Genre: Misdaad / Drama
8,5 (1.263.232)
Releasedatum: 12 mei 1999
Bekijk via Prime Video
Plot American History X
"Some Legacies Must End."
Danny Vinyard is een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Wanneer Danny op school een enthousiast verslag maakt over Hitlers 'Mein Kampf', stelt het schoolhoofd hem voor de keus, of een opstel schrijven over zijn broer Derek, of van school getrapt worden. Dereks haat tegen andere rassen vloeit voort uit de moord op zijn vader. Derek sluit zich aan bij een bende en belandt in de gevangenis voor moord. Weer vrij is Derek veranderd. Hij wil een aantal mensen een lesje leren, waaronder zijn eigen broertje...
Derek
Murray
Cameron
Dennis
Sunshinetjeuh
zalige film. had em enkele jaren geleden voor het eerst gezien met school. wou hem direct kopen. heb em ondertussen ook al e tijd.
juist jammer van het einde dat zen broer dood is.
anders prachtige film!
Art
Kan je dat eventjes tussen spoiler-tags zetten? En dan doel ik dus op die enerlaatste regel
Nieke
Vind 'm super goed, Norton heeft geen enkele film als deze meer gemaakt (voor mij dan toch).
Ik huil elke keer...
Waardeloze, onsmakelijke film.
Agressieve, blanke negerhater wordt in de cel verkracht door blanken. Bovendien neemt een zwarte het voor hem op (zomaar, zonder reden). Eenmaal uit de gevangenis denkt hij aan zijn zere achterste en besluit zijn leven te veranderen (wow, wat een edel, goedhartig motief).
Miracle
goeie film.....commentaar sloeg idd echt helemaal nergens op. en wat betreft of dat die neger in die gevangenis het voor 'm op kwam dat is helemaal niet waar, hij moest er mee samenwerken en leerde em kennen.......beter kijken
ventheman
2 stukjes zijn hard, voor de rest valt het 'harde gedeelte' wel mee.
Jammer dat zijn broertje op het laatst word doodgeschoten, had ik niet verwacht in de film. Dat vind ik erg jammer, want nu is het geen happy end!
xangadix
J.S.
2 stukjes zijn hard, voor de rest valt het 'harde gedeelte' wel mee.
Gelukkig maar.
mikoz
Waardeloze, onsmakelijke film.
ach laat die stakker hij is zo iemand die ff langswipt wat 0.5en uitdeelt en weer wegaat
Remi
Dat zijn de vervelendste MM'ers, ja
xangadix
Hoezo? Je mag een film toch slecht vinden..? Al is een 0,5 voor deze film m.i. niet echt terecht...
SaintOfKillers
Nogal overdreven, ja, maar ik vond de verandering bij Norton wel een beetje té groot. Van schuimbekkende hardcore racist naar bedachtzame filantroop. 2 maal iets té extreem, vond ik. Maar dit weerhield mij er niet van het wel een sterke film te vinden.
Remi
Ik heb ook niet gezegd dat het niet terecht zou zijn...
Ik zei dat de vervelendste MM'ers zijn die steeds 0,5* uitdelen en dan weer weggaan.
Moity
Ging het in werkelijkheid ook maar zo makkelijk he
THE NIGHT FLIER
mooi verhaal en een mooie film, ik ben zelf geen ''neo-nazi'' maar ik vind het wel een mooi film
Ghost-dog
Ik snap het niet.. Dit is tog GEEN neo-nazi film ?
Maar als ik naar die neo-nazi profielen kijkt, en dan naar fav. film, dan zie ik American History X..
Maarja..
HiLL
[quote]THE NIGHT FLIER schreef:
ik ben zelf geen ''neo-nazi''
Waarom zou je dat erbij zetten??
mr_black
kortom een goede film en laten we hopen da niemand er vreemde dingen van gaat doen.
lijkt me nie echt het goede voorbeeld.
mr black.
gonnie
Helaas is het meeste al weer weggezakt, alhoewel helaas...dit vond ik een van de meest overschatte films die ik ooit heb gezien...maar ik ga hem nog eens kijken...en dan, zoals altijd, een uitgebreide review schrijven...voor nu 2,5 uit 5...een aardige film, en alles maar dan ook allesbehalve een klassieker...
Wie is hier de stakker?
Blijkbaar kun je geen mening van een ander respecteren, wanneer deze niet de jouwe is. In plaats van met argumenten te komen ga je iemand een stakker noemen.
De film is behoorlijk overdreven en niet realistisch. Ik heb me eraan geïrriteerd, maar ik vind het prima als jij het een geweldige film vindt.
De quote was bedoeld om discussie uit te lokken, dat is blijkbaar gelukt.
erwsc
Ik heb ook niet gezegd dat het niet terecht zou zijn...
Nou, volgens mij zijn de vervelendste MM'ers diegenen die iets negatiefs over anderen of andermans kritieken zeggen, zonder enige onderbouwing of kennis van zaken.
Jullie hebben overigens wel gelijk, een 0,5 voor deze film is niet terecht. Maar ja, ik kan dan ook geen lager cijfer geven...

'American History X' verschijnt morgenavond (7 april) op TV: 'Dit is zo'n film die in mijn ogen niet beter kon'

De veelgeprezen 'American History X vanaf deze week ook te zien op HBO Max: 'Een meesterwerk'

Geprezen misdaadfilm 'American History X' vanavond (2 augustus) te zien op televisie

Deze drie klassiekers worden zeer binnenkort van Netflix verwijderd

The Shawshank Redemption
Drama, 1994