• 9.372.663 stemmen

The Bourne Identity (2002)

Thriller / Actie | 119 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië

Geregisseerd door: Doug Liman

Met onder meer: Matt Damon, Franka Potente en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Nederlands en Italiaans

Releasedatum: 17 oktober 2002

Plot The Bourne Identity

"He was the perfect weapon until he became the target."

Een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling (Matt Damon) uit de Middellandse Zee. De man lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. Er zitten echter twee kogels in zijn rug en hij komt al snel tot de conclusie dat er geprobeerd werd hem te vermoorden. Tot zijn eigen verbazing beheerst hij verschillende vechttechnieken, en geholpen door Marie (Franka Potente) gaat hij in Zwitserland op zoek naar zijn identiteit. Al gauw ontdekt hij dat hij verwikkeld was in een mysterieus plot met een moordaanslag waarbij de CIA een grote rol speelde...

Jason Bourne

Research Tech

Research Tech

avatar van EmDee

EmDee

Gewoon leuk vermaak maar niet meer dan dat.

Wel leuk dat Colonel Fitts mee doet.

avatar van sydney

sydney

Gewoon leuk vermaak maar niet meer dan dat.

Het meerdere wordt verzorgd door Franka Potente Emdee.

avatar van EmDee

EmDee

O haha

avatar van Nils

Nils

Volgens mij is de TV serie/film met Richard Chamberlain het best? Ik heb de film met Damon niet gezien.

Ik ben zowiezo wel iemand die voor originelen en geen remakes gaat.

avatar van GerwinF

GerwinF

Op de gok op dvd gekocht en zeker niet tegen gevallen! Vindt het een van de betere thrillers van het afgelopen jaar. Goede actie die net niet over-the-top (wat een goed punt is.Op het trappenhuisscene met het lijk na dan.

avatar van Hobbes

GerwinF

Hobbes schreef:

da's juist een gaaf stukje

lekker over the top. net als een mini die klinkt als een V8

Ja dat zijn net de 2 minpuntjes, dat je echt zit van "Ja daaaag". Heb ik toch een hekel aan in films zoals bij XXX, James Bond en Fast & Furious om maar eens 3 voorbeelden te noemen.

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

Bij xXx is het inderdaad wel heel erg!

avatar van dj-ango

dj-ango

Een hele goede film, juist realistisch. geen overdreven ontploffingen etc.

avatar van Hotnikkels

Hotnikkels

Ik heb hem op de gok mee genomen en hij is me niet tegen gevallen. Ik vond het een leuke film. *** sterren.
Het leukste stuk van de film vond ik dat hij in het park op een bankje slaapt en dat er twee politie agenten hem wakker maken. En dat hij opeens begint te vechten als een brute moordenaar .
Ik vond de film ok best wel realistisch. Hier me bedoel ik dat als ze met die mini door de stad scheuren en een paar auto's tegen elkaar aan knallen, dat die auto's niet meteen ontploffen zoals in de meeste films. Dit gebeurt ook niet in het echt.

avatar van Hobbes

Hobbes

alleen jammer dat:

zo'n mini wel door de asjes knapt als je van zo'n trap afscootert vond het ook een beetje jammer dat die mini als een V8 klonk.

nou weet ik wel dat er mini's zijn met een V8 maar wat moet een jongedame uit duitsland er dan mee?
]

avatar van BS

BS

ik vond het best een goede film.

Oke, die "maxi-mini" is wat knap,maar die bestaan ook hoor

de film komt vrij realistich over en je kijkt mooi mee over de schouder van Matt hoe het verhaal verloopt.

De actie is goed, het verhaal is wel oke.Er wordt in leuk geacteerd,de hoofdspelers doen dit goed,de andere misschien wat minder.

Een aardige aktie / thriller dus.

Ik geef hem 3 sterren

avatar van Peter

Peter

Ik ben geen actieliefhebber, maar soms moet je wat water bij de wijn doen als je ook mensen mee wilt nemen naar jouw genre films. Viel me dan ook niet tegen. 3,5 sterren.

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

saai vond ik hem en heb hem ook niet uigezien. ik had hem veel beter verwacht!.

het begon allemaal veel belofend maar

werd steeds slaap verwekender

daarom geef ik m 2 sterren

avatar van corbijn

corbijn

te gelikte spionage film. amerikanen kunnen toch niet europese locaties op zijn voordeligt op het witte doek krijgen. leuk trouwens om een duitse actrice in een vette amerikaanse film te zien. we kunnen dus toch bank-able zijn.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

The Bourn Identity is een goede actiethriller met spectaculaire actie(met als uitschieter die achtervolging in parijs). Hij bevat ook een vleugje drama en is vrij spannend. Ik twijfel tussen 3,5 of 4 sterren.

avatar van Sjaak

Sjaak

dj-ango schreef:

Een hele goede film, juist realistisch. geen overdreven ontploffingen etc.

Realistisch... Ja ik heb ook chips in mijn lichaam..

avatar van Boule

Boule

Ik was maar een lame actiefilmpje eigenlijk...zeker niet meer dan een 2

Alle genrecliches, zoals stoute auto achtervolgingen, de verplichte romance tussen de twee hoofdpersonen en Matt Damon die natuurlijk een superbikkel is die iedereen killt en die door niemand gekilld kan worden, zaten er weer in.

Bah...zo hoeft het voor mij echt niet meer.

En ik ben ook nog eens een remake. 1.5 dus

avatar van chrystel

chrystel

goede film:

1 Parijs

2 Mini

coenloef

Als Bourne is opgevist en van de boot afstapt, is dat ergens in Italië ofzo. Hij gaat met de trein naar Zwitserland, maar hij heeft geen paspoort, die je wel moet laten zien want Zwitserland is geen lid van de EU noch een Schengenland... hoe kan hij dan in godsnaam zomaar in Zwitserland terecht komen????

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Onhebbelijkheid van grenzen: ze zijn lang en liggen om een heel land.

Ook in Zwitserland staan niet om de 10 meter grenswachters dus er altijd wel ergens een punt om de grens over te komen.

blabla schreef:

Onhebbelijkheid van grenzen: ze zijn lang en liggen om een heel land.

Ja dat snap ik maar het lijkt erop dat hij de rechtstreekse trein van Italië naar Zwitserland genomen heeft, en volgens mij stappen er in zo'n trein bij de grens een aantal douaniers in die de paspoorten controleren.

avatar van jay73

jay73

We hebben het hier wel over Jason Bourne.

jay73 schreef:

We hebben het hier wel over Jason Bourne.

Ja da's waar

avatar van De Knip

De Knip

Film zakte wat mij betreft na een goed uur in, plotafwikkeling ietwat matig. Wat goed begon, eindigde povertjes.

***

Ramon K

Zeer slap inderdaad!

avatar van Redlop

Redlop

Toch een stuk beter dan die tv-serie uit 1988. Aangenaam en onderhoudend spionage gedoe. Mooie opnames, fraai FBI sfeertje. Beter dan de laatste vier Bond-films. Oké, alle genreclichees zitten erin. Maar gelukkig maar.

3,5 *

Behalve Franka Potente, geen cliche!

avatar van Redlop

Redlop

Precies! en waar ik zei FBI-sfeertje moest zijn CIA-sfeertje. Stop!