• 9.378.170 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Severus Snape

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

BBC

Persoonlijk vind ik dit de beste van alle 8 films, misschien omdat deze vrij dicht bij het boek blijft.

Goed, het acteerwerk van de toen jeugdige vrienden is nou niet bepaald oscarwaardig, maar alsnog redelijk.

Verhaaltje is uiteraard een topper, uitwerking is eveneens prima.

alom, 4*

BBC schreef:

Het is altijd lastig om met kinderen te werken, Columbus heeft al eerder bewezen dat hij dit goed kon en het pakt bij deze film ook weer prima uit. Deze film is voor mij (en voor meerdere) gewoon nostalgie

JohnWilliams

Leuk feitje: Dit is Tom Felton's (Draco Malfidus) favoriete film van alle Harry Potters.

JohnWilliams schreef:

Ik meen zoiets ook te horen. Hmmm, ik vind deel 1 & 2 ook de beste. Ze bevatten gewoon lekker veel magie en spanning. Echt van die familiefilms nog. Dat kan ik erg waarderen.

congo schreef:

Hij had natuurlijk hier ook een leuke (en grote) rol in, hij kwam in deel 3, 4 en 5 namelijk een stuk minder voor.

Maar voor mij is deze film ook het beste dankzij: het verhaal, de lengte, de magie, het warme sfeertje, Richard Harris (Perkamentus) en natuurlijk de muziek.

JohnWilliams schreef:

Je zegt alles wat ik aan deze film (en de 1ste) zo waardeer. De andere delen zijn (natuurlijk) ook erg goed maar hebben een veel duistere toon. Is overigens ook niks mis mee hoor.

JohnWilliams

Dat duistere vind ik ook wel leuk maar wordt af en toe gewoon verkeerd in beeld gebracht. Deel 3 is bijvoorbeeld ook al een grimmige film maar dat wordt zo goed in beeld gebracht. Deel 3 behoort samen met 1 en 2 tot mijn favoriete films.

Als fan moet je ook maar nagaan welke films je nog wel eens thuis wil opzetten. Ik hoor wel eens van fans dat ze deel 2 TE vaak gezien hebben en dat ze de laaste Potter film geweldig vinden maar dat ze die alleen maar 1 x in de bios hebben gezien...dat zegt genoeg toch?

JohnWilliams schreef:

Ha! klopt, deel 5,6 7(1) & 7(2) inderdaad in de bioscoop gezien. Die vond ik overigens wel minder, deel twee vind ik persoonlijk hemels.

congo

Ik heb ze echt allemaal in de bios gezien, en voor part 2 van Deathly Hallows nog een keer met de marathon. Een van de weinige film reeksen die ik allemaal in de bios heb gezien!

BBC schreef:

Is naar mijn mening ook het dichtste bij het boek gebleven.

avatar van killerfreak

killerfreak

Personages zijn duidelijk een jaartje ouder, wat mij betreft ten goede komt van de film. Mits een goede plot zou deze film dan ook ver boven zijn voorganger uitsteken, maar laat net dat het probleem zijn van Harry Potter & the Chamber of Secrets.

Het verhaal kan me nergens echt meeslepen, en het is (wederom) wachten tot het absolute einde voor een beetje spanning en actie. Personages geraken wel beter op elkaar ingespeeld, en je merkt dat ze samen met de regisseur proberen te zoeken naar een hoogtepunt. Hopelijk vinden ze dit vanaf deel 3?

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Erg duister vervolg op de eerste Potter-film, en in mijn ogen opnieuw zeer geslaagd. Iets leuker dan het eerste deel, dat natuurlijk veelal uit introducties bestond.

Ik vond reuzespin Aragog iets minder gelukt ( net een zwarte versie van de storthoop uit de Freggels), en ook de Whomping Willow had beter gekund. Verder is de vormgeving uitstekend en zijn de acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers verbeterd.

JohnWilliams

De Whomping Willow krijgt nog een leukere rol in het volgende deel

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Laatst weer herzien en 1 gedachte blijft maar bij me hangen....
je kunt niet verschijnen op het terrein maar je kunt wel de onvergeefelijke vloeken uitspreken. In dit deel is het Lucias Malfoy die Harry op het einde de doodsvloek wil geven en in deel 4 is het Proffesor Moody die ze alle 3 uitspreekt. Hadden ze hier niets op kunnen verzinnen?

avatar van GMovie117

GMovie117

Een halve ster beter dan de eerste.

