• 9.381.068 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 januari 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Grudge

"It never forgives. It never forgets."

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

Doug McCarthy

Maria Kirk

Alex Jones

Det. Hideto Nakagawa

avatar van Film Pegasus

Ik vind Sarah Michelle Gellar nu niet echt een sterke actrice. Wel leuk om te zien, maar om een film te dragen komt ze nog net wat te kort. Kan nog komen natuurlijk.

avatar van Anjin

Anjin

Nu 2 euro bij de mediamarkt

koopje toch??

avatar van otherfool

otherfool

Deze remake haalt het niet bij de Amerikaanse Ring, maar heeft toch wel zijn enge momenten. Het origineel heb ik overigens nog niet gezien, dat moet binnenkort maar eens.

2,5*.

avatar van donnie darko

donnie darko

Ik vond het maar een magere film. Het begin is nog vrij goed, de spanning zit erin, iedereen staat matig maar niet echt slecht te acteren, het kan er allemaal mee door. Maar daarna wordt het toch allemaal wel een beetje té.

Versta me niet verkeerd, ik vond hem wel degelijk eng(het meisje trouwens veel meer als de jongen) maar het verhaal is zo ongeloofwaardig en het einde is zo bedenkelijk dat je toch met een leeg gevoel achterblijft.

The ring was al niet goed, maar deze is toch nog een stukje slechter.

avatar van patrick17

patrick17

Had veel van deze film verwacht maar dat is er niet van gekomen!!!ik heb me niet kunnen vermaken met deze film eerlijk gezegd!!!

ik geef deze film:

2 **

avatar van JudithE

JudithE

Hier had ik een stuk meer van verwacht, voorspelbare schrikmomenten en de film was ietwat 'saai' eigenlijk. Bovendien zag het er allemaal niet erg afschrikwekkend uit, die witgeschminkte Aziaten met een zwart lijntje onder de ogen, of ligt dat aan mij?:S

avatar van M,,girl

M,,girl

?

avatar van incH_

incH_

ik vind deze film echt wel erg hoor,, vooral bij die hele stille momenten en je zit dan met je vriendin dii film te kijken maar is zeker een goede film:)

avatar van gsusboy_tibor

gsusboy_tibor

ik vidn deze film echt super gaaf

ik heb hem zelf gekocht dus hij is heel gaaf

avatar van Livinovic

Livinovic

Ongelooflijk slecht

avatar van Marcellos

Marcellos

Mooie film

leuk om je vriendin bang te maken

Redelijk goed actrice speelt erin

sarah michelle gellar

OOIT me favoriet geweest

* 4.0

avatar van Jordyvs

Jordyvs

Livinovic schreef:

Ongelooflijk slecht

Geef mij 3 goeie redenen waarom deze film slecht is, en ik ben je eeuwig dankbaar ....

avatar van Tarkus

Tarkus

Had er meer van verwacht. Goed verhaal, maar slechte actrice.

avatar van Raoula

Raoula

na het zien van deze film waren mijn virenden en ik helemaal verslaafd aan dat uuuuuuh geluidje. echt melig

Maar verder stelde de film niet zo veel voor. de remake leek erg veel op het orgineel.

avatar van Livinovic

1. Ongeloofelijk voorspelbaar

2. Totaal niet "griezelig" ofzo

3. Een degelijk einde is ook al niet aanwezig

............

Goed gezegd dus in 1 woord bagger.

Ik bedoel de schrikmomenten zie je van ver al aankomen, het verhaal is ook al totaal niet te begrijpen als het uberhaubt een verhaal heeft en.

En oh ja dan nog dit, ik ben ee ngrote horror fan maar deze film heeft me totaal niet geboeit totaal niet. en nog eens .

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Mooie schrikmomenten en een aardige rol van Buffy, maar het verhaal haalt het bij lange niet bij een film zoals de Ring. Maar verder wel aardig horrorvermaak.

ik heb hem gehuurd maar ik vind het een beetje een donkere film.

maar verder wel geef ik geef deze een 4,5

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Ik heb het niet zo voor japanse horror films. Het is allemaal nog al overdreven. Wel leuk dat Sarah Michelle Gellar de hoofdrol vertolkt. Maarja, de film blijft niet echt goed, of beter gezegd: niet speciaal.

avatar van BlueSword

BlueSword

mja dit is wel een aardige film. (3.0)

ben zelf een fan van SMG, en ben gek op horrors.

alleen echt veel schrikken was het nie, voor 5 euro heb ik hem maar gekocht, vond het hem wel waard daarvoor.

maar hoger nie.

avatar van Miss M

Miss M

HALLOWEEN schreef:

Goed gezegd dus in 1 woord bagger.

