Genre: Oorlog / Historisch
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Braveheart
"Every man dies. Not every man truly lives."
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.
William Wallace
Campbell
MacClannough
Mother MacClannough
- 19752 berichten
Pacino is een meester in die monologen ja. Films als Any Given Sunday, Devil's Advocate en Scent of a Woman geven altijd kippenvel bij hem. Independance Day heb ik ook plaatsvervangende schaamte, maar dat is omdat dat pure Amerikaanse Patriotisme dan weer zo nodig getoond moet worden.
@ rep:
Ja, die. Vond het voor de rest wel een erg mooie film trouwens, en een ijzersterke Pacino. Dat ik kriebels krijg van dat soort speeches ligt dan ook vooral aan mij persoonlijk natuurlijk. Ik ken ook veel filmkijkers die dat prachtig vinden in een epische film.
In Any Given vond ik het niet erg, maar vind het bij een coach anders. Of ben ik nou niet consequent?
Speciaal op verzoek van Moviemafketel en NW:
YouTube - Independence Day greatest movie speech of all time.
Dit zou wel verboden moeten worden ja
De opzwellende muziek en die juichende mensen na afloop ook

83Utreg!
De waanzin is hier volledig toegeslagen, nu is die speech scene zelfs al niet meer mooi, het moet niet gekker worden.
- 19752 berichten
Dat commentaar eronder ook, moeten wel Amerikanen zijn.
Die speech van Voight in Pearl Harbour is ook zo erg.
Naomi Watts
Dat commentaar eronder ook, moeten wel Amerikanen zijn.
Die speech van Voight in Pearl Harbour is ook zo erg.
Ook dat was er één ja.
Vindt Independence Day een leuke film, alleen jammer van dit soort details die de films toch wel een beetje verneuken.
TrickySmalls
We hebben ook nog altijd onze "You can't handle the truth" uit A Few Good Men welke tot op de dag van vandaag nog legendarisch is.
Niet echt een speech, maar toch.
Naomi Watts
De niet bombastische oprechte speeches. Zoals in Koi suru Nichiyobi Watashi. Koishita
. Al ben ik een flinke speech hater, dat durf ik nog wel toe te geven
casperspook
haha toch kan je deze film gerust nog een keer kijken
vorige week was hij weer op tv, en het blijft gewoon geweldige film!
wéér goed vermaakt
Timmy757
haha toch kan je deze film gerust nog een keer kijken
vorige week was hij weer op tv, en het blijft gewoon geweldige film!
wéér goed vermaakt
Toch denk ik, dat ik het maar bij die ene keer hou...
gorelover
Deze ga ik dit weekeinde weer eens bekijken, maar dan op blue-ray, dat word helemaal genieten van deze topfilm.
Blue-ray, de beste uitvinding voor filmliefhebbers.
Zet de dvd op het zelfde voetstuk als vhs vs dvd
83Utreg!
Ik had het over de speech in Braveheart. Wat ik toch een van de beste scenes ooit vind.
djravibarossa
Een fantastische film met actie, romantiek, levenswijsheid en nog veel meer. Zeer realistisch overgebracht en spannend tot het bittere eind.
Een absolute topper die je niet mag missen! Deze film maakt allerlei emoties in je los tijdens het kijken.
Semsoethot
Mooie film met inhoud gebaseerd op de werkelijkheid. M.i. één van de betere films met Mel Gibson.
Malli
De film is "losjes" gebaseerd op de werkelijkheid., maar zeker niet meer dan dat. Eén van de weinige punten van kritiek op de film was trouwens dat hij een loopje met de werkelijkheid neemt.
- 19752 berichten
Het echte verhaal van Wallace lijkt me nou ook niet echt spectaculair genoeg voor een film. Welke film is nou wel 100% waarheidsgetrouw aan de geschiedenis he? We waren er zelf niet bij.
chevy93
Malli
Helemaal mee eens. Ik vind waarheidsgetrouwheid helemaal geen belangrijk criterium voor een film.
Euhm... neen.
gijssie
Deze film heeft gewoon alles: aktie, avontuur, humor, drama en romantiek.
Wat wil je nog meer. Acteerwerk is fantastisch, sfeer erg goed weergegeven.
Kortom een film die je niet mag missen. Echt een meesterwerk.
puckb96
Ik denk na Apocalypto de beste film van Mel Gibson. Gibson speelt zeer Schots en goed
Mijn enige probleem met de film is de speelduur, want het kon best wel korter, het was namelijk een lange film.
Ja en voor de rest. Trieste en mooie film!

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Legendarische film 'Braveheart' van en met Mel Gibson vrijdagavond (16 augustus) op televisie

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Shawshank Redemption

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
individualschotlandin love with enemyrevolutiekilt legendeindependencevrijheidepischidealismfamily clangebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechthistorical fictionstrijdunited kingdommiddeleeuwsrevolttyrannyfalse historyhighlands13th centuryscottish highlandswarfield勇敢的心braveheart