• 9.377.538 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 januari 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Grudge

"It never forgives. It never forgets."

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

Doug McCarthy

Alex Jones

Det. Hideto Nakagawa

trailer: http://movies.yahoo.com/movies

ziet er goed uit!

een beetje ringu achtig en erg creepy

avatar van De Vries

De Vries

ringu achtig zou wel oke zijn maar ja we hebben Gothica nu net gehad (dit was toch al een beetje van alles bij elkaar gejat) ben benieuwd of ze in deze film wat nieuws zullen vinden (ik zag nl. in de trailer alweer "het" spiegelbeeld )

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Nou laat ik je dan vertellen dat dit niet ringu achtig is maar Ju-On achtig. Is namelijk een bijna compleet gekopieerde remake van Ju-On the Grudge. Ja, Hollywood is echt goed in het verzinnen van nieuwe verhalen :S

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Moet wel gezegd dat het wel dezelfde regisseur als het origineel en dat is misschien wel het enigste pluspunt wat ik tot nog toe kan ontdekken.

avatar van De Vries

De Vries

Heb die ook nog niet gezien dus vooruit ik schrijf hem op.

Sarah is alvast een pluspunt

agent smith

dat vind ik juist het grootste minpunt....

avatar van FX

FX

voor mij juist een reden niet te kijken, wat een uitstralingsloos mokkel is dat zeg!

agent smith

de officiele site heeft ook een wel beetje heel erg veel weg van ringu: http://www.sonypictures.com/mo...

mooie poster zeg!

avatar van jojean

jojean

moviefreak#1 schreef:

uhm het is dan ook een remake van Ju-On... even voor de duidelijkheid . Zoals ze een remake van Ringu hebben gemaakt ..The Ring.. Het moet ook zgn. op het westerse publiek aanslaan.

Ju-On is btw.. ook van dezelfde creators van Ringu.. mocht je denken waarom het zo "Ringu-achtig" is.

avatar van Webby

Webby

mooie poster zeg!

Idd, en dat voor Amerikanen.

avatar van Esteban

Esteban

avatar van BS

BS

ga je ff bij quicktime-trailers kijken.Zie je ineens The Grudge 2 keer.1 keer in Raded R ( de japanse versie ) en 1 keer precies hetzelfde maar dan amerikaans ( deze dus )

Nou, dan laat deze nog maar even zitten, ga ik eerst de orginele versie wel bekijken.Die lijkt me bij voorhand al beter.

agent smith

wow! wat een verschil met diegene die er nu staat!

avatar van Hemdale

Hemdale

En dat is Sarah Michelle Gellar op de poster? Die wordt er ook niet knapper op zeg.

avatar van miak

miak

Ghehe... lijkt mee een leuke film... vooral omdat Sarah Michelle Gellar er in speelt...

agent smith

inmiddels al een release bekent?

avatar van Rogier1980

Rogier1980

agent smith schreef:

inmiddels al een release bekent?

6-1-2005

avatar van Zavo

Zavo

Als ik het goed begrijp maakt Shimizu nu voor de derde keer dezelfde film? (Steeds met een hoger budget.) Zou hij het niet een keer zat zijn?

avatar van Sann44

Sann44

Je moet even naar www.doyouhaveagrudge.com gaan en het spelletje doen.... mijn hand en die van me vriendin zijn helemaal fijngeknijpen haha

Sann44 schreef:

inderdaad echt een creepy site, ik schrok me dood bij die spiegel

ik kijk heel erg uit naar deze film...

Ik kijk stiekem toch wel een beetje uit naar deze .

Al vraag ik me af of er tijdens de trailer niet veel stukken uit de originele Japanse films zitten. Lijkt me in ieder geval wel een echte remake, en geen vijfde deel te zijn.

Edit : leuk om te zien dat ook in deze film zo'n oertypische Japanse "voetpadoversteekscene" zit

avatar van jassonn

jassonn

inderdaad echt een creepy site, ik schrok me dood bij die spiegel

ik kijk heel erg uit naar deze film...

Wat is nou de bedoeling eigenlijk?, want op een gegeven moment bleef ik vast zitten.

jassonn schreef:

ik kijk heel erg uit naar deze film...

volgens mij is er niet echt een bedoeling...

het is meer om te laten zien hoe dat huis eruit ziet enzo.

Je moet gewoon op een deuropening klikken en dan kom je een kamer binnen.

agent smith

the grudge neemt nummer 1 notering shark tale over, met een opkomst van het onverwachte bedrag van $39,

bron: http://www.hollywoodreporter.c...

avatar van as

as

bron: http://www.hollywoodreporter.c...

Erg fijn voor Sam Raimi die de film heeft geproduceerd. Nu 30 days of night nog....

avatar van pjotr

pjotr

Erg fijn voor de Hollywoodbonzen om te zien dat onnodige remakes precies het gewenste resultaat hebben: kassa!

avatar van as

as

pjotr schreef:

Onnodig moeten we nog maar afwachten... En Sam Raimi gun ik wel wat. Het is onder zijn vlag uitgebracht: Door Ghost House productions, Samen met zijn jarenlange partner in crime Robert Tappert.

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Draait nu in de amerikaanse bioscopen. Kom net terug uit de US en zou deze film eigenlijk gaan kijken. Kwam uiteindelijk iets tussen... :S

Hoorde daar wel dat ie vrij goed is

avatar van pjotr

pjotr

as schreef:

Onnodig moeten we nog maar afwachten...

Nee hoor, waarom denk je de Dark Water, The Eye, Ringu en Ju-on geremaked worden?...omdat er wat aan te verbeteren valt?...omdat ze de tand des tijds niet hebben doorstaan?.....Hollywood luistert liever naar bange Amerikaantjes dan naar bange Japannertjes want dan komen er meer bezoekertjes...

En Sam Raimi gun ik wel wat.
Raimi heeft niets te klagen dacht ik zo.....:)