Fahrenheit 9/11 (2004)
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 22 juli 2004
Plot Fahrenheit 9/11
"Controversy...What Controversy?"
Fahrenheit 9/11 handelt over de vermeende relatie tussen de families van George Bush enerzijds, en de families van Osama bin Laden anderzijds. De film start kort na de controversiële verkiezingsuitslag van november 2000. Al Gore aanvaardde de nederlaag en George Bush werd de nieuwe president van de Verenigde Staten. We volgen Bush tijdens zijn eerste maanden 'in office' tot aan de dag waarop de Verenigde Staten de zwaarste terroristische aanslagen uit hun geschiedenis meemaken: 11 september? Moore analyseert de periode na de aanslagen: de omverwerping van het Taliban-regime in Afghanistan en Moore neemt vooral de aanzet voor de oorlog in Irak zwaar op de korrel.
Zichzelf
Zichzelf (as Cpl. Abdul Henderson USMC)
de grafhond
in mijn ogen is het gewoon een groot spel, De irakezen / afghanen vallen Amerika aan en Amerika reageert dubbel zo fel terug. Machtsvertoon inderdaad, maar als je z ón macht hebt moet je het laten zien ook.
Er wordt ergens geroepen, waarom zitten ze niet in Afrika. Simpel, omdat de Afrikaanse landen in de 16e en 17e eeuw al leeggeplukt waren door Nederland o.a. Daar hebben we zoveel gestolen aan slaven en diamanten en goud dat we heden ten dage zo rijk zijn dat we in de baas zijn tijd achter een PC een discussie over ons bestaan kunnen voeren van anno 2008 en daar nog voor betaald krijgen ook.
Als Irak en Afghanistan zoveel olie heeft, waar de denkwijze van onze linkse rakkertjes bij ligt, en we kunnen dat loswrikken, in eigen beheer houden. Goed mee omgaan en de Irakezen en Afghanen laten werken voor hun geld in die olie maatschappijen, dan worden onze kinderen daar later ook beter van!
Door de complete irakezen regering uit te schakelen en de top van de taliban neer te schieten krijg je nog geen cultuur omslag daar. Het is niet zo simpel van, leider uitschakelen -> nieuwe leider er neerzetten en er komt een cultuur omslag.
Cultuuromslag? Waarom? Wat is er mis met hun cultuur? Mogen ze dat zelf niet uitmaken of zo?
. Grappig genoeg is dat vrees ik ook de gedachte waardoor veel mensen zo'n hele annexatie oogluikend tolereren.
Maar dit is niet meer de wereld van 200 jaar geleden. Je kunt zulke dingen niet meer ongestraft doen. De wereld is veel kleiner en transparanter geworden en je krijgt het uiteindelijk allemaal terug op je brood. De Afrikanen zijn dermate goed achtergesteld gehouden dat ze nu nog steeds geen enkel idee lijken te hebben wat ze in vredesnaam moeten doen om iets terug te krijgen
Maar de machtsccentra verschuiven nu wel heel rap met een grote rol voor de Arabische wereld en India bijvoorbeeld. Daarnaast nog wat niet al te grote vrienden van Amerika als China en Rusland, en dan wordt het de vraag hoe Amerika zal gaan boeten in de komende decennia voor alles wat ze hebben aangericht. Het begint nu al met zo'n Georgie, Rusland doet daar gewoon wat ze willen en wijzen van 'dat doet Amerika altijd al' en Amerika kan/durft werkelijk niks te doen.
En dat is nog maar het begin. Dat gaat allemaal veel groter worden.
En wij als domme meelopers zouden daar ook nog wel eens problemen mee kunnen krijgen.
Kos,
Precies, ik formuleer het misschien een beetje bot, zonder al te veel moeilijke worden (op z'n Bush
) maar een heel hoop Westerse mensen hebben deze gedachte, het gevoel van ongenaakbaar zijn.
Wanneer dan z ón vliegtuig in je torens wordt gegooid door de boeman, raak je snel in paniek. Dit verwacht je niet. Het enige antwoord dat Bush kon doen was die oorlog te starten, laten zien dat er niet te sollen valt. Ik denk dat iedere president dat had gedaan, of je nu zo vredelievend als Kennedy was of wat dan ook, je laat je eigen volk niet ongemoeid creperen.
En vergis je niet, de Westerse wereld is nog steeds de grootste alliantie die er bestaat. Daar komt bij dat er steeds meer landen een graantje willen meepikken van onze beschaving, dat we alleen maar uitbreiden; kijk maar naar oost europa.
Nee, hier sla je denk ik de plank een beetje mis. Bush is best dom, maar niet zo dom en de hele groep om hem heen (de feitelijke machthebbers) al helemaal niet.
