• 9.375.227 stemmen

The Bourne Identity (2002)

Thriller / Actie | 119 minuten

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië

Geregisseerd door: Doug Liman

Met onder meer: Matt Damon, Franka Potente en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Nederlands en Italiaans

Releasedatum: 17 oktober 2002

Plot The Bourne Identity

"He was the perfect weapon until he became the target."

Een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling (Matt Damon) uit de Middellandse Zee. De man lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. Er zitten echter twee kogels in zijn rug en hij komt al snel tot de conclusie dat er geprobeerd werd hem te vermoorden. Tot zijn eigen verbazing beheerst hij verschillende vechttechnieken, en geholpen door Marie (Franka Potente) gaat hij in Zwitserland op zoek naar zijn identiteit. Al gauw ontdekt hij dat hij verwikkeld was in een mysterieus plot met een moordaanslag waarbij de CIA een grote rol speelde...

Jason Bourne

Research Tech

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Voor mij zit Matt Damon in deze film precies op de middenlijn; hij doet het niet slecht en is niet gemiscast, maar ik zie (net als Moovey) toch liever iemand anders in zijn plek.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Een onverwachte sterke rol van Damon. Ik vreesde het ergste toen ik deze film voor het eerst zag, maar ik heb de film nu een paar keer gezien en hij zet een knappe prestatie neer. Ook de relatie met Franka is, in tegenstelling tot wat vaak het geval is in dit soort actiefilms, geloofwaardig uitgewerkt. Ze hangt er niet als een dimbo bij. Zo vond ik het halen van de informatie in het hotel erg

leuk gevonden.

Prima film.

avatar van Youri

Youri

Vond de film vrij goed en spannend, alleen Matt Damon vond ik niet echt geschikt in de rol die hij mocht spelen.

avatar van clairest

clairest

mijn bericht is weg! Komt dat omdat ik op het kruisje heb geklikt? Wilde het alleen maar aanpassen! Shit man. Kan een moderator mijn bericht misschien nog terugplaatsen?

Ik denk dat je inderdaad op het kruisje hebt geklikt. Helaas kunnen wij je bericht dan niet meer terughalen.

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Spannende thriller, met goede rollen van zowel Damon als Potente. Vooral het begin van de film is sterk, maar naarmate meer duidelijk wordt over de identiteit van Jason Bourne wordt de film wel wat minder. Toch een 3,5.

avatar van sweetlake

sweetlake

boerenpummel schreef:

Vond nou net het begin erg saai en ben tegen de tijd dat er meer duidelijkheid kwam in zijn identiteit in slaap gevallen.

avatar van koreaan

koreaan

had er meer van verwacht, Damon speelde toch niet zo fantastisch als men beweert al met al 3* moet nog wel het vervolg kijken

avatar van Emaan

Emaan

Sterke rol van Damon. Hij kan meer aan dan ik verwacht had.

Verder een vermakelijke film. Het is geen hersenkraker, maar dat wil je soms ook niet.

Gewoon puur vermaak voor de zondag!

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1907 stemmen

Een verfilming van een boek van Ludlum, met Matt Damon in de hoofdrol...

Geen van beide staan bij mij hoog in het vaandel, dus m'n verwachtingen waren dan ook niet al te hoog. HEt begin vond ik echter toch wel sterk en wekte m'n nieuwsgierigheid. Helaas zakte het vanaf de helft weer in een rap tempo in. Althans, dat vond ik dan. een krappe 2 1/2 ster

avatar van soekenahh

soekenahh

Ik vind het een hele leuke film. Ik ben nu het boek aan het lezen... De film is er echter losjes op gebasseerd.

Bij de info:

"geleid wordt door de huurmoordenaar Carlos. "

Dat snap ik alleen niet helemaal, ik heb de film nu al een stuk of 3 keer gezien, maar ik heb nooit iets gezien of gehoord over Carlos "The Jackal"

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie actieknaller.

Sterk geacteerd.

Lekkere snelle montage ( goeie achtervolgingsscènes )

Het betere filmwerk...Liman kan er wat van.

