon de hele nacht niet slapen..(ik was dan ook helemaal alleen thuis in een donker kamertje..)

maargoed..

ik heb deel 1 van the grudge nog niet gezien..

wel deel 2.. helaas.. had graag eerst deel 1 gezien

werry schreef:

ik vind hem 1 van de beste films die ik ooit heb gezien..

kwa engheid..

maargoed..

ik heb deel 1 van the grudge nog niet gezien..

wel deel 2.. helaas.. had graag eerst deel 1 gezien

hehe, dit is deel 1, dit is gewoon een remake van de japanse deel 1 versie.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1910 stemmen

vond het één van de engste films die ik ooit gezien heb, kreeg er de koude rillingen van. En wat betreft het verhaal: sinds wanneer moet er een horrorfilm een goed verhaal hebben?

avatar van NightWolf

NightWolf

Het verhaal was maar zwakjes. (ik hou wel van horrors met een beetje verhaal) en er zaten véél te veel potentieele verschrikscènes in. Niet dat dat bij mij gelukt is want ik heb me maar een stuk of 2x verschoten.

Daarvoor krijgt hij 2*. Meer is hij imo zeker niet meer waard.

avatar van Linn

Linn

NightWolf schreef:

Niet dat dat bij mij gelukt is want ik heb me maar een stuk of 2x verschoten.

Dat is nog redelijk veel

avatar van NightWolf

NightWolf

Linn schreef:

Das nog redelijk veel

Kan ook 1x zijn Is al even geleden dat ik hem heb gezien. En het is zeker geen film om nog eens te kijken
Ik denk dat ik me verschoten heb bij het stuk waar hij achter het bed zit. Ik had verwacht dat hij in het bed lag ofzoiets.

avatar van darkRomance

darkRomance

pff Ik baalde echt van het einde!! Zo'n typische "wordt vervolgd.."

avatar van Diesel

Diesel

De film kent enkele aardige momenten.

avatar van sunboy

sunboy

The grudge vindt ik ook EEN van de beste horrorfilms het is akelig griezelig en er zit een mooie verhaallijn in het ook zeker eens bekijken

avatar van g. lundgren

g. lundgren

ik scheet peuken

avatar van Ellen116

Ellen116

De film doet wel zijn werk als horrorfilm... hij laat je schrikken. Dat is het dan ook wel, zelf vond ik het erg jammer dat dingen niet verder werden toegelegd: meer over de familie die in het huis woont of over het mysterie zelf... Zat heel weinig verhaal in.

avatar van Zavo

Zavo

Aardige remake, maar (uiteraard) overbodig. De film werkt veel minder goed dan het origineel (zeker als je die al gezien hebt). Positief is dat Shimizu de film niet volledig heeft aangepast aan het Amerikaanse publiek.

avatar van seheldinblabla

seheldinblabla

goede film rare scenes niet echt zo eng rare einde

voor de rest niet echt ok maar kan wel beter

dan maar zien hoe deel 2 is .

ik vind het een 2.0

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik ben echt wel een bange poepert wat enge films betreft, maar deze film vond ik echt niet eng. Misschien heb ik niet goed gekeken, maar ik ga het toch maar niet nog een keer proberen. Saaaaaaaaaaaai.

avatar van Nightwish

Nightwish

Ik vond er niet veel aan, ik had hem gezien met een paar vriendinnen en aan het eind van de film dachten we echt van: juist . . . en wat was het verhaal nou eigenlijk?

Het is film die het vooral van enge momenten moet hebben, zoals (op het begin) de ene man zo over dat balkon heenviel was echt creepy . . maar over het algemeen vond ik er niet veel aan, ik hou meer van films die heel mysterieus zijn en dan op het eind gewoon "vertellen" wat er aan de hand was, zoals bv the skelton key.

1,5*, mede omdat ik het over het algemeen goed geacteerd vond en ik soms wel even de koude rillingen kreeg.

avatar van Gothepica

Gothepica

Prachtig!! Ik vermaakte me wel alleen het verhaal is een beetje eentonig.. Donker licht effecten, wel goed maar dan wordt het een beetje saai maar ik vond hem heel goed ik kijk uit naar deel 2. 3 en halve ster

Maar waarom vermoordt dat mens iedereen dan? Ze kan toch ook aardig doen

avatar van Gothepica

Gothepica

Wel open einde dat dat mens achter haar staat terwijl ze denkt dat het huis verbrand is maar eerst dacht ik dat er geen deel 2 zou komen maar wel en dat is wel mooi. hoe hadden ze dat huis nou kunnen redden!!

avatar van dafoefan

dafoefan

Best een aardige en spannende film!

Goede horror, tenminste niet van dat horor-avond gedoe.

Ik vind weinig films spannend & eng maar van sommige schrikmomenten schrok ik wel. Ik vind dat gedoe van die verschillende tijden wel vaag, dat zij terugkijkt op het leven van die man. Een ruime 4,0* !

Dus wel een aanrader voor iemand die van wat spanning houdt.

avatar van MovieTess

MovieTess

Ik vond 'm doodeng.. Tip voor mensen die niet tegen griezelfilms kunnen (zoals ik): kijk deze film vooral niet!

Ik heb zelf bijna niets van deze film gezien, maar wel het geluid gehoord wat deze Grudge maakt. Op sommige momenten schrik je daar echt van!

Wel een leuke film voor als je van griezelfilms houd, maar er zat niet echt een verhaal in. Dit is de zoveelste griezelfilm die over een vloek gaat, niet echt origineel dus.

Ik geef 'm een 6.5

avatar van _Tomm_

_Tomm_

1 *

vond deze film niets.

elk schrikmoment zag je kilometers van tevoren aankomen

dan is de intensieteit van de film geschaad

vond deze echt slecht.

maar toch 1* voor

Sarah Michelle Gellar

avatar van Roundabout

Roundabout

Hmm.. totaal niet eng.. vond er niets aan! Ik keek hem met een paar vriendinnen.. maar in plaats van dat we schreeuwend op de bank zaten.. vonden we 't alleen maar grappig.. xD