Fahrenheit 9/11 (2004)
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 22 juli 2004
Plot Fahrenheit 9/11
"Controversy...What Controversy?"
Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000. Al Gore aanvaardde de nederlaag en George Bush werd de nieuwe president van de Verenigde Staten. We volgen Bush tijdens zijn eerste maanden 'in office' tot aan de dag waarop de Verenigde Staten de zwaarste terroristische aanslagen uit hun geschiedenis meemaken: 11 september? Moore analyseert de periode na de aanslagen: de omverwerping van het Taliban-regime in Afghanistan en Moore neemt vooral de aanzet voor de oorlog in Irak zwaar op de korrel.
Zichzelf
Zichzelf (as Cpl. Abdul Henderson USMC)
donnie B.
Klopt, de film ( ja film, want een docu is objectief) is ontzettend subjectief en precies zo gemonteerd om Bush een hak te zetten. Maar ik moet toegeven dat er toch wel wat zaken inzitten waardoor je gaat twijfelen. Er zal ongetwijfeld een kern van waarheid inzitten.....
flipsen
ik snap niet dat sommige mensen de docu zijn gaan kijken, ik wou het bij voorbaat al niet zien omdat iedereen dombo toch wel kan aanvoelen dat dat het puur 1 kant van het verhaal is en puur is omdat hij geen voorstander is van bush.
echt waanzinnig dat sommige mensen dit zelfs serieus nemen.
ik wil geen rare dingen zeggen maar door type mensen die in dit soort dingen trappen en luisteren .....nouja mensen sla zelf je geschiedenis boeken er maar op na.
sorry hoor maar.......hoe dom kan je zijn?
(ben trouwens ook geen voorstander van de meeste punten van bush maar dat komt gelukkig uit mn eigen hersenen en niet door een docu van iemands anders mening)
Ik heb weinig dommer berichtjes gelzen op de vorige pagina.
(matthijs)
echt waanzinnig dat sommige mensen dit zelfs serieus nemen.
sorry hoor maar.......hoe dom kan je zijn?
Ooit gehoord van leestekens of hoofdletters? Wie heeft het nou over dom?
De GeuS
Stuitende arrogantie dat je denkt dat de rest van ons dat niet zou kunnen....
WildeSinterklaas
Als ze vonden dat ik een belachlijke opmerking maakte reageerde ze wel inhoudelijk op mijn reactie.
Maar nee ze voelen zich aangesproken (blijkbaar overgehaalt door de film hahaha) en gaan er andere dingen bij halen....
Maakt niet uit hoor.....
flipsen
als je zulke formuleringen gebruikt en mensen zonder meer dom gaat noemen, dan hoeven we je niet serieus te nemen. Maar goed, even inhoudelijk dan, in alle redelijkheid. Ik heb deze documentaire ook gezien, en niet zoals jou per ongeluk gezien, maar ik wou hem zien.
Ik vond hem wel goed. Ik vond dat ie, of het nu waar is of niet, een aantal goede boodschappen naar buiten heeft gebracht.
Sommige zaken heeft ie wat overdreven, anderen zijn misschien niet eens waar of impliceert hij alleen maar dingen, maar in heel veel zaeken die hij aanhaalt zit ook een kern van waarheid, dat geloof ik wel.
WildeSinterklaas
Nog steeds gefrustreert? let dan wel op wat je schrijft want waar staat wie ik allemaal dom vind dan?
flipsen
Jij zegt dat iedereen die gereageerd heeft op jouw berichtje, waarin je mensen dom noemt, zich aangesproken voelen, terwijl we gewoon vonden dat je een belachelijk berichtje hebt getypt. Dus dan noem je ons indirect dom.
Hagele
Mijn mening werd na het zien van deze film/docu alleen nog maar bevestigd. Zoals Kos al zei, mensen die deze goed vinden hebben heus wel een eigen mening hoor. Kan me haast niet voorstellen dat er echt mensen zijn, met een beetje verstand, die voorheen pro Bush waren en nu opeens tegen Bush zijn na het zien van deze film/docu. En vise versa.
En ff over de fim/docu zelf, hij is zeer subjectief. Duidelijk. Maar dat betekent niet per defenitie dat alles gelogen is. Natuurlijk ook niet dat alles zo waar als een deur is. Maar dat mag iedereen toch zelf in het midden laten? Alleen Bush zelf zal weten hoe de vork in de steel steekt.
Het hangt ook een beetje van je informatiebronnen af. Ik heb al dermate veel informatie gelezen over dit onderwerp dat ik wel enig idee heb wat waar, niet waar en overdreven is.