En deel 2 is ook nog ietsjes beter.

avatar van otherfool

otherfool

Zeer behoorlijke remake van de klassieke miniserie met Chamberlain. Hoewel de ietwat overschatte Damon niet de perfecte held is, maken de actie en spanning veel goed.

3*.

avatar van wesbrina

wesbrina

Ik vind dit een hele goeie film.

Het leuke aan deze film zijn de verschillende locaties .

De film bevat goeie aktie en wat spanning betreft heb ik ook niks te klagen.

Een kei van een film van Doug Liman !

avatar van sjokotofke

sjokotofke

Ik Heb Gisteren De Film Gezien Ik Vind Hem Wel Oké Maar Het Is Helemaal Niet Mijn Genre Films Al Die Actie! Ik Vind Het Wel Leuk Met Marie.. En Het Is Wel Spannend Dat Hij Altijd Méér En Méér Over Zijn Verleden Te Weten Komt! Maar Euhm Het Moet Nogal Frustrerend Zijn Om Niet Te Weten Wie Je Bent

avatar van patrick17

patrick17

Deze vind ik de beste van de 2 delen The Bourne Identity is een goeie film Maat Damon zet een goeie rol neer trouwens Franka Potente doet het ook niet verkeerd moet ik bekennen!!

4 ****

avatar van suuz

suuz

Youri schreef:

daar ben ik het niet mee eens, matt laat daar goed zien hoe goed hij is, en ze hadden voor mij echt geen betere uit kunnen kiezen.

avatar van skip

skip

Sterke film en goed degelijk acteerwerk van Damon. Een film die zeker 3,5 tot 4 * moet krijgen alleen al vanwege het degelijke acteerwerk, een goed script en een totaal plaatje dat bijna af is (beter kan natuurlijk altijd wel ;-p). Maar omdat een aantal mensen een dergelijke goede film een schandalige doorsnee 2,5 * of minder durft te geven, ga ik nog wat hoger 5*.

Dat is dus niet de bedoeling, stem verwijderd.

avatar van Wouter

Moet niet iedereen dat zelf weten, Kos?

Nee, corrigerend stemmen is niet toegestaan.

avatar van Wouter

Nooit ergens officieel zien staan, vandaar mijn vraag.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

kom zeg. Dat stond zelfs al in de oude faq. En tegenwoordig ook in de wiki. Beide binnenkort weer online...

Eindelijk gezien.

Vond eigenlijk de oude spannender en een beter verhaal hebben. Damon is echter lekker op gang en de regie heeft de touwtjes strak in handen. Het scenario is echter te licht.

***

avatar van Mr-Sander

Mr-Sander

Goede film. Goed verhaal en prima geacteerd.

4 sterretjes...

avatar van IcU

IcU

Erg goede film. Goeie actie en een leuk verhaaltje. Damon deed het ook goed. 4*

avatar van djelle

djelle

Stevige remake, dat het interessante concept minder uitsmeert in een lang en breed verhaal en zich iets meer concentreert op de actie. En terrecht. Deze versie bewijst dat een vlotter tempo, meer actie en onderhoudendheid niet noodzakelijk een doodsteek hoeft te zijn voor de inhoud. Het verhaal is even duidelijk als de versie uit '88 maar deze keer hoeven we geen scenes lang oeverloze meligheid, romantiek, zelfbeklag of bepaalde vormen van overdreven karakteruitdieping te ondergaan alvorens we een vleugje actie krijgen. De film is meer in balans en het fijne idee komt meer tot zijn recht. Leuke actiethriller. 3,5*

avatar van de_gashmunt

de_gashmunt

Heerlijke film om naar te kijke veel actie, geen moment verveling toppertje dus!!

avatar van Waku

Waku

Matt Damon is de nieuwe James Bond.

Vergeet 007 en ga verder met Jason Bourne.

Spannend geheel met spectaculaire actiescenes en

een pakkend verhaal.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Waku schreef:

Matt Damon is de nieuwe James Bond.

Vergeet 007 en ga verder met Jason Bourne.

Belachelijk statement, het belangrijkste ingredient van de bondfilms(humor) mist Bourne totaal...