• 9.378.517 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 januari 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Grudge

"It never forgives. It never forgets."

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

Doug McCarthy

Det. Hideto Nakagawa

avatar van MrNickPeters

MrNickPeters

Nigelwestland schreef:

Dit is echt een geweldige film. Eng en spannend. Ik moet echt gelijk deel 2 en 3 zien. Alleen dat jongetje is helemaal niet eng. Dat is wel wat minder maar echt 1 van de beste films

haha dat jongetje is juist eng zit daar beetje stil op de trap met z'n knietjes zo naar boven je verwacht echt dat die elk moment 'n keer springt ofzo maar dat doet die niet, da's wel jammer

MrNickPeters schreef:

ik vind 'm echt heel vet, ik weet niet maar als ik hier de reacties zie moet ik ju-on echt 'ns gaan kijken

Ik zal je het besparen om die onzinnige originele Japanese films te kijken. Vind ze geen frats aan, ik zou gewoon de remakes kijken. die zijn gewoon leuker (dat hoor je me eerlijk gezegd niet vaak zeggen )

avatar van TheShadowking

TheShadowking

De remake is eerder onzinnig dan het origineel, wat voegt die volgens jou toe aan het origineel?

avatar van movie-edje

movie-edje

deze nog bekeken.

moest eigenlijk lachen, want ik dacht gelijk aan scary movie 4

avatar van Angelo2

Angelo2

In de bios gezien. Veel goede schrikmomenten en ook bij hier een lekker eng sfeertje. Ben wel benieuwd naar het orgineel.

avatar van movie-edje

movie-edje

Angelo2 schreef:

orgineel is veel beter, dat japans sfeertje is erg creepy, ook bij de Ring vind ik dat ook zo!

avatar van black swallow

black swallow

zag 'm op groot scherm, hoewel ik geen genen voor eng heb -

als je het geluid afzet, wordt ie al minder eng - maar dat mocht niet

ja, ik vond 'm eng - ik ken mensen die lachen en geen moment wegkijken... - ik bewonder die mensen ,

avatar van UttaWanka

UttaWanka

Voor mij persoonlijk de engste film allertijden! En ik ben een echte "klassieker"fan zoals The Shining en The Exorcist...

Maar deze sloeg alles!

Topper

puckb96

persoonlijk snap ik die hele hype niet rondom die spanning van the grudge. een japanse witte vrouw die rondkruipt.

oh wat eng

avatar van Angelo2

Angelo2

puckb96 schreef:

oh wat eng

Of een mannetje met een wit masker en een mes of een lelijk ventje met een kettingzaagje. Ja dat kan je dan over alles wel zo zeggen. Meeste mensen die ik ken vonden hem doodseng.

avatar van NYSe

NYSe

Ongelooflijke aanfluiting. Vreselijk acteerwerk en, misschien nog wel de grootste dooddoener voor een horrorfilm, belachelijk voorspelbaar.

Wat me voornamelijk opviel was de enorme angst voor telefoons die blijkbaar bij alle personages in de film heerst. Er hoeft er maar één af te gaan en alle ogen schieten paranoïde naar het toestel.

Ik heb me voornamelijk doodgelachen en doodgeërgerd. Doodsbang was ik daarentegen nooit.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Eigenlijk wil ik deze (pas het tegenvallende Insidious gezien) eens herzien, maar ik kan denk ik beter eens aan Ju-On beginnen.

avatar van rep_robert

Zou ik ook doen als ik jou was. Waar ik deze vroeger erg eng vond heb ik dat nu niet meer.

Ik heb deze film gekeken omdat vele mensen zeiden dat hij erg eng was. Nou ben ik wel erg aan horror gewend, maar ik vond dit verhaal erg onduidelijk en 'eng' vond ik het echt niet.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Flinke poos geleden gezien. Heb hem afgezet na een uurtje. (iets wat ik dus nooit doe) En niet omdat het te eng was.

Zelfde soort scène wordt 10 keer herhaald waardoor het de meest voorspelbare horrorfilm ooit wordt. Ook het verhaal is erg onduidelijk en het schiet voor geen meter op.

puckb96

ten tijde dat deze film uitkwam werd ie erg geprezen, maar dat was volgens mij ook nog de tijd dat japanse regisseur takashi shimuzu nog aan wal was.

Nu is deze film eigenlijk een lachertje.

Gelukkig zien we in deze film de geest nog niet zoveel rond waggelen, maar in dat derde deel.

Bah, nee dat was niks.

Dit eerste deel is op zich nog een aardig stukje cinema.

Maar eng?

Give me a break.

avatar van neysen1985

neysen1985

ben al jaren fan van het icoon uit de ju on serie

en deze film sluit daar mooi bij aan.

Alleen miste ik wel een beetje de typische Japanse sfeer die ik vaak had bij het origineel.

(overigens het origineel nooit gezien) maar ik vind hem op dit moment eigenlijk wel super.

avatar van BloodyGore

BloodyGore

grappige film!!

avatar van ibendb

ibendb

"Je ogen dichtdoen helpt niks!" - Veronica Gids

Tuurlijk niet, dan zie je ook niks!

Ik vond The Grudge best wel tegenvallen. De meesten die ik ken en deze film hebben gezien zeggen dat hij echt eng is. Wel, ik vond nu van niet. De Japanse sfeer vind ik best creepy, maar er komen veel te veel voorspelbare schrikmomenten in voor. Het verhaal is best leuk, maar ik werd erg verward door die flashbacks ofzo. Op een gegeven moment snapte ik er geen bal meer van. Een 2,5*.

avatar van Thascorpion

Thascorpion

Tot nu toe de engste horrorfilm die ik heb gezien. Je moet echter wel in de film "zitten". Als je de film met een paar leuke maten kijkt dan schrik je lang zo vaak niet. Kijk je de film met een paar leuke vrienden, die de film wel serieus nemen, dan is het zeker wep spannend/eng.

