Genre: Misdaad / Drama
8,5 (1.263.067)
Releasedatum: 12 mei 1999
Bekijk via Prime Video
Plot American History X
"Some Legacies Must End."
Danny Vinyard is een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Wanneer Danny op school een enthousiast verslag maakt over Hitlers 'Mein Kampf', stelt het schoolhoofd hem voor de keus, of een opstel schrijven over zijn broer Derek, of van school getrapt worden. Dereks haat tegen andere rassen vloeit voort uit de moord op zijn vader. Derek sluit zich aan bij een bende en belandt in de gevangenis voor moord. Weer vrij is Derek veranderd. Hij wil een aantal mensen een lesje leren, waaronder zijn eigen broertje...
Derek
Murray
Cameron
Dennis
Pastichio Rocker
Ik heb nu al 5 berichtjes gehad van users waar ik AHX2 heb gezien of gekocht.
Pastichio Rocker
Tjah, sarcasme herkennen op internet blijft moeilijk voor sommigen.
coldheaven
Wow, ik postte een paar weken geleden 'n berichtje over een zogenaamd tweede deel van deze film en jullie zijn er nog steeds over aan het praten, eh?
Je was niet de eerste hoor
, dat tweede deel gerucht blijft maar de kop opsteken.
N811
Nou, lachen zeg........
Ik had laatst iemand ontmoet die beweerde hem ook gezien te hebben. Maar dat type leeft om indruk te maken op zijn omgeving. Tuinde ik er toch mooi even in.
ICE1907
Ik heb net deel 3 gezien en is toch wel een stuk beter dan deel 1 en deel 2 haha lol
Nee maar AHX is en blijft een topper , heb hem net voor de tweede maal gezien en hij blijft gewoon goed.
Dit meesterwerk krijgt 4,5 sterren van mij , maar dat einde hadden ze inderdaad wat beter kunnen afwerken of ze hadden/hebben een deel 2 kunnen maken.Als het einde goed was afgewerkt had een 5 gekregen van mij.
Roel-
- 1978 berichten
Wat kon er beter aan het einde dan? En waarom altijd die verdomde 2e delen, lijkt wel alsof vervolgen bij een goede film tegenwoordig een must zijn.
N811
Nee, slechte filmen krijgen meestal vervolgen. Goede films niet zo vaak.
Catscan
Weer een fake??!! :-s
Pastichio Rocker
Wat denk je zelf? Een trailer voor een vervolg die alleen maar bestaat uit beelden van de eerste film?
begin ja .. maar later toch wel beelden die ik niet ken.
Wel eens gehoord van deleted scenes?
ICE1907
Nou , als jij vindt dat het een perfect einde heeft is het niet mijn probleem , maar ik vindt van niet.
De reden waarom ik niet vindt dat het een goed einde heeft is dat je na afloop van de film snel de vraagtekens krijgt van 'en wat gaat er nu gebeuren' of 'hoe zou het eigenlijk afgelopen zijn met persoon X en persoon XX'.
Omdat het nogal wat vraagtekens achterlaat is het volgens mijn mening geen 'perfect' einde.
Tenzij je een glazenbol hebt en jij je kunt voorstellen wat er gebeurd zou kunnen zijn
Roel-
- 1978 berichten
Een open einde noemt men zoiets (het "open-einde-gehalte" bij AHX is overigens vrij laag). Vind ik vaak beter dan een slotakkoord van 30 minuten waar elk losse eindje voor je uitgediept wordt. Ik zei niet dat het een perfect einde was, maar het was zeker wel passend.
Wat er met de hoofd personages gebeurd wordt geloof ik duidelijk getoond. Of had je nog erg graag willen weten hoe Derek de rest van ze leven doorgebracht heeft? Dan zou je geen film meer kunnen maken zonder een verklarende tekst achteraf.
Pastichio Rocker
Deze film heeft helemaal geen open einde.
Hij wordt heel gelukkig en trouwt een zwart meisje
Kevin13
Hij wordt heel gelukkig en trouwt een zwart meisje
en ze leefden nog lang en gelukkig...
- 12092 berichten
Lastig he, cliché's.. misschien moet je er eens een boek over lezen
Kevin13
heb je hem ook weer.
kunnen we hier onze discussie verderzetten hoe slecht deze film wel was, want dat is een feit
- 12092 berichten
Damn, dat zou een threadstopper zijn.. ik denk niet dat de stoere jongensfans dat gaan overleven.
Steve-a
Hoe kun je dit nou slecht vinden. Alles klopt gewoon aan deze film.
Nomak
Hoe kun je dit nou slecht vinden. Alles klopt gewoon aan deze film.
Ik moet nog de eerste skinheads tegenkomen die met basketball winnen tegen die donkere jongens.

'American History X' verschijnt morgenavond (7 april) op TV: 'Dit is zo'n film die in mijn ogen niet beter kon'

De veelgeprezen 'American History X vanaf deze week ook te zien op HBO Max: 'Een meesterwerk'

Geprezen misdaadfilm 'American History X' vanavond (2 augustus) te zien op televisie

Deze drie klassiekers worden zeer binnenkort van Netflix verwijderd

The Shawshank Redemption
Drama, 1994