Zonder enige voorkennis wordt het erg lastig om deze film naar waarde te schatten vrees ik.
Ik weet wel dat erg veel onderwerpen in deze film bepaald niet uit de duim zijn gezogen. Misschien lijkt het overdreven, aangedikt en vergezocht, maar regelmatig is het maar het topje van de ijsberg wat Moore laat zien.
Off-topic berichten verwijderd.
In het vervolg graag bij de inhoud van de film blijven ipv op de man te spelen.
Dacht ik dat na onder andere de tv-serie "The Afwul Truth" en de uitstekende docu "Bowling for Columbine" een interessante documentaire-maker was opgestaan, gooit Fahrenheit 9/11 weer roet in het eten, want Moore slaat hier de plank meerdere malen flink mis.
Het lijkt of Moore niet echt weet waar hij nou precies heen wil met deze docu, wat dan ook een rommelig geheel geeft. Ook mistte ik de typische Moore-humor, die vooral The Afwul Truth zo leuk maakte.
Inhoudelijk was de docu ook niet veel bijzonders. Veel saaie opsommingen waarvan je een groot gedeelte toch al wel wist en wat ik nog niet wist, stond ik niet eens zo raar van te kijken. Hier en daar hoorde ik wel weer even de oude, scherpe Moore terug, maar deze film deed mij weer snakken naar Bowling for Columbine.
FisherKing
Zeker niet in de bios gezien, Gotti. En dat de plank mis wordt geslagen ben ik niet met je eens. Bewijs dat maar eens.
Dit is een schitterend staaltje geschiedenis neerzetten van de afgelopen 3 jaar. Wel Moore's geschiedenis natuurlijk, maar daar is het een docu voor. En ik vind dat bijzonder knap gedaan. Maar ja, da's natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Zag hem in de bios, en was behoorlijk onder de indruk dat al de denkbeelden die ik al had verzameld, zo weer even terug kwamen, + met beelden die ik nog niet kende.
Moore weet nergens echt to the point te komen. Ik heb grotendeels naar een pure, niet boeiende registratie gekeken van wat er allemaal gebeurde voor, tijdens en na de aanslag op de Twin Towrs, idem dito met de oorlog in Irak. Moore kwam zelden echt overtuigend over. De plank misslaan dus...
Redlop
...Ik daarentegen neem deze film niet zo serieus, waarom zou je. (ik neem trouwens Moore nooit zo serieus)
...
Ik begrijp nog steeds deze opmerking niet in relatie met de rest van je opmerkingen.
Je verwijt Gotti geen steekhoudende tegenargumenten, terwijl je zelf zowel de film als de filmmaker niet serieus neemt
FisherKing
Gotti stelt dat de plank wordt misgeslagen. Daar ben ik het dus niet mee eens.
Ik stel alleen dat Moore niet slaagt in waar die in zou moeten slagen (wat bij Bowling for Columbine wel gebeurde).
Redlop
Gotti stelt dat de plank in de film wordt misgeslagen en jij neemt dit anti-bush pamflet niet serieus. Dus ben je het toch feitelijk met hem eens?
kijken we maar beter naar Helas Pour Moi
FisherKing
Ik zeg alleen maar dat het bij jou niet werkte en bij mij wel...
Peter
De film valt me wat tegen. Sommige scenes zijn zo duidelijk in elkaar gemonteerd om een statement te maken, dat de geloofwaardigheid wordt aangetast. Ik ben het overigens met de strekking van de film wel eens. De scene waarin wordt afgeteld (waarbij Bush in de camera kijkt) is prachtig. 3,5 sterren.
baron
Een compleet leugenachtige film, gemaakt door een ex-communist. Stalin had het niet beter gekund! Daarom toch nog een 2,5.
Yak
Ah, de Stalinvergelijking. Ik dacht al, waar blijft ie.
LOL
braambes
volgens mij is deze film niet leugenachtig, alles zal wel waar zijn, maar het wordt gewoon op een ongeloofwaardige manier gebracht
Captain Pervert
Mijn mening over Moore is bekend, maar ik moet wel zeggen dat ik het een prachtige filmposter vindt.
Alsof Moore daar loopt met zijn verstandelijk gehandicapte broertje.
(Ok, kop hem maar in.)

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Saturday Night and Sunday Morning
Drama, 1960

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara
Documentaire / Biografie, 2003
president van de verenigde statenwar on terrorjihad saudi arabiairaqregeringoorlog9/11oil companyoil war