Anders waren ze natuurlijk nooit Irak binnengevallen dat werkelijk geen zak met die aanslagen te maken had...
de grafhond
Niet?!!! Dus als er straks een Irakees zich met vliegtuig en al laat vallen op de Dam, express uiteraard, en nog 1tje vliegt het tortentje van de Tweede Kamer binnen en weer een derde loopt met bom en al ons Koningshuis binnen, dan laten wij als Nederlandsche Staat het is zoals het is?!!!!!!!!!
Achterlijke beredenatie!!!
Irak had hele andere redenen om binnen te vallen, in eerste instantie werd er gedacht aan Massa vernietigingswapens die aanwezig zouden zijn, dit was de gedachte vlak na de aanslagen op de torens.
Een 2e situatie als 11 september wilden ze voorkomen, onder het motto, voorkomen is beter als genezen; dus pak je heel je hebben en houden en ga je naar Irak om het even grondig over hoop te halen of er inderdaad massa vernietingswapens liggen.
Bleek niet zo te zijn, maar verhip, we worden daar wel beschoten, terugvuren dan maar, misschien pakken we die all time asshole Sadam nog wel, zou een lekkere bonus zijn!!
Wat ze daar nu nog doen in Irak valt onder Wederopbouw, want als je iets sloopt dan bouw je het terug ook heeft Papa altijd gezegd.
Hm.. ik heb een beetje de indruk dat je niet echt hebt meegekregen dat (zelfs door de Amerikanen) is bevestigd dat die wapens daar nooit geweest zijn en dat ze dat ook al wisten.
En om alle 'zandhappers' als Irakezen te bestempelen is een beetje raar. Vooral omdat die 9/11 mannen vrijwel allemaal uit Saudi-Arabie kwamen, maar daar durft USA natuurlijk niks tegen te doen.
En als je een land binnenvalt lijkt het me nogal logisch dat ze terugschieten. Beetje rare aannames allemaal.
Pastichio Rocker
Volgens mij was laatst naar voren gekomen dat de CIA de schuldige is wat betreft het verkeerd inlichten van het witte huis. Irak was gewoon een goedmakertje van zoon Bush aan papa Bush, en omdat ze Osama niet konden vinden. Saddam was de troostprijs.
M.O.B
Niet?!!! Dus als er straks een zandhapper zich met vliegtuig en al laat vallen op de Dam, express uiteraard, en nog 1tje vliegt het tortentje van de Tweede Kamer binnen en weer een derde loopt met bom en al ons Koningshuis binnen, dan laten wij als Nederlandsche Staat het is zoals het is?!!!!!!!!!
Achterlijke beredenatie!!!
Ik ben jouw benamingen voor mensen van andere volken nu wel een beetje beu.
Jij wordt toch ook niet graag kaaskop of bleekscheet genoemd. Respecteer jezelf zodat jou ook andere in hun waarde kun laten en over de inhoud van jouw berichten wil ik het niet eens hebben,vind het namelijk in één woord: LACHWEKKEND
de grafhond
M.O.B speciaal voor jou de benaming verandert!
het respect voor hun ben ik al lang verloren, 0 respect is wat over is.
Als ik kaaskop of bleekscheet wordt genoemd interessert mij dat geen zak. Zoals Hans teeuwen de dames van halal al eens te woord heeft gestaan.
Je hoeft mijn inhoud van mijn berichtjes niet te lezen, je mag voor mij gewoon je oogkleppen ophouden. Als jou "waarheid" de enige is die je wilt horen, laat ik je daar helemaal vrij in.
KOS na mijn eerste alinea over Irak had ik moeten typen, "dat was dus niet zo". Ik weet dat zelfs de Amerikanen hebben geroepen dat er geen massa vernieting was of was geweest, ik had alleen mijn alinea niet afgemaakt.
M.O.B
M.O.B speciaal voor jou de benaming verandert!
het respect voor hun ben ik al lang verloren, 0 respect is wat over is.
Ik ga mijn zogenaamde oogkleppen speciaal voor jouw afdoen maar ik weet echt niet over welke waarheid jij het hebt.
Zou je mij nog een keer kunnen mededelen om welke waarheid het gaat (heb wel een idee,maar het is nog niet echt duidelijk)?
En waarom heb je geen respect meer voor al die mensen. Ik bedoel het is zo cliché om al die mensen over één kam te scheren. Er zijn genoeg amerikanen die ik respecteer; Michael Moore bijvoorbeeld
Max en Joep
ik respecteer die vervelende Moore helemaal niet, verre van.
M.O.B
ik respecteer die vervelende Moore helemaal niet, verre van.
Zelfs jij hebt recht op een mening...........
Max en Joep
nou beste jongen, dat is erg vriendelijk van je.
- 20609 berichten
elk land krijgt de leider die het verdient, en andere landen binnenvallen is natuurlijk nooit goed, hulp geven als er expliciet om word gevraagd kan altijd natuurlijk.
voor de rest van de hele discussie.
