• 9.378.931 stemmen

Oorlog / Historisch | 177 minuten

Genre: Oorlog / Historisch

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Mel Gibson, Sophie Marceau en Patrick McGoohan

IMDb beoordeling: 8,3 (1.153.219)

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 7 september 1995

Plot Braveheart

"Every man dies. Not every man truly lives."

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

William Wallace

Young William Wallace

MacClannough

Mother MacClannough

@cono

ik zie bij jouw berichten regelmatig uitlatingen zoals;hollywood zooitje of typisch amerikaans e.d

het lijkt erop dat jij iets tegen hollywoodse films hebt,misschien zie ik het helemaal verkeerd hoor

vroeg me dit af.

dat jij deze film niet waardeert respecteer ik maar een hollywoodse zooitje

coño schreef:

Kijk eens voor de gein naar de films van Klaus Kinski

Heb ik gedaan, For a few dollars more. En....?

mar007 schreef:

@cono

vroeg me dit af.

dat jij deze film niet waardeert respecteer ik maar een hollywoodse zooitje

Ach mar007, jij geeft deze film 4* dus volgens cono heb je of geen verstand van films of je kijkt nooit een niet mainstream film.

coño

Wat een belachelijk argument zeg. Alsof iemand die deze film een 4 geeft geen verstand van films heeft. Dat zeg ik toch niet? Mensen die echt meegaan met dat deze film in geschiedenisboeken staat als klassieker. Die hebben er geen bal verstand van.

Weer : eigenlijk wel :

Mensen die dit echt beschouwen als de historische klassieker hebben; of geen verstand van film
Of ga je nu zeggen dat dat alleen maar geldt voor mensen die de film én goed vinden én een klassieker, niet voor de mensen die de film goed vinden maar geen klassieker ?

En ook weer : ik denk niet dat er veel mensen zijn die dit een klassieker noemen, daar is ie simpelweg nog niet oud genoeg voor. Als hij over 20 jaar nog gekeken en gewaardeerd wordt, dan kun je zeggen dat het een klassieker is geworden, of jij of die kenners/critici dat nou leuk vinden of niet. Gezien zijn plaats in de top 250 acht ik die kans in ieder geval niet uitgesloten.

mar007

toekomstige klassieker of niet het maakt mij verder niet uit ik vind het een goeie film

en mel gibson speelt deze rol voortreffelijk.

@nakada

ben het helemaal met je eens.

coño

Nee het zal nogal flauw zijn om mensen erop af te rekenen dat ze een slechte filmkennis hebben als ze deze film geweldig vinden. Ik vind dit ook geen barslechte film hoor, bijv. De film ziet er prachtig uit qua kostuums en sfeer. Maar ik vind het verder toch maar een heroïsch zooitje op z'n Hollywoods.

En ja nakada: ik bedoel alleen dat mensen dit een klassieker noemen want zoals mar007 al zei: dat is deze film niet.

mar007

dat heb ik niet gezegd hoor.

kan ik ook niet gezegd hebben want dat weet ik niet.

lees voorgaande bericht nog maar eens goed dan wordt het je wel duidelijk.

mar007 schreef:

dat heb ik niet gezegd hoor.

kan ik ook niet gezegd hebben want dat weet ik niet.

lees voorgaande bericht nog maar eens goed dan wordt het je wel duidelijk.

Wat moet mij duidelijk worden?

Malli

Dat deze film niet beschouwd wordt als klassieker, is goed mogelijk, maar dat critici en filmkenners deze film niet weten te pruimen, is utterly bullshit. Zo heeft deze film op Rotten Tomatoes een waardering van 80 % bij de filmrecensenten (dus niet het publiek) en herinner ik mij daarnaast ook nog de hoge waardering van Eric Stockman in Humo toentertijd, zeker in België een zeer gewaardeerd recensent.

Dat deze film dus niet wordt geprezen door critici en filmkenners, zoals je ergens op de vorige pagina beweert, slaat dus nergens op. Al kijk ik met genoegen uit naar een referentie die je statement desondanks staaft.

coño

Dat probeer ik dus al de hele tijd te zeggen. De grootste appreciatie ligt met name er vanwege de lovende critici en The Academy. Dus heb je gelijk: dat deze film onderwaardeert wordt door critici en filmkenners is utterly bullshit. Ik vind Braveheart sterker nog een van de meest overgewaardeerde films ooit.

nakada

Je kunt het zo vaak blijven zeggen als je wilt, dat maakt het nog niet waar. Er is geen rechtstreeks verband tussen critici/academy en het 'gewone' of 'grote' publiek of hoe je het ook wil noemen. Heel wat films met een oscar als de beste, komen niet eens in de top 250 hier op MM. Andersom staan er heel wat in die geen oscar hebben gewonnen. Sterker nog, een film uit hetzelfde jaar als Braveheart ( en genomineerd ) staat hier veel hoger in de top 250. Dat jij deze film niet weet te waarderen is aan jou, maar stellen dat anderen hem alleen maar mooi vinden vanwege de critici of de Academy is echt to-ta-le onzin.