De eerste was me een beetje te traag en te slap.

*3,5

Timothyvdmeer schreef:
Laatst weer herzien en 1 gedachte blijft maar bij me hangen....

Wow. Dat ik daar nog nooit aan heb gedacht! Laten we het er maar op houden dat het een saai geheel zou worden als dat het geval was Maar ik snap wel dat het een prioriteit was dat jan en alleman niet op het terrein zou kunnen komen, en van kinderen/adolescenten verwacht je nou eenmaal niet dat ze zo'n vloek gebruiken..

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Het is, op enkele speciale gevallen na, niet mogelijk je te verdedigen tegen de Unforgivable Curses, dus ik vind het dan ook wel logisch dat het niet te bepalen is waar ze wel of niet gebruikt kunnen worden. Anders hadden ze het wel zo gedaan dat ze nergens op de hele wereld gebruikt kunnen worden, dan ben je van het hele probleem af. Dit strookt ook met de terugkerende gedachte in de serie dat mensen zelf de beslissing maken om slecht te handelen.

avatar van benni

benni

TOP EN ALLE HARRY POTTER FILMS EN BOEKEN ZIJN TOP

xoxoxoxoxoxoox de dochter van deze accountmensje

avatar van TassenThee

TassenThee

Hallo

deze film was van hetzelfde niveau als de eerste. Weer waren er toffe scènes zoals de zwerkbalscène, de scène met de basilisk en met de vliegende auto van hetzelfde.

Mindere scènes waren dan weer het moment dat Marten Vilijn in de herinnering Hagrid beschuldigt. (Dienen Hagrid zag er maar raar uit...),...

De muziek was weer heel goed en de kostuums, het kasteel en de casting (de meeste personages waren precies zoals ik me had voorgesteld) vind ik ook altijd heel knap gedaan...

Klein nadeel: net zoals het eerste deel is dit weer een beetje kinderachtig voorgesteld.

Al bij al toch evenveel als de eerste: 3,5 sterren

5 sterren= fenomenaal goed

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Het grootste probleem is de speelduur, die simpelweg veel te lang is. Het verhaal is eigenlijk hetzelfde als in deel 1: de parasiet Voldemort teistert Zweinstein. Ik vind een dergelijke kopie niet echt erg gezien het uitgangspunt (elke film is een schooljaar, dus de herhaling is er), maar het tempo ligt hier veel te laag. Er komt maar geen schwung in en na anderhalf uur film had ik meermaals het gevoel dat men het langzaamaan kon afronden.

De cast is qua niveau zoals in deel 1, met de uitzondering dat de ellendige Daniel Radcliffe wat last heeft van een dieper wordende stem. Richard Harris is de leukste vaste waarde en van de nieuwkomers kan Jason Isaacs - wat een uitstraling heeft die man toch - mij wel bekoren. Kenneth Branagh vind ik ondanks een paar mopjes veelal vervelend.

Chris Columbus doet het hier op dezelfde manier als deel 1, met de uitzondering dat de muziek iets minder aanwezig is. De special effects zijn ook hier wel erg matig. Vooral Dobby - ook een irritant ventje, zeg - ziet er niet uit. Wetende dat in 2002 ene Gollum ook in de cinemazalen verscheen, lijkt me dat hij er nooit goed heeft uigezien.

Een klein pluspuntje is dat er af en toe een beetje (flauwe) humor inzit, belichaamd door Ron's uil.

2,5

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Dit de deel gaat verder op het elan van de eerste film. Het is nog steeds magisch en leunt erg aan bij het boek. Het is en blijft een jeugdfilm maar desondanks geniet ik er nog steeds van.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

De film haalt zichzelf onderuit met één ding, en dat is zijn lengte. Best een hoop scènes hadden weggelaten kunnen worden om de kijkbaarheid te bevorderen. Ik noem de veel te lange Quidditch-wedstrijd, de scènes rondom Lucius Malfoy, en daarmee de afronding die nog veel te lang duurt na de climax. Voor de lezer allemaal best aardig dat dat erin zit, maar voor de film zelf is het vrij dodelijk. Ook de meeste actiesequenties, met de auto, de spinnen, duren allemaal te lang, zeker omdat dit een deel is met nog best aardig wat interessant plot, wat op deze manier gewoon wat teveel opgehouden wordt.