M.O.B
Nee, een cultuur waarin het normaal is dat vrouwen besneden worden, verplicht in een boerka moeten lopen, niet naar school mogen. En waarin homo's en afvallige de doodstraf krijgen is een cultuur die ze NIET zelf mogen uitmaken. En aangezien dat wel de cultuur was voor de inval van Amerika in Afgahnistan, hebben de westerse landen de plicht om voor deze mensen op te komen, en geen oogje dicht te knijpen. Lekker makkelijk om als westerse wereld je kop in het zand te steken, en die mensen daar maar aan hun lot over te laten.
Maar als je dan op die manier een cultuuromslag teweeg wil brengen dan moet je ook de juiste intenties hebben en er echt voor gaan en dus niet vertrouwen op gevechtsvliegtuigen die meer kwaad dan goed doen.Je hebt dan minstens honderduizend grondtroepen nodig,waarvan je dan bereid bent een groot deel op te offeren voor de zogenaamde "goede zaak".Maar wat er nu gebeurt is gewoon laf en veroorzaakt veel onschuldigen doden wat weer nog meer haat aanwakkert en voordat je het weet vecht je een verloren zaak.
Denk jij dat Bush Afghanistan is binnen gevallen omdat hij het beste wil voor de bevolking?
kom op zeg,hij had geen andere optie na 11 sept. En een jaar later is zijn echt doel gebleken namelijk het zwart goud in Irak.Maar hij heeft in beiden landen hopeloos gefaald. zo zie je maar weer: Je oogst wat je zaait.
Lord Flashheart
Hoe zou jij het vinden als zij hun (volgens hen superieure) cultuur aan ons hier kwamen opleggen.
- 20609 berichten
Ja, want ik word dagelijks bestookt door mensen die me dwingen naar de Moskee te gaan.
Lord Flashheart
otherfool
Let wel; en de Amerikaanse en de Britse en de Russische geheime dienst dachten toendertijd dat Irak ze wel in bezit had. En Blix was daar natuurlijk ook geen vakantie aan het vieren...
Kai
Ironisch genoeg juist door regimes die door het Westen aan de macht zijn geholpen en in stand worden gehouden.
M.a.w. het is bepaald allemaal niet zo zwart/wit.
Dat wil ik dan ook absoluut niet suggereren, enkel alleen dat niks doen en wachten op een cultuur omslag zinloos is en verschrikkelijk is voor de onderdrukte bevolking die onder die omstandigheden moet leven. De problemen daar lossen zich niet vanzelf op.
Ik weet dat jij uit Nijmegen komt, dus jij hebt geen flauw idee hoe het in de randstad is.
Kai
Nee maar het ging erover, wanneer die intentie er wél is, mag het dan wel?
zie mijn post eerder
Maar buiten het feit wat het werkelijke belang is en wie en hoe het wordt uitgevoerd (vandaar ook dat ik zei dat de VN het moest doen). Zou jij de oorlog dan wel goedkeuren?
BoordAppel
Een cultuuromslag forceren is nog veel rampzaliger voor de bevolking, dat wordt keer op keer bewezen. Een omslag moet vanuit de bevolking zelf ontstaan anders is het gedoemd te mislukken.
Kai
Dus niks doen dan maar? Die mensen hebben gewoon pech gehad?
Overigens is er nog nooit in een land met een "foute" cultuur echt oprecht door een andere beschaving geholpen om de levensstandaard er te verbeteren. Wanneer landen zich zouden in laten met democratie en onze westerse manier van leven zou het een stuk prettiger worden in die landen, ook al willen die mensen dat nu niet geloven.
BoordAppel
Ja, gewoon pech gehad. Als ze echt verandering willen komen ze wel in opstand. Dat hebben we hier in Europa in het verleden ook vaak genoeg met succes gedaan.
M.O.B
Dus niks doen dan maar? Die mensen hebben gewoon pech gehad?
inderdaad ja pech gehad,zoiets kun je niet forceren. Alleen de gedachte al vind ik ridicuul.
En zo prettig is het ook niet in de VS;miljoenen daklozen,werklozen,drugsverslaafden,pedofielen,priesters die kinderen misbruiken,discriminatie etc.
ik denk dat Bush zich veel beter daar mee bezig had kunnen houden.
Ik heb wat offtopic multiculti samenleving berichten verwijderd.
Houd het gewoon bij de film Fahrenheit 9/11!
Ik heb per ongeluk een of twee berichten teveel verwijderd zag ik. Excuses daarvoor. Kan dat helaas niet terugdraaien.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Saturday Night and Sunday Morning
Drama, 1960

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara
Documentaire / Biografie, 2003
president van de verenigde statenwar on terrorjihad saudi arabiairaqregeringoorlog9/11oil companyoil war