nakada schreef:

Dat zou kudde-gedrag zijn als mensen deze film puur goed vinden vanwege de critici. Het is gewoon dat een film al a Braveheart gewoon veel meer aandacht krijgt vanwege het winnen van een Oscar. Een niet genomineerde film zal sowieso veel minder aandacht krijgen.

avatar van Re73

Re73

coño schreef:

Overgewaardeerd ... mmmm dat kan ik hecht echter niet veel waarde aan de mening van iemand met een avatar van Marion Cobretti.....

coño

Mijn avatar is niet eens van Cobretti.

avatar van Re73

Re73

Lijkt mij toch echt Marion Cobretti van wie is die dan volgens jou?

edit: gegoogled en tis toch echt Marion.

coño

Oh je bedoelt Stallone als Cobretti. Ja, hebt gelijk. Ik vergiste me even. Maar wat heeft dat met deze film van doen?

coño schreef:

Waarom zeg je dan het volgende op de vorige pagina: " ...terwijl zoveel critici en filmkenners het erover eens zijn dat dit zo'n overschatte film is."

Over welke critici en filmkenners heb je het dan eigenlijk?

coño schreef:

Inderdaad, niet meer zeggen dus.

Dat scheelt uiteraard in aandacht. Maar opnieuw zegt dat op zich niets over mogelijke waarderingen. Veel aandacht kan ook veel mensen trekken die die film normaal niet zouden kijken. En ken je het gezegde "hoge bomen vangen veel wind" ? Maar afijn, ook dat zegt niets over de uiteindelijke waardering.

coño

Over welke critici en filmkenners heb je het dan eigenlijk?

Critici en filmkenners an sich.

Inderdaad, niet meer zeggen dus.

Ik zeg ook iets heel anders, maar mijn woorden worden nog steeds niet begrepen.

Zegt misschien ook iets over The Academy.

coño schreef:

Critici en filmkenners an sich

Maar wie zijn dat dan? Jij poneert de stelling dat heel wat critici en filmkenners deze film een overschat vehikel vinden, waardoor je de indruk wekt dat er zware verdeeldheid heerst wat de meningen betreft. Alleen kan je die personen wel op geen enkele manier benoemen. Dat maakt dat je stelling tot nader order op los zand staat, aangezien zowel pers als publiek deze film door de band genomen goed vinden. Daarmee bedoel ik uiteraard niet dat er geen afwijkende meningen mogelijk zijn (totale eensgezindheid over films is onbestaande; zelfs de grootste klassiekers hebben kijkers die het vertoonde complete bagger vinden. Film is en blijft voor een belangrijk deel een subjectief iets); alleen lijkt het mij niet onverstandig om in eigen naam te spreken en niet te doen alsof je een (dan nog onbepaald) grote groep vertegenwoordigt, terwijl je niet verder komt dan wat vaagheden als "heel wat" en "an sich".

coño

Film is en blijft inderdaad subjectief. Ben het ook verder met je eens dat er genoeg klassiekers zijn die erg slecht zijn. Naar mijn mening is Braveheart er ook één, deze zogenaamd beschouwde klassieker.

nakada

Cono kijk nou eens goed wat Malli schrijft. Nergens zegt hij/zij dat er genoeg klassiekers zijn die erg slecht zijn. Jij leest slechts wat je wilt zien.

En ook weer in je laatste zin : jij mag Braveheart slecht vinden. En hoewel er veel mensen deze film erg mooi vinden, er zijn er erg weinig die hem een klassieker noemen. Dat kan alleen de tijd uitwijzen.

coño

Als Malli echt eens wat negatieve reacties wil zien.

Braveheart – Bad Reviews | Hated and Slated - hatedandslated.com

nakada

Niet echt reviews. Gewoon een hoop, al dan niet leuk bedoelde kreten. Weegt bovendien niet echt op tegen alle positieve reacties hier. Totaal zinloos die site.

coño schreef:

Als Malli echt eens wat negatieve reacties wil zien.

Ik weet dat er mensen bestaan die deze film slecht vinden. Ik heb nooit het tegendeel beweerd, dus het is mij niet echt duidelijk wat je hiermee probeert aan te tonen.

Het zijn nochtans film-critici die deze woorden uitspreken.

1 van de quotes: "I don’t know anything about the history of Scotland and don’t care."

Indrukwekkend. Dat moeten mij nogal de filmcritici zijn...

Het zijn nochtans film-critici die deze woorden uitspreken.

Het zijn "online reviewers" wat dus absoluut niet hetzelfde is als filmcritici. Bovendien blijkbaar mensen "who despised" deze film, lijkt me ook al geen goed uitgangspunt voor een gedegen review.

Nogmaals coño, je zou eens wat beter moeten opletten met hetgeen je leest. Je trekt er namelijk wel erg ongegronde conclusies uit.