Wat wél erg leuk is aan dit deel, is dat hij vol zit met leuke magiedingetjes en vrij goed gemaakte wezens en effecten. Ik heb de andere films niet allemaal meer glashelder in m'n geheugen zitten, maar volgens mij is dat toch best uniek aan deze tweede film. De howler die Ron krijgt, de Whomping Willow, de pixies, de mandrakes, de spinnen. Er lijkt soms geen einde te komen aan de stroom van creatieve wezens en vondsten, en dat maakt dit toch best wel een betoverend deel.

Acteerprestaties zijn van vrijwel iedereen in orde, vooral Ron valt op door zijn komische timing die al op jonge leeftijd aanwezig was, alleen jammer dat Radcliffe gewoon hopeloos is af en toe. Nou ja, daar lijkt me ook eigenlijk wel genoeg over gezegd door de jaren heen.

Een van de films die misschien wel het trouwst blijft aan het boek, maar die zichzelf daardoor helaas ook een beetje in de staart bijt door het soms wat langdradige karakter.

avatar van John Barry

John Barry

Dit is de tweede Harry Potter film en deze film is al iets donkerder dan deel 1 , persoonelijk vind ik dit de beste Harry Potter film.

De drie hoofdrol spelers ( Daniel Radcliffe , Rupert Grint ,Emma Watson ) zijn alweer een jaartje ouder, en alle drie zitten ze beter in hun rol vergeleken met deel 1. Vooral Rupert Grint doet het duidelijker beter dan in de vorige Potter film.

In het vorige deel hadden we de noodzakelijke introductie van de tovenaars wereld en diens personages in dit deel is zo introductie niet nodig. Er word verwacht dat je deel 1 hebt gezien, We beginnen meteen met het verhaal in deze film. Dit betekent dat de vaart er al vanaf de eerste minuut erin zit

In deze film krijgen we Toby Jones als Dobby te zien, Dobby is een huis elf, hij is de slaaf van de fammilie Malfidus, . Ik vind Dobby een erg leuk personage en ik kan ook goed om hem lachen.

Ook nieuw in deze film is Kenneth Branagh als Gladianus Smalhart . Smalhart is de man die door bijna iedereen op handen wordt gedragen vanwege zijn helden daden. Maar in werkelijkheid zijn het niet zijn helden daden , Smalhart vind ik een erg grappig personage erg goed gespeeld door Kenneth Branagh .

Jason Isaacs als Lucius Malfidus is ook nieuw in deze film. Jason Isaacs overtuigd erg in deze film als de sluwe Lucius, Verder zijn ook de bekende acteurs van deel 1 van de partij zoals Robbie Coltrane en Maggie Smith. allemaal doen ze het in deze film ook weer erg goed.

Deze film is wat donkerder dan zijn voorganger , maar deze film is nog wel een familie film, echt donker worden de films vanaf deel 3. de special effecten zien er overwegend goed uit. de basilisk ziet er goed uit, maar Aragog vond ik er een beetje nep uitzien verder zijn de speciale effecten wel goed.

Deze film is naast dat het wat donkerder dan deel 1 is, ook een beetje spectaculaider dan deel 1
In een paar geweldige scenes moeten Ron en Harry naar Zweinstein vliegen met een vliegende auto om uiteindelijk in de beukwilg ( een agressiefe bewegende boom ) terecht te komen. . Het partijtje zwerkbal is nog spectaculairder dan het partij zwerkbal in deel 1. en ook de finale van deel 2 is beter en spectaculairder dan die van deel 1.

Op bijna alle fronten is deel 2 beter dan deel 1 . Harry Potter and the Chamber of Secrets is net wat donkerder , net wat spectaculaider , en heeft net iets meer vaart dan zijn voorganger. Ook heeft deze film nog de magische sfeer die in de vervolg delen steeds minder wordt. Harry Potter and the Chamber of Secrets is mijn favoriete Harry Potter film.

4,5 stervoor deze film.

avatar van RuudC

RuudC

Keurig vervolg op het eerste deel. Grootse dingen gebeuren nog steeds niet, maar het gezellige sfeertje is wel gebleven. Uiteindelijk wordt de film wel iets grimmiger, maar de nadruk ligt nog steeds op het verkennen van het wereldje van tovenaars en heksen. The Chamber Of Secrets heeft een aantal erg leuke scenes, zoals die met de alruinwortels, de brulbrief en het wisseldrankje, maar kan soms ook erg kinderachtig zijn. Een wat volwassener toontje was echt beter geweest, zonder dat de toegankelijkheid voor kinderen in gevaar komt. Het acteerwerk begint wel scheurtjes te vertonen, maar hier is het nog niet zo dramatisch als in latere delen zal blijken.