Je lult dat ie voorspelbaar is en dom is enz. Je hebt totaal geen verstand van horror films! Hij is super goed, je bent een van de weinigen die hem slecht vind, je vond hem zker te eng en wilde stoer doen...[quote]

avatar van Raoula

Raoula

Ik vond hem ook erg voorspelbaar en slecht, en vooral de schrikmomenten. pfff wat waren die flauw. En verder was inderdaad dat verhaal heel wazig. ze proberen het gewoon interresant en mistirieus te maken door gewoon een waar helemaal geen reet van klopt verhaal te maken.

avatar van renoow

renoow

Dit is een film om puur bij te griezelen. Leuk als je daarvan houdt, maar voor mij heeft dep erfecte film ook nog een beetje een goedlopend verhaal en een sterk plot. Dat miste ik bij The Grudge. 2*

avatar van BlueSword

BlueSword

ben benieuwd hoe the grudge 2 gaat worden...heb gehoord dat de zus van karen (sarah michelle gellar) word gespeeld.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

BlueSword schreef:

Wat een verrijking zou dat zijn

Waarom nou een tweede fout maken? Je zou zeggen .."een ezel stoot niet 2 keer zijn kop"....hoe zit dat met het maken van films denk ik dan?! Wie zit hier nou op te wachten, is 1 niet meer dan genoeg? Waarom nou een tweede mislukking? Zo voorspelbaar allemaal, het is bijna komedie

Mijn stem: *- stem

avatar van metaledje

metaledje

hoezo moet iedereen toch altijd reageren op een ander zijn mening? dan ben je zelf toch laag bezig of niet? wat intereseert jou nou wat iemand ervan vind die je totaal niet kent? ik begrijp dat echt niet hoor..waar maak je je eige druk om :-|

en nu even over de film:vond hem best te doen..en je moet niet vergeten de japanse versie van the grudge was er het eerst.en dan gaan ze een remake make wat niet te verschillend moet zijn.er zijn altijd mensen die een remake willen maken omdat ze het simpelweg boeiend vinden of om xtra geld in het laatje te krijgen..ga de japanse versie afkraken want ik vond deze toch echt wel een stuk beter dan die *VAGE* japanse troep!!!!

avatar van chinchi

chinchi

weinig verhaal...

op zich redelijk leuk gefilmt om de spanning erin te brengen vond ik.

het einde viel ontzettend tegen. Ik zette hem af met het gevoel: is dit het nou... Eindelijk leek de film op gang te komen en dan is er de aftiteling 1.5*

avatar van soom

soom

Ik ben nu wel redelijk veel gewend, al zeg ik het zelf. Films als the Ring, the Others en the Forgotten vond ik zeer achteraf gezien, nog wel meevallen. Maar the Grudge is echt 10 keer enger dan de eerder genoemde horror/thrillers bij elkaar.

Ik zit nog bij te komen van de schrik, terwijl ik dit stukje schrijf.

Erg onder de indruk was ik van het einde, en de hoofdrollen, van onder meer Sarah Michelle Gellar en Jason Behr zijn dik in orde.

De stijl van de regisseur bevalt me op zich wel, hij zorgt ervoor dat je redelijk goed in het verhaal zit en als je schrikt, je dit ook echt voelt.

Gewoon een hele enge horror. Hoewel ik waarschijnlijk niet echt iets gewend ben op dat gebied, vind ik toch duidelijk the Grudge een fenomenale film. Goed uitgewerkt, zeker weten.

Ik had graag iemand willen hebben die met me mee aan het griezelen was.

Verder viel me op, dat Japanners dol zijn op water en Samara-achtige figuren. Het einde is ook wel erg Hollywood natuurlijk, maar toch zeker wel erg goed.

avatar van 606

zeker een enge film met de geluiden en de personages 4,5 ster waart.

avatar van Waku

Waku

Sterke griezelthriller.

De scene met Sarah Michelle Gellar met haar mobiele telefoon is huiveringwekkend genoeg om even geen telefoon meer op te nemen..

De film is beklemmend en grauw.

Anderhalf uur zweethandjes gegarandeerd.