The Grudge (2004)
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 6 januari 2005
Bekijk via CANAL+
Plot The Grudge
"It never forgives. It never forgets."
De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.
Karen Davis
Maria Kirk
Alex Jones
Det. Hideto Nakagawa
as
Hollywood luistert liever naar bange Amerikaantjes dan naar bange Japannertjes want dan komen er meer bezoekertjes...
Quote over The Last Geisha (staat nog niet op MM), maar in zekere zin is de quote ook van toepassingen op deze film. (verder een quote die eigenlijk te triest voor woorden is).
Gaan ze een kluif hebben aan Ju-On daar
NOVA
overigens vond ik de openingsscene nog het meest indruk maken
Dat is wanneer een zelfmoord plaats vindt - luguber
Kom niet verder dan 2 sterren en vooral jammer van de anderhalf uur kijken
freakn
K vond hem echt super spannend hoor!K ken maar weinig films met zooo veel schrik momenten eigenlijk...je moet gewoon even je verstand op 0 zetten!K vond dat geluidje van die geest echt door merg en been gaan, en die kop was echt heel gaaaf in elkaar gezet!(die witte kop, zwarte haren en super grote ogen die net op het eind telkens openspringen!)
K vond de film in ieder geval ruim voldoende voor zijn genre
CeCe
Huh?
Nou het zal wel aan mij liggen maar de film die ik zojuist bekeken heb, lijkt totaal niet op de beschrijving van de hierbovenstaande film.
Echter is dit de juiste omschrijving http://www.filmfocus.com/films...
hebben we het hiet over dezelfde films?
Even over de film, het is zowieso niet mijn genre, maar het verhaal spraak me ook niet erg aan.
Het is soms lastig omdat er vaak tussen heden en verleden geschakeld wordt.
Ik kan niet hoger als een 2,5 gaan en moet eerlijk bekenen dat ik ook nog geen van de films gezien heb waar jullie het hiet over hebben.
Noot,
Dat hij nog niet in de bios draait, weet ik heren.
Horrorfanaat
Ik ben naar een markt geweest. Ik dact de originele The Grudge te kopen je weet wel Ju-on The Grudge. Zie ik opeens Sarah Michelle Gellar in de film. Toen besefte ik pas dat ik een illegale kopie had gekocht aangezien deze pas 5 januari in de bios komt.
Horrorfanaat
Nog niet afgezien eerste 2 scenes alleen.
agent smith
maakte ik maar zo'n fout! ik wil deze namelijk zo snel mogelijk zien
maakte ik maar zo'n fout! ik wil deze namelijk zo snel mogelijk zien
Ga naar Groenoordhallen Leiden. Daar hebben ze hem.
... dus het was niets??
Nee hoor ga hem binnenkort verder kijken.
CeCe
Huh?
Echter is dit de juiste omschrijving http://www.filmfocus.com/films...
hebben we het hiet over dezelfde films?
Het is soms lastig omdat er vaak tussen heden en verleden geschakeld wordt.
Noot,
Dat hij nog niet in de bios draait, weet ik heren.
Verhaal wat er nu staat, is het goede verhaal van de film.
Horrorfanaat
Eindelijk afgekeken. Beetje vaag uitgewerkt maar toch wel wat enge schrikmomenten. Acteerwerk was in orde. *** sterren
remorz
Een amerikaans kopietje zonder echte toevoegingen. Vond deze film, na het origineel, erg vervelend om naar te kijken. 2,5*
AHWA
Ik ga vanavond naar een voorpremiere in Almere. Het schijnt dat Sarah Michelle Gellar door ook aanwezig zal zijn.
AHWA
Gisteren naar Almere geweest en inderdaad, Sarah Michelle Gellar was er ook. Ze nam de tijd voor haar 'fans' en signeerde bijna alles wat ze in haar handen gedrukt kreeg.
De film was helaas niet goed. Je zag de schrikeffecten echt mijlenver van tevoren aankomen en het acteerwerk was slap en de dialogen eentonig.
Het heden en de flashbacks zaten wel aardig door elkaar, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
2 sterren voor The Grudge
Horrorfanaat
Ja had ook gezien op RTL Boulevard dat ze er was.
Damiën Jeremy
Van deze film had ik veel meer verwacht. Er zaten wel een paar spannende stukjes in, maar ik vond t geen goed verhaal. 2,5*
kittyklitty
Wat mij enorm tegengevallen is, is het feit dat het "kwaad" al na vijf minuten in beeld te zien is. Daardoor wordt je angst voor het onbekende een stuk minder. Hetgeen wat bij The Ring wel goed uitgediept werd. Jammer want deze film had sterker kunnen zijn dan dat die nu is. 3 * want zo vervelend om naar te kijken was ie ook weer niet.
Mee eens wat kittyklitty zegt, met ook nog een opmerking, dat je zolang je kijkt, geen band met de hoofdrolspelers krijgt, het doet allemaal een beetje koud en emotieloos aan.
Wat Sarah Michelle Gellar betreft die vond ik totaal niet geschikt voor deze rol, al met al een kleine 5 dus 2.5*
zeus
Het had zo mooi kunnen zijn. Maar het was het allemaal net niet. 3*.
zeus
draait ie in de sneak ofzo?
Ja afgelopen maandag gezien in de sneak.
Tinkerbell
Hm, na jullie reacties heb ik minder zin om dan naar de bios te gaan om de film te zien
Ik vind Sarah een goeie actrice. Misschien download ik hem wel...kost het me ook geen geld...

The Grudge
2020