• 9.197.314 stemmen

The Magnificent Seven (1960)

Western | 128 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: John Sturges

Met onder meer: Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson

Gesproken taal: Engels en Spaans

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Magnificent Seven

"They were seven - And they fought like seven hundred!"

Een groep bandieten terroriseert elk jaar een klein Mexicaans boerendorpje. De dorpsoudsten sturen drie boeren naar de Verenigde Staten om huurlingen te vinden die ze willen beschermen. Ze vinden er uiteindelijk 7. Zij moeten het dorp klaarstomen om later tegen een leger van meer dan 100 man te vechten. Deze film is gebaseerd op Shichinin No Samurai.

avatar van hannes64

hannes64

• 1923 berichten

Blijft een topper van een western.

Muziek van Bernstein is erg aanstekelijk (Vind `t zelf 1 van de allerbeste theme`s...blijft lekker hangen).

Bijna elk Hollywood-icoon speelt hier top, vooral Brynner in een perfecte rol, die ie later nog zou over doen in Westworld, maar dan als losgeslagen robotische cowboy in bijna hetzelde kostuum.

Hierbij verveelde ik me geen minuut, alhoewel ik sommigen zie die de film een halve ster geven omdat ze liever een filmhuisfilm 5 sterren geven die bij mij nog geen halve ster waard zijn. Vreemde wezens.......mensen.

Ik wil worden vermaakt, en bij deze film kon ik dat weer. Snap ook niet eens waarom ik nu pas een stem uitdeel, had dat veel eerder kunnen doen.

Ja, dit zijn de klassieke films uit de jaren waarin ze nog goeie westerns maakten, en ook nog door Sturges (Ook 1 van de betere regisseurs)

avatar van LITTLEHOLLYWOOD

LITTLEHOLLYWOOD

Heel goeie ouderwetse western met een sterrencast! Bronson, McQueen, Coburn, Brynner...maar het is Horst Buchholz die de show steelt, zijn Hollywooddebuut trouwens. De heerlijke muziek maakt het plaatje compleet. Ideaal amusement voor op een druilerige namiddag! Aanrader.

avatar van wizard of midian

wizard of midian

Als kind heb ik deze film meerdere malen gezien op TV.

Nu terug eens bekeken, ik was gelukkig het meeste al vergeten van vroeger en herinnerde me enkel bepaalde scenes nog.

Als kind vond ik het een vd beste westerns ooit, nu valt me op dat het verhaaltje wat eenvoudig is, maar het is nog steeds een goede western met een ruime verzameling aan ster acteurs in hun jonge jaren: : Eli Wallach, Robert Vaughn, Charles Bronson, James Coburn en Steve McQueen, ...

Yul Brynner die de leider speelt van "de goede", speelt erg goed imho.

Ontspanned filmpje.

avatar van T.O.

T.O.

Ook eindelijk gezien. Mooi geschoten en soepel lopend geheel, maar hier en daar ook wat te braaf en voorspelbaar. Drijft voor een aanzienlijk gedeelte op het charisma van o.a. Brynner en McQueen. Niettemin zeker mee vermaakt. Rosenda Monteros had wat meer screentime verdiend trouwens.

avatar van Corcicus

Corcicus

Er zit een traag en ietwat saai middenstuk in, maar de confrontaties zijn schitterend gefilmd en gemonteerd. Wat een spektakelfilm. Het Japanse bronmateriaal heb ik nog niet gezien, maar de remake uit 2016 kreeg dezelfde score als dit gelijknamig origineel.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeer beroemde en bekende western met een lading grote acteurs. Een simpel verhaal waarin Mexicaanse boeren huurlingen inhuren om een roversbende te verjagen. De film duurt twee uur en werd her en der opgevuld met de nodige meligheid, zoals de kindjes die achter Bernardo (Charles Bronson) aanlopen of het Mexicaans meisje dat verliefd wordt op Chico (Horst Buchholz). Maar nog het meest storende vond ik dat de roversleider op het einde de wapens gewoon teruggeeft aan de huurlingen al snap ik de redenering wel. Hij rekent er niet op dat ze hun leven zouden riskeren voor een stel boeren. De grote shootout op het einde is om van te smullen. Een leuke western maar haalt het niet bij het mythische origineel van Kurosawa.