• 9.377.914 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 1 mei 2003

Plot X2

"The time has come for those who are different to stand united."

Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Logan / Wolverine

Kurt Wagner / Nightcrawler

William Stryker

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Prachtige film. In elk opzicht geslaagd en met een verhaallijn waar menig vervolg U tegen mag zeggen.
X2 sluit moeizaam aan met X-men, althans, zover ik me kan herinneren.
De krachten van de mutanten blijven me boeien en hebben een zwaardere ondertoon dan je zou denken. Het verhaal achter deze krachten is goed uitgewerkt, ookal vind ik de verhaallijn van Wolverine wat matig. Ook wordt er niet al te veel verteld over de scène in het Witte Huis en wordt het uitmoorden van de mutanten/mensen wat uitgerekt Toch voldoet het verhaal aan de verwachtingen en dat is een groot pluspunt. Een van de andere pluspunten is de acteerprestatie die door elke acteur wordt neergezet. Famke schitterd naast de anderen en de ontwikkelingen van de personages blijven op een juist niveau. X2 doet je verlangen naar X3 en zorgt er meteen voor dat het een geweldige filmserie belooft te worden, ookal vermoed X3 dat het het laatste deel is. Marvel doet het wat dat betreft goed, kijkende naar de zeer geslaagde Spider-Man serie.

4.0

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Wéér een superhelden film. Allemaal voorspelbaar, plotwendingen die eigenlijk geen plot zijn, gewoon superkrachten gebruiken, en hop... probleem opgelost. Lijkt me een scene uit een kinderspelletje.

Toch een pluimpje voor de mensen van de grafische afdeling

avatar van DarII

DarII

Stoere film, erg voorspelbaar inderdaad.

3.5

avatar van Niqk

Niqk

lowhusky schreef:

beter dan deel 1 en magneto konden ze weglaten

dat ben ik niet met je eens, als je een beetje in de films hebt verdiept dan weet je dat magneto een belangrijke rol heeft in deel 3.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Op het gebied van superheldenfilms is er veel bocht gemaakt, daar hoort deze zeker niet bij ! 3,5 *

avatar van john constantine

john constantine

Ik vond dit deel ook beter dan het eerste deel. Nog meer spectacul dan de eerste! De personages worden helaas niet echt groter, ik had gehoopt op meer mutants, maar alsnog een goeie comicfilm waar je er weinig van ziet!! 4,5 sterren!!!

avatar van neo

neo

Vond de eerste film toch wat beter. Het had een aangenamer tempo, met goede aandachtsverdeling tussen karakters en actie. De eerste had zo zijn magische momenten, deze niet echt. Er wordt nu veel meer op actie gericht. Zag ook daarstraks tussendoor een commercial van de derde, en ik vermoed dat ie nog meer enkel op actie gericht zal zijn. 3 sterren

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Geweldige film met een prachtig verhaal en heel goed acteerwerk. special effects zijn helemaal top...Kan niet wachten op The last stand

avatar van Lotteke

Lotteke

Uitstekend vervolg op deel 1. Misschien inderdaad met iets minder karakter uitwerkingen, maar dat hebben we dan ook al weer in deel 1 kunnen zien. Famke was toch wel de ster van dit deel. Het gaat allemaal in een lekker snel tempo, terwijl de film toch ruim 2 uur duurd, maar verveelt hierdoor dus voor geen moment. Goede actie scenes. Ik zie uit naar deel 3.

avatar van 606

uitmuntend deel 2 geweldige actie.

Mystique is ook super gaaf.

en ook onze famke doet het voortreffelijk.

5 sterren voor deze geweldige deel 2

avatar van HVG007

HVG007

Leuke film...mag van mij nog meer met krachten gespeeld worden...3.5...Dus op naar X3

avatar van Materny

Materny

Openingscené alleen al is er eentje om te onthouden.

Goed dat ze de zelfde acteurs hebben weten te strikken, stuk voor stuk geknipt voor de rol die ze uitvoeren.

avatar van ILDIB

ILDIB

Prima film, beetje jammer van die jonge xmen, maken de film ietwat disneylike.

avatar van JJ_D

JJ_D

Roodkapje schreef:

In tegenstelling tot Angrod_Pallanén, die de verhaallijnen quasi ophemelt, ben ik het met je eens. Een eeuwig probleem bij dit soort films is dat ze hartstikke hun best doen om iets te vertellen, maar er uiteindelijk in slagen enkel een slappe vertelling met ontgoochelende karaktertekeningen op te voeren.

Ook in bv. 'The Hulk' of in de eerste twee 'Terminator'-films (bij deel 3 zat dat wel goed, daar was amper een verhaal ) treffen we dit fenomeen aan. En dus ook in X2, waar de spetterende actie afgewisseld wordt met dwaze onliners of nutteloos gebabbel.

