• 9.379.535 stemmen

The Usual Suspects (1995)

Thriller | 106 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne en Chazz Palminteri

IMDb beoordeling: 8,5 (1.227.825)

Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot The Usual Suspects

"Five criminals. One line up. No coincidence."

In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.

Pitakaas schreef:

Ik bedoelde te zeggen dat er geen/weinig komedie bij betrokken is.

Tussen de uitspraken van Del Toro en Baldwin gedurende de hele film zit toch echt een hoop humor. Alleen de Line-Up heeft al een hele hoop humor.

avatar van N811

N811

Justinw schreef:
Jah dat is duidelijk, maar speelt hij hem gewoon of was hij hem zijn hele leven al?

Dat kan je idd zelf invullen
Net als het feit of Keaton dood is

avatar van chevy93

chevy93

N811 gebruik wel even spoilers . Natuurlijk wordt het in het gewis gelaten, maar nu weet iederen dat er wat met Keaton gaat gebeuren.

avatar van salimmilas

salimmilas

dit behoort tot de top!

einde maakt het helemaal af!;)

gruwelijkkkk mooi eind!

avatar van FritzzTheCat

FritzzTheCat

Absoluut een van de beste films ooit gemaakt. De eerste en enige film die ik in de bios heb gezien waarbij de hele zaal aan het eind van de film elkaar aankeek en besefte wat er was gebeurt.

Alle acteurs stegen, voor zover mogelijk, boven hun eigen kunnen uit, het script zat fenomenaal in elkaar, de dialogen zijn geweldig en de actie niet te versmaden.

Top vermaak

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke film. Mooi verhaal, goed geacteerd en goed camerawerk. Het plot vond ik niet helemaal onverwacht maar wel mooi gedaan.

avatar van jpbosch

jpbosch

Delta65 schreef:

Goede film, maar helaas vond ik alleen de ontknoping ECHT goed. De rest gewoon goed

helemaal mee eens

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik weet de ontknoping al, dat heb ik is een keer gehoord op de radio. Ik twijfel echt of ik deze film nog wel moet gaan kijken.

avatar van clockwork72

clockwork72

Dan kun je hem idd beter niet kijken...

JacoBaco schreef:

Ik wist de ontknoping van The Sixth Sense ook voordat ik hem keek (gehoord op tv, welke mongool vertelt nou een ontknoping op tv, die persoon verdient levenslang). The Usual Suspects is, ook al weet je de ontknoping, toch de moeite waard, omdat het zo goed in elkaar zit. Ik vond hem de tweede keer trouwens nog beter dan de eerste keer.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

jipt schreef:

Ik had de ontknoping hiervan ook al eens gelezen, vreemd genoeg in een column in De Standaard. De columnist klaagde erover dat er tegenwoordig in de trailer van een film al alles wordt weggegeven. Hij schreef: 'Als The Usual Suspects in 2008 was uitgekomen, dan had in de trailer al gestaan Verbal Kint = Keyser Söze.'
Gedaan met de pret. Gelukkig heeft deze film nog veel meer te bieden dan alleen de 'verrassende' ontknoping, in tegenstelling tot bv. The Crying Game (waar ik de afloop óók al van wist, stomme Shallow Hal).

jipt

Haha het ende van The Crying Game is algemeen bekend (daarom hoef ik hem ook niet te zien, [edit Madecineman; spolier voor The Crying Game verwijderd] Hoe vaak het einde van die film ergens is gerefereerd is niet meer op twee handen te tellen.

avatar van Nomak

Nomak

jipt schreef:

Moet jij net zeggen met je spoiler van The Crying Game in dit topic.

avatar van chevy93

chevy93

Ik ken the Crying Game niet hoor...

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Eigenlijk is dit typisch een film die je maar 1x moet kijken, maar ik heb hem gisteravond herzien, en dan is het toch leuk om al die verwijzingen en hints te zien .

En wat voel je je dan dom dat je het de eerste keer niet doorhad!

Nomak schreef:

Moet jij net zeggen met je spoiler van The Crying Game in dit topic.

Kut sorry, was ik vergeten

avatar van Revolt

Revolt

Pitakaas schreef:

En wat voel je je dan dom dat je het de eerste keer niet doorhad!

Haha, ik heb hem vandaag voor het eerst gezien. Ik moet zeggen dat het einde zeer zeer verrassend was, ik had niet echt iets door.

Dit is echt een geweldige film, het heeft alles! Deze gaat regelrecht mijn top 10 in

avatar van panjoe

panjoe

Vraagje: is Verbal nou echt de legendarische Keyser Söze? Daarmee bedoel ik: heeft hij echt zijn familie vermoord en alles? Of heeft hij alleen de legende gebruikt in zijn verhaal? Aangezien dat hele verhaal met die dealer (Redfoot ofzo) en whatnot ook allemaal verzonnen was...

avatar van huVILEub

huVILEub

Denk dat je dat niet kunt zeggen omdat je maar één kant van het verhaal hebt gehoord/gezien.

avatar van SmalleRidder

SmalleRidder

Slechts een 3,0 omdat je deze film hooguit 2 keer gaat kijken....

de tweede keer om het verhaal echt goed te snappen, daarna gaatie waarschijnlijk nooit meer je dvdspeler in

avatar van Miron

Miron

Al 4 keer gezien, elke keer weer kippenvel hoor.

avatar van triqo

triqo

Gisteren voor de 2e keer gezien, leuke film maar vooral del toro als Fernster geld voor mij als 1 van de grappigste filmpersonages die er zijn haha. Paar geweldige scenes waar ik helemaal dubbel van lag!

avatar van Jesse93

Jesse93

Blijft wel een vette film, heb hem nu al een aantal keer gezien (wel een paar jaar geleden). Ging dus veel meer opletten. Vooral kijken of Verbal links handig was. Dit was dus waar, want dat zie je op het eind wanneer hij zijn aansteker gebruikt.

Twee scènes die me na al die tijd erg goed zijn bij gebleven zijn:
Het shot met al de touwen, dit shot zie je op het begin en het eind. En natuurlijk als je de voeten van Verbal ziet en hij steeds wat rechter gaat lopen. Wel heel erg sterk geacteerd, het enige personage die mij niet aanstond was die van McManus. Ik denk dat die bij mij vooral is door zijn rol in the Flintstones waar ik hem steeds bij dacht. Hierdoor kwam hij niet erg overtuigend over op mij.

Heb nog een paar keer met een glimlach zitten kijken en het blijft een goed en overtuigend verhaal.

avatar van Jase

Jase

Wat een ontzettend saaie film, einde vond ik nogal voorspelbaar. misschien toch niet mijn soort genre. ben meer van de horror

avatar van grunt

grunt

SmalleRidder schreef:

Slechts een 3,0 omdat je deze film hooguit 2 keer gaat kijken....

So jij durft. na 2x gaat ie niet meer de dvd speler in. De acteerprestaties in deze film zijn legendarisch evenals het verhaal. Deze dvd gaat dus nog 100 x de dvd speler in

Groet

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

wat een boring saaie film

avatar van 606

sweinsteiger schreef:

wat een boring saaie film

En waarom is het saai.

Onderbouw je mening wat meer.

Tevens ook de gebruiker Jase

avatar van SandLover

SandLover

Gisteren voor de tweede keer gezien. Blijft een goede film ook al weet je hoe hij afloopt. Maar briljant is anders.

avatar van ribery

ribery

606 schreef:

En waarom is het saai.

Onderbouw je mening wat meer.

Tevens ook de gebruiker Jase

booring

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Ik heb deze film 3 keer gezien.

Het verveeld nog steeds niet.