Voor de liefhebber zou Ju On aanraden, aangezien de Japanse versie een tikkie enger is.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Haalt het niet bij The Ring. Maar toch ook een behoorlijk angstaanjagende film als je alleen thuis bent en er helemaal in zit.. De special effects en makeupeffecten vond ik wel tegenvallen..

avatar van misterdhdh

misterdhdh

zeer goede, en enge film. ben echte horrorfan en zet deze film toch in mijn lijstje van engste films die ik al gezien heb. misschien komt dat ook omdat ik deze film gezien heb alleen op mijn kamer, donkerder kon niet, op een redelijk klein scherm om 2 uur snachts. ik zat dus helemaal in stemming om een enge film te bekijken. zalige film, constant enge sfeer, een paar schrikmomenten, spannende muziek, onverwachte dingen, je verwacht dat er iets gebeurd en het gebeurd dan niet, maar dan gebeurd er weer iets onverwacht. ik kijk zeker uit naar deel 2 en 3 die ik al heb liggen. hoe wel van deze films, is eens iets ander dan om de 2 minuten een tiener dat vermoord word door een man met een zaag of bijl., gewoon heel de film spannende sfeer, leuk verhaal

twijfel tussen 4 of 4.5/5

avatar van Shinobi

Shinobi

Aangezien ik de Amerikaanse versie nog niet gezien gehad en ik van veel mensen heb gehoord dat ze zich echt rot zijn geschrokken van deze film, heb ik maar eens besloten om deze ook maar eens te gaan kijken.

Ik moet zeggen dat dit een zeer povere remake is, totaal niet eng te noemen soms zelfs lachwekkend. Inwisselbare personages, geen boeiende acteerprestaties. Al doet Sarah Michelle Gellar het op zich nog wel aardig.

En naast dat het nergens eng wordt, is de film ook nog eens te langdradig. Ik zat me zowaar te vervelen.

Ik kijk dan liever nog een keer naar het Japanse origineel.

1,5 Sterren.

avatar van lijkesnijer

lijkesnijer

Heb hem nu 3x ofzo gezien, en nog snap ik ergens het verhaal niet helemaal. Ik herinner het me nu niet precies, maar ergens klopt er volgens mij iets niet. Ook geen bijster goede film, qua verhaal dan, maar ik vond hem wel eng. Ik heb in een flat gewoond en wilde 's avonds liever niet in mijn eentje op de gallerij uit angst voor zo'n raar lopend wijf

avatar van kawa2

kawa2

gisteren voor het eerst gezien,

ik dacht dat ik naar een soort van "the ring" ging kijken

en die viel mij wat tegen

the Grudge, veraste me enorm door wel spannend / eng te zijn.

paar keer ook echt geschrokken.

verhaal is een beetje simpel dat wel, maar daar ergerde ik me eigen niet aan.

het is 1 van de betere horror's die ooit zijn uitgekomen

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Gisteren eindelijk eens de 'grudge' gezien. Vroeger durfde ik hem niet te kijken omdat heel veel mensen zeiden dat het een heel erg enge film was. Maar dat was ondertussen weer een 2-3 tal jaar geleden en ondertussen heb ik me er eindelijk eens aan gewaagd om de grudge te zien. En dit viel eigenlijk wel redelijk goed mee, hoewel de film redelijk wat schrik momenten bevat is hij niet over heel de lijn 'scary' en viel hij qua engheid echt nog goed mee. De vrouw die over de grond kruipt en het gekende kreunend geluid maakt is echt wel nog eng, net als de scénes in het huis en de donkere scénes in het ziekenhuis enz. Maar andere scénes die 'eng' bedoeld zijn, zijn gewoon helemaal niet eng, hierbij denk ik aan het jongetje en sommige scénes overdag. De film zelf geeft ook niet echt een blijvende indruk, want terwijl ik deze recensie aan het schrijven ben, ben ik al massa's dingen vergeten . Het verhaal was wel nog goed en het was ook tof gevonden met de flashbacks in verschillende tijden. Sommige dingen in het verhaal zijn wel onduidelijk en vaag en kloppen niet echt met het verhaal Oké, als je in het huis komt vermoord de grudge je, maar hoe komt het dat die oude vrouw het zolang heeft uitgehouden in de onmiddelijke omgeving van het huis. Het acteerwerk was bij sommige mensen nog goed maar bij andere slecht en niet overtuigend. Het is ook raar dat de film eigenlijk maar een beperkte tijd eng is,( ook het overdreven zichtbare geschminkte jongetje stak tegen xd), misschien nog niet eens een 20-25 minuten in totaal, alle scénes opgetelt tenminste, door de vele babbelingen en enge scénes die niet echt eng zijn. Al bij al toch een redelijk goeie film, ik geef hem een 3*.

avatar van Snorren

Snorren

Eerder grappig dan eng, nadat ik Scary Movie 4 had gezien. Jammer. Niet zo veel inhoud, maar wel aardig vermakelijk. 2,5*

avatar van tattoobob

tattoobob

Tof filmpje deze film is hierna een flink aantal keer een soort van nageaapt!!!

Leuke horror film

avatar van stijntjeee4

stijntjeee4

Een enorm enge film met veel schrikscenes ik heb de nacht nadat ik deze had gekeken niet meer geslapen, ^^

avatar van Askikker

Askikker

Vind een film niet snel eng, maar hier zaten toch wel een paar momenten in.

En nou blijkt het dus een remake te zijn, bah! Had ik dat geweten had ik t origineel wel gekeken. Weet niet of dat nu alsnog zin heeft.