Toch een pluimpje voor de mensen van de grafische afdeling

Gelukkig, terwijl de personages o-zo-slim proberen te zijn (en dan ook wonder boven wonder zo nu en dan eens iets verstandigs weten te zeggen) lijden de denderende effecten daar niet onder. Dat resulteert in daverende actie waar (letterlijk) de brokken vanaf vliegen, al is dat niet genoeg om met een X2-concept een goeie film te maken.

Laat het verhaal weg en je krijgt een eclatante actieprent te zien, breng je "het verhaal" in rekening krijg je een te lang uitgesmeerde, minder interessante vertelling.

avatar van Thomas83

Thomas83

Net als deel 1 vind ik deze film wat tegenvallen.

De strips heb ik nooit gelezen, maar ik ken de getekende serie wel goed, daar heb ik vroeger met heel veel plezier naar gekeken. In die serie zat een goede sfeer, en alles vond ik een stuk beter uitgewerkt dan in de films.

Dat komt natuurlijk ook doordat je in een film een hoop in beperkte tijd moet vertellen, maar de sfeer had toch beter neergezet kunnen worden vind ik. Ik vond hem in elk geval lang niet zo goed als in de serie.

Ook vind ik het zeer belangrijke politieke aspect niet zo goed uitgewerkt in de film, en naast een paar hele fraaie special effects zitten er ook wat overdreven en zwakke special effects in de film vind ik.

Leuke film, maar had veel en veel beter kunnen zijn denk ik. Het verhaal van de X-men leent zich heel goed voor prachtfilms met zowel een goed verhaal vol met (politiek) drama en actie, en de gelegenheid om de film vol fraaie special effects te stoppen omdat die 'mutants' nogal wat bijzondere dingen kunnen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Wow,

geweldig verhaal. Vond het geweldig toen de school werd geterroriseerd, jammer dat het niet bloederig werd. Tweede deel vond ik minder, en het einde eigenlijk heel slecht. De karakters in de film waren erg gaaf, vooral Rogue vond ik leuk.

avatar van JJ_D

JJ_D

matthijs_013 schreef:

..., jammer dat het niet bloederig werd...

De jeugd van tegenwoordig toch, hé.

avatar van ToNe

ToNe

matthijs_013 schreef:

Ik vond het al heel wat dat Wolverine eindelijk eens zijn klauwen gebruikte.

'These claws ain't for show, you know', in tegenstelling tot het eerste deel.

avatar van Thomas83

Thomas83

Over Wolverine gesproken, die valt me ook wat tegen in de X-men films. In de getekende serie is hij veel rauwer zeg maar. Somberder, ruiger.

avatar van ~JusT_Me~

~JusT_Me~

ik vond het wel een leuke film. vooral dde krachten die de mutanten hebben blijven fascinerend.

avatar van thunderball

thunderball

Vervolg op de eerste X menfilm vind ik toch stukken minder.

Waar de eerste te kort was is deze eigenlijk veel te lang.

De actie wordt nog al eens onderbroken door wat verdacht veel lijkt op soapachtige toestanden en da's niet best.

Toch genoeg om van te genieten en vooral Jackman en McKellen zijn weer erg goed, maar de rest mag er ook wezen.

avatar van D-ark

D-ark

Dvd gisteren gekocht en who......m wat een geweldige film is dit sterk verhaal erg goede special efects en goede acteurs.

4,0

avatar van Flipman

Flipman

Vooral Wolverine's flashbacks van het Weapon X-project vond ik gaaf, die kwamen gewoon precies uit de graphic novel ("Weapon X")!

avatar van lowhusky

lowhusky

Bij nader inzien vind ik deel 1 toch wat beter. Deel 2 heeft toch ergens een rotsfeer en is saaier. Met deel 1 leef je meer mee, met deel 2 niet echt. Deel 2 is dan spectaculairder maar niet echt leuker. Ik verlaag mijn stem naar 3,5

avatar van film_kaza

film_kaza

Mij stem voor de film was 1.

Weet dat het was omdat ik het niet zo snapte, saai vond en tegenvond vallen vergeleken met het eerste deel. Ik herinner me er niks meer van dus verwijder ik mijn stem maar even. Wie weet vind ik hem de volgende keer beter.

avatar van Kevin13

Kevin13

supercoole film.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

die ene vrouw rechts onder is toch een Nederlander of niet?

avatar van lowhusky

lowhusky

ja famke janssen..

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Geweldige film hoor!

Effecten waren echt amazing, en het verhaal was goed.

Ook heel leuk dat er meerdere personages in voor kwamen, en het acteren was ook goed!

Vond deze iets beter dan de eerste wel, vooral de effecten waren echt top! Op naar deel drie

avatar van Kevin033

Kevin033

Goeie film!

Veel mooie effects vooral de effects van nightcrawler enzo

Alleen jammer dat ze colossus maar een klein rolletje hadden gegeven tenslotte is hij een van de eerste x men

(kan iemand mij een site geven met veel x men plaatjes?)

alvast bedankt!