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

"Enemies of the Heir Beware"? You'll be next, mudbloods.

Als jij zegt jeugdsentiment zeg ik Harry Potter, dat neemt niet weg dat de series ook een paar mindere films hebben, geen flops maar wel een paar minder goede.

The Chamber of Secrets is daar 1 van, ik ben het ermee eens dat deze film wat duisterder is als het eerste deel maar de film bevat ook vervelende softe kindvriendelijke en overbodige momenten, die vooral geproduceerd worden door Rupert Grints ''Ron Wemel'' die zijn toverstokje breekt en vervolgens nogal stom voor zich uitkijkt, allemaal wat geforceerd maar niet ontzettend vervelend.

Ook in dit deel en Harry's tweede schooljaar teistert Voldemord Zweinstein met vloeken, manipulatie en moordzuchtige versjes.

Harry wil er graag achter komen wie de erfgenaam van Zwadderich is en gaat daarom opzoek naar Tom Riddle die verrassend genoeg als geest voortleeft en bestuurd word door Voldemort zelf.

De confrontatie is minder spannend maar wel origineler als Voldemorts optreden in het eerste deel.

In hetzelfde jaar dat deze film uitkwam kwam ook het tweede deel van de Lord of The Rings uit.

Ik maak deze link omdat ik het visuele verschil tussen Potter's Dobby en Frodo's Sméagol nogal groot vind, ik snap dat Dobby minder van belang is als Sméagol in zijn films maar Dobby is gewoon net wat te slordig voor een filmserie van dit formaat.

Hier en daar wat irritaties maar het blijft een Potter film die niet te veel van het boek afwijkt.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Dit tweede deel gaat op dezelfde voet verder als z'n voorganger. Alhoewel het al iets dreigender en spannender wordt is het toch nog wel redelijk kinderlijk te noemen.

Toch is het sfeertje wel erg lekker en dwingt het je verder te kijken en maakt het je nieuwsgierig naar de volgende delen.

Delen die ik ook zeker ga bekijken, want ik ben zeer benieuwd hoe het af gaat lopen met Harry en z'n vriendjes.

Het acteerwerk was al wat beter te pruimen en ook het verhaal was beter en spannender. Voldemort verschijnt deze keer op een originelere manier en ook hem zullen we zeker vaker terugzien.

De CGI is nog steeds erg matig, dat moet echt beter.

Verder is dit een prima film, vermakelijk van begin tot eind en als kijker voel je de dreiging die in de komende delen boven Zweinstein hangt.

Voldoende.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

The chamber of secrets is nog steeds een goede film, maar 1 van de mindere Harry Potter-films. In het vorige deel vond ik de kinderlijke sfeer heel erg leuk, hier vond ik dat echter wat minder goed uitpakken. De film was ook iets te langdradig. Er waren veel te veel scenes die niets met het hoofdverhaal te maken hebben, wat de vaart uit de film haalde. Het hoofdverhaal vond ik ook niet zo interessant als bij andere delen, het was me allemaal iets te vergezocht. De acteerprestaties waren wel erg goed en de special effects ook wel (alleen Aragog zag er niet uit). De muziek was ook hier weer heel goed, maar wat minder aanwezig dan in deel 1. Een goed tweede deel. 3.5 sterren voor the chamber of secrets

avatar van love_xxx

love_xxx

De beste Harry Potter film, zonder twijfel.

Van de boeken ben ik geen fan, van deze film ongetwijfeld.

4*=8/10

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Ik vond deze film iets beter dan z'n voorganger. Zeker de eerste helft is aangenaam kijken.

Het laatste uur gaat de film wat meer de kinder- en tienerrichting uit, waardoor ik mijn aandacht niet kon behouden en ook de te lange speelduur hielp hier niet echt bij.

Toch krijgt de film nog 3,5 sterren, omdat het wel een tof filmpje is met regelmatig leuke effecten.

avatar van John Barry

John Barry

MichaelMovie Ik ben het voor een groot deel eens met wat je schrijft. Maar waarom vond je het laatste uur wat meer de kinderrichting uit gaan? Ikzelf vond het laatste uur juist erg donker en spectaculair met de stukken in het bos en in de geheime kamer met het gevecht met de basilisk. Er zit wel een beetje een kindersfeertje in deze film. Maar naar mijn idee werd dat sfeertje in het laatste